Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szentendre, a Dunakanyar ékszerdoboza - látnivalók, programok

A művészetek és a színes programok városa. Jó fekvése, szerethetősége és kultúrája miatt egy nagyon közkedvelt kirándulóhely lett. Szentendre sajátos bájával könnyen rabul ejti látogatóit, így összeszedtünk pár lehetőséget mit is tud kínálni számunkra ez a város, ha következő kirándulóhelynek választanánk.

Szentendrei szállásajánlatok a mesés kikapcsolódáshoz>>

 

A Budapest agglomerációjában fekvő és a Dunakanyar települései közül az egyik legismertebb és legkedveltebb város Szentendre. A fővárosunkhoz való közelsége miatt könnyen megközelíthető autóval, tömegközlekedéssel vagy akár hajóval is. Magát a városképet illetően túlnyomórészt a szerbek jegyei köszönnek vissza.

Szentendre, a Dunakanyar ékszerdoboza - látnivalók, programokSzentendre, a Dunakanyar ékszerdoboza - látnivalók, programok

 

Tudni érdemes, hogy Szentendre igazi kulturális paradicsomnak tekinthető, amit a galériák és múzeumok számai is mutatnak, így akik inkább a történelmi kiruccanásokat kedvelik azoknak a lista elég bőséges. A Ferenczy Múzeum, Czóbel Múzeum és a Kovács Margit Kerámiamúzeum például állandóan várja látogatóit.

 

Kihagyhatatlan program, akár gyerekekkel is

Ha kisebb gyerkőccel érkeznénk a városba se ijedjünk meg, a Szentendrei Skanzen akár egy egész napos remek időtöltés is lehet, ugyanis több gyermekeknek készült pontot találunk a szabadtéri múzeumban. Itt a 18-20. századi építészetet, gazdálkodást, életmódot, hagyományokat és jellegzeteségeket ismerhetjük meg interaktív módon állatok és rengeteg program kíséretében.  A kiállítás 60 hektárnyi területen fekszik, ami természetvédelmi területnek számít. Az épületek és a tárgyak pótolhatatlan kincsek, ezért nagyon vigyázzunk rájuk!

Szállásajánlatok Szentendrén és a környéken>>

Szentendre, a Dunakanyar ékszerdoboza - látnivalók, programok / Szentendrei SkanzenSzentendre, a Dunakanyar ékszerdoboza - látnivalók, programok / Szentendrei Skanzen


Édességek szerelmesei, figyelem!

Szentendre titeket sem hagy cserben, a Szamos Marcipán Múzeum sok-sok finomsággal vár Titeket! Magyarország legelső marcipánokat bemutató múzeuma közé tartozik, ahol különféle rajzfilmfigurák és hírességek elevenednek meg előttünk. Természetesen a szuvenír sem maradhat el!

Szentendre, a Dunakanyar ékszerdoboza - látnivalók, programok / Szamos Marcipán MúzeumSzentendre, a Dunakanyar ékszerdoboza - látnivalók, programok / Szamos Marcipán Múzeum

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Ennivaló helyek, ahol nem csak a szemetek fog jóllakni - különleges gasztromúzeumok Magyarországon
Édes mézeskalácsok, bársonyos csokoládék és szédületes italok múltjába nyerhettek betekintést a legizgalmasabb belföldi gasztromúzeumokban, ahonnan nem távoztok majd üres hassal! Higgyétek el: a kolbászkészítést bemutató élménypark is csak hab lesz a tortán! Mutatunk 5 gasztronómia-történeti múzeumot, amit feltétlenül keressetek fel, ha különleges kulináris élményre vágytok.

 


Kirándulásunkat folytathatjuk a város magjában, a Fő téren. A középkortól fogva nagy jelentőséget tudhat magának ez a tér, hiszen, ha az itt álló épületek beszélni tudnának mindegyikük elmesélhetné saját történetét. A háromszög alakú tér - amely a budai, visegrádi és pilisi országút találkozásával született meg - közepén áll a Kalmár-kereszt, ami a város egyik fő szimbóluma.

