Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A Dunakanyar kincsei - kihagyhatatlan települések és látnivalók Szentendrétől Esztergomig

A Dunakanyar hazánk egyik legszebb pontja. Természeti szépségei mellett művészeti látnivalói és történelmi emlékei is megannyi izgalmas élményt ígérnek. A túrázás mellett érdemes bejárni a térségben található települések közül néhányat. Mi ezeket ajánljuk.

 

Esztergom

Kezdjük a sort a Dunakanyar fővárosaként is emlegetett Esztergommal, ami minden kétséget kizáróan a régió történelmi és kulturális kincsestára is egyben. A városban temérdek látnivaló vár, nehéz lenne választani, mivel is érdemes kezdeni. A Kis-Duna sétány a turisztikai szempontból fontosabb területeket köti össze, a történelmi Esztergomot a Széchényi térrel, a Vízivárost pedig a bazilikával és a Várheggyel. A bazilika, teljes nevén Nagyboldogasszony és Szent Adalbert prímási főszékesegyház a Dunakanyar egyik meghatározó építménye, valamint hazánk legnagyobb temploma. Körbejárhatjuk a Palatinus-tavat, melynek vize az egyik legtisztább hazánkban. Szervezett keretek között megmászhatjuk a 233 méter magas Kis-Strázsa hegyet, hogy aztán a hegy tetején álló kilátóból, hogy aztán az Esztergomra, a Pilis északi nyúlványaira nyíló csodálatos panorámában gyönyörködhessünk.

Nézzetek szét az esztergomi szállásajánlatok között>>

Esztergom és a BazilikaEsztergom és a Bazilika


Visegrád

Visegrád hazánk és egyben a Dunakanyar egyik legnépszerűbb, leglátogatottabb kirándulóhelye, ahol olyan látnivalókban gyönyörködhetünk, mint az Európai Kulturális Örökség címét viselő Királyi Palota, a Fellegvár, a Salamon torony vagy a Palotaház. Ezek közül a legkiemelkedőbb és a város jelképének számító Fellegvár az onnan elénk táruló panoráma miatt kihagyhatatlan látnivaló, mellette pedig több kiállításnak is otthont ad. Ha már panoráma, a 378 méter magas, a visegrádi történelmi múlt emlékeinek adózó Zsitvay-kilátóról is hasonlóan gyönyörű kilátásunk nyílik.

Nézzetek szét a visegrádi szállásajánlatok között>>

VisegrádVisegrád

 

 

 

Szentendre

A Dunakanyar egyik legszebb, sokszor az ékszerdobozaként is emlegetett kisvárosa Szentendre, melynek talán egyik legnépszerűbb része a fantasztikus dunai panorámát nyújtó Duna korzó. A város szíve a Fő tér, ahol a Duna korzóhoz hasonlóan számos vendéglátóegység vár végtelen vendégszeretetével és ahol az épületek múltjai egészen a középkorig nyúlnak vissza. A városban és környékén megannyi múzeum, templom és tanösvény várja, hogy felfedezzük, végig járjuk, nem beszélve a számos szórakoztató programról és gasztro élményről, amik garantáltan megszerettetik velünk a Művészetek városát.

Nézzetek szét a szentendrei szállásajánlatok között>>

SzentendreSzentendre


Vác

Vácon minden a főtéren kezdődik és ott is ér véget. A tértől néhány perces sétára Vác jelentősebb turisztikai látnivalói elérhetők, így bármilyen városnéző túrára is adjuk a fejünket, a Március 15. tér tökéletes kiindulópontként szolgálhat számunkra. Vácot méltán nevezik a kultúra városának, a művelődni vágyók megannyi templom, múzeum és történelmi emlék közül válogathatnak. Ha itt járunk, érdemes végig sétálnunk a város felettébb hangulatos vízparti sétányain is, már csak a lenyűgöző vízparti panoráma miatt is.

Szuper szállások várnak a környéken>>

Március 15. tér, VácMárcius 15. tér, Vác


Leányfalu

Leányfalu a Dunakanyar legrégebbi, legkedveltebb nyaralóhelye és melynek felemelkedése visszanyúlik egészen az 1860-as évekig, amikor is a fővárosi polgárság szemet vetett a kivételes fekvésű falvacskára. A fürdő és strand kiépülése óta még nagyobb népszerűségnek örvend, a legendás hajóállomáson is kikötő kirándulóhajók segítségével lehetőségünk nyílik jobban megismerni a települést. Mivel nagyon közel fekszik Szentendréhez, a két várost akár egy napon is végig látogathatjuk.

Szállásajánlatok Leányfalun és a környéken>>

LeányfaluLeányfalu

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Nemzeti ünnepek, ünnepnapok, munkaszüneti napok, ledolgozós szombatok, hosszú hétvégék - mire számíthatunk 2022-ben? Máris mutatjuk.
Ezekben a hűvösebb időkben sem kell lemondanunk a balatoni pihenésről, ezért hoztunk Nektek 10 olyan szállodát, ahol télen is pihentető wellnessezésben lehet részetek.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Szállodák meleg vizes kültéri medencével, ahol hóesésben is csobbanhatunk
Kevés hangulatosabb dolog van annál, mint a téli hidegben relaxálni a kültéri, meleg vizes medencében, miközben esik a hó. Idehaza több olyan hotelt is találunk, ahol ezt az élményt átélhetjük, ezekből gyűjtöttünk össze nektek néhányat!
Városnézés és wellness: 7 ellenállhatatlan dunántúli hotel a tökéletes kikapcsolódáshoz
2021.11.02 | 11 perc | Szállások | Városnézés | Wellness | Utazási tippek
Ragyogó panoráma, erdei környezet, központi elhelyezkedés, meseszép wellness… ugye, hogy nehéz lenne nemet mondani minderre? Szerencsére, nem is kell, mert legfrissebb ajánlatunkban olyan hazai hoteleket mutatunk, amikben biztosan nem csalódtok majd!
10 wellness hotel élménymedencével, ahol télen is lubickolhattok
Ha valaki azt mondja, hogy élménymedence, akkor lelki szemeink előtt egy napsütötte vízpart és fürdőruhás emberek tömege jelenik meg, ahogy napozás közben lángost esznek vagy jégkását isznak. Azonban, szerencsére, télen sem kell lemondani hasonló élményről, mert bár napozás és jégkása nem lesz, a pancsolással nem kell hónapokat várni. Mutatunk 10 olyan wellness szállodát, ahol benti élménymedencét találtok.
5 szuper téli randi ötlet
A téli időszak mondhatni uborkaszezon a randizás terén, hiszen ilyenkor a legtöbb szabadtéri program kiesik; nem lehet kiülni a fűbe beszélgetni, nincsenek koncertek vagy fesztiválok, ráadásul még az időjárás sem túl barátságos. Szerencsére azonban ez idő tájt is lehet izgalmas találkákat szervezni, ha nincs ötleted, akkor ebben a cikkben adunk neked ötöt is!
10 elbújós vidéki szálláshely a hideg, téli estékhez
Panorámás szaunázás, csónakázás a hegyek között, pezsgőfürdőzés a csillagok alatt, erdei kisvonatozás vagy lóháton utazás? Bármelyik kalandot kipróbálhatjátok a most következő, 10 szálláshelyen, ahol valóban elvonulhattok a világ elől…