Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Felejthetetlen élmények a Tisza-tónál

Titokzatos, végtelen nádasok övezik a Tisza-tó mesébe illő vidékét, mely fantasztikus élményeket tartogat. Ezúttal olyan vízi- és szárazföldi kalandok következnek, amiket vétek lenne kihagyni.

 

Lenyűgöző élővilág a Tisza-tavi Ökocentrumban

A Poroszlón épült Tisza-tavi Ökocentrumban akár egy teljes napot is eltölthetsz, annyi izgalmas kalanddal találkozhatsz majd az interaktív kiállítás bejárása során. A festői környezetben megbújó főépület falai között az állandó-, valamint időszaki tárlatok mellett, látványos, 3 dimenziós mozi, szuper játszószoba és páratlan panorámát nyújtó kilátótorony is helyet kapott. Ráadásul Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszerében a Tisza-tó különleges élővilágát is közelebbről megismerheted. Amikor pedig azt hitted, már mindent láttál, ideje bebarangolni a 7 hektáros szabadidőparkot, ahol Tájház, halászskanzen, játszótér és állatbemutató fogad majd.

Szállásajánlatunk a közelben programlehetőségekkel, wellnessrészleggel és bowling pályával, gyerekbarát szolgáltatásokkal: Fűzfa hotel és Pihenőpark Poroszló>>

A Tisza-tavi Ökocentrumban található Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszere, ahol a Tisza-tó különleges élővilágát is közelebbről megismerheted.A Tisza-tavi Ökocentrumban található Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszere, ahol a Tisza-tó különleges élővilágát is közelebbről megismerheted.

 


Extrém pillanatok a sarudi Élményfaluban

Sarudon lehetetlen csak napfürdőzni és békésen úszkálni, ugyanis annyi program vesz majd körül, hogy képtelenség lesz ellenállni az Élményfalu csábításának… Itt van mindjárt a gyönyörű zöld környezetben lévő Kalandpart, ahol az Aquaglide vízijátszóterén tombolhatod ki magad: ugrálhatsz, mászhatsz és csúszdázhatsz is. Ha pedig szárazföldi izgalmakra vágysz, akkor a TrambulinParton dacolhatsz a gravitációval vagy bátorságpróbára indulhatsz a Mászóbázison!

Fantasztikus szálláshelyek vannak a környéken, nézz szét itt>>

A szarudi Élményfaluban egyértelműen nem a parton napozásé a főszerep, itt ugyanis annyi program csábít kalandra, hogy kizárt, hogy ellen tudj állni!A szarudi Élményfaluban egyértelműen nem a parton napozásé a főszerep, itt ugyanis annyi program csábít kalandra, hogy kizárt, hogy ellen tudj állni!

 

Szállás tippünk Tiszafüreden: Tisza Balneum Hotel****, közvetlenül a Tisza-tó partján, saját wellnessrészleggel - ahol a medencék vizét a szálloda saját, 44 fokos termálvizű kútja szolgáltatja-, horgászstégekkel, teniszpályákkal, csónakkikötővel vár titeket is. A 18 hektáros területen van 140 akadályból álló kötélpálya, mászófal - kilátótoronnyal, kötélcsúszda, játszótér, minigolf, de van lehetőségetek íjászni is, ha épp úgy tartja kedvetek.

 


Tengernyi lehetőség a víz felett

Vegyél részt egy vadregényes utazáson Bencsik Barnabással a tiszafüredi madárrezervátumban, ahol motorcsónakon ülve szemlélheted meg testközelből a nádasban rejtőző varázslatos élővilágot! Persze, ha szeretnéd, akkor saját magad is evezőlapátot ragadhatsz, ugyanis a Chili Outdoorsnál szuper kajaktúrákon vehetsz részt. A sarudi ÖkoPortnál pedig akár 20 féle különböző sporteszközt is bérelhetsz, hogy vízibiciklivel, SUP-pal vagy hullámszelő robogóval is meghódíthasd a vidéket. Ráadásul két nem mindennapi látványosság is van a Tisza-tavon: a közelmúltban átadott 9 méter magas Fattyúszerkő- és Bölömbika kilátót csak vízi úton tudod megközelíteni.

