Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Húsvéti tojásdíszítő versenyt hirdet a Sóstói Múzeumfalu

2023.02.07 | 3 perc

Életkortól függetlenül várják minden kreatív egyéni versenyző, valamint osztályok, családok jelentkezését, aki kedvet érez, hogy megmutassa tudását! A Sóstói Múzeumfalu rendezésében a tojásdíszítő versenyen két kategóriában van lehetőség nevezni.

Szállásajánlatok Nyíregyháza Sóstón és környékén>>

 

A pályamunkák beküldési határideje: 2023. március 26.

Eredményhirdetés: 2023. április 9.

 

Kortól függetlenül két különböző kategóriába küldhetik be nevezésüket az alkotni vágyók a Sóstói Múzeumfalu húsvéti tojásdíszítő versenyén. A hagyományos tojásdíszítő kategóriában azok nevezését várják, akik bármely néprajzi tájegység hagyományos technikáját és motívumait alkalmazzák, például viaszolás, karcolás, patkolás és berzselés. A modern tojásdíszítő kategóriában pedig azok nevezését várják, akik a hagyományos és egyéb technikákat ötvözve alkotnak. Nevezni minimum 3, maximum 7 db tojással lehet. Az elkészült pályamunkák beküldésére postai úton és személyesen is van lehetőség a Múzeumfalu portáján. A versenyen indulni vágyó nevét, életkorát, címét és telefonszámát mindenképpen szükséges feltüntetni a pályamunka beküldésekor. Kifejezetten várják  közösségek, iskolai osztályok, és családok jelentkezését is létszámtól függetlenül, minimum 9, maximum 15 db tojással!

A szebbnél szebb munkákat 3 tagú zsűri fogja értékelni: Mosonyi Éva népi iparművész, tojásíró, a Tojásdíszítők Egyesületének elnöke; Jókainé Gombosi Beatrix tojásíró népi iparművész, etnográfus, a Népművészet Ifjú Mestere; valamint Mészáros Józsefné tojásdíszítő. A zsűri mindkét kategóriában nyertest hirdet, a nyertesek tárgyjutalomban részesülnek, valamint az egyéni nyertesek részt vehetnek egy, a Tojásdíszítők Egyesülete által szervezett szakmai programon. A verseny eredményhirdetésére 2023. április 9-én, húsvétvasárnap kerül sor a Sóstói Múzeumfalu fogadóépületében.

Az eredményhirdetést követően megnyitásra kerül a "Hímes tojás lészen tizenkét pár készen.." című kiállítás, melyet a beérkezett pályamunkákból állítanak össze.

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Ezt az 5 helyet ki ne hagyd, ha Nyíregyházára látogatsz!
„Nyíregyháza többet ad!” - hirdeti a város, és valóban: bármilyen célból utazunk is oda, a kellemes időtöltés biztosított. Most 5 olyan nevezetességet mutatunk be, ami kihagyhatatlan, ha ott jártok.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Új szolgáltatással bővül a gyulai vár kínálata: a jegypénztár emeleti helyiségébe költözik az Almásy-kastély egyik szabadulószobája. A Turbánosok csapdájában elnevezésű játéknak eddig a kastély Török tornya adott helyet.
Elvitathatatlan értéke van a Michelin Guide csillagainak, hiszen nemzetközi szinten képes megmozdítani a gasztronómia iránt érdeklődőket, akik képesek csak azért útnak indulni, hogy kipróbáljanak újabb és újabb csillagos éttermeket. A legjobbak között jelen lenni pedig talán az egyik legfőbb cél egy séf vagy egy tulajdonos életében – még ha csak titkon vágynak is rá. 2022-ben 7 csillagos éttermünk lett, és nem csak Budapest zsebelt be néhányat, de Tata és Esztergom is büszkélkedhet eggyel-eggyel
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
10 kirándulástipp a következő meseszép kiruccanásaidhoz
Egyedülálló sziklaformák, páratlan panorámás kilátók, csörgedező vízesések, eldugott erdei útvonalak, rejtélyes pincesorok, kápolnák, templom- és kastélyromok – csak hogy néhányat említsünk arról a legújabb listánkról, amin te is biztosan találsz kedvedre valót! Szemezgess, inspirálódj és vedd nyakadba az országot!