Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Interaktív kiállítások gyerekeknek

Télen sem unatkozhatunk, így irány az ország számos fantasztikus kiállítótere, ahol interaktív játékokon keresztül ismerhetjük meg a tudományos világ megannyi rejtélyét. A gyerekek, ha kedvük tartja, egy rövid időre kipróbálhatjuk magunkat „felnőttként”, vagy tesztelhetik bátorságukat és ügyességüket a természettudományok különös világában.

 

Gyermekbarát szálláshelyek>>

 

MiniPolisz Budapest

A felnőttek világát próbálhatják ki a 3-12 évesek a MiniPolisz mintegy 30 városrészben. A méreteikre szabott városokban egy rövid időre belebújhatnak a felnőttek bőrébe, és kipróbálhatják magukat olyan tevékenységekben, amikről eddig csak álmodoztak. Lehetnek autószerelők, postások, bolti eladók, dolgozhatnak bankban vagy szállodában, lehet sztárok, rádiósok vagy kémikusok. Ezekben a szerepcserés helyzetekben izgalmas kalandokat és feladatokat élhetnek meg, ugyanakkor nemcsak a szakmákról, de a felnőtt élettel együtt járó megannyi feladatról is tanulhatnak a több mint 1000 nm-en kialakított játéktéren.

Interaktív kiállítások gyerekeknek - Fotó: MiniPolisz facebook oldalaInteraktív kiállítások gyerekeknek - Fotó: MiniPolisz facebook oldala

 

 

Csodák Palotája, Budapest

Ha gyermekedet mindig is hajtotta a kíváncsiság, akkor a Csodák Palotájában számos kérdésre minden bizonnyal választ kap majd. A több ezer nm-es játéktér lehetőséget ad arra, hogy a fizika, a tudomány határait feszegetve új ismeretekre tegyen szert, és olyan rejtélyeket fedezzen fel, mint a tükörlabirintus, a fény, az elektronok játéka, a természettudományok törvényei. 250 játék, előadóterem és labor várja a gyerekeket, 3 élményvetítővel, 4 szabadulószobával, rendezvénytermekkel, lombikból iható koktélokkal, biliárdfoci pályákkal, különleges csocsókkal és 27 interaktív asztallal. Naponta négy alkalommal Tudományos Show tekinthető meg az Öveges színpadon, de az sem fog unatkozni, akit a csillagászat vagy a kémia érdekel.

Interaktív kiállítások gyerekeknek - Fotó: Csodák Palotája facebook oldalaInteraktív kiállítások gyerekeknek - Fotó: Csodák Palotája facebook oldala

 

 

Flippermúzeum, Budapest

Vérbeli retro program, ami a mai gyerekeknek számos újdonságot tartogathat. A Flippermúzeumban 160 féle flipper és videojáték ismerhető meg, melyek többségét mi magunk is kipróbálhatunk. A múzeumban számos relikvia is megtalálható, így az 1932-es fából készült különlegesség vagy az első magyar flippergép 1947-ból. Érdemes több órát szánni a múzeum látogatásra, mert a játékok könnyen beszippanthatnak minket, és néhány menet után azon vesszük észre magunkat, hogy ránk esteledett.

Interaktív kiállítások gyerekeknek - Fotó: FlippermúzeumInteraktív kiállítások gyerekeknek - Fotó: Flippermúzeum

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Családi utazás mesterfokon - top10 gyermekbarát wellness szálloda belföldön
Mindenkit csak bátorítani tudunk arra, hogy télen se féljen gyerekkel utazni, hiszen jobbnál jobb gyerekbarát wellness szállodák várják a családokat. Beltéri pancsoló, gyerekmedence, jól felszerelt játszóház és szakképzett animátorok biztosítják, hogy a legkisebbeknek is élményteli legyen a közös utazás.

 

 

Gyermekvasút Múzeum, Hűvösvölgy

A vonatok szerelmeseinek ajánljuk a Gyermekvasút Múzeumát, ami a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút és az egykori Úttörővasút tárgyi emlékeinek gyűjteménye. A szombaton és vasárnap nyitva tartó kiállítás a kisvasút építésének kezdetétől a közelmúltig idézi fel a Gyermekvasút történetét. A tárgyi emlékek mellett ügyességi játékkal, fényképező paravánnal és egy régi, ám működő pénztárgyéppel válnak igazán játékossá az itt töltött percek. Megismerhetik a gyerekek, hogyan működött az induktoros engedélykérő távbeszélőkészülék, és megtekinthetik az Úttörővasút első motorkocsiját is, más szerelvényekkel együtt. 

Interaktív kiállítások gyerekeknek - Fotó: Gyermekvasút facebook oldalaInteraktív kiállítások gyerekeknek - Fotó: Gyermekvasút facebook oldala

 

 

Mobilis Interaktív Élményközpont, Győr

A technika varázslatos világát fedezhetik fel a kicsik és nagyok a Mobilis kiállításán, ahol science show, digitális technológiai bemutató, robotika foglalkozás, szimulátorozás várja az érdeklődőket. Az interaktív élményközpontban megismerhetjük a digitális világ rejtelmeit, így a mesterséges intelligencia és a digitalizáció világába is betekintést kapunk. Kipróbálhatjuk tudásunkat a Lego programozás során, de animációs filmet is készíthetünk, mint ahogy azt is megtapasztalhatjuk, miként működik egy 3D nyomtató vagy egy lézervágó. A laborfoglalkozások során a fizika és a kémia világába csöppenthetünk, a virtuális világ szerelmesei pedig egy versenyautó szimulátor és VR szemüveg segítségével kalandozhatnak új világokban.

