Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Programajánló június-júliusra: 15+1 nyári gasztro- és egyéb fesztivál

2024.05.28 | 12 perc

Levendulát szüretelnél, epres kézműves termékeket kóstolnál, boroznál vagy söröznél? Akkor nem kell tovább keresned, válogatásunkban mindezt megtalálod! Júniusban és júliusban izgalmasabbnál izgalmasabb szabadtéri programok közül válogathattok, ezért cikkünkben összegyűjtöttünk nektek 15+1 olyan nyári eseményt, ahol garantáltan jól fogtok szórakozni.

 

Tahitótfalui Eperfesztivál

Időpont: 2024.06.14-16.
Cím:  2022 Tahitótfalu , Hídfő melletti füves terület

Tahitótfalu június közepén ünneplőbe öltözik, ugyanis 14-e és 16-e között megrendezésre kerül az idei Eperfesztivál. Mézédes gyümölcsök, epres méz és borok állnak a menüsoron, valamint kézművesvásár és szuper koncertek garantálják, hogy a család minden tagja jól fogja érezni magát ebben a néhány napban a Duna melletti varázslatos kis községben.

(A fotó illusztráció)(A fotó illusztráció)

 

 

Tihanyi Levendula Fesztivál

Időpont: 2024.06.21-30.
Helyszín: Tihanyi-félsziget, Tihanyba vezető (7117-es) út mellett (Gödrösi elágazó)

Több mint egy héten keresztül, június 21. és 30. között Tihany ismét lilába borul, hiszen újra a város egyik jelképévé vált levendula kerül a központba. Szedd magad akciók, levendulás programok, kirándulások és sok meglepetés várja az ide látogatókat a város számos pontján, mindössze arra figyeljünk, hogy aratótáska megvásárlása nélkül csupán csak nézhetjük az illatozó virágmezőket, csokrot azonban csak ebben a táskában vihetünk haza magunkkal.

(A fotó illusztráció)(A fotó illusztráció)

 

 

Zsolnay Fényfesztivál

Időpont: 2024.07.04-07.
Helyszín: Pécs, belváros

A 2016-ban indult Zsolnay Fényfesztivál egyedülálló módon tesz kísérletet arra, hogy egy belvárosnyi teret transzformáljon át újra a fény segítségével. A 8. alkalommal induló Zsolnay Fényfesztivált a nemzetközi szakma már az európai fényfesztiválok élmezőnyébe sorolja, a közönség látogatószáma idén is 100.000 fő felett várható. A fesztivál fő attrakciójának számító Zsolnay Light Art Video Mapping Verseny keretében öt alkotás látható, melyek háromdimenziós, hanggal kísért, fényből szőtt animációk, kifejezetten a Székesegyház homlokzatára komponálva. A verseny idei témája a bűvös kocka. 2024-ben ötvenéves a világhírű Rubik Ernő által tervezett, jól ismert térbeli logikai játék, a Rubik kocka, ami világméretű közösséget épített.

Az idei Fényfesztiválról korábban itt írtunk>>

Zsolnay Fényfesztivál 2023 / Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.Zsolnay Fényfesztivál 2023 / Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

 

 

Mátrai Bornapok

Időpont: 2024.05.31-06.02.
Helyszín: Gyöngyös, Fő tér

Isteni mátrai borokkal, népművészeti műsorokkal és egész napos zenei programokkal készülnek a látogatók számára május 31. és június 2. között Gyöngyös főterén, ahol szombaton még a Mátra Borvidék borversenyének eredményhirdetésén is részt vehetünk, és együtt ünnepelhetünk a győztessel. Június 1-jén Budapestről nosztalgia gőzös érkezik az eseményre, így – ha időben beszerezzük jegyünket – autó nélkül is könnyedén bekapcsolódhatunk a rendezvényre.

 

 

Debrecziner Gourmet Fesztivál

Időpont: 2024.06.14-16.
Helyszín: Debrecen, Nagyerdő - Békás Tó

Az ország legkiválóbb szakemberei gyűlnek össze június 14-e és 16-a között a debreceni Nagyerdőben, hogy gasztronómiai remekművekkel bizonyítsák Magyarország előkelő helyét az európai élvonalban. Az ismert séfek mellett a szakma vidéki képviselői is bemutatkoznak, így ínycsiklandozó falatokban, különleges alapanyag párosításokban és finom desszertekben nem lesz hiány.

