Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

8 kézműves csokoládé bolt, ahol minden az édességkülönlegességekről szól

2022.01.27 | 6 perc

Amióta a Csokoládé című film napvilágot látott, a csokoládéról alkotott fogalmunk nagyban megváltozott. Nemcsak egy egyszerű édességről van szó, hanem egy olyan finomságról, ami képes megváltoztatni a hangulatunkat. Ha pedig valami ilyen ízletes, akkor érdemes azt is tudni, hol lehet megkóstolni őket!

 

Harrer Chocolat

A Sopronban található Harrer édességműhely nem csupán kiváló csokoládékat kínál, hanem lehetőséget teremt arra is, hogy személyesen megismerhessük a csokoládé készítés folyamatát. A csokoládé műhely éppen azt válaszolja meg, amire a legkíváncsibbak vagyunk: mi a titka a finom édességnek? De nem csak a kulisszatitkokat ismerhetjük meg, előre egyeztetett időpontban csokoládé kóstoláson is részt vehetünk! Ha pedig még mindig egy kis édességre vágynánk, akkor irány a cukrászda, ahol desszertek széles kínálatát nyújtja a négygenerációs osztrák cukrászdinasztia.

Harrer ChocolatHarrer Chocolat

 

Ghraoui Chocolate Budapest

Az Andrássy úti Ghraoui csokoládébolt az egyik legimpozánsabb szaküzlet, amiben a szír csokoládé dinasztia a kézműves csokoládék mellett kandírozott gyümölcsöket is kínál. A csepeli manufaktúrában készített különlegességeket kimérve és dobozban is megvásárolhatjuk, ha pedig bizonytalanok lennénk, ne féljünk kérdezni, a csokoládé boutique munkatársai mindent tudnak az édességekről, sőt kóstolóban is részesülhetünk.

Ghraoui Chocolate BudapestGhraoui Chocolate Budapest

Ghraoui Chocolate BudapestGhraoui Chocolate Budapest

 

Zax Budapest

A Zax színes és igazán elragadó bonbonjai nem csak isteniek, de abból a szempontból is különlegesek, hogy a legprémiumabb alapanyagokból készülnek, egyesével kézzel festve, ráadásul számtalan ízben kínálják őket, mint például a díjnyertes passió gyümölcs,karamell,málna ganache - vagy a szintén közönségkedvenc champagne,kávé,pisztácia. A kézműves bonbonokat mi magunk is összeválogathatjuk budapesti csokoládé szalonjukban,  ahol akár díszdobozban, akár helyben fogyasztva is kaphatóak. Ha kíváncsiak vagyunk a teljes kínálatra, érdemes ellátogatni a Bazilika melletti Sas utcában található szaküzletbe, ahol a bonbonok mellett táblás változatok,drazsék is elérhetőek. Amennyiben édességben gondolkozunk Valentin-napra, az itt vásárolt finomságokkal garantált, hogy nem vallunk szégyent a párunk előtt!

Zax BudapestZax Budapest

Zax BudapestZax Budapest

 

Rózsavölgyi Csokoládé

A Rózsavölgyi Csokoládé Budafokról hódította meg a világot, mára szinte minden kontinensen lehet kapni a különleges ízekkel megbolondított édességüket. A Királyi Pál utcában található parányi üzletben a csokoládék széles szortimentje mellett izgalmas pralinéket is kóstolhatunk.

Rózsavölgyi CsokoládéRózsavölgyi Csokoládé

Rózsavölgyi CsokoládéRózsavölgyi Csokoládé

 

Stühmer Édesség

A Stühmer csokoládék hosszú múltra néznek vissza, az 1868 óta hazánkban is működő édességgyár az 1900-as évek közepére több mint hatvan szaküzlettel rendelkezett. A nemzetközileg is elismert, nagy múltú édesség hálózat az államosítás után elvesztette eredeti arculatát, csak 2006 után vált ismét sikertörténetté. A klasszikus ízek mellett ma már számos új ízt és terméket kóstolhatunk a 150 féle édességkínálatból. Édességboltokat Egerben, Gyöngyösön és Debrecenben találunk, Makláron pedig a mintaboltban még desszerteket is fogyaszthatunk. A budapestieket pedig a 11. kerületben nyílt édességbolt és kávézó várja.

Stühmer ÉdességStühmer Édesség

Stühmer ÉdességStühmer Édesség

 

Cadeau Bonbon Manufaktúra

A gyulai Kézműves Cukrászda és a Százéves Cukrászda sütemény kínálat mellett itt is megtalálhatjuk a cég Cadeau bonbonjait, ám ha vérbeli csokoládézóra vágyunk,  akkor a gyulai székhelyű édességlánc SzekesfehérváronKecskeméten és Budapesten nyitott egységeibe érdemes betérni. A kínálatban felsorakoznak a legfinomabb pralinék, táblás csokoládék, „törd magad” csokoládés tömbök, csokoládé fondük és pasztillák, de akár forró csokoládé italt is kortyolhatunk.

Cadeau Bonbon ManufaktúraCadeau Bonbon Manufaktúra

Gyulai Kézműves CukrászdaGyulai Kézműves Cukrászda

 

Cho Coco Csokoládérium

Buda egyik bájos utcájában, a Pauler utcában találjuk a Cho Coco-t, ami egyszerre csokoládé szaküzlet és specialty kávézó. A gourmet kínálat mellett a világ minden pontjáról érkeznek édességek, így, ha különlegességet keresünk, érdemes alaposan körbenézni az üzletben. Ha pedig szeretnénk elsajátítani a csokoládé készítés fortélyait, érdemes részt vennünk a Cho Coco bonbon készítő workshopján is.

Cho Coco CsokoládériumCho Coco Csokoládérium

 

Szamos Csokoládé Múzeum

A Szamos édességeket talán be sem kell mutatnunk, hiszen országszerte több cukrászdával is képviseltetik magukat, azonban a legszebb és legnagyobb szaktudást rejtő boltjukat a Kossuth Lajos téren találjuk. A Szamos Csokoládé Múzeum valódi ízutazás, a Kossuth téri cukrászda emeletén kialakított hat szobán keresztül tárja elénk a kakaó és a csokoládé történetét. Érdemes benevezni egy Csokoládé túrára is, ahol lehetőség nyílik kóstolásra és csokoládé készítésre is.  

Szamos Today, Kossuth térSzamos Today, Kossuth tér

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Közeledik február 14., amit ma már csak „szerelmesek ünnepének” neveznek. Különös legendák övezik a Valentin-napot, mely hazánkban is egyre népszerűbb alkalomnak számít. Utazzatok velünk az egykori Rómába, ahonnan valószínűleg útjára indult ez a különleges esemény! A cikk végén pedig szállástippeket is adunk.
Mártózzatok meg a makói Hagymatikumban, andalogjatok a fényűző Bory-várban, lépjetek be a tudomány kapuján Celldömölkön vagy Debrecenben, mert ezúttal olyan lenyűgöző épületek következnek, amelyek felkeresését egyenesen bűn lenne kihagyni!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!
„Tüskevári Tündérkert” és Rákóczi pihenőhelye – sziget-túrák tavaszra
Ismered Magyarország legszebb szigeteit? Tudod, hová indulj, ha természetközeli, vízparti sétára vágysz? Kerekedj fel velünk, mert különleges sziget-túránkon a „tüskevári Tündérkertet” és Rákóczi pihenőhelyét is útba ejtjük!