Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Látnivalók és programlehetőségek Ráckevén, a vizek városában

A Csepel-sziget legszebb városának emlegetett Ráckeve számos vonzerővel bír, ami miatt egy napot mindenképp megéri ott eltölteni, ezért összeszedtük nektek a város legnevesebb látnivalóit.

Fedezzük fel Ráckevét együtt! Segítünk megtalálni a tökéletes szállást>>

 

 

Aqualand Termál- és Élményfürdő

Ráckevén sem maradunk élményfürdő nélkül. Az Aqualand gyönyörűen gondozott, fás, gazdag növényvilággal rendelkező parkjában kipróbálhatjuk a csúszdaparkot, a gyógy-, és termálvizes medencéket vagy akár a kalandpályát is, így tényleg minden korosztály megtalálja a kedvére való kikapcsolódást.
A 35-38 fokos gyógyvizes medencében békésen áztathatjuk magunkat, a sportpályákon kergethetjük a labdát, a csúszdaparkban kifulladásig csúszdázhatunk, ha pedig megéheznénk, akkor az Ízek utcájában rengeteg finomságot találunk – csak aztán beleférjünk még a fürdőruhába!

Szállástipp: Faházas Villapark, ami közvetlen összeköttetésben áll az Aqualand Termál- és Élményfürdővel, sőt, a szálláshely vendégei részére az élményfürdő korlátlan használata is biztosított.

Látnivalók Ráckevén - csobbanj az Aqualand Termál- és Élményfürdőben!Látnivalók Ráckevén - csobbanj az Aqualand Termál- és Élményfürdőben!

 

 

 

Árpád híd

A város egyik legtöbbet megélt építménye kétségkívül az Árpád híd, amely mai állapotát az 1993-94-es átépítéssel nyerte el. Korábban - már a Szabadságharc korában - eredetileg egy szétszedhető fahíd állt a helyén, azt megelőzően pedig egy karókra erősített, kötelekkel ellátott repülőhíd.

A millennium évében készített új, állandó jellegű vashídhoz a várost még kölcsönt is vett fel. Ezt követően a II. világháború idején a visszavonuló magyar csapatok felrobbantották, majd a 40’-es évek végén építették újjá, a szintén lebombázott szegedi vasúti Tisza-híd roncsainak felhasználásával.

Árpád-híd, a város egyik jelképe - Ráckeve látnivalókÁrpád-híd, a város egyik jelképe - Ráckeve látnivalók

 

 

Ráckevei Hajómalom

A víz energiáját már régóta hasznosítják. Hegységekben, ahol a patakok esése és vízhozama elegendő energiát szolgáltat, ott gyakran találkozhatunk vízimalmokkal. Alföldünkön a folyók esése jóval kisebb mint a helységekben, ezért ott vízimalmokkal nemigen találkozhatunk. Pedig az alföldi folyók sodrásának energiája is elegendő gépek, szerkezetek működtetésére, csak a megfelelő technológiát kell alkalmazni. A megoldás az, hogy az egész malom a vízen úszik, és a sodrás a vízbe belemerült lapátkereket forgatja.

Kihagyhatatlan program a városban - Ráckeve látnivalóiKihagyhatatlan program a városban - Ráckeve látnivalói

 

Megéheztetek városnézés közben? Látogass el a legjobb éttermekbe>>

 

 

Emlékművek, szobrok

A következő látnivalóért nem is kell messzire menni, ugyanis a Savoyai-kastély melletti kis téren találjátok a távolba mutató kacagányos, pajzsos Árpád Vezér szobrát. A szobormű hengeres talapzatán Árpád fia, Zsolt születésének ünnepsége lett megörökítve.

Ha már szobrok, a Hősök tere emlékparkban két alkotást is megtekinthettek. Az egyik Ráckeve 1956-os Emlékműve, ami a szabadság iránti vágyat testesíti meg. A másik pedig az 1931-ben készült első világháborús hősi emlékmű, amely a háborúban elesettekről emlékszik meg.

