Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kihagyhatatlan gasztrofesztiválok szeptember 17-19 között

Bár egyre jobban benne vagyunk az őszben, még nincs itt annak az ideje, hogy a fejünkre húzzuk a takarót és bezárkózzunk, hiszen az egész országban zajlanak a különböző gasztrofesztiválok szeptember 17. és 19. között.

 

Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál (Gyomaendrőd)

Szeptember 17. és 19. között rendezik meg Gyomaendrődön a 22. Nemzetközi Sajt- és túrófesztivált. A tavalyi sajnos elmaradt, de öröm az ürömben, hogy kétszeres erővel tudtak dolgozni a szervezők a minél változatosabb és nagyszerűbb programok összeállításán. Ennek köszönhetően a Hooligans, Mudfield, Fool moon, Soulwave vagy éppen Horváth Tamás koncertjén is bulizhatunk egy jót. A hatalmas sajtvásáron pedig mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő klasszikus vagy éppen extrém tejtermékeket, sajtritkaságokat. A gyerekeket pedig népi játszótér, gólyalábasok, arcfestés és bábelőadás várja.

Szállásajánlatok Gyomendrődön és környékén>>

Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál (A kép illusztráció)Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál (A kép illusztráció)

 

Budapesti Édes Napok

Hogyha inkább az édességeket részesíted előnyben a sajtok helyett, akkor neked inkább Budapesten a helyed, az édes napokon. A Szent István Bazilika előtt érdemes félretenni a fogyókúrát és körbejárni a több mint száz magyar csokoládé és édességgyártó pultját, ahol forró kürtőskalácsok, elegáns macaronok, különleges bonbonok és táblás csokoládék, krémes fagylaltok várnak. Mi biztosan ott leszünk és eszünk a CsillichocobonsKézművesCsokiműhely, a Say Cheese Budapest és a ChocoMe finomságaiból is!

Szállásajánlatok Budapesten>>

Budapesti Édes Napok (A kép illusztráció)Budapesti Édes Napok (A kép illusztráció)

 

Rácalmási Tökfesztivál

Tizenhetedik alkalommal vár Rácalmáson a Tökfesztivál a gyönyörű Jankovich kúriában szeptember 16. és 18. között. Felnőtt és gyerek látogatói sem fognak unatkozni a rengeteg program és fellépő mellett. Amíg a kicsiket Misi Mókus és Vízipók-Csodapók bábelőadás, kézműves foglalkozások, lufi hajtogató bohóc, Ki mit tök? szórakoztatja, addig a felnőttek szórakozásáról óriáskígyó-show, veterán-autó bemutató, Szekér Gergő, Halott Pénz és Bagossy Brothers Company koncert gondoskodik. A fesztivál főszereplője, a tök szintén számos program alapját fogja nyújtani, mint például a tökkirály választásnak, tökfaragásnak, töklámpás készítésnek. Ráadásul az országos óriástök verseny és kiállítás is itt lesz megtartva.

Szállásajánlatok a környéken>>

Rácalmási Tökfesztivál (A kép illusztráció)Rácalmási Tökfesztivál (A kép illusztráció)

 

Gyulai Pálinkafesztivál

Gyula a pálinka fővárosa, hiszen ez lesz a 21. Pálinkafesztivál, aminek otthont ad. Maga a helyszín is különleges, hiszen a rendezvény helyszíne a Várkert, ami mellett a Wenckheim-Almásy kastély és a Várfürdő is található. Ebben a csodás környezetben a legnagyobb magyar pálinkagyártók fogják kínálni a minőségi, különleges pálinkáikat, amikkel a Brillante-2021 Nemzetközi Párlat Versenyen meg is mérkőzhetnek egymással. A fesztiválon fog elkészülni a Nemzeti Összetartozás Pálinkája, ami a hazai és a határon túli szőlő párlatokból készül majd.  A látogatók vezetett kóstoláson is részt vehetnek, ami pálinkafőzési bemutatóval ér véget. A jó italhoz viszont illendő, hogy legalább ugyanolyan jó zene szóljon: ezt az esti fellépők fogják garantálni, többek közt a Neoton Família vagy Majka&Curtis.

Szállásajánlatok Gyulán>>

Gyulai Pálinkafesztivál (A kép illusztráció)Gyulai Pálinkafesztivál (A kép illusztráció)

 

Zalaegerszegi Sörfesztivál

Ha mindig is ki akartad próbálni a bungee jumpingot, itt a lehetőség! A Zalaegerszegi Sörfesztiválon 60 méter magasról teheted próbára a bátorságod és ha ezek után még mindig forr benned a versenyszellem, vár a sörivő verseny! A szolidabb szórakozást keresők pedig sörbiciklin kóstolhatják végig a minőségi kézműves söröket. A zenei programok itt sem maradhatnak el, az egymást követő estéken az Edda, a Zaporozsec és az új dalokkal jelentkező Follow The Flow is fellép.

Szállásajánlatok Zalaegerszegen>>

Zalaegerszegi Sörfesztivál (A kép illusztráció)Zalaegerszegi Sörfesztivál (A kép illusztráció)

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ősszel a szüreti programokból, gasztronómiai eseményekből, borkóstolókból nem lesz hiány. Mielőtt nekivágnátok a fesztiváloknak, vagy meglátogatnátok a kedvenc pincészeteteket, tudjatok meg többet a szüret hagyományokról
Borozgatnál a lenyugvó nap fényénél a Sümegi vár tövében, vagy épp a pezsgőfürdő melegéből élveznéd a balatoni panorámát? Mindegyiket megtehet, mert mutatunk most neked 5 olyan wellness hotelt, ahonnan eszméletlen kilátásban lehet részed!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.