Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hoppá! bisztró – egy igazi meglepetés gyöngyszem Budapest belvárosában

2022.11.08 | 7 perc

A sokat látott Október hatodika utcában járunk. Azért mondom, hogy sokat látott, mert az elmúlt bő tíz évben nagyon nagy a környéken a fluktuáció. A hely, ahol most vagyunk nemrég még egy másik bisztró volt, ami alig élt meg talán fél évet. A neve alapján inkább egy Angol kutyatápra asszociáltam volna, így lehet, hogy nem csoda. A járvány kezdete előtt pedig egy steak ház üzemelt a helyén, ami nem volt válságálló a jelek szerint.

 

Étterem teszt - Hoppá! bisztró

Az enteriőr nem sokat változott a helyen, hiszen anno, a régi tulajdonos elég jó ízléssel, és körültekintő szakmai tudással alakította ki. Az utcafronti részen az étterem teljes terjedelmében hatalmas üvegfal az egész. Bent egyetlen nagy tér van a bárpult előtt, ahol a vendégek mégis jól elkülönülve tudnak helyet foglalni. Egyáltalán nem zsúfolt, megvan mindenkinek a kis intim szférája. A konyha a helyiség bal végében foglal helyet, ami félig nyitott, látványkonyhaként üzemel, azoknak, akik szeretnek kukucskálni, és bepillantást nyerni a kulisszatitkokba.

A Hoppá! bisztró nem mindenkinek újdonság, hiszen a patinás Andrássy útról érkezett ide, talán mondhatjuk, hogy haza. Amióta itt van, azóta folyamatos a teltház náluk. Nem is érdemtelenül. Jól válogatott, főként hagyományos magyar ételeket kínálnak, kiváló minőségben, és olyan árakon, amit talán az itthoni étterembe járó réteg is megengedhet magának, legalábbis nem ijeszti el őket. Egy szóval nem egy lehúzós turista csapda.

A felszolgálók kifejezetten kedvesek, udvariasak. Minden kérésünket rugalmasan kezelik, pedig egy találkozó miatt késtünk majdnem 20 percet, egy fővel többen vagyunk, és tényleg bent is, és a teraszon is teljes teltház van. Az italrendelést nagyon gyorsan, szépen szervírozzák, a „tömeg” ellenére is. Kezdésnek házi vajat hoznak, kétféle kenyérrel. Semmi extrák, de rendben vannak.

 

Az ételek, amiket kóstoltunk

Marhatatár bélszínből, fekete majonézzel: késsel, tökéletesre van aprítva a hús. Nagyon jó a textúra, és a fűszerezés is. A lágy fekete majonéz kifejezetten jól passzol hozzá. Imádjuk fogás.

Kacsamáj parfé, kápia paprika, kalács: légies kacsamáj mousse egy kis játékossággal. A kalács saját készítésű, pont jól van pirítva. Minden falatnál értékeljük, hogy milyen ízletes.

Az este egyetlen tévedése, hogy Rozé kacsamellet hoztak, shiitake gombával, és szilvával a pisztráng filé helyett. Mondtuk, hogy nem probléma, megesszük a kacsát, majd 5 perc múlva kihozták a halat is. És! Az igazi vendéglátós mit csinál ilyenkor!? Egyik ételt sem számolták fel, csak elnézést kértek a bakiért. Hoppá! 

A rosé kacsamell elég nehéz műfaj, mert nagyon sok múlik az alapanyagon, ami itthon elég hektikus tud lenni. Itt sem volt másképp. Szuperül volt elkészítve, de sajnos nem volt az igazi. A köret mindent vitt. A pisztráng filé egyenesen mennyei volt. Ropogós bőr, vajpuha filé. Remek garnirunggal.

Rántott mangalicakaraj, burgonyapüré, uborkasaláta: ennél jobb rántott husit, pláne karajból, nagyon ritkán lehet Magyarországon enni. Kiválóan megsütött husi, a pankó bunda ropogós, kellemesen fűszerezett, ízes. A burgonyapüré igazi vajjal készült, eszméletlenül krémes. Az ubi salit, mintha a nagyi csinálta volna. Csillagos ötös. Gyerekeknek is ajánlott.

Hortobágyi Angus rib-eye steak,konfitált burgonya, füstölt hagyma: szavak nincsenek. Minőségi alapanyag. Jó sütési technika. Pont amilyennek lennie kell. A konfitált burgonya kifejezetten jó ötlet hozzá. Kevesen áldoznak ennyi időt egy jó köretre. A füstölt hagyma pedig hozzáadja azt az érzést, mintha éppen a barátainkkal grilleznénk.

Csirkepaprikás, spécli, szívsaláta: az este egyik legnagyobb meglepetése. Igazi Hoppá! élmény. Képzeld el, hogy az egész csirkecombot kifilézték, egy hengert formáltak belőle, és visszatöltötték a bőrébe. Belül tocsogósan szaftos a husi, kívül roppanós a bőrke. Eszméletlenül finom paprikás csirke szaft. És a spécli!.. alapvetően nem szeretem a juhtúros dolgokat, mert nehézkessé tudják tenni az ételt, de ez olyan légies, könnyed, izgalmas galuska volt, hogy még most is összefut a nyál a számban, ha rá gondolok. Az enyhén savas szívsaláta remekül passzolt hozzá.

 

Összességében tényleg élmény a hely. Olyan érzés, mintha az ember egy vendégségben pont a legjobb formájában kapná el a háziasszony főztjét, és minden jól sikerül, minden a helyén van, a legmagasabb szinten.

Egyértelműen adott, hogy egy „kulináris szentéllyé” váljon a hely a maga egyszerű, és nagyszerűségével, mind a Magyarok, mind a külföldiek körében. Bármikor visszamennénk. Vagy talán jobb megfogalmazás, hogy bármikor „hazamennénk” ide. Hoppá! 😊

Szerző: M

 

Látogassatok el ti is a budapesti Hoppá! Bistroba!

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Gratulálunk! Három új Michelin-csillagos étterme van Magyarországnak, és megvannak az első vidékiek is
Hónapok óta várjuk, hogy kiderüljön, lesz-e Michelin-csillagos vidéki étterem Magyarországon, és ha igen, ki lesz az. Ugyanis idén először teljes Magyarországra fókuszáló kiadvány jelenik meg. Az új Michelin-csillagos éttermek között van az esztergomi 42 Restaurant, és budapesti Rumour is, sőt, egyből két Michelin-Csillagot kapott a tatai Platán Gourmet!

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Arról talán már mindenki hallott, hogy Márton napját november 11-én libalakomával szokás ünnepelni. Azt vajon tudjátok-e, hogy honnan ered ez a tradíció? Cikkünkben összegyűjtöttünk mindent, amit érdemes tudni erről a népszokásról, valamint étterem- és szállásajánlóval is készültünk nektek!
Vannak a világon közismert szoboróriások, hiszen ki ne azonosítaná Rio de Janeiro városával a karját széttáró monumentális Jézust vagy New Yorkkal a fáklyát tartó Szabadságszobrot. Most megmutatjuk Magyarország hatalmas szobrait, mert nálunk is állnak ilyen kimagasló alkotások.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.