Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Édes kirándulások 5 patinás budapesti cukrászdában

2022.12.12 | 7 perc

Roppanós, omlós, puha, édes vagy épp sós? Szinte mindegy, ha finom süteményekről van szó. Kövessetek minket, mert ezúttal Budapest nagy múltú, patinás cukrászdáiba látogatunk el, ahol fenséges ízekből, kreatív megoldásokból és mélyen gyökerező tradíciókból születnek a legkiválóbb desszertek! Nassolásra fel!

 

Budapesti szállásajánlatok a tökéletesen édes városnézéshez>>

 

Krémes, ahogy még nem kóstoltad ‒ Ruszwurm Cukrászda

Családias hangulatú, komoly tradíciókkal bíró édességműhely rejtőzik a Budai Várnegyedben, a Mátyás templom szomszédságában, mely már 1827 óta varázsolja el fantasztikus finomságaival a vendégeit. A Szentháromság utca 7. alatt található Ruszwurm Cukrászdában utánozhatatlan biedermeier hangulat uralkodik. A falakról régi fotók mosolyognak vissza rátok, a vitrinek pedig színültig vannak töltve a cukrászat világából ismert csecsebecsékkel és szobrokkal. Próbáljátok ki a roppanós vajastésztába göngyölt Tiroli réteseket vagy a hagyományostól eltérő receptúra alapján elkészített, utánozhatatlan Ruszwurm-krémest! Különleges italokért sem kell a szomszédba menni, mert itt helyben rendelhettek a Szamos Miklós eredeti receptje nyomán palackba zárt isteni likőrök közül!

Édes kirándulások 5 patinás budapesti cukrászdában - Ruszwurm Cukrászda/ Fotó: ittjartam.hu, gyanikóÉdes kirándulások 5 patinás budapesti cukrászdában - Ruszwurm Cukrászda/ Fotó: ittjartam.hu, gyanikó

 

Zseniális ízek, 4 pompás helyszínen ‒ Auguszt Cukrászda

Több mint 150 éves hagyományokkal rendelkezik a híres Auguszt Cukrászda, ahol a féltve őrzött, híres receptek generációról generációra öröklődnek tovább. Ha kedvet kapnátok egy látogatáshoz, akkor szerencsétek van, ugyanis ma már 4 helyszínből is választhattok. Ezek közül most a Fény utca 8. szám alatti üzletet ajánljuk a figyelmetekbe, ahol szívélyes kiszolgálás, csodaszép berendezés és egyedülálló, békebeli atmoszféra lakozik, de szép időben a kellemes kertben is elfogyaszthatjátok az itt kapható finomságokat. Melyek ezek? A kiváló minőségű alapanyagokból készült sütemények között olyan nagy klasszikusokképviseltetik magukat, mint a Dobos, a Feketeerdő vagy az Oroszkrém torta, de érdemes megkóstolni a puha piskótával, selymes csokikrémmel, mandulával és meggyel gazdagított Rozalinda tortát is. Ezen kívül sós sütemények, ízletes kávék és lágy fagylaltok is akadnak a kínálatban.

Cukrászdák: Belvárosi Auguszt Cukákrászda I Auguszt Cukrászda Fény utca I Auguszt Pavilon I Geraldine - Auguszt Múzeumkert

Édes kirándulások 5 patinás budapesti cukrászdában - Auguszt Cukrászda/ Fotó: ittjartam.hu, DEndreÉdes kirándulások 5 patinás budapesti cukrászdában - Auguszt Cukrászda/ Fotó: ittjartam.hu, DEndre

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Fedezd fel Budapest legjobb éttermeit! 10 új hely a fővárosban, amit érdemes kipróbálni
Gasztrorajongóknak kifejezetten ajánljuk a következő 10 helyet Budapest legjobb éttermei közül, hiszen változatosan színesítik a főváros kulináris élményeit. Találtok köztük kifinomult nemzetközi konyhát képviselőt, de aki az autentikus keleti ízeket kedveli, az sem fog csalódni.

 

 

Élménytúra, múzeum és kóstoló ‒ Szamos Cafe, Szamos Gourmet Ház

Szamos Mátyás neve hosszú évek alatt elválaszthatatlanul összeforrt a marcipán, a mennyei sütemények és a torták készítésével. Így, ha szívesen letesztelnéd a nagy múltú cukrász páratlan örökségét, akkor a vidéki vagy a fővárosi kávézókban, cukrászdákban is megteheted ezt. A rend kedvéért ezúttal 2 szuper budapesti helyszínt kínálunk nektek. A Szamos Gourmet Házat a Vörösmarty térnél, a Szamos Cafe-t pedig a Parlamenttel szemben, a Kossuth Lajos tér 10-nél lelhetitek fel – utóbbi rejti a Szamos Csokoládé Múzeumot is, ahol elképesztő élménytúrákra indulhattok. Kortyoljatok bele a Szamos kávéba, majd fedezzétekfel az olyan bámulatos süteményeket, mint a Szilvagombóc vagy az Őrség zöld aranya torta!

