Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Időutazás az őslények világában: megnyílt a DinóVerzum

2023.07.14 | 6 perc

Akár kezdő "dinólógusok", akár szakavatott őslény rajongók vagyunk, minden bizonnyal ez lesz az a program, amit még hosszú ideig emlegetni fogunk - ki a lenyűgöző látvány, ki a remek időtöltés miatt zárja szívébe a dinoszauruszok csodálatos világát.

 

Tombol a nyár, kint 30 fok felé kúszik a hőmérő higanyszála, csak a vízpart mellett vagy a klimatizált lakásban kellemes ez a forróság. A legtöbb kisgyermekes család azon tanakodik, hogyan lehetne a vakációt kellemessé tenni, ahol az élmény mellé valami olyan plusz társul, ami egy kicsit enyhít ezen a hőségen. Hoztunk egy fantasztikus programot, ami minden kitételnek megfelel: megnyílt a DinóVerzum, ami gyerekeknek, de még a felnőtteknek is emlékezetes pillanatokat hoz. Egy biztos: érdemes bőven időt szánni erre a programra, mert beszippant és fogva tart a dinoszauruszok világa.

A BOK Sportcsarnok indusztriális külseje éles ellentétben áll azzal, ami bent fogadja a látogatót. A bejárat előtt álldogáló dinoszaurusz már sejtet valamit abból az élményből amit a DinóVerzum nyújtani tud, de aki először jár ezen a programon, még el sem tudja képzelni micsoda fény és hanghatások várnak rá a benti 3000 négyzetméteres ősvilágban. Az első élmény rögtön a bejáratnál fogad minket, egy hatalmas dinoszaurusz csontváza áll a terem közepén, a félhomályban sejtelmesen rajzolódnak ki a csontok. Gigantikus mérete sejtetni engedi milyen csodálatosak lehettek ezek a több mint 200 millió évvel ezelőtt élt állatok. A világ legnagyobb lényei jöttek el hozzánk, hogy egy kiállítás és interaktív program keretében egy kicsit bele láthassunk abba, milyenek is lehettek a földtörténet leghatalmasabb őshüllői.

Megnyílt a DinóVerzum a budapesti BOK SportcsarnokbanMegnyílt a DinóVerzum a budapesti BOK Sportcsarnokban

 

Sötétség uralja a termeket, melyekben színesen foszforeszkáló növények mutatják az utat, és ahogy egyre beljebb jutunk a dzsungelben, a neon fény alatt láthatóvá válnak a dinoszauruszok is. Teremről teremre haladva fedezhetjük fel kedvenceinket, a dinoszaurusz rajongók számára bizonyára már elsőre felismerhető egyedeket, amikről információs tábla nyújt némi ismeretet a laikusabbak számára. Kétségtelen, itt a gyerekek igazán elemükben lehetnek, egyik dinótól a másikig szaladgálnak, mintha csak a Jurassic Park jeleneteibe cseppentek volna. A dinók többsége hangot is ad ki, mozgásukkal pedig még élethűbb képet festenek magukról. Ez a világ annyira különleges, hogy sem az idő múlását nem érzékeljük, sem azt, hogy kint tombol a nyár - felnőttek számára a légkondicionált kiállítótér tényleges felüdülést ad, kellemesen eltölthetünk itt akár egy, két órát is.

Megnyílt a DinóVerzum a budapesti BOK SportcsarnokbanMegnyílt a DinóVerzum a budapesti BOK Sportcsarnokban

 

Ha sikerült felismerni és alaposabban megismerni mind a 40 dinoszauruszt, további programokra is számíthatunk. Az őslények világából kilépve a Kids Zone-ban találjuk magunkat, ahol számos programon vehetnek részt a gyerekek. Kipróbálhatják magukat őslény-régészként, amihez ásót, seprűt ragadva a homokból kiásva bukkanhatnak rá a dinoszaurusz maradványokra. Kisebbek számára a "Sketch and Post" sarkot ajánljuk, ahol a dinoszaurusz rajzok digitálisan "kelnek életre”, de minden bizonnyal a Dinó Ride is izgalmas élmény lesz, hiszen ki ne szeretne egy vagy több dinó hátán lovagolni. Itt erre is van mód, hiszen ha a hátukra pattannak, az izgő, mozgó őshüllőket megzabolázhatják. Semmiképpen ne hagyjuk ki a VR élménysarkot se, ahol a VR világában életre kelnek az őslények, és testközelből érzékelhetjük a bolygók hajdani egyeduralkodóinak kalandos életét. Míg a gyerekek a kiállítótér lakóit újra és újra megtekintik, vagy elmerülnek a kézműves foglalkozások valamelyikében, addig a szülők számára egy csendesebb sarok nyújt pihentető perceket: a kávézóban frissítők és kényeztető falatok várják a vendégeket.

Megnyílt a DinóVerzum a budapesti BOK SportcsarnokbanMegnyílt a DinóVerzum a budapesti BOK Sportcsarnokban

 

Bevalljuk, felnőttként tátott szájjal sétáltunk a különféle méretű, színű és alakú őslények között. Ámulva tekintettünk fel a Brontosaurusra,  elképzelve, milyen lenne, ha ma is élne, lassú fejmozgása, farkcsóválása mindig is bájossá tette ezt a békés növényevőt. A másik sarokban egy igazi fenevad tátotta száját hatalmasra, éles fogai, mennydörgő hangja nyomban kijózanított, hogy mégsem biztos, hogy annyira jó lenne, ha ma is velünk élnének ezek az állatok. Ám egy biztos, a DinóVerzum lenyűgöző világa kiragad a mindennapokból, és engedi, hogy a gyerekek lelkesedésével fedezzük fel ezt az elfeledett korszakot. A kiállított állatok valósághoz hasonló megjelenése, az igényesen kialakított környezet tökéletes kikapcsolódást ad a család minden tagja számára.

Megnyílt a DinóVerzum a budapesti BOK SportcsarnokbanMegnyílt a DinóVerzum a budapesti BOK Sportcsarnokban

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Különleges érzés keríti hatalmába azokat az utazókat, akik kirándulást tesznek Magyarország misztikus erőt árasztó kolostoraiba, apátságaiba, remeteségeibe és múzeumaiba. Szakadjatok ki a világból és szökjetek el velünk olyan titokzatos helyekre, ahol földöntúli nyugalom és szépség vesz körül benneteket!
Mesebeli túraútvonalak, lélegzetelállító kilátók, kulturális csomópontok – a Dunakanyarban mindent megtalálsz, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz kell. Érdemes több napra érkezni, ugyanis a környékbeli látnivalókkal bakancslisták sorát lehet kitölteni. Ehhez mutatunk 9 szállástippet, amelyek kitűnő kiindulópontok a turisztikai gyöngyszem körbejárásához.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.