Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

6 boldogsághormon-bomba helyszín: itt kóstolj csokoládét!

2023.06.12 | 8 perc

Édesítsd meg a következő kirándulós programodat, és készíts/kóstolj mesés csokoládékat! Olyan hazai manufaktúrák kínálatából szemezgettünk, ahol nemcsak az ízek, de a hangulatos pillanatok is elvarázsolnak. Lengje be csokiillat a kikapcsolódásod legközelebbi állomását, bújj te is néhány órára egy csokoládégyáros bőrébe!

 

Emlékszel a Csokoládé című, romantikus filmre, amelyben egy csokoládébolt szabadítja fel a falubeliek rejtett vágyait? Juliette Binoche és Johnny Depp karaktere a szabadságot helyezte középpontba. A következő hazai helyszíntippekkel pedig szinte bárki megélheti a korlátlanság kakaóbab-illatú élményét.

 

Lady Lavender Csokoládé Manufaktúra, Budapest

„A csokoládéműhely létrehozásával egy gyermekkori álmom valósult meg” – írja bemutatkozásában Sára-Gulyás Gyöngyvér csokoládékészítő, aki testvérével és sógornőjével nap mint nap azon dolgozik, hogy a tökéletes bonbonkészítés titkát gyakorolják, s átadják másoknak is. Személyes és online workshopokat egyaránt kínál a Lady Lavender Csokoládé Manufaktúra, legyen szó utóbbi esetében bonbonokról, trüffelekről, előbbi során pedig ezek mellett táblás csokoládékról, szaloncukrokról, kóstolóval egybekötött bemutatóról, magánóráról, vagy épp expressz csokoládémester kombinált tanfolyamról. Tízéves tapasztalatuk és a nemzetközi versenyeken díjazott bonbonjaik magukért beszélnek – csokoládékalandra fel!

 

 

KockaCsoki, Budapest

A KockaCsoki jól ismert fogalom, mint ízletes csokoládék lelőhelye, és mint társadalmi vállalkozás. Műhelyüket cukrász, chocolatier szakember irányítja, autizmus spektrum zavarban érintett kollégáikat és a programok résztvevőit pedig gyógypedagógus támogatja. Az igazán együttműködő csapat szinte megállás nélkül azon dolgozik, hogy a lehető legfinomabb csokikat kóstolhassuk, és élményekkel felvértezve térhessünk haza. Csokoládéik és bonbonjaik hamisítatlan minőségű, belga alapanyagokból készülnek, méghozzá hagyományos, kézműves technológiával, gondos odafigyelés mellett. A KockaPont elnevezésű, közösségi kávézójukban autizmusbarát és akadálymentesített környezetben próbálhatjuk ki prémium kategóriás kávéikat, és bátran válogathatunk a helyben készített csodacsokikból. A manufaktúra rendezvényei között gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak és cégeknek kínált variációkat is megtalálunk. Készítsd el a saját csokoládédat, ünnepeld itt a születésnapodat, kóstolj, kovácsolj jó csapatot! Mindezt egy helyen.

 

 

 

Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda, Sopron

Ha Sopron és csokoládé, akkor a Harrer megkerülhetetlen fogalom. A több évtizedes múlttal rendelkező csokimennyország igazi családi vállalkozás, mondhati a vérükben is csokoládé csordogál. Különleges receptúráik csokoládé-költeményeikben és süteményeikben is visszaköszönnek. Emellett tortákkal, fagylalttal, kávé- és tea-specialitásokkal is várják vendégeiket. A csokoládékóstoló során a csokoládékészítés titkaiba is beavatnak, a nyers-, az ét-, a tej- és fehércsokoládék mellett különböző ízesítésekkel, sőt egy felülmúlhatatlan attrakcióval is találkozhatunk: friss gyümölcsöket márthatunk egy csodás csokoládé-szökőkútba.

6 boldogsághormon-bomba helyszín: itt kóstolj csokoládét! - soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda6 boldogsághormon-bomba helyszín: itt kóstolj csokoládét! - soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Ezek a legédesebb cukrászdák – teszteljétek Ti is!
A nyári időszak is tökéletesen alkalmas arra, hogy bevessük magunkat egy bájos kávézóba, édességboltba, ahol andalító zene, édes falatok, és bájos környezet fogad minket. Kerestünk hát néhány helyet, ami minden bizonnyal levesz majd benneteket is a lábatokról.

