Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hoppá! bisztró – egy igazi meglepetés gyöngyszem Budapest belvárosában

2022.11.08 | 7 perc

A sokat látott Október hatodika utcában járunk. Azért mondom, hogy sokat látott, mert az elmúlt bő tíz évben nagyon nagy a környéken a fluktuáció. A hely, ahol most vagyunk nemrég még egy másik bisztró volt, ami alig élt meg talán fél évet. A neve alapján inkább egy Angol kutyatápra asszociáltam volna, így lehet, hogy nem csoda. A járvány kezdete előtt pedig egy steak ház üzemelt a helyén, ami nem volt válságálló a jelek szerint.

 

Étterem teszt - Hoppá! bisztró

Az enteriőr nem sokat változott a helyen, hiszen anno, a régi tulajdonos elég jó ízléssel, és körültekintő szakmai tudással alakította ki. Az utcafronti részen az étterem teljes terjedelmében hatalmas üvegfal az egész. Bent egyetlen nagy tér van a bárpult előtt, ahol a vendégek mégis jól elkülönülve tudnak helyet foglalni. Egyáltalán nem zsúfolt, megvan mindenkinek a kis intim szférája. A konyha a helyiség bal végében foglal helyet, ami félig nyitott, látványkonyhaként üzemel, azoknak, akik szeretnek kukucskálni, és bepillantást nyerni a kulisszatitkokba.

A Hoppá! bisztró nem mindenkinek újdonság, hiszen a patinás Andrássy útról érkezett ide, talán mondhatjuk, hogy haza. Amióta itt van, azóta folyamatos a teltház náluk. Nem is érdemtelenül. Jól válogatott, főként hagyományos magyar ételeket kínálnak, kiváló minőségben, és olyan árakon, amit talán az itthoni étterembe járó réteg is megengedhet magának, legalábbis nem ijeszti el őket. Egy szóval nem egy lehúzós turista csapda.

A felszolgálók kifejezetten kedvesek, udvariasak. Minden kérésünket rugalmasan kezelik, pedig egy találkozó miatt késtünk majdnem 20 percet, egy fővel többen vagyunk, és tényleg bent is, és a teraszon is teljes teltház van. Az italrendelést nagyon gyorsan, szépen szervírozzák, a „tömeg” ellenére is. Kezdésnek házi vajat hoznak, kétféle kenyérrel. Semmi extrák, de rendben vannak.

 

Az ételek, amiket kóstoltunk

Marhatatár bélszínből, fekete majonézzel: késsel, tökéletesre van aprítva a hús. Nagyon jó a textúra, és a fűszerezés is. A lágy fekete majonéz kifejezetten jól passzol hozzá. Imádjuk fogás.

Kacsamáj parfé, kápia paprika, kalács: légies kacsamáj mousse egy kis játékossággal. A kalács saját készítésű, pont jól van pirítva. Minden falatnál értékeljük, hogy milyen ízletes.

Az este egyetlen tévedése, hogy Rozé kacsamellet hoztak, shiitake gombával, és szilvával a pisztráng filé helyett. Mondtuk, hogy nem probléma, megesszük a kacsát, majd 5 perc múlva kihozták a halat is. És! Az igazi vendéglátós mit csinál ilyenkor!? Egyik ételt sem számolták fel, csak elnézést kértek a bakiért. Hoppá! 

A rosé kacsamell elég nehéz műfaj, mert nagyon sok múlik az alapanyagon, ami itthon elég hektikus tud lenni. Itt sem volt másképp. Szuperül volt elkészítve, de sajnos nem volt az igazi. A köret mindent vitt. A pisztráng filé egyenesen mennyei volt. Ropogós bőr, vajpuha filé. Remek garnirunggal.

Rántott mangalicakaraj, burgonyapüré, uborkasaláta: ennél jobb rántott husit, pláne karajból, nagyon ritkán lehet Magyarországon enni. Kiválóan megsütött husi, a pankó bunda ropogós, kellemesen fűszerezett, ízes. A burgonyapüré igazi vajjal készült, eszméletlenül krémes. Az ubi salit, mintha a nagyi csinálta volna. Csillagos ötös. Gyerekeknek is ajánlott.