Fotó: Debrecziner Gourmet Fesztivál Facebook eseményFotó: Debrecziner Gourmet Fesztivál Facebook esemény

 

 

Food Truck Show

Időpont: 2024.06.20-23.
Helyszín: Győr, Rado sziget

Győr belvárosának szívébe, a Radó-szigetre újra begurulnak a street food kamionok, ahol anélkül, hogy repülőre ülnénk, kipróbálhatjuk a nemzetközi konyhák ételkülönlegességeit, például holland édességeket és kézműves fagylaltokat. Ahogy minden évben, úgy idén is meghívót kaptak az ország legjobb sörfőzdéi az eseményre, úgyhogy éhesek és szomjasak biztosan nem maradunk a június 20-ai hétvégén, ha Győrbe látogatunk.

Fotó: Food Truck Show - Győr 2024 Facebook eseményFotó: Food Truck Show - Győr 2024 Facebook esemény

 

 

Street Food Street Art és Borsétány

Időpont: 2024.06.26-29.
Helyszín: Kecskemét

Borászok lepik el Kecskemét főterét június 26. és 29. között, ahol a legkiválóbb nedűk mellett kézműves hamburger, gőzgombóc, pizza és milliónyi program közül válogathatunk. A gyerekeknek az Agorafalva fantázianévre keresztelt játszótér, míg a felnőtteknek a romkertben az Atmoszférakoncertek teszik felejthetetlenné az ott töltött időt.

Fotó: Street Food Street Art és Borsétány Facebook eseményFotó: Street Food Street Art és Borsétány Facebook esemény

 

 

 

Balatonvilágos Borfesztivál

Időpont: 2024.06.28-29.
Helyszín: Balatonvilágos, több helyszínen

Nyáron a Balaton számos városában boros tematikájú eseményekre bukkanhatunk, amin valószínűleg senki sem csodálkozik, hiszen a terület országunk talán legjobb minőségű borait adja. Világoson június utolsó hétvégéjén kóstolhatjuk meg a magyar tenger nedűit, ami mellett kézműves és zenei programok, valamint rengeteg meglepetés csábítja a rendezvényre a kicsiket és nagyokat egyaránt.

(A kép illusztráció)(A kép illusztráció)

 

 

Vonyarcvashegyi Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztivál

Időpont: 2024.06 27-06 29.
Helyszín: Vonyarcvashegy, rendezvénytér

Már 14. alkalommal kerül megrendezésre a helyiek által csak Vonyarcvashegyi Feszt névre keresztelt esemény, mely nevéhez híven igazi sörkülönlegességekkel ismerteti meg az érdeklődőket. Az alkoholos italok mellett finom falatokkal is készülnek a szervezők, de kóstolás, koncertek és gyerekeknek szóló programok is a lehetőségek között szerepelnek június 27-e és 29-e között.

(A fotó illusztráció)(A fotó illusztráció)

 

 

Vonyarci Boros Forgatag

Időpont: 2024.07.24-28.
Helyszín: Vonyarcvashegy, Kossuth utca

Július 24. és 28. között, idén már 31. alkalommal rendezik meg Vonyarcvashegy központjában a Boros Forgatagot, mely amellett, hogy felvonultatja a Balaton legjobb pincészeteinek italait, a külön erre a célra kialakított rendezvénytéren gyermekprogramokkal és kirakodóvásárral garantálja a jó hangulatot ebben az 5 napban.

(A kép illusztráció)(A kép illusztráció)

 

 

Egri Bor Ünnepe

Időpont: 2024.07.11-13.
Helyszín: Eger, Érsekkert

Júliusban is folytatódik a fesztiválok sorozta az országban, július 11. és 13. között az egri Érsekkertben gyűlik össze a borok rajongóinak apraja-nagyja. A környéki nedűket a meghívott street food truckok színesítik tovább, esténként pedig fergeteges koncertek fogják az amúgy is emelkedett hangulatot fokozni.

 

 

Rozé Fesztivál

Időpont: 2024.07.12-13.
Helyszín: Villány, Ady Endre fasor

10 év után is töretlen népszerűségnek örvend a július második hétvégéjén nyíló villányi Rozé Fesztivál, mely a bor sajátos, fiatalos jellegéhez hasonlóan hangulatos élményeket és éjszakába nyúló zenei programokat kínál. Az elmaradhatatlan ételek és italok mellett a legnépszerűbb esemény a Rozé Maraton, mely egy 3 kilométeres bulifutáson keresztül vezet végig a városon, érintve a történelmi pincesort is.

