Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

3 vízi sport lehetőség a vízibiciklin túl

Összegyűjtöttünk 3 olyan lehetőséget a Balatonnál, melyet érdemes lehet kipróbálni a vízibicikli mellett.

 

Álló szörf (SUP)

A szörfözés egy békésebb verziója, a SUP manapság hatalmas népszerűségnek örvend. Egy szörfdeszkán állva, evező segítségével magunkat hajtva evezhetünk el a strandok tömegei elől miközben állóképességünket, teherbírásunkat és egyensúlyérzékünket egyaránt fejlesztjük.

 

Hol lehet kipróbálni?

A Balatonon az első SUP-Center, a Tihany déli részén található SUP Center Balaton speciális stand up paddle központ az országban, hiszen számos különféle felszerelés között válogathatunk és vásárlás előtt akár ki is próbálhatjuk őket. A kölcsönözni, vagy megvásárolni kívánt deszkák és evezők kiválasztásában szakképzett tanácsadók állnak rendelkezésünkre.

Siófokon, a SUPport – Hungary bázisán is kipróbálhatjátok az állva evezést, a haladóbbak pedig akár kutyával, gyermekkel vagy a deszkán jógázva is megcsillogtathatják tudásukat.

A kutyás strand mellett, a SUPport Fonyód bázisán akárcsak Siófokhoz hasonlóan itt is van lehetőségünk négylábú kedvenceinkkel kipróbálni az állva evezést.

Azok, akik esetleg saját eszköz nélkül érkeznének Keszthelyre nem kell aggódniuk, a Magyar Kajak-Kenuszövetség épületében bérlési lehetőséggel is várják a sport szerelmeseit.

Vonyarcvshegyen, a Balaton egyik legsportosabb strandjának is emlegetett helyszínen a Sharky szörfiskola biztosít SUP bérlési lehetőséget, igény esetén oktatással egybekötve.

Balatonalmádiban a SUPkaland csapata SUP deszka bérlési lehetőséget kínál akár teljes felszereléssel, igény szerint kajak üléssel, akár több napra is. A többit pedig rád bízzák, SUP-ozzatok végig egy vagy akár több napot ott, ahol ti akartok!

Tipp! Maradjatok néhány napot, hogy biztosan mindent ki tudjatok próbálni. Nézzétek meg a szálláslehetőségeket Balatonfüreden, Siófokon, Fonyódon, Keszthelyen, Vonyarcvashegyen és Balatonalmádiban is.

 

Wakeboard

A snowboard nyári rokona, a wakeboard az elmúlt években az egyik legnépszerűbb vízi sporttá nőtte ki magát hazánkban is. Egy deszkán állva, kötélpályán-vagy motorcsónak által vontatva kell egyszerre siklanunk a víz tetején. A Balatonon pedig nem egy, nem kettő, hanem egyenesen három pályán is kipróbálhatjuk benne magunkat!

Hol lehet kipróbálni?

Balatonfüreden található a Balaton első wakeboard pályája és a Füred Campingben olyan további lehetőségeink is vannak, mint a vitorláshajózás, windsurf, katamarán és kitesurf. Siófokon épült az ország első ötszögű, 1 km hosszú pályája. A Bamboo Szigeten van lehetőségünk elmerülni eme extrém sport rejtelmeibe. Vonyarcvashegyen szintén ötoszlopos, 830m hosszú pálya található, melyhez saját stég és büfé is tartozik.

Tipp! Ha már a Balatonon jártok, ne gyertek haza anélkül, hogy ettetek volna egy jót. Fantasztikus éttermeket találtok itt páratlan balatoni kilátással, ha pedig megszomjaznátok és innátok egy pohár bort, panorámás borbisztrókból sincs hiány.

 

Kneeboard

A kneeboarding olyan vízisport, amely ötvözi a szörfözés, a vizisí és a wakeboard jellemzőit. A deszkán térdelő helyzetben kell meglovagolnotok a vizeket, miközben egy csónakkal, kötél segítségével vontatnak.
Magyarországon még kevésbé elterjedt a SUP-hoz vagy wakeboard-hoz képest, de szerencsére Siófokon a Bamboo Szigeten van lehetőségetek kipróbálni a vízisíléc, wakeboard, wakeskate, landlock mellett.



Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Titokzatos, végtelen nádasok övezik a Tisza-tó mesébe illő vidékét, mely fantasztikus élményeket tartogat. Ezúttal olyan vízi- és szárazföldi kalandok következnek, amiket vétek lenne kihagyni.
2021-ben a Napraforgó lett az ország tortája, de díjaztak a Magyarország Cukormentes Tortája kategóriában is. Idén 15. alkalommal rendezték meg a versenyt.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
5+1 panorámás wellnesshotel, hogy egy medencében ázva élvezhessétek a tél szépségét
Ha egy megbeszélésen ülve éppen arról álmodozol, hogy mennyivel jobb lenne egy medence partján vagy egy szaunában lazítani, és közben elmerülni az eléd táruló táj szépségében, akkor jó helyen jársz: összegyűjtöttünk 6 olyan hazai wellnessparadicsomot, ahol nemcsak az ellátás mesébe illő, hanem a kilátás is.
Bakancslista a zimankós hónapokra: 5 álomszép téli kirándóhely Magyarországon
Ne riasszanak el a mínuszok, mindenkit várnak a csodálatos téli kirándulóhelyek Magyarországon! Talpunk alatt ropog a hó, körülöttünk pedig fehér köntösbe bújt a táj - télen a természeti kincseink is egészen más arcukat mutatják. Ha ti is szeretnétek a legtöbbet kihozni a hideg évszakból, akkor válogassatok a cikkünkben lévő kirándulóhelyekből. Kapjátok fel a családot és a barátokat, és indulás!
Gluténmentes pihenés - 7 belföldi szálloda gluténmentes étrenddel
2022.04.27 | 14 perc | Szállások | Gasztronómia | Utazási tippek
A különböző ételallergiákkal és intoleranciákkal élők számára hatalmas kihívást jelenhet a szállodai étkezés. Szerencsére azonban ezt egyre több hotel felismeri és mindent megtesz annak érdekében, hogy vendégeik fesztelenül pihenhessenek. Cikkünkben 7 olyan szállást is bemutatunk, ahol bátran fordulhatnak az étkezéssel kapcsolatos kéréseikkel és kérdéseikkel a konyhához.
8 remek rönkszaunás szállás Magyarországon az igazi szaunaélményért
Repülj te is gondolatban Finnországba a szaunaélmények szárnyán! Élvezd a szaunázás jótékony hatásait az alábbi 8 rönkszaunás szálláshely egyikén!