Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hétvégén indul az átcsúszó és a kabinos kötélpálya a Zemplén Kalandparkban

Június 11. szombattól indul a Zemplén Kalandparkban az átcsúszó és a kabinos kötélpálya. Egyelőre hétvégente tudjátok használni.

 

A sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkban jelenleg az átcsúszó kötélpálya (Sólyom), a kabinos kötélpálya (Dongó), a Magas-hegyi Kilátó, valamint a Magas-hegy tetején a Hütte Látványterasz működik.

A hétvégi előrejelzések szerint szeles idő lesz, ezért a szervezők kérik, hogy indulás előtt vegyétek fel velük a kapcsolatot, ugyanis a biztonsági rendszer 15 km/h szélsebesség feletti hátszél, valamint 20 km/h feletti oldalszél esetén letiltja a pályát, a kabin esetében pedig 36 km/h szélsebesség esetén tilt a rendszer. A helyszínen a szélsebességet folyamatosan ellenőrzik és ennek megfelelően indítják a pályát.


FONTOS:

>> a Lombkorona Sétány (Sky Walk) jelenleg építés alatt áll, ezért az üzemeltető kérése szerint szigorúan tilos megközelíteni!

>> Magas-hegyi Libegő még nem működik, ezért az Alsó Állomáson nem tudtok parkolni, ill. a Középső Állomásra sem tudtok felmenni.

>> Parkolási lehetőség jeleneg a városban, illetve (korlátozottan) a Felsőzsólyomka úton van, a Zsólyomkai Pincesor mellett elvezető szerpentinút mentén (GPS: 48.397213, 21.647010).

>> A parkolóból kb. 800 méteres úton, gyalogosan tudtok eljutni a Kálvária (Szár-hegy) jelölt hegyi útján a kabinos kötélpálya állomására. Ezen a ponton tudtok majd jegyet venni, illetve beöltözni. Ezután kabinnal átvisznek titeket a Magas-hegyre, innen már csúszhattok is. Csúszás után újabb gyalogos séta következik lefelé a Kálvárián.

>> A Középső Állomáson a parkoló foglalt, a további parkolóhelyeket pedig a kalandtúra pályákra érkezők számára tartják fenn. Mivel az átcsúszó beöltözés a Szár-hegyen történik, ezért a Középső Állomásról nem érdemes felgyalogolni a Felső Állomásra.

Fotó: Zemplén Kalandpark SátoraljaújhelyFotó: Zemplén Kalandpark Sátoraljaújhely

 

 

Élmények a természetben: 8 szuper kalandpark az aktív kikapcsolódáshoz
Aktív kikapcsolást és sok élményt kerestek a természetben? Akkor van egy szuper hírünk, ugyanis végre megérkezett a napsütéses tavasz, így semmi sem akadályoz meg benneteket abban, hogy meghódítsátok Magyarország legjobb kalandparkjait!

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Balatontól 12 kilométerre, a Tapolcai-medence központjában fekszik ez a dinamikusan növekvő kisváros, mely már korábban is fontos bortermelői és kereskedelmi központ volt. Tapolca napjainkra a térség egyik legismertebb turisztikai célpontjává vált, mely egyrészt a rengeteg látnivalónak, másrészt a tavasztól őszig tartó színes programsorozatoknak köszönhető. Érdemes felfedezni a várost és a környékét is.
„Nyíregyháza többet ad!” - hirdeti a város, és valóban: bármilyen célból utazunk is oda, a kellemes időtöltés biztosított. Most 5 olyan nevezetességet mutatunk be, ami kihagyhatatlan, ha ott jártok.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 különleges látnivaló a Balatonon
Nézzétek meg a tatárjárás előtt épült magánvárat, gyönyörködjetek a panorámában az árbóc alakú kilátóból, zarándokoljatok el a bányászalakások romjaiból épített kápolnához - a magyar tenger partján mindig akad újabb felfedezésre váró látnivaló. A legjobb balatoni kirándulóhelyekből és látványosságokból gyűjtöttünk most össze néhányat.
10+2 legszebb természeti látnivaló Magyarországon - Mars-expedíció, Holdra lépés és rejtőzködő csodák a természetben
Sétáljatok vörös lankákon, másszatok fel a szélfútta fennsíkokra, utazzatok vissza a múltba, mert ezúttal a természetben lapuló, 12 különleges kincs nyomába eredünk. Magyarország legszebb természeti kincsei és látnivalói közül muatunk most párat.
Hamisítatlan kastély hangulat, feltöltődés, garantált pihenés Szilvásváradon - La Contessa**** Kastélyhotel
Egy kellemes masszázs, egy hangulatos séta a romantikus kastélyparkban vagy egy ínycsiklandozó gasztronómiai kalandozás; a testi-lelki feltöltődés garantált! Válasszátok ti is a szilvásváradi La Contessa Kastélyhotel legjobb wellness csomagját!
Lélegzetelállító várak és várromok szerte az országban
A várak a történelem élő lenyomatai, jó pár közülük túlélt viharos évszázadokat, és ma ugyanazon falak között sétálhatunk, ahol a középkorban nemesek és harcosok rótták a folyosókat. Megmutatunk néhány várat illetve várromot Magyarországon, ha a kirándulást egy kis történelemórával kevernétek.
Hol nyaraltok idén? TOP 10 nyári úti cél belföldön szállásajánlóval
Hova utaztok idén nyáron? Felfedeznétek egy újabb helyet az országban, vagy van bevált úti célotok, ahova bármikor szívesen visszatértek? Ha az idei nyaralás még a tervezési fázsban van és tanácstalanok vagytok, hogy hova utazzatok, ez a lista segíteni fog. Elhoztuk ugyanis azt a 10 helyet, amit a legtöbben választottatok nyári úti célul, ráadásul a szálláshelyek közül a 2 legnépszerűbbeket is bemutatjuk városonként.