Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ezt az 5 helyet ki ne hagyd, ha Nyíregyházára látogatsz!

„Nyíregyháza többet ad!” - hirdeti a város, és valóban: bármilyen célból utazunk is oda, a kellemes időtöltés biztosított. Most 5 olyan nevezetességet mutatunk be, ami kihagyhatatlan, ha ott jártok.

Nyíregyházi szállásajánlatok>>

 

Aquarius Élményfürdő

Sóstógyógyfürdő ötcsillagos minősítésű élményközpontja az Aquarius spa, mely kiemelkedik a magyarországi vízicentrumok közül, és európai szinten is megállja a helyét. Egész éves nyitva tartással várják a legkisebbeket a mesés gyermekvilágban, miközben a felnőttek a pezsgőággyal és nyakzuhannyal felszerelt termálvizű medencékben relaxálhatnak. Az adrenalinfüggők számára is biztosított a szórakozás, a sodrófolyosó, a vízfüggöny vagy a kamikáze csúszda feldobja a fürdőzés hangulatát.

Szállástippünk a családbarát Hunguest Hotel Sóstó****, ami nem csak közvetlen átjárást biztosít az Aquarius Élmény- és Parkfürdőbe, de a nyíregyházi Állatparktól, illetve a Múzeumfalutól is alig pár perces sétára található. További részéletek>> 

Aquarius Élmény- és Parkfürdő, NyíregyházaAquarius Élmény- és Parkfürdő, Nyíregyháza

 

Sóstó Zoo

A Nyíregyházi Állatpark a sóstói üdülőövezetben található, a város központjától nagyjából 5 kilométerre. A tölgyerdővel körülvett 35 hektáros területen kialakított látványosság Európa egyik legnagyobb állatállományával rendelkező parkja, mely 2015-ben és 2018-ban is elnyerte a kontinens legjobb állatkertje címet. Különleges gyűjteménye hazánk egyik legnépszerűbb turistacélpontja, évente közel 500 ezer látogató érkezik az ország minden részéről. Természetvédelmi szempontból is kiemelkedő szerepet vállaltak, ugyanis céljuk, hogy a legnyugodtabb és legmegfelelőbb körülmények között segítsék a kihalófélben lévő állatok fejlődését és szaporodását, így az afrikai elefánt, a kihalás szélére sodródott bali seregély, az indiai orrszarvú vagy a szibériai tigris fennmaradására különösen nagy figyelmet fordítanak.

Nyíregyházi ÁllatparkNyíregyházi Állatpark

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
5 izgalmas óriás akvárium és ócenárium Magyarországon, amit látnotok kell
Bár Magyarország a tavak és folyók mellett sajnos nem bővelkedik tengerpartokban és óceánokban, szerencsére nem kell messzire utaznotok, ha kicsit belesnétek a sósvízi élőlények titkos életébe is. Itthon is találhattok ugyanis olyan ócenáriumot és óriás akváriumot, amelyek közelebb hozzák a víz alatti világ lakóit. Szuper program kicsiknek és nagyoknak, ahol rengeteget megtudhattok a tengeri- és édesvízi élőlényekről.

 

 

Sóstói Múzeumfalu

A Budapest közelében található szentendrei skanzen mindenki számára ismerős, azonban távolabb kell utaznunk a fővárostól, hogy az ország legnagyobb szabadtéri múzeumára bukkanjunk. A Sóstógyógyfürdő területén fekvő mesterségesen kialakított Múzeumfalu a XIX. századi magyar világba viszi vissza a látogatókat, ahol az akkori paraszti és kisnemesi világ tárul elénk. Megismerkedhetünk a népszokásokkal, beülhetünk a régi iskola padjába, de betérhetünk akár egy korabeli borbélyüzletbe is. Kialakításra került egy Árpád-kori falurészlet is, ahol a gyerekek számára izgalmas lesz a tanulás. Amíg a fiatalok magukba szívják a tudást, addig a felnőttek ellátogathatnak a múzeum szomszédságában található Pálinkaházba, ahol Szabolcs-Szatmár-Bereg megye pálinkakultúrájába kaphatnak betekintést - és kóstolót.

 

Jósa András Múzeum

Nyíregyházán találjuk az ország egyik legnagyobb közművelődési és tudományos intézetét, a Jósa András nevét viselő városi múzeumot. Az egykori tisztifőorvos régészeti érdeklődése alapozta meg a máig látható óriási bronzkori és honfoglalás-kori gyűjteményt. Az állandó kiállítások mellett jelenleg egy kiemelkedő várostörténeti kollekció is megtekinthető, mely a város történelmét jeleníti meg a középkortól a XX. század közepéig, a vírushelyzethez igazodva pedig mindez már a virtuális térben is megtekinthető.

 

Tuzson János Botanikus Kert

A Sóstói-erdő szomszédságában található varázslatos Tuzson János Botanikus Kert mindenképpen megér egy sétát a nyíregyházi kirándulás alkalmával. Az üvegházakban olyan csodás trópusi növényekben gyönyörködhetünk, mint a különböző pálmák, kaktuszok, az orchideák összes válfaja, de termő banánt is találunk az üvegkupolák alatt. A szabadföldi területeken egynyári virágok pompáznak, a japánkert, a sziklakert, vagy a fenyves-rododendron pedig szintén érdekes látnivaló. A rózsakertben a világ 200-féle rózsájából 104 fajta közel 1800 tője virágzik nyaranta.

Nyíregyházi szállásajánlatok>>

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Csodaszép babakocsis kirándulóhelyek gyerekkel, amit a legkisebbek is imádni fognak!
Zubogó vízesések, barlangi túrák, csodás élmények - bababarát kirándulóhelyek, amiket babakocsival is könnyedén bejárhattok. Egy csöppséggel a fedélzeten mindig kicsit körülményesebb az utazás, viszont, jó, ha tudjátok: léteznek olyan babakocsis kirándulóhelyek Magyarországon, melyeket még a legkisebbekkel is végigsétálhattok. Ne hagyjátok ki a Fátyol-vízesést, a Fényes tanösvényt és a trópusi dzsungelt se!
Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Június 11. szombattól indul a Zemplén Kalandparkban az átcsúszó és a kabinos kötélpálya. Egyelőre hétvégente tudjátok használni.
Idén júniusban, Tiszaderzs határában nyit a Kenguru Park, ahol egy sejtelmes földrész, Ausztrália különleges állatvilágával találkozhatnak a látogatók. A park névadóihoz, a benett kengurukhoz pedig igazán közel kerülhetnek!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!