Végeláthatatlan a programok sora: motorcsónakról figyelheted a varázslatos élővilágot, de akár különböző vízi sportoknak is hódolhatsz.Végeláthatatlan a programok sora: motorcsónakról figyelheted a varázslatos élővilágot, de akár különböző vízi sportoknak is hódolhatsz.


Nem mindennapi séták a természetben

Poroszlón nem lehet kihagyni a festői környezetben való andalgást a Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvényen. Itt ugyanis bármikor összefuthatsz a helyi lakók közül a jégmadárral, a nádirigóval vagy a törpegémmel. Az 1500 méter hosszú, széles, pallókkal fedett úton pihenőszigetet és megfigyelőtornyot is találsz, ahol interaktív játékokat próbálhatsz ki. Ha pedig maradt még benned erő, akkor a látványos Kiskörei Hallépcsőt is érdemes meglátogatni.

Ha valami igahán vadregényes, akkor az a Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény, ahol 1500méter hosszú, pallókkal fedett úton ámulhatsz a természet szépségein.Ha valami igahán vadregényes, akkor az a Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény, ahol 1500méter hosszú, pallókkal fedett úton ámulhatsz a természet szépségein.

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Összegyűjtöttünk nektek néhány olyan szálláshelyet, ahol a szálloda amúgy is exkluzív szolgáltatásai mellett a szobákhoz privát jakuzzi, vagy pezsgőfürdő, de akár szauna is tartozik.
Összegyűjtöttünk 3 olyan lehetőséget a Balatonnál, melyet érdemes lehet kipróbálni a vízibicikli mellett.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Pecázók paradicsoma: 5 mesés wellness szálloda saját horgásztóval és horgászati lehetőséggel
Néha legszívesebben fognátok magatokat és kisétálnátok a szürke hétköznapokból, hogy élményekkel színesítsétek meg az életet? Akkor vigyetek magatokkal pecabotot is, és lassuljatok le a most következő szállásokon, ahol még saját horgásztó is rejtőzik!
5 izgalmas óriás akvárium és ócenárium Magyarországon, amit látnotok kell
Bár Magyarország a tavak és folyók mellett sajnos nem bővelkedik tengerpartokban és óceánokban, szerencsére nem kell messzire utaznotok, ha kicsit belesnétek a sósvízi élőlények titkos életébe is. Itthon is találhattok ugyanis olyan ócenáriumot és óriás akváriumot, amelyek közelebb hozzák a víz alatti világ lakóit. Szuper program kicsiknek és nagyoknak, ahol rengeteget megtudhattok a tengeri- és édesvízi élőlényekről.
Legjobb balatoni wellness szállodák
Pazar panoráma a jakuzziból, fenséges vacsora a tóra néző teraszon, naplemente a kültéri medencéből - rengeteg élmény vár rátok Siófoktól Keszthelyig, a legjobb balatoni wellness szállodákban.
A 20 legjobb szálláshely a Balaton északi partján
2022.08.15 | 13 perc | Szállások | Utazási tippek
Fantasztikus szálláshelyek várják a Balaton és az északi part szerelmeseit. Míg valaki számára a kilátás vagy a wellness szolgáltatások, addig másnak az aktív kikapcsolódási lehetőségek élveznek prioritást. Összeállításunkban változatos szálláshelyeket hoztunk nektek, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbbet.
6 kiváló balatoni kemping meseszép saját stranddal és sok programmal!
Vízi csúszdák, sportpályák, medencék, saját strand, pompás éttermek és természetesen kényelmes és jól felszerelt szálláshelyek rejtőznek abban a 6 kitűnő balatoni kempingben, ahol minden adott lesz a felejthetetlen családi nyaraláshoz. Csapjatok le rájuk most!