Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Meseösvények Magyarországon - 5 varázslatos hely az országban gyerekeknek

Minden szülő számára fontos, hogy gyermekével megismertesse a természeti értékeket már egészen kicsi kortól. A meseösvények azt a célt szolgálják, hogy interaktív, játékos módon mutassák be egy adott terület állat- és növényvilágát úgy, hogy az mind a gyerekek, mind a felnőttek számára is szórakoztató legyen. Íme néhány szuper meseösvény, ahová mindenképp érdemes idén nyáron ellátogatni!

 

Családi Meseút, Noszvaj

Noszvajon egy igazán különleges családi programot gondoltak ki a szervezők 10 évvel ezelőtt, mégpedig elsőként a meseutak gazdagodó világában. A falut körbejárva 10 kicsi "kacsalábon forgó" házikót találunk, melyek egy-egy palóc népmesét, játékos feladatot vagy beszélgetésindító kérdést rejtenek. A séta ideje alatt a falu legszebb pontjait és portáit fedezhetjük fel, és mivel a Családi Meseút teljes egészében szabadtéren található, így a nyár beköszöntével ez egy kihagyhatatlan időtöltésnek ígérkezik.

Szállásajánlatok Noszvajon>>

Meseösvények Magyarországon családi programokkal - Családi Meseút, NoszvajMeseösvények Magyarországon családi programokkal - Családi Meseút, Noszvaj

 

Banya Tanya, Mátraszentimre

A Mátraszentimrén található Banya Tanya egy kreatív játékudvar, ahol két boszorkány (anya és lánya) várja a kis varázslótanoncokat. Lehetőségünk van varázsseprűt készíteni, mézeskalácsot díszíteni, vagy bájitalok előállításával próbálkozni, és ezután indulhat a meseút, az ehhez tartozó kis történetet pedig innen, a boszorkányudvarból választhatjuk. Az ösvény körülbelül 1 kilométer hosszú, így a legkisebbek is könnyen bejárják. Biztosan megéri, hiszen a rövid túra során találkozhatunk a sárkányok birodalmával, a mosolygós napraforgóval és eljuthatunk Tündérországba is.

Szállásajánlatok Mátraszentimrén>>

Meseösvények Magyarországon családi programokkal - Banya Tanya, MátraszentimreMeseösvények Magyarországon családi programokkal - Banya Tanya, Mátraszentimre

 

 

Égerösvény meseösvény, Zalakaros

A zalakarosi Termáltó mögötti égerligetben található ösvény öt állomáson keresztül mutatja be a Kis-Balaton természeti kincseit. Annak érdekében, hogy ez a kicsik számára is izgalmas legyen, a kirándulást interaktív elemek teszik játékossá. A pallókon végigjárható útvonal első megállójánál egy köszöntő tábla fogad, míg a második és a harmadik állomáson az égeres erdővel és a Zala vizével ismerkedhetünk meg. Az Égerösvény állomásait a Tőzike tündér tavasza és a Ciccegető felfedező megálló zárja.

Szállásajánlatok Zalakaroson>>

Meseösvények Magyarországon családi programokkal - Égerösvény meseösvény, ZalakarosMeseösvények Magyarországon családi programokkal - Égerösvény meseösvény, Zalakaros

 

 

Boszorkány meseösvény, Sopron

A soproni  Lővérek elvarázsolt meseútja a Boszorkány ösvény, mely valóban misztikus kalandokkal várja a kirándulni vágyó családokat. A Lővér Kalandparktól induló és a Károly-kilátóhoz vezető út kezdetét egy rönkház jelzi, melynek ablakai és a bent elhelyezett térkép is útmutatókat rejtenek a kis kincsvadászok számára. A kalandos utazás 8 állomáson keresztül vezet, mely során megoldhatjuk a boszimese-kvízt, végigmehetünk a fekete macskák ösvényén, meghallgathatjuk az erdő hangját, egyensúlyozhatunk a babona-farönkön, és ha szerencsénk van, akkor még a Csendtündérrel is találkozhatunk.

Szállásajánlatok Sopronban>>

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Csodaszép babakocsis kirándulóhelyek gyerekkel, amit a legkisebbek is imádni fognak!
Zubogó vízesések, barlangi túrák, csodás élmények - bababarát kirándulóhelyek, amiket babakocsival is könnyedén bejárhattok. Egy csöppséggel a fedélzeten mindig kicsit körülményesebb az utazás, viszont, jó, ha tudjátok: léteznek olyan babakocsis kirándulóhelyek Magyarországon, melyeket még a legkisebbekkel is végigsétálhattok. Ne hagyjátok ki a Fátyol-vízesést, a Fényes tanösvényt és a trópusi dzsungelt se!

 

Meseösvények Budapesten

A Bábozd Zöldre Környezeti Nevelési Egyesület a főváros több pontján szervez gyermekeknek szóló programokat, melynek célja a környezettudatos nevelés játékos módon. Több meseút került kialakításra Budapesten, melyet a két kitalált főhős, Mimó és Csipek kalandjai fűszereznek. A túrautak pár száz méter hosszúak, így minden korosztály számára könnyen teljesíthetőek. Ilyen ösvényt találhatunk a Kis-Sváb-hegyen, ahol a terület állat- és növényvilágával ismerkedhetünk meg, az Almássy-téri Körkörös utakon, ahol a klímavédelem témája került előtérbe, vagy az óbudai Záporkertben, ahol a talajban élő állatokról és a víz szerepéről tudhatunk meg sok mindent.

Szállásajánlatok Budapesten>>

Meseösvények Magyarországon családi programokkal - Kis-Sváb hegyi meseösvény/Fotó:Sziráki LiliMeseösvények Magyarországon családi programokkal - Kis-Sváb hegyi meseösvény/Fotó:Sziráki Lili

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A művészetek és a színes programok városa. Jó fekvése, szerethetősége és kultúrája miatt egy nagyon közkedvelt kirándulóhely lett. Szentendre sajátos bájával könnyen rabul ejti látogatóit, így összeszedtünk pár lehetőséget mit is tud kínálni számunkra ez a város, ha következő kirándulóhelynek választanánk.
A Balaton nyugati szegletének központjaként Keszthely városa és környéke több kihagyhatatlan látnivalóval és programmal kecsegtet, így bármilyen témához is húzzon a szívünk, szinte biztosan megtalálja mindenki a tökéletes kikapcsolódási lehetőséget. Igyekeztünk egy csokorba szedni több egyedülálló úti célt is.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.