Interaktív kiállítások gyerekeknek - Fotó: Mobilis facebook oldalaInteraktív kiállítások gyerekeknek - Fotó: Mobilis facebook oldala

 

 

Agóra Tudományos Élményközpont, Debrecen

Mintegy 40 tudományos játékot és interaktív eszközt próbálhatunk ki az Agóra 3 szintes épületében, ahol a fizika, a kémia, az orvosbiológia, hidrobiológia, botanika, környezettudomány és a robotika világa tárul fel előttünk. Az Agóra több, mint egy interaktív, kulturális és tudományos centrum, ahol a mindennapi élet csodáit érthetjük meg. Érdekes előadásokat, filmvetítéseket és egyéb színes programokat találhatunk, sőt, lehetőség van egyfajta tudományos alkotóközösség létrehozására is, ahol hazai cégek mutathatják be fejlesztéseiket, eredményeiket a tudomány iránt nyitott közönség számára.

Interaktív kiállítások gyerekeknek - Fotó: Agóra Tudományos Élményközpont facebook oldalaInteraktív kiállítások gyerekeknek - Fotó: Agóra Tudományos Élményközpont facebook oldala

 

 

FUTURA, Mosonmagyaróvár

A négy őselem, a Víz, a Föld, a Levegő és a Tűz tematikájára épül a 300 éves magtárban kialakított, négyszintes tudományos játszóház élményparkja. A víz szintjén áramlatok, folyók és a vizes élőhelyek bemutatója várja az ifjú felfedezőket a Futurában. A Pocok világ egy beltéri játszóház, ahol mászóka, csúszda, vakondjárat, hangyabáb ringató, hangyaboly járatok és egy óriás pók hálója szórakoztatja a kicsiket. A következő szinten a szél erejét ismerhetjük meg, a legfelső emeleten pedig a tűz erejébe és az űr nagyságába láthatunk bele. A Mini Space World a holdraszállásról tanít, míg a pincében található szabadulószoba a nagyobbak tehetségét teszi próbára. Megismerhetjük, hogyan működik egy Tesla transzformátor, hogyan termelhetünk áramot szobakerékpárral, és az érdeklődő fiatalok részt vehetnek csillagászati előadásokon is.

Interaktív kiállítások gyerekeknek - Fotó: FUTURAInteraktív kiállítások gyerekeknek - Fotó: FUTURA

Szállástippek Mosonmagyaróváron és környékén>>

 

 

Labor Varázstér, Pécs

A Zsolnay Kulturális Negyed ad otthon a Csodák Palotája pécsi változatának, mely a Zsolnay gyár régi, nagyfeszültségű porcelán szigetelőket tesztelő laborjában kapott helyet, innen a név: Labor. 2011 óta mintegy 30 féle kísérleti eszköz, játék vár az kicsikre és nagyokra, melyeken keresztül megismerhetik a tudomány fantasztikus világát. Kipróbálhatják, milyen egy repülőgép-szimulátor, a lézeres akadálypálya, egy VR szemüveg segítségével beléphetnek a virtuális valóságba és részt vehetnek a Holdra szállásban is. Búvárkodhatnak a tenger mélyén, találkozhatnak velociraptorral, de megismerhetnek egy galvánzongorát is. Helyet kapott a kiállításon légfoci, plazmagömb, óriás tükör, légörvény ágyú és megannyi fizikai és egyéb technikai érdekesség.

Interaktív kiállítások gyerekeknek - Fotó: Labor VarázstérInteraktív kiállítások gyerekeknek - Fotó: Labor Varázstér

 

 

Történelmi modellvasút kiállítás, Keszthely

A világ egyik legnagyobb történelmi modellvasút kiállításának ad helyet a keszthelyi Festetics-kastély. A terepasztalokon 2,7 kilométer hosszú sínhálózat tekereg, hogy utat adjon a 19-21. századi Magyaroroszágon, Ausztrián és Németországon áthaladó megannyi – majd 70 darab valósághűen, 1:87 méretarányos – személy- és tehervonatnak. Az állomások és a vágányhálózat légi fotók és eredeti tervek alapján lettek rekonstruálva, látványos éjszakai fényekkel és interaktív rendszerrel. Ennek köszönhetően a látogatók irányíthatják a tájban elrejtett elemeket, így tüzet gyújthatnak vagy elindíthatnak egy darut.

Interaktív kiállítások gyerekeknek - Fotó: Helikon Kastélymúzeum facebook oldalaInteraktív kiállítások gyerekeknek - Fotó: Helikon Kastélymúzeum facebook oldala

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Néhány hóeséses, kuckózós (aztán latyakos) napot leszámítva igazi enyhe telünk van. Talán te is emlékszel, hogy jó pár éve, 2017 januárjában ez másképp volt: még a Balaton is jéggé dermedt, olyan alacsonyra kúszott a hőmérő higanyszála… Nem sokáig hezitáltak a korcsolyázás szerelmesei: korit húztak és rótták a köröket jobbra-balra a Balaton csillogó jegén. Bár ebben az élményben ritkán lehet részünk, kárpótolhatnak minket a jobbnál jobb jégpályák. Ehhez mutatunk most néhány ötletet.
Túrázz a Kemenesalja legendás hegyén, amit a régi öregek szerint az ördögök építettek Lucifernek! Mászd meg a Vértes sziklaszirtjéről őrködő Csókakő várát, merülj el a „dolce vita”, azaz az édes élet érzésben Villányban, vagy találj rá Magyarország többi szuper, egynapos kirándulásra alkalmas úti céljára is!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.