Édes kirándulások 5 patinás budapesti cukrászdában - Szamos Gourmet Ház/ Fotó: ittjartam.hu, ZigZagÉdes kirándulások 5 patinás budapesti cukrászdában - Szamos Gourmet Ház/ Fotó: ittjartam.hu, ZigZag

 

Jó sütinek sem kell a cégér ‒ Daubner Cukrászda

A Daubner György mestercukrász neve által fémjelzett Daubner Cukrászdát a Szépvölgyi út 50. alatt találjátok meg. Cégért ne, inkább kígyózó sorokat keressetek, ugyanis annak ellenére, hogy a tulajdonos nem hirdeti magát, a kitűnő és állandó minőség miatt a Daubner hamar az egyik legnépszerűbb cukrászda lett Budapesten. A háromszintes épületben nagyságrendileg 300-féle friss termék sorakozik, így nem lesz könnyű a választás a makaronok, bonbonok, parfék, fagylaltok, illetve az édes- és sós sütemények közül. Harapjatok bele a Málnás túró tortába, a Házi francia szeletbe vagy a közelgő karácsonyi hangulathoz remekül passzoló Gesztenye torta szeletbe!

Édes kirándulások 5 patinás budapesti cukrászdában - Daubner Cukrászda/ Fotó: ittjartam.hu, ZigZagÉdes kirándulások 5 patinás budapesti cukrászdában - Daubner Cukrászda/ Fotó: ittjartam.hu, ZigZag

 

Ínyencségek minden mennyiségben ‒ Gerbeaud Kávéház

A Vörösmarty téren magasodó Gerbeaud Kávéház 160 évnyi tapasztalattal a háta mögött csábítja ellenállhatatlan utazásra a vendégeket. Lépjetek be az elegáns, tágas épületbe, majd mustráljátok végig az üveglapok mögé zárt mutatós édességeket! A Gerbeaud szelet omlós tésztarétegét házi sárgabaracklekvár, darált dió, valamint francia csokoládémáz teszi teljessé. A klasszikus kedvencek kedvelőit a diókrém töltelékkel, vaníliafagylalttal és csokoládéöntettel megbolondított Gerbeaud palacsinta vagy a Tokaji Aszúba áztatott mazsolával készült Somlói galuska nyűgözi le. Az étlapon ráadásul mennyei péksüteményeket, ízes leveseket, finom reggeliket, szendvicseket és természetesen rengeteg féle kávét is találtok.

Édes kirándulások 5 patinás budapesti cukrászdában - Gerbeaud Kávéház/ Fotó: ittjartam.hu, ádicaÉdes kirándulások 5 patinás budapesti cukrászdában - Gerbeaud Kávéház/ Fotó: ittjartam.hu, ádica

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Hozd ki magadból művészi énedet! 5 kézműves, kreatív workshop Budapesten
Az ősz a bekuckózás, de egyben a tanulás időszaka is. És miért ne képeznénk magunkat valami olyanban, aminek elvégzése örömmel és haszonnal is jár? Gyűjtöttünk 5 olyan kreatív tanfolyamot, aminek kipróbálását követően biztosan ügyesebb, hatékonyabb leszel, de az is biztos, hogy ajándék ötletnek sem utolsó – hiszen nemsokára itt a karácsony!
Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha már elegetek van a világból és csak meghitt nyugalomra vágynátok, akkor cikkünk nektek szól: olyan wellness hoteleket gyűjtöttünk most össze, ahol festői erdei környezetben pihenhetitek ki a fárasztó mindennapokat.
Fedezd fel az ország legszebb településeit! Még a határt sem kell átlépnünk ahhoz, hogy varázslatos kirándulóhelyeket találjunk, mert Magyarország legszebb falvaival úton-útfélen találkozhatunk. Ezek a bájos települések önmagukban is csodálatosak, de ezen kívül mesés programokat és látnivalókat is rejtenek. Gyertek velünk a Bakony lankáira, egy vadregényes völgykatlanba, különleges várakba és a Gerecse hangulatos lombkorona sétányára!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.