Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hétvégén indul az átcsúszó és a kabinos kötélpálya a Zemplén Kalandparkban

Június 11. szombattól indul a Zemplén Kalandparkban az átcsúszó és a kabinos kötélpálya. Egyelőre hétvégente tudjátok használni.

 

A sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkban jelenleg az átcsúszó kötélpálya (Sólyom), a kabinos kötélpálya (Dongó), a Magas-hegyi Kilátó, valamint a Magas-hegy tetején a Hütte Látványterasz működik.

A hétvégi előrejelzések szerint szeles idő lesz, ezért a szervezők kérik, hogy indulás előtt vegyétek fel velük a kapcsolatot, ugyanis a biztonsági rendszer 15 km/h szélsebesség feletti hátszél, valamint 20 km/h feletti oldalszél esetén letiltja a pályát, a kabin esetében pedig 36 km/h szélsebesség esetén tilt a rendszer. A helyszínen a szélsebességet folyamatosan ellenőrzik és ennek megfelelően indítják a pályát.


FONTOS:

>> a Lombkorona Sétány (Sky Walk) jelenleg építés alatt áll, ezért az üzemeltető kérése szerint szigorúan tilos megközelíteni!

>> Magas-hegyi Libegő még nem működik, ezért az Alsó Állomáson nem tudtok parkolni, ill. a Középső Állomásra sem tudtok felmenni.

>> Parkolási lehetőség jeleneg a városban, illetve (korlátozottan) a Felsőzsólyomka úton van, a Zsólyomkai Pincesor mellett elvezető szerpentinút mentén (GPS: 48.397213, 21.647010).

>> A parkolóból kb. 800 méteres úton, gyalogosan tudtok eljutni a Kálvária (Szár-hegy) jelölt hegyi útján a kabinos kötélpálya állomására. Ezen a ponton tudtok majd jegyet venni, illetve beöltözni. Ezután kabinnal átvisznek titeket a Magas-hegyre, innen már csúszhattok is. Csúszás után újabb gyalogos séta következik lefelé a Kálvárián.

>> A Középső Állomáson a parkoló foglalt, a további parkolóhelyeket pedig a kalandtúra pályákra érkezők számára tartják fenn. Mivel az átcsúszó beöltözés a Szár-hegyen történik, ezért a Középső Állomásról nem érdemes felgyalogolni a Felső Állomásra.

Fotó: Zemplén Kalandpark SátoraljaújhelyFotó: Zemplén Kalandpark Sátoraljaújhely

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Élmények a természetben: 8 szuper kalandpark az aktív kikapcsolódáshoz
Aktív kikapcsolást és sok élményt kerestek a természetben? Akkor van egy szuper hírünk, ugyanis végre megérkezett a napsütéses tavasz, így semmi sem akadályoz meg benneteket abban, hogy meghódítsátok Magyarország legjobb kalandparkjait!

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Balatontól 12 kilométerre, a Tapolcai-medence központjában fekszik ez a dinamikusan növekvő kisváros, mely már korábban is fontos bortermelői és kereskedelmi központ volt. Tapolca napjainkra a térség egyik legismertebb turisztikai célpontjává vált, mely egyrészt a rengeteg látnivalónak, másrészt a tavasztól őszig tartó színes programsorozatoknak köszönhető. Érdemes felfedezni a várost és a környékét is.
„Nyíregyháza többet ad!” - hirdeti a város, és valóban: bármilyen célból utazunk is oda, a kellemes időtöltés biztosított. Most 5 olyan nevezetességet mutatunk be, ami kihagyhatatlan, ha ott jártok.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.