Hortobágyi Angus rib-eye steak,konfitált burgonya, füstölt hagyma: szavak nincsenek. Minőségi alapanyag. Jó sütési technika. Pont amilyennek lennie kell. A konfitált burgonya kifejezetten jó ötlet hozzá. Kevesen áldoznak ennyi időt egy jó köretre. A füstölt hagyma pedig hozzáadja azt az érzést, mintha éppen a barátainkkal grilleznénk.

Csirkepaprikás, spécli, szívsaláta: az este egyik legnagyobb meglepetése. Igazi Hoppá! élmény. Képzeld el, hogy az egész csirkecombot kifilézték, egy hengert formáltak belőle, és visszatöltötték a bőrébe. Belül tocsogósan szaftos a husi, kívül roppanós a bőrke. Eszméletlenül finom paprikás csirke szaft. És a spécli!.. alapvetően nem szeretem a juhtúros dolgokat, mert nehézkessé tudják tenni az ételt, de ez olyan légies, könnyed, izgalmas galuska volt, hogy még most is összefut a nyál a számban, ha rá gondolok. Az enyhén savas szívsaláta remekül passzolt hozzá.

 

Összességében tényleg élmény a hely. Olyan érzés, mintha az ember egy vendégségben pont a legjobb formájában kapná el a háziasszony főztjét, és minden jól sikerül, minden a helyén van, a legmagasabb szinten.

Egyértelműen adott, hogy egy „kulináris szentéllyé” váljon a hely a maga egyszerű, és nagyszerűségével, mind a Magyarok, mind a külföldiek körében. Bármikor visszamennénk. Vagy talán jobb megfogalmazás, hogy bármikor „hazamennénk” ide. Hoppá! 😊

Szerző: M

 

Látogassatok el ti is a budapesti Hoppá! Bistroba!

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Gratulálunk! Három új Michelin-csillagos étterme van Magyarországnak, és megvannak az első vidékiek is
Hónapok óta várjuk, hogy kiderüljön, lesz-e Michelin-csillagos vidéki étterem Magyarországon, és ha igen, ki lesz az. Ugyanis idén először teljes Magyarországra fókuszáló kiadvány jelenik meg. Az új Michelin-csillagos éttermek között van az esztergomi 42 Restaurant, és budapesti Rumour is, sőt, egyből két Michelin-Csillagot kapott a tatai Platán Gourmet!

