Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A Dunakanyar kincsei - kihagyhatatlan települések és látnivalók Szentendrétől Esztergomig

A Dunakanyar hazánk egyik legszebb pontja. Természeti szépségei mellett művészeti látnivalói és történelmi emlékei is megannyi izgalmas élményt ígérnek. A túrázás mellett érdemes bejárni a térségben található települések közül néhányat. Mi ezeket ajánljuk.

 

Esztergom

Kezdjük a sort a Dunakanyar fővárosaként is emlegetett Esztergommal, ami minden kétséget kizáróan a régió történelmi és kulturális kincsestára is egyben. A városban temérdek látnivaló vár, nehéz lenne választani, mivel is érdemes kezdeni. A Kis-Duna sétány a turisztikai szempontból fontosabb területeket köti össze, a történelmi Esztergomot a Széchényi térrel, a Vízivárost pedig a bazilikával és a Várheggyel. A bazilika, teljes nevén Nagyboldogasszony és Szent Adalbert prímási főszékesegyház a Dunakanyar egyik meghatározó építménye, valamint hazánk legnagyobb temploma. Körbejárhatjuk a Palatinus-tavat, melynek vize az egyik legtisztább hazánkban. Szervezett keretek között megmászhatjuk a 233 méter magas Kis-Strázsa hegyet, hogy aztán a hegy tetején álló kilátóból, hogy aztán az Esztergomra, a Pilis északi nyúlványaira nyíló csodálatos panorámában gyönyörködhessünk.

Nézzetek szét az esztergomi szállásajánlatok között>>

Esztergom és a BazilikaEsztergom és a Bazilika

 


Visegrád

Visegrád hazánk és egyben a Dunakanyar egyik legnépszerűbb, leglátogatottabb kirándulóhelye, ahol olyan látnivalókban gyönyörködhetünk, mint az Európai Kulturális Örökség címét viselő Királyi Palota, a Fellegvár, a Salamon torony vagy a Palotaház. Ezek közül a legkiemelkedőbb és a város jelképének számító Fellegvár az onnan elénk táruló panoráma miatt kihagyhatatlan látnivaló, mellette pedig több kiállításnak is otthont ad. Ha már panoráma, a 378 méter magas, a visegrádi történelmi múlt emlékeinek adózó Zsitvay-kilátóról is hasonlóan gyönyörű kilátásunk nyílik.

Nézzetek szét a visegrádi szállásajánlatok között>>

VisegrádVisegrád

 

 

 

Szentendre

A Dunakanyar egyik legszebb, sokszor az ékszerdobozaként is emlegetett kisvárosa Szentendre, melynek talán egyik legnépszerűbb része a fantasztikus dunai panorámát nyújtó Duna korzó. A város szíve a Fő tér, ahol a Duna korzóhoz hasonlóan számos vendéglátóegység vár végtelen vendégszeretetével és ahol az épületek múltjai egészen a középkorig nyúlnak vissza. A városban és környékén megannyi múzeum, templom és tanösvény várja, hogy felfedezzük, végig járjuk, nem beszélve a számos szórakoztató programról és gasztro élményről, amik garantáltan megszerettetik velünk a Művészetek városát.

Nézzetek szét a szentendrei szállásajánlatok között>>

SzentendreSzentendre


Vác

Vácon minden a főtéren kezdődik és ott is ér véget. A tértől néhány perces sétára Vác jelentősebb turisztikai látnivalói elérhetők, így bármilyen városnéző túrára is adjuk a fejünket, a Március 15. tér tökéletes kiindulópontként szolgálhat számunkra. Vácot méltán nevezik a kultúra városának, a művelődni vágyók megannyi templom, múzeum és történelmi emlék közül válogathatnak. Ha itt járunk, érdemes végig sétálnunk a város felettébb hangulatos vízparti sétányain is, már csak a lenyűgöző vízparti panoráma miatt is.

Szuper szállások várnak a környéken>>

Március 15. tér, VácMárcius 15. tér, Vác


Leányfalu

Leányfalu a Dunakanyar legrégebbi, legkedveltebb nyaralóhelye és melynek felemelkedése visszanyúlik egészen az 1860-as évekig, amikor is a fővárosi polgárság szemet vetett a kivételes fekvésű falvacskára. A fürdő és strand kiépülése óta még nagyobb népszerűségnek örvend, a legendás hajóállomáson is kikötő kirándulóhajók segítségével lehetőségünk nyílik jobban megismerni a települést. Mivel nagyon közel fekszik Szentendréhez, a két várost akár egy napon is végig látogathatjuk.

Szállásajánlatok Leányfalun és a környéken>>

LeányfaluLeányfalu

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Panorámás suhanás, mesebeli környezet és hatalmas nevetések. Ezeket ígérik az ország legjobb szánkópályái, melyeket most örömmel gyűjtöttünk össze nektek. Teszteljétek le őket bátran!
Ezekben a hűvösebb időkben sem kell lemondanunk a balatoni pihenésről, ezért hoztunk Nektek 10 olyan balatoni wellness szállodát, ahol télen is pihentető fürdőzésben lehet részetek.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 különleges látnivaló a Balatonon
Nézzétek meg a tatárjárás előtt épült magánvárat, gyönyörködjetek a panorámában az árbóc alakú kilátóból, zarándokoljatok el a bányászalakások romjaiból épített kápolnához - a magyar tenger partján mindig akad újabb felfedezésre váró látnivaló. A legjobb balatoni kirándulóhelyekből és látványosságokból gyűjtöttünk most össze néhányat.
10 különleges kilátó Magyarországon, amit megéri felkeresni
Hazánk legkülönlegesebb kilátói közül megismerhetitek több között a 150 méteres magasságban lebegő Ballon-kilátót, az 1000 méteres magasságban épült körpanorámás TV-tornyot, de azt a kilátópontot is, ami egyszerre két ország területén fekszik.
Igyatok egy jó kávét, bármerre is jártok - 15 újhullámos specialty kávézó vidéken
2022.05.27 | 11 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
Legjobb pörkölőgépek, kézműves kávék, speciális ízjegyek. Budapesten túl a vidéki városok is bővelkednek specialty kávézókban, ahol megtaláljátok a kimagasló minőségű kávékülönlegességeket. Bemutatunk 15 vidéki specialty kávézót, ahol a mennyei kávé garantáltan szebbé varázsolja a napotokat!
Belföldi nyaralás vidéken - TOP5 szálloda festői zöldövezetben
Ha unjátok a Balatont és a mindig nyüzsgő fürdővárosokat, és szívesebben töltenétek nyáron is néhány napot csendes, nyugodt környezetben és festő zöldövezetben, akkor jó helyen jártok. Íme 5 wellness hotel vidéken a felhőtlen nyaralásért!
10 eldugott vidéki wellnes szálloda távol a világ zajától
Időről időre mindenkiben előtör a vágy, hogy milyen jó lenne egy kis időre kiszakadni a mindennapos mókuskerékből, és kicsit félrevonulni egy csendes helyre, ahol a telefoncsörgést a madárcsicsergés váltja fel, a számítógép kijelzője helyett pedig a panorámát lehet nézni. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szállást, ahol kellemes környezetben tudtok elvonulni a világ elől.