Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5 kirándulóhely, ha valami igazán különlegeset szeretnél látni!

Kukkants be a riolittufába vájt lakásokba, tudj meg többet a 10-12 millió évvel ezelőtti Pannon-beltenger mélyéről, kirándulj az egyik legszebb hazai vízeséshez, túrázz fel az ország legmagasabb pontjához, vagy sétálj 8-10 magasságban a lombok között. Akármelyiket választod, garantáltan egyedülálló élményben lehet részed.

 

Barlanglakások Noszvajon

Noszvaj kétségtelenül legizgalmasabb látnivalói közé tartoznak a ma már művésztelepként működő egykori barlanglakások. Az itt fellelhető, könnyen kezelhető tufakövek adták az ötletet a lakóterek létrehozására, melyek az elmúlt évszázadokat követően 1997-ben nyertek teljesen új jelentőséget. Az itt tevékenykedő alkotók négy fő területen próbálnak szemléletváltást elérni a látogatók között: képzőművészet, meseterápia, oktatás és környezetvédelem. A fenntarthatóság szellemében a tájrendezés és a gyümölcsfák ültetése kiemelkedően fontos szerepet kap munkájukban, emellett rendszeresen betekintést engednek az alkotói folyamatokba oktatások és táborok keretében.

5 kirándulóhely, ha valami igazán különlegeset szeretnél látni! - noszvaji barlanglakások5 kirándulóhely, ha valami igazán különlegeset szeretnél látni! - noszvaji barlanglakások

 

 

 

Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház

A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház igazi kuriózum a kirándulók számára, hiszen a környék természeti értékeinek megismerése mellett esténként a felhőtlen szórakozásé lehet a főszerep a teátrumban. A kőfejtőhöz kapcsolódó témapark tavasztól őszig nyitva tartó interaktív kiállítótere a terület kőzet- és őslénytani hátterével foglalkozik, míg ha a növényvilág felfedezése áll hozzánk közelebb, akkor a Sziklai Benge Tanösvény útvonalát javasoljuk. A nap végén érdemes meleg ruhába öltözni és élvezni a 750 fő befogadására alkalmas, különleges forgószínpaddal ellátott színház műsorát a csillagos ég alatt.

Szállástippek Fertőrákos környékén>>

5 kirándulóhely, ha valami igazán különlegeset szeretnél látni! - Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház5 kirándulóhely, ha valami igazán különlegeset szeretnél látni! - Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Több millió éves időutazás őscápával és sok érdekességgel: Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
Karnyújtásnyira Soprontól és az osztrák határtól egy valódi időutazásra nevezhettek be, ha végigkövetitek a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházba vezető lábnyomainkat. Ezen a csodálatos kiránduláson elképesztő panorámapontokhoz, hűsít barlangba, izgalmas tanösvényekhez kalauzolunk el benneteket, melyek 10-12 millió évvel ezelőtt még a tajtékos Pannon-beltenger mélyén rejtőztek. Gyertek velünk és vegyetek részt ezen a hihetetlen kalandtúrán!

 

 

Ilona-völgyi vízesés

A Mátra egyik medrében bújik meg az Ilona-völgyi vízesés, mely hazánk legnagyobb természetes zuhatagja. A lenyűgöző természeti alkotás egyben az itt kialakított 6,5 kilométer hosszú tanösvény befejező állomása is, mely a Parádfürdő keleti végénél található Károlyi-kastélytól kezdve, az Ilona-patakot végigkísérve egészen a vízi látványosságig tart. A nagy erővel lezuhanó víztömeg által szétvert alapkőzet és a szanaszét heverő fatönkök misztikus hangulatot keltenek az év bármely szakaszában, azonban ha a legszebb arcát szeretnénk látni „Ilonának”, érdemes csapadékos időben, vagy olvadás után szervezni a kirándulást.

5 kirándulóhely, ha valami igazán különlegeset szeretnél látni! - Ilona-völgyi vízesés5 kirándulóhely, ha valami igazán különlegeset szeretnél látni! - Ilona-völgyi vízesés

 

 

 

Kékestetői csúcskő

A Kékestetői csúcskövet valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen gyaníthatóan az egyik legtöbbet fotózott kirándulópontja az országnak. A főbb tények mellett – mint például, hogy ez Magyarország leghíresebb nemzeti színűre festett köve, ami 1985 óta jelzi legmagasabb, 1014 méteres pontunkat – talán még izgalmasabb, hogy a mérések szerint a Kékes legmagasabb csúcsa nem is az ismert helyen, hanem innen keletre, a meteorológiai állomásnál található. De biztosan nem ezen fogunk elmélkedni, amikor meglátjuk a panorámát, ami a Mátrára nyílik a kis szikla tetejéről.

5 kirándulóhely, ha valami igazán különlegeset szeretnél látni! - Kékestetői csúcskő5 kirándulóhely, ha valami igazán különlegeset szeretnél látni! - Kékestetői csúcskő

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
A Zemplén büszkesége: Füzér vára, amit Magyarország 7. természeti csodája övez
A vadregényes Zemplén tömör erdei és robosztus hegyei sok gyönyörű erődítmény otthonául szolgálnak. Az egyik legszebb ezek közül a hófehér Füzér vára. Ismerjétek meg a mesebeli kastély történetét, melyet Magyarország 7. természeti csodája ölel körbe!

 

 

 

Makói Lombkorona sétány

A lombkoronasétányokon új nézőpontból csodálhatjuk meg környezetünket, hiszen a fák teteje között sétálva más atmoszféra fogad, más a növényzet és még a levegő is frissebb. A 8-10 méter magasan fekvő, közel 200 méter hosszú makói lombkoronasétányt 18 különböző méretű beton oszlop tartja, így teljes biztonságban érezhetjük magunkat a függőfolyóson nézelődve, vagy a Makó jelképét szimbolizáló Hagymaterasz árnyas kupolája alatt megpihenve. A vállalkozó kedvűeket a séta végén egy 20 méter magas kilátó fogadja, ahova a kilátás miatt mindenképpen érdemes felmásznunk, ott viszont eldönthetjük, hogy a lépcsőt választjuk visszautunk során, vagy kipróbáljuk a kifejezetten erre a célra kialakított 40 méter hosszú zárt csőcsúszdát. A lombkoronasétányt jelenleg felújítják, de a tervek szerint hamarosan újra látogatható lesz.

Szállástippek Makó és környékén>>

5 kirándulóhely, ha valami igazán különlegeset szeretnél látni! - makói Lombkorona sétány5 kirándulóhely, ha valami igazán különlegeset szeretnél látni! - makói Lombkorona sétány

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Játszani mindenki szeret, még a felnőttek is, vagy főképp ők? Aki szereti a társasági eseményeket, a fejtörőket, vagy épp a csavaros kérdéseket, azok számára nem ismeretlenek a szórakoztató kvíz estek sem. Hoztunk néhány kedvelt helyszínt, ahová bármikor betérhettek egy izgalmas partira.
Édesítsd meg a következő kirándulós programodat, és készíts/kóstolj mesés csokoládékat! Olyan hazai manufaktúrák kínálatából szemezgettünk, ahol nemcsak az ízek, de a hangulatos pillanatok is elvarázsolnak. Lengje be csokiillat a kikapcsolódásod legközelebbi állomását, bújj te is néhány órára egy csokoládégyáros bőrébe!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.