Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A Dunakanyar kincsei - kihagyhatatlan települések és látnivalók Szentendrétől Esztergomig

A Dunakanyar hazánk egyik legszebb pontja. Természeti szépségei mellett művészeti látnivalói és történelmi emlékei is megannyi izgalmas élményt ígérnek. A túrázás mellett érdemes bejárni a térségben található települések közül néhányat. Mi ezeket ajánljuk.

 

Esztergom

Kezdjük a sort a Dunakanyar fővárosaként is emlegetett Esztergommal, ami minden kétséget kizáróan a régió történelmi és kulturális kincsestára is egyben. A városban temérdek látnivaló vár, nehéz lenne választani, mivel is érdemes kezdeni. A Kis-Duna sétány a turisztikai szempontból fontosabb területeket köti össze, a történelmi Esztergomot a Széchényi térrel, a Vízivárost pedig a bazilikával és a Várheggyel. A bazilika, teljes nevén Nagyboldogasszony és Szent Adalbert prímási főszékesegyház a Dunakanyar egyik meghatározó építménye, valamint hazánk legnagyobb temploma. Körbejárhatjuk a Palatinus-tavat, melynek vize az egyik legtisztább hazánkban. Szervezett keretek között megmászhatjuk a 233 méter magas Kis-Strázsa hegyet, hogy aztán a hegy tetején álló kilátóból, hogy aztán az Esztergomra, a Pilis északi nyúlványaira nyíló csodálatos panorámában gyönyörködhessünk.

Nézzetek szét az esztergomi szállásajánlatok között>>

Esztergom és a BazilikaEsztergom és a Bazilika

 


Visegrád

Visegrád hazánk és egyben a Dunakanyar egyik legnépszerűbb, leglátogatottabb kirándulóhelye, ahol olyan látnivalókban gyönyörködhetünk, mint az Európai Kulturális Örökség címét viselő Királyi Palota, a Fellegvár, a Salamon torony vagy a Palotaház. Ezek közül a legkiemelkedőbb és a város jelképének számító Fellegvár az onnan elénk táruló panoráma miatt kihagyhatatlan látnivaló, mellette pedig több kiállításnak is otthont ad. Ha már panoráma, a 378 méter magas, a visegrádi történelmi múlt emlékeinek adózó Zsitvay-kilátóról is hasonlóan gyönyörű kilátásunk nyílik.

Nézzetek szét a visegrádi szállásajánlatok között>>

VisegrádVisegrád

 

 

 

Szentendre

A Dunakanyar egyik legszebb, sokszor az ékszerdobozaként is emlegetett kisvárosa Szentendre, melynek talán egyik legnépszerűbb része a fantasztikus dunai panorámát nyújtó Duna korzó. A város szíve a Fő tér, ahol a Duna korzóhoz hasonlóan számos vendéglátóegység vár végtelen vendégszeretetével és ahol az épületek múltjai egészen a középkorig nyúlnak vissza. A városban és környékén megannyi múzeum, templom és tanösvény várja, hogy felfedezzük, végig járjuk, nem beszélve a számos szórakoztató programról és gasztro élményről, amik garantáltan megszerettetik velünk a Művészetek városát.

Nézzetek szét a szentendrei szállásajánlatok között>>

SzentendreSzentendre


Vác

Vácon minden a főtéren kezdődik és ott is ér véget. A tértől néhány perces sétára Vác jelentősebb turisztikai látnivalói elérhetők, így bármilyen városnéző túrára is adjuk a fejünket, a Március 15. tér tökéletes kiindulópontként szolgálhat számunkra. Vácot méltán nevezik a kultúra városának, a művelődni vágyók megannyi templom, múzeum és történelmi emlék közül válogathatnak. Ha itt járunk, érdemes végig sétálnunk a város felettébb hangulatos vízparti sétányain is, már csak a lenyűgöző vízparti panoráma miatt is.

Szuper szállások várnak a környéken>>

Március 15. tér, VácMárcius 15. tér, Vác


Leányfalu

Leányfalu a Dunakanyar legrégebbi, legkedveltebb nyaralóhelye és melynek felemelkedése visszanyúlik egészen az 1860-as évekig, amikor is a fővárosi polgárság szemet vetett a kivételes fekvésű falvacskára. A fürdő és strand kiépülése óta még nagyobb népszerűségnek örvend, a legendás hajóállomáson is kikötő kirándulóhajók segítségével lehetőségünk nyílik jobban megismerni a települést. Mivel nagyon közel fekszik Szentendréhez, a két várost akár egy napon is végig látogathatjuk.

Szállásajánlatok Leányfalun és a környéken>>

LeányfaluLeányfalu

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Panorámás suhanás, mesebeli környezet és hatalmas nevetések. Ezeket ígérik az ország legjobb szánkópályái, melyeket most örömmel gyűjtöttünk össze nektek. Teszteljétek le őket bátran!
Ezekben a hűvösebb időkben sem kell lemondanunk a balatoni pihenésről, ezért hoztunk Nektek 10 olyan balatoni wellness szállodát, ahol télen is pihentető fürdőzésben lehet részetek.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.
Kicsiben a világ – miniatűr kiállítások
Amilyen kicsik, annyira érdekesek ezek a kiállítások, mert itt a szemünk előtt elevenednek meg gépek, városok, mozdonyok, falvak vagy éppen könyvek. A miniatűr kiállítások különlegessége, hogy méretarányosan, kicsinyített formában gyönyörködhetünk bennük. Mutatunk néhány mini kiállítást, amit érdemes megtekintenetek.