 

 

 

Csilli Choco Bons, Balatonlelle

A rumos-meggyes 2018-ban, a pitypangkrémes 2021-ben, dupla kökény bonbonjuk pedig 2022-ben lett világverseny-bronzérmes, a Csilli Choco Bons legnagyobb büszkeségére. Földes Csilla alapító-csokoládékészítő szeretettel, elhivatottsággal, szenvedéllyel, valamint prémium minőségű belga, francia és spanyol alapanyagokból dolgozik. Népszerű műhelyprogramjaik mellett szuper kézműves foglalkozásokat is tartanak, ahol garantált a felhőtlen hangulat. A felnőtt csoportok mellett általános és középiskolai osztályok jelentkezését is várják. Válogass a táblás csokoládé-, a trüffelgolyó-, a konyakmeggy- és a bonbonkészítő workshopok közül, és kóstolj bele rapid, alap-, haladó, valamint exkluzív kurzusaikba.

 

 

 

Cocó7 Csokoládé Bolt és Látványműhely, Budapest

Bretzné Fodor Bernadett néhány évvel ezelőtt vett részt egy csokikészítő kurzuson Franciaországban és ez az élmény vezette a döntéshez: itthon is belevág. A csokoládékészítés mellett a mousse torták titkait is kitanulta, majd sokévnyi gyakorlás után megnyitotta üzletét. A kiváló minőségű hozzávalókból megalkotott csodák a járókelők szeme láttára öltenek testet, hiszen az utcán sétálgatva is bepillanthatunk műhelyükbe. Kíváncsi lettél titkaikra? Egy egyedülálló, 3 órás foglalkozás/kóstolás alkalmával lehetőség nyílik megismerni azokat. A kiscsoportos alkalmak során (legyen szó páros, baráti, vagy akár céges csapatépítő programról) kezdő és haladó bonbonkészítő kurzuson, valamint kezdő mousse workshopon vehetünk részt.

Cocó7 Csokoládé Bolt és Látványműhely üzletek Budapesten>>

6 boldogsághormon-bomba helyszín: itt kóstolj csokoládét! - Cocó7 Csokoládé Bolt és Látványműhely6 boldogsághormon-bomba helyszín: itt kóstolj csokoládét! - Cocó7 Csokoládé Bolt és Látványműhely

 

 

Sweetic, Szigetszentmiklós

„Ha csokoládéról van szó, nem kötünk kompromisszumot” – vallja Zala Judit chocolatier és Zala Viktor ügyvezető, akik óriási elhivatottsággal, és jó pár szakmai elismeréssel a hátuk mögött vezetik a Sweetic-et. Bonbonkóstolóval, ice pop kitelepüléssel (a nyári és szabadtéri események királynőjével), cake pop (sütinyalóka) workshoppal egyaránt vállalják, hogy megédesítik a különféle tematikájú céges rendezvényeket. A kitelepüléseken szakemberrel is mindig találkozhatunk, hogy szakmai tapasztalatcserére és sztorizgatásra is legyen lehetőség – az ínycsiklandó kóstolók mellett. CsokiCOOLtúra elnevezésű programkínálatuk iskolai csoportos foglalkozásra, és céges csapatépítésre is hiánytalan választás. A Sweetic társadalmi szerepvállalása, hogy minél több emberrel megismertessék – játékos formában – a csokoládék rejtelmeit, hiszen ízük mellett annyi és annyi kalandot nyújtanak!

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Kukkants be a riolittufába vájt lakásokba, tudj meg többet a 10-12 millió évvel ezelőtti Pannon-beltenger mélyéről, kirándulj az egyik legszebb hazai vízeséshez, túrázz fel az ország legmagasabb pontjához, vagy sétálj 8-10 magasságban a lombok között. Akármelyiket választod, garantáltan egyedülálló élményben lehet részed.
A Csepel-sziget legszebb városának emlegetett Ráckeve számos vonzerővel bír, ami miatt egy napot mindenképp megéri ott eltölteni, ezért összeszedtük nektek a város legnevesebb látnivalóit.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!
Balatonfüredi bakancslista 8 bámulatos látnivalóval
Az elmúlt hetekben több cikk is született Balatonfüredről a görög falu bontása kapcsán: az egykori bulinegyed teljes felszámolása, és az azt megelőző kudarc és elhagyatottság járta be a sajtót. Ám az, hogy a görög falu végül nem lett hosszú távú sikertörténet, még egyáltalán nem kell, hogy elkedvetlenítsen a következő füredi kiruccanásod megtervezésétől, sőt. Ehhez gyűjtöttünk most egy inspiráló listát. Böngéssz belőle kedvedre!