Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hétvégén indul az átcsúszó és a kabinos kötélpálya a Zemplén Kalandparkban

Június 11. szombattól indul a Zemplén Kalandparkban az átcsúszó és a kabinos kötélpálya. Egyelőre hétvégente tudjátok használni.

 

A sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkban jelenleg az átcsúszó kötélpálya (Sólyom), a kabinos kötélpálya (Dongó), a Magas-hegyi Kilátó, valamint a Magas-hegy tetején a Hütte Látványterasz működik.

A hétvégi előrejelzések szerint szeles idő lesz, ezért a szervezők kérik, hogy indulás előtt vegyétek fel velük a kapcsolatot, ugyanis a biztonsági rendszer 15 km/h szélsebesség feletti hátszél, valamint 20 km/h feletti oldalszél esetén letiltja a pályát, a kabin esetében pedig 36 km/h szélsebesség esetén tilt a rendszer. A helyszínen a szélsebességet folyamatosan ellenőrzik és ennek megfelelően indítják a pályát.


FONTOS:

>> a Lombkorona Sétány (Sky Walk) jelenleg építés alatt áll, ezért az üzemeltető kérése szerint szigorúan tilos megközelíteni!

>> Magas-hegyi Libegő még nem működik, ezért az Alsó Állomáson nem tudtok parkolni, ill. a Középső Állomásra sem tudtok felmenni.

>> Parkolási lehetőség jeleneg a városban, illetve (korlátozottan) a Felsőzsólyomka úton van, a Zsólyomkai Pincesor mellett elvezető szerpentinút mentén (GPS: 48.397213, 21.647010).

>> A parkolóból kb. 800 méteres úton, gyalogosan tudtok eljutni a Kálvária (Szár-hegy) jelölt hegyi útján a kabinos kötélpálya állomására. Ezen a ponton tudtok majd jegyet venni, illetve beöltözni. Ezután kabinnal átvisznek titeket a Magas-hegyre, innen már csúszhattok is. Csúszás után újabb gyalogos séta következik lefelé a Kálvárián.

>> A Középső Állomáson a parkoló foglalt, a további parkolóhelyeket pedig a kalandtúra pályákra érkezők számára tartják fenn. Mivel az átcsúszó beöltözés a Szár-hegyen történik, ezért a Középső Állomásról nem érdemes felgyalogolni a Felső Állomásra.

Fotó: Zemplén Kalandpark SátoraljaújhelyFotó: Zemplén Kalandpark Sátoraljaújhely

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Élmények a természetben: 8 szuper kalandpark az aktív kikapcsolódáshoz
Aktív kikapcsolást és sok élményt kerestek a természetben? Akkor van egy szuper hírünk, ugyanis végre megérkezett a napsütéses tavasz, így semmi sem akadályoz meg benneteket abban, hogy meghódítsátok Magyarország legjobb kalandparkjait!

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Balatontól 12 kilométerre, a Tapolcai-medence központjában fekszik ez a dinamikusan növekvő kisváros, mely már korábban is fontos bortermelői és kereskedelmi központ volt. Tapolca napjainkra a térség egyik legismertebb turisztikai célpontjává vált, mely egyrészt a rengeteg látnivalónak, másrészt a tavasztól őszig tartó színes programsorozatoknak köszönhető. Érdemes felfedezni a várost és a környékét is.
„Nyíregyháza többet ad!” - hirdeti a város, és valóban: bármilyen célból utazunk is oda, a kellemes időtöltés biztosított. Most 5 olyan nevezetességet mutatunk be, ami kihagyhatatlan, ha ott jártok.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
5 gyönyörű tanösvény tavaszi túrákhoz
A nyiladozó-illatozó krókuszok, tulipánok, nárciszok és jácintok egytől egyig hirdetik: beköszöntött a tavasz. Ilyen tájban egyre nagyobb vonzást érzünk a túracipőnkhöz, hogy megragadjuk, majd nyakunkba vegyük valamelyik feltöltődést ígérő útvonalat. A tanösvények tökéletes választások ilyenkor, hiszen bandukolás közben játszva tanulhatunk olyan dolgokról, amikről talán még sosem hallottunk.
Tökéletes tavaszi program: fedezd fel hazánk arborétumait!
Már bontják szirmaikat a tavaszi virágok, néhány hét, és a bokrok, fák is zöld ruhába öltöznek. A szép idő a szabadba csalogat minket, és mi sem lehetne kellemesebb, mint egy kiadós sétát tenni a természetben. Hazánk számos botanikus kerttel, arborétummal rendelkezik, érdemes felkeresnünk valamelyiket.
TOP 5 úti cél tavaszi kiruccanáshoz, ha biztosra szeretnél menni!
Nem kell ahhoz átlépnünk az országhatárt, hogy különleges helyekre leljünk; az ország számos városa rejt olyan népszerű és kevésbé ismert látnivalókat, melyek egy egész hétvégére elegendő időtöltést biztosítanak. Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan hazai várost, amivel nem tudunk mellélőni egy rövid tavaszi kiruccanás során!
Rejtőzködő kirándulóhelyek, amiket kevesen ismernek ‒ barlangok, hegytetők és csendes kolostorromok
Szebbnél szebb kirándulóhelyek vesznek körbe minket Magyarországon, melyek felkereséséért szerencsére egyetlen huncut forintot sem kell fizetnünk. Csupán az erőnkre, kitartásunkra, lelkesedésünkre kell támaszkodni és máris feltárulnak előttünk a Bükk-vidék, a Bakony vagy akár a Vértes lenyűgöző úti céljai a természetben. A listánkon szereplő látnivalóknál ráadásul szinte biztosan nem ütköztök majd turistaáradatba sem.
Túraetikett: 7 aranyszabály kirándulóknak, hogyan kell viselkedni a természetben
2023.03.21 | 7 perc | Kirándulás, túraötletek
Ismered a természetjárók illemtanát? Tudod melyek azok az írott- és íratlan szabályok, amiket betartva tudatos kiránduló lehetsz? Fusd végig cikkünket, amiben csokorba szedtük a túraetikett fontosabb pontjait! Ha ezeket betartod, biztos lehetsz benne, hogy magadnak és a környezetednek is jót teszel!