Szentendre, a Dunakanyar ékszerdoboza - látnivalók, programok / Fő térSzentendre, a Dunakanyar ékszerdoboza - látnivalók, programok / Fő tér

 

Ha Szentendre, akkor Ivan Dan

Akik inkább az aktív programokat kedvelik, nekik ajánljuk a minden év júniusában megrendezésre kerülő három napos Ivan Dan-t, Szentendre hagyományos ünnepét.

Az attrakciók leginkább a tűz, a szerelem és a fény köré irányulnak, amik a megtisztulást és az újjászületést jelképezik. Egy régi hiedelem szerint, akik a Szent Iván éjen átugorják a tüzet, megvédik magukat a betegségektől és a szerelmüket szorosabbá fűzi. Ezt Szentendrén is minden alkalommal meggyújtják. A résztvevőket éjszakába nyúló mulatság, produkciók, táncegyüttesek, zenekarok és koncertek várják. Ezenkívül érdemes tájékozódni az aktuális lehetőségekről.

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Egy letűnt kor emlékei: szélmalmok Magyarországon
A szélmalmok Magyarországon igazi ritkaságnak számítanak, éppen ezért, ha tehetjük, látogassuk meg azokat, amik szép állapotban, kiváltságos mementóiként hirdetik egy letűnt kor emlékét.

 


Végül jöhetnek a szabadtéri kirándulóhelyek!

Szentendre valódi kincsesbánya, érdemes több napot is eltöltenünk itt, ha valóban mindent megszeretnénk nézni. Első ilyen megállónk lehet a jól ismert Duna korzó sétány. A csodás panoráma mellett elfogyaszthatunk egy finom ebédet vagy akár egy bőséges vacsorát is. A parton találunk egy úgynevezett művészmozit is, ami ma már több, mint 15 éve működik.

Szentendre, a Dunakanyar ékszerdoboza - látnivalók, programok / DunapartSzentendre, a Dunakanyar ékszerdoboza - látnivalók, programok / Dunapart

A Szentendrei Japánkert 2016 óta tartja nyitva kapuit a természetkedvelők előtt. Dani Zoltán célja az volt, hogy népszerűsítse és megismertesse a japán kertkultúrát és ennek hátterét. Különlegessége a csodálatos növényzetétől eltekintve, hogy éjszakai kertként is funkcionál. A kert gyerekekkel is bátran látogatható, ugyanis hamar és könnyen körbejárható.

Szentendre, a Dunakanyar ékszerdoboza - látnivalók, programok / Forrás: Szentendrei JapánkertSzentendre, a Dunakanyar ékszerdoboza - látnivalók, programok / Forrás: Szentendrei Japánkert

A szentendrei patakok közül a leghosszabb patak a Bükkös-patak. Különösen jó, hogy biciklivel és gyalog is járható. Szentendrei szakasza bemutatja nekünk az élővilágát és magát a patakot egy tanösvényen keresztül. Kihagyhatatlan kirándulóhely.

Szentendrei szállásajánlatok a mesés kikapcsolódáshoz>>

Szentendre, a Dunakanyar ékszerdoboza - látnivalók, programokSzentendre, a Dunakanyar ékszerdoboza - látnivalók, programok

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Sétáljatok vörös lankákon, másszatok fel a szélfútta fennsíkokra, utazzatok vissza a múltba, mert ezúttal a természetben lapuló, 12 különleges kincs nyomába eredünk. Magyarország legszebb természeti kincsei és látnivalói közül muatunk most párat.
Minden szülő számára fontos, hogy gyermekével megismertesse a természeti értékeket már egészen kicsi kortól. A meseösvények azt a célt szolgálják, hogy interaktív, játékos módon mutassák be egy adott terület állat- és növényvilágát úgy, hogy az mind a gyerekek, mind a felnőttek számára is szórakoztató legyen. Íme néhány szuper meseösvény, ahová mindenképp érdemes idén nyáron ellátogatni!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.