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Arról talán már mindenki hallott, hogy Márton napját november 11-én libalakomával szokás ünnepelni. Azt vajon tudjátok-e, hogy honnan ered ez a tradíció? Cikkünkben összegyűjtöttünk mindent, amit érdemes tudni erről a népszokásról, valamint étterem- és szállásajánlóval is készültünk nektek!
Vannak a világon közismert szoboróriások, hiszen ki ne azonosítaná Rio de Janeiro városával a karját széttáró monumentális Jézust vagy New Yorkkal a fáklyát tartó Szabadságszobrot. Most megmutatjuk Magyarország hatalmas szobrait, mert nálunk is állnak ilyen kimagasló alkotások.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
A Hoppá Bistro töretlen sikere harmadik éve Michelin ajánlást hoz
2023.09.28 | 8 perc | Gasztronómia
Már az Andrássy úton sikeresek voltak, ám a belvárosi üzlet megnyitásával egy teljesen új korszak kezdődött a Hoppá Bistró számára. Az elegáns bisztró az Október 6. utca gasztro forgatagában talált igazán magára. Jancsa Janival az étterem népszerűségéről, a háttérben húzódó nehézségekről és az újítás szépségéről beszélgettünk.
Kóstold meg Budapestet! − 10 menő, toplistás étterem a fővárosban
2025.02.21 | 7 perc | Gasztronómia
Élsz-halsz a forró pho levesért? Ettél már autentikus sashimit? Vagy csak kipróbálnád a magyar konyha ismert fogásait úgy, ahogy még sosem kóstoltad őket azelőtt? Akkor nem is lehetnél jobb helyen! Nézd meg, milyen új, toplistás éttermekkel gazdagodott a főváros tavaly! Te melyik helyre fogsz asztalt foglalni?
Ízkörútra invitálunk - 10 nemzetközi étterem Budapesten, amit ki kell próbálni!
2022.02.22 | 7 perc | Gasztronómia
Szerencsére már nem kell repülőre szállnunk, ha egy másik nemzet konyháját szeretnénk megismerni, hiszen számos olyan étterem található az országban, ahol autentikus fogásokkal várják a vendégeket. Ez nem csak az ízlelőbimbóinknak jelent kulináris utazást, a hangulat és a környezet is illeszkedik a konyha kínálathoz. Cikkünkben 10 olyan budapesti, nemzetközi éttermet mutatunk be, ahol úgy tölthettek el pár órát, mintha több ezer kilométerre lennétek.
Újváros Bisztró – új élmények, új ízkalandok Szarvason, a Körös partján
2023.11.30 | 10 perc | Gasztronómia
Szarvas az elmúlt időszakban egy új étteremmel lett gazdagabb. A Körös partján egy hightech modern épületben kapott helyett az Újváros Bisztró, melynek tulajdonosával, Szín Csabával arról beszélgettünk, milyen célok és lehetőségek állnak az étterem előtt.
Egy falat Morzsa - kipróbáltuk Pécs legcoolabb bisztróját!
Az ember azt gondolja, hogy Budapesten kívül alig akad gasztronómiai csoda, pedig szép számmal vannak, ha jobban körbe nézünk. Útunk a pécsi „Morzsa” pékségbe és bisztróba vezet. Ha elolvassátok vendégszerzőnk, "M" élménybeszámolóját, 100%, hogy még ma ott akarok reggelizni, ebédelni vagy vacsorázni!
Gyakran ismételt kérdések - mit tudhatsz meg ebből a cikkből?
Hol található a Hoppá! bisztró és milyen enteriőrről van szó?
Budapest belvárosában, az utcán végig üvegfalú homlokzattal, ahol egy nagy tér található a bárpult előtt és a konyha félig nyitott, látványkonyhaként üzemel.
Milyen ételek és milyen árszínvonal várható a helyen?
Jellegzetes, jól kiválasztott hagyományos magyar ételek kiemelkedő minőséggel, olyan árakon, amelyek ki tudják szolgálni a helyi közönséget, nem turistacsapdáról van szó.
Milyen a kiszolgálás és a hangulat?
A felszolgálók kedvesek és udvariasak, rugalmasan kezelik a vendégek kéréseit; a beltér nyitott, még tele terasszal is kényelmes és intim atmoszférát nyújt.
Melyik fogásokat érdemes különösen kiemelni?
Kiemelkedőek a marhatatár bélszín fekete majonézzel, a kacsamáj parfé kaláccsal, a ropogós rántott mangalicakaraj burgonyapürével és az ízletes pisztráng filé; emellett a Hortobágyi Angus rib-eye steak konfitált burgonyával és a csirkepaprikás spécli szívsalátával is említésre méltó.
Van-e olyan különleges élmény vagy történet, amit érdemes tudni róla?
Ilyen élmény például, hogy ha valamiért hibázik a konyha (például egy ételt nem a várt módon hoznak ki), az étterem igény szerint mindkét ételt díj nélkül elnézést kér, és visszaadja a vendégeknek az élményt, mintha egy vendégségbe érkeznének, ahol a háziasszony főztje a legjobb formájában sikerül.
Legnépszerűbb cikkek
Érdekes cikkeink
Nyerj wellness hétvégét!
Wellness Hotel Szindbád
A nyeremény értéke:
87600 Ft