Fotó: Rozé Fesztivál Facebook oldalaFotó: Rozé Fesztivál Facebook oldala

 

 

Badacsonyi Borhetek

Időpont: 2024.07.12-28.
Helyszín: Badacsony, Badacsony Park

Badacsony fesztivál nélkül is milliónyi lehetőséget kínál, július utolsó két hetében azonban még a szokásosnál is jobban felbolydul a település. Hangulatos zenei aláfestésből, romantikus teraszokból és természetesen borból nem fogunk kifogyni ebben a pár napban, amit a szabadtéri programok és a Balaton elénk terülő látványa csak még emlékezetesebbé tesz majd.

Fotó: Badacsony Bor7 Facebook eseményFotó: Badacsony Bor7 Facebook esemény

 

 

Gyenesdiási Bornapok

Időpont: 2024.07.11-14.
Helyszín: Gyenesdiás, Kárpáti korzó

Július 11-14. között Gyenesdiáson lángos, lacipecsenye és rétes illata fogja ellepni az utcákat, de persze a borokról sem kell megfeledkeznünk, ugyanis a zalai és badacsonyi pincészetek legjava is képviselteti magát ebben a pár napban. Kulturális események és szórakoztató műsorok teszik még színesebbé a rendezvényt, úgyhogy irány a Kárpáti-korzó!

Fotó: Bornapok // Gyenesdiás Facebook eseményFotó: Bornapok // Gyenesdiás Facebook esemény

 

 

Györöki BorKorzó

Időpont: 2024.07.18-21.
Helyszín: Balatongyörök, A móló melletti sétány

A balatongyöröki sétánytól pár lépésre, a nevéhez hű Borutcában július 18. és 21. között újra poharat ragadhatunk, hogy megkóstoljuk a környék zamatos italait. A termelők mellett játszóházzal és este 7 órától színvonalas koncertekkel is szórakoztatják a nagyérdeműt, este 10 órától pedig egy fergeteges buli veszi kezdetét, mely hajnalig szolgáltatja a zenéket a legkitartóbbak számára.

(A kép illusztráció)(A kép illusztráció)

 

 

Jazz és a Bor fesztiválja

Időpont: 2024.07.10-14.
Helyszín: Balatonboglár, Varga Béla Város Művelődési Ház

Íz és zenei kavalkád vár mindenkit a 24. balatonboglári Jazz és Bor fesztiválon július 10-14. között, ahol a szervezők nemcsak arra figyeltek, hogy a környék pincészeteinek bevonásával ismertessenek meg minden érdeklődőt a tájegység gasztronómiai jellegzetességeivel, hanem olyan jazz zenekarokat invitáltak meg az eseményre, akik a legmagasabb színvonalat képviselve tisztelegnek a fesztivál védnöke, Babos Gyula emléke előtt.

Fotó: XXIV. A „Jazz és a Bor” fesztiválja – Babos emlékéreFotó: XXIV. A „Jazz és a Bor” fesztiválja – Babos emlékére

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Kirándulás, városnézés, csúszdázás, vízparti relax - akárhogy is képzeled el a tökéletes nyaralást, a megfelelő szálláshely elengedhetetlen. 10 utazási tippet hoztunk, ahol nem csak a szállás csodás, de a környék is rengeteg látnivalóval kecsegtet.
A Somlóvásárhely szívében fekvő, világversenyeken is számos alkalommal díjazott pezsgőiről ismert Kreinbacher Birtok tovább bővül. A tervek szerint 2025-ben záruló fejlesztést követően a jelenlegi szállodai kapacitás majdnem háromszorosára nő, új wellnessrészleggel, valamint konferenciaközponttal is bővül. A Bár a Kreinbacher Birtok augusztus végén ideiglenesen bezárja kapuit, a pezsgőpincészet továbbra is zavartalanul látogatható marad, illetve a vinotéka is nyitva áll a vásárlók előtt.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Ötletek belföldi nyaraláshoz - 10 szálloda közvetlen átjárással a fürdőbe
Szuper belföldi családi nyaralás vár rátok, ha olyan szállodát választotok az ide vakáció helyszínéül, ahonnan közvetlen átjárással megközelíthető az éményfürdő. Az elsőosztályú kulináris élmények és szórakozási lehetőségek mellett ezernyi közös élményt szerezhettek az alábbi 10 hazai hotelben. Hozzátok ki a maximumot az idei nyaralásból!
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A magasból még kellemesebb a tavaszi levegő – függőhidak és lombkoronaösvények Magyarországon
Süt a nap, csicseregnek a madarak, visszavonhatatlanul itt a tavasz! A sok beltéri programot követően eljött a kirándulások ideje, és ha éppen azon törnétek a fejeteket, hogy merre is induljatok a hétvégén, akkor a legjobb helyen jártok, hiszen mostani cikkünkben a függőhidak, tanösvények és lombkoronasétányok világába kalauzolunk el benneteket.