Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kijött a tervezet: hosszú hétvégék, munkaszüneti napok, áthelyzett munkanapok 2024-ben

2023.05.30 | 3 perc

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter rendelettervezete szerint 11 hétköznapra eső munkaszüneti nap és 3 áthelyezett munkanap lesz jövőre. A javaslat egyelőre a társadalmi vitára bocsátott dokumentumok között szerepel.

Hosszú hétvégék, munkaszüneti napok, áthelyzett munkanapok 2024-benHosszú hétvégék, munkaszüneti napok, áthelyzett munkanapok 2024-ben

 

A 2024. évre szóló munkaszüneti napok és a kapcsolódó, " a naptár szerinti munkarendtől való eltéréssel járó" (szombati) munkarend a tervezet szerint így alakul majd:

2024. augusztus 3., szombat munkanap
2024. augusztus 19., hétfő pihenőnap

2024. december 7., szombat munkanap
2024. december 24., kedd pihenőnap

2024. december 14., szombat munkanap
2024. december 27., péntek pihenőnap

 

 

 

Mi vár ránk 2024-ben?

Az év első napja, január 1-je hétfőre esik. Márciusban lesz az év következő hosszú hétvégéje, mivel március 15. péntekre esik, így akár egyből tervezhetünk egy 3 napos kiruccanást. Ugyanebben a hónapban kezdődik a húsvét is, nagypéntek ugyanis március 29-én lesz, míg húsvéthétfő április 1-jén.
Május 1. és október 23. szerdai napokon lesz, így hosszú hétvégét sajnos nem nyerünk velük, viszont hét közepén szusszanhatunk egyet, vagy akár plusz 2 szabadnappal generálhatunk egy 5 napos hosszú hétvégét is.
Pünkösdhétfő május 20-ra, míg augusztus 20. keddre esik - utóbbi esetben az augusztus 19. (hétfő) is munkaszüneti nap lesz, amit augusztus 3-án dolgozunk le.
November 1-je péntekre esik, ez az év utolsó 3 napos hosszú hétvégéje.

Decemberben 2 szombati munkanappal lehet számolni

2024. december 7., szombat munkanap, míg december 24., kedd pihenőnap
2024. december 14., szombat munkanap, míg december 27., péntek pihenőnap.

Az év utolsó napja keddre esik majd, az újév pedig szerdára, így hivatalosan az év első munkanapja csütörtökön lesz.

Összességében 9 ünnepnap esik hétköznapra, ezen felül 3 pihenő- és 3 áthelyezett munkanap nap lesz 2024-ben.

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Izgalmas, interaktív bemutatókon vagy épp testközelből fedezhetjük fel Magyarország természeti kincseit az ökoturisztikai látogatóparkok programjain keresztül. Indulhatunk kerékpárral, csónakkal vagy gyalog, sorra feltárulnak előttünk a mezők, hegyek, tavak és folyók rejtett csodái, különlegesen állat- és növényviláguk.
Nem csak a főváros, de a Balaton is számos Michelin ajánlással rendelkezik, így érdemes felkerekednünk, és megkóstolnunk kiváló balatoni éttermeink feledhetetlen fogásait. Ne tervezzük sietősre, a Balaton önmagában is kiváló úti cél, ám ezekkel az éttermekkel garantáltan komótosra vesszük majd a tempót. És milyen jól tesszük! Egy jó ebéd a Balatonparton mindent megér!
Előző
Következő
Ajánlott cikkek
Utazási tippek és szállásajánlatok húsvétra és a tavaszi szünetre
Az idei húsvét lezárja a márciust és elkezdni az áprilist: a négynapos hosszú hétvége alatt még emlékezetesebbé tehetjük az ünnepet, ha valamelyik hazai wellnesshotelben foglalunk szállást. Olyan vidéki szállodákat gyűjtöttünk össze, ahol a felnőtteknek sem kell lemondaniuk a pihenésről, és a gyerekek számára is változatos programokkal készülnek.
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.
Interaktív kiállítások gyerekeknek
2024.01.24 | 10 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gyermekekkel
Télen sem unatkozhatunk, így irány az ország számos fantasztikus kiállítótere, ahol interaktív játékokon keresztül ismerhetjük meg a tudományos világ megannyi rejtélyét. A gyerekek, ha kedvük tartja, egy rövid időre kipróbálhatjuk magunkat „felnőttként”, vagy tesztelhetik bátorságukat és ügyességüket a természettudományok különös világában.
Ünnepeljétek wellnesszel az év első hosszú hétvégéjét! − 10 kedvezményes szállásajánlat március 15-re
A március 15-i hosszú hétvége legjobb szállásajánlatai után kutattok? Szeretnétek különleges csomagban foglalni, ahol extra meglepetést is tartalmaznak a kedvezményes árak? Wellness mellé jöhet egy kis lovagi torna vagy túra a bormúzeumban? Akkor ez a cikk Nektek szól! Szuper szállástippek következnek március 13-17. között!
Átadták a helyreállított boldogkői várat
2024.03.20 | 3 perc | Szuper látnivalók | Események
Közel 650 millió forintból valósult meg a vár belső felújítása és eredeti állapotának visszaállítása, valamint látogatóközpont is épült. "A versenyképességet szolgálja a középkori kastélyok és várak felújítása" - mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Boldogkőváralján a helyreállított boldogkői vár megnyitóján, kedden.