Ha pedig igazán szeretitek megcsodálni az ilyen műalkotásokat, a Polgármester Hivatal előtt, a Szent István téren megtekinthetitek Rátonyi József, Munkácsy-díjas szobrászművész alkotását, amely egy magas, szürke gránit oszlopon, eredeti nagyságában ábrázolja államalapító királyunkat. Itt találjátok továbbá a János Vitéz díszkutat is, melynek tetején János Vitéz és Iluska alakját láthatjátok.

Kihagyhatatlan állomása a ráckevei városnézésnek a János vitéz díszkútKihagyhatatlan állomása a ráckevei városnézésnek a János vitéz díszkút

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.

 

 

Savoyai-kastély

Bár Ráckeve legimpozánsabb épülete jelenleg (2023. június) nem látogatható, a világi barokk építészet első hazai emlékét kivülről is érdemes szemügyre venni. Alaprajzát a francia Vauy-le Vicomte-i kastély ihlette, míg az épület maga a bécsi Rennwegen álló Belveder palotára hasonlít, amit a Savoyai-kastélyhoz hasonlóan Johann Lucas von Hildebrandt építész tervezett.

A jövőben vélhetően négycsillagos szálláshelyként és rendezvényközpontként is működni fog, a kastélypark is megújul és tervezik új látogatóközpont és kiállítótér létrehozását is. Így a jövőben is érdemes lesz fél szemmel figyelemmel tartani a Csepel-sziget egyedülálló épített örökségét.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Édesítsd meg a következő kirándulós programodat, és készíts/kóstolj mesés csokoládékat! Olyan hazai manufaktúrák kínálatából szemezgettünk, ahol nemcsak az ízek, de a hangulatos pillanatok is elvarázsolnak. Lengje be csokiillat a kikapcsolódásod legközelebbi állomását, bújj te is néhány órára egy csokoládégyáros bőrébe!
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Izgalmas balatoni látnivalók, amiket nem érdemes kihagyni
A Balatonra nem csak nyáron érdemes menni, hiszen a környék települései, történelmi emlékei és természeti csodái kifogyhatatlan programlehetőséget tartogatnak. Ebben a gyűjtésben olyan látnivalókat válogattunk össze, amiket talán még a legelvetemültebb Balaton-rajongók sem ismernek, pedig egyértelműen érdemes felkeresni őket!
10 magyarországi kastély, ahol elveszhetsz a történelemben
2023.09.29 | 8 perc | Szuper látnivalók | Legnépszerűbb
Az ország településeit járva számos impozáns kastélyra bukkanhatunk, melyek élő példái gazdag történelmünknek és lenyűgöző építészeti örökségünknek. Betekinthetünk a mindennapi nemesi életbe, miközben családtörténeti kiállítások és festői kertek várnak, úgyhogy érdemes a nyakunkba venni Magyarországot, és felkeresni a cikkünkben szereplő kúriákat.
Rejtett kincsek a Dél-Alföldön - mennyire ismered a régió látnivalóit?
Dél-Alföld látnivalóiról több cikkünk is született már, hiszen a környék kifogyhatatlan a természeti és kulturális úti célokból. Most 5 olyan különlegességet válogattunk össze a, amit valószínűleg kevesen ismertek, azonban vétek lenne kihagyni őket, ha az ország déli részének megismerése a célunk.
Baranya vármegye TOP10 látnivalója, hogy semmi se maradjon ki a környéken járva
Pécs, Villány, Mohács – mi a közös bennük? Mindegyik említett város Baranya vármegye határain belül található, így kulturális és természeti értékekben biztosan nem fogunk szűkölködni, ha arrafelé vesszük az irányt. Szőlődűlők, múzeumok és szabadtéri programok hada vár, már csak azt kell eldöntenünk, hogy mivel szeretnénk eltölteni utazásra szánt napjainkat.
 Látogatás a varázslatos Tatai Angolkertben - romantikus séta a természet karjaiban
Sejtelmes romok, egzotikus mecset, misztikus barlang, romantikus fahidak és hangulatos vízfolyások szövik át a Cseke-tó partján elterülő Tatai Angolkertet. Járjatok utána velünk, milyen titkokat és látnivalókat tartogat ez a mesés hely, ami randevúzáshoz és kiránduláshoz is egyformán remek választás!