Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kimagasló műalkotások nyomában - óriásszobrok Magyarországon

2022.11.09 | 4 perc

Vannak a világon közismert szoboróriások, hiszen ki ne azonosítaná Rio de Janeiro városával a karját széttáró monumentális Jézust vagy New Yorkkal a fáklyát tartó Szabadságszobrot. Most megmutatjuk Magyarország hatalmas szobrait, mert nálunk is állnak ilyen kimagasló alkotások.

 

Szabadság szobor, Budapest

A Gellérthegy csúcsán áll Budapest szimbóluma, a Szabadság szobor. Igaz ugyan, hogy Kliment Jefremovics Vorosilov orosz marsall utasítására építették 1947-ben, de később a polgárok szeretete megkegyelmezett neki, így nem került a rendszerváltás szoborkitelepítései kapcsán a diósdi Mementó parkba, hanem a helyén maradhatott, azzal a változtatással, hogy a mellékalakjait toloncolták ki. Kisfaludi Strobl Zsigmond szobra önmagában 14, az alapzattal együtt viszont 40 méter magas.

Budapesti szállásajánlatok>>

Kimagasló műalkotások nyomában - óriásszobrok Magyarországon/ Szabadság szobor (Budapest)Kimagasló műalkotások nyomában - óriásszobrok Magyarországon/ Szabadság szobor (Budapest)

 

Miskahuszár, Pákozd

Az M7-es autópályáról már messziről látszik a világ talán legnagyobb huszárszobra, mely magához csábítja az érdeklődőket. A 12 és fél méter magas szobor betonból készült és magántulajdonban áll. Az építés folyamatát egy sorozat bemutató tabló tárja elénk.

Szállásajánlatok Pákozd környékén>>

Kimagasló műalkotások nyomában - óriásszobrok Magyarországon/ Miskahuszár (Pákozd)Kimagasló műalkotások nyomában - óriásszobrok Magyarországon/ Miskahuszár (Pákozd)

 

Áldó Krisztus, Tarcal

A Tarcalon található 8 és fél méter magas Áldó Krisztus szobor fent áll a hegyen és onnan áldja meg a környéket, boraival együtt. Szépen kiépített út vezet fel hozzá a völgyből és fantasztikus panoráma nyílik a lábaitól nézve. Többek között a bányató képe feledhetetlen, ami megcsodálható innen.

Tarcali szállásajánlatok>>

Kimagasló műalkotások nyomában - óriásszobrok Magyarországon/ Áldó Krisztus (Tarcal)Kimagasló műalkotások nyomában - óriásszobrok Magyarországon/ Áldó Krisztus (Tarcal)

 

 

Szűz Mária szobor, Hercegszántó

A déli határunkhoz közel áll a világ egyik legmagasabb Szűz Mária szobra. A hercegszántói kegyhelyen a csodás jelenés utáni gyógyulások emlékére egy nagyobb parkot alakítottak ki, és egy 1956-ban Amerikába kivándorolt magyar adományából készült el a szobor, ami a Pécsett élő Rigó István alkotása. A 10 méter és 53 centiméter magas karcsú szűz szabadon látogatható.

Szállásajánlatok Hercegszántó környékén>>

Kimagasló műalkotások nyomában - óriásszobrok Magyarországon/ Fotó: ittjartam.hu, Ugor - Szűz Mária szobor (Hercegszántó)Kimagasló műalkotások nyomában - óriásszobrok Magyarországon/ Fotó: ittjartam.hu, Ugor - Szűz Mária szobor (Hercegszántó)

 

 

Áldó Jézus, Dabas

A dabasi Aldi üzletének szomszédságában áll a 10,2 méter magas Áldó Jézus szobor. Végső kialakítása jelenleg is folyik, egy kupolát rendeznek be a talpazat alatt, ahol emlékhely is készül.

Szállásajánlatok Dabas környékén>>

Kimagasló műalkotások nyomában - óriásszobrok Magyarországon/ Fotó: ittjartam.hu, Ugor/ Áldó Jézus szobor (Dabas)Kimagasló műalkotások nyomában - óriásszobrok Magyarországon/ Fotó: ittjartam.hu, Ugor/ Áldó Jézus szobor (Dabas)

 

 

Életfa szobor, Nyíregyháza

Van ugyan Nyíregyházán egy 13 méter magas Életfa nevű alkotás is, de az a Pangea Hotel halljában található, így valamilyen szempontból kakukktojásnak számít a többi óriás között.

Nyíregyházi szállásajánlatok>>

 

Szerző: az ittjartam.hu Gyémántfokozatú top értkelője, Ugor

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Kolodko miniszobrok nyomában Budapesten
Ha nyitott szemmel jártok a városban, akkor számtalan helyen bukkanhattok rá Kolodko Mihály miniszobraira. Az Ungváron született, anyai ágon magyar származású művész 2017-ben kezdett el tevékenykedni Magyarországon. Már több városban is megtalálhatók a miniszobrok, azonban mi most azt mutatjuk meg nektek, hogy Budapesten hol futhattok beléjük.
Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A sokat látott Október hatodika utcában járunk. Azért mondom, hogy sokat látott, mert az elmúlt bő tíz évben nagyon nagy a környéken a fluktuáció. A hely, ahol most vagyunk nemrég még egy másik bisztró volt, ami alig élt meg talán fél évet. A neve alapján inkább egy Angol kutyatápra asszociáltam volna, így lehet, hogy nem csoda. A járvány kezdete előtt pedig egy steak ház üzemelt a helyén, ami nem volt válságálló a jelek szerint.
A mindennapi séta unalmassá válhat, ha mindig ugyanazokat a köröket rójuk kedvencünkkel, arról nem is beszélve, hogy a hatalmas tér, a parkok nyújtotta kalandok új élményeket, extra örömöket hozhat négylábú pajtásunknak. Érdemes felkerekedni és tenni egy nagy túrát, mutatjuk Budapest legextrább szabadtéri kutyás parkjait!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.