Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kirándulóhelyek, amik tavasszal mutatják meg igazi arcukat

Tavasszal ébredezik a természet, egyre melegebbre fordul az idő, nyílnak a virágok, a fák zöldbe borulnak - ilyenkor a legjobb útra kelni és felfedezni Magyarország legszebb kirándulóhelyeit! Legyen szó hegyvidékről vagy tópartról, a zöldellő természetben rengeteg látnivaló vár titeket. Cikkünkben 8 tökéletes tavaszi úti célt mutatunk be, ahol mesés kirándulást tehettek. Járjátok be mind és meséljétek el, melyik tetszett a legjobban!

 

Dobogókő

Dobogókő több szempontból is ideális választás: könnyű megközelíteni, kilátóhelyei lélegzetelállító panorámát biztosítanak, és több túraútvonal indul a központi parkolójából.  Három népszerű körséta van a területen, az egyik a Thirring körút, ami bár a leglátványosabb, cserébe a legnehezebb is, azonban 10 év feletti gyerekekkel már bátran neki lehet indulni, és útközben lenyűgöző sziklaformációkat találunk. A Zsivány-körút végét a Zsivány-sziklák jelentik, ez már egy könnyebben teljesíthető túraútvonal, és ennél is egyszerűbb a Rezső-körút, amit akár babakocsival is bejárhatunk. A Rám-szakadék is megközelíthető innen, de az már egy hosszabb séta, tapasztaltabb túrázóknak.

Szállásajánlatok Dobogókő környékén>>

Legszebb kirándulóhelyek Magyarországon tavasszal - Rám-szakadékLegszebb kirándulóhelyek Magyarországon tavasszal - Rám-szakadék



Írott-kő

A Dunántúl és a Kőszegi-hegység legmagasabb pontja 883 méterével az Írott-kő, ami egyszerre két ország területén fekszik, így Magyarországról és Ausztriából is látogatható. A túrához Velemből kell elindulni, és egy közepesen nehéz út végén jutunk el célunkhoz. Az erőfeszítés azonban mindenképpen kifizetődő, hiszen a kilátás magáért beszél, emellett pedig izgalmas geológiai alakzatokat is láthatunk. Ha pedig már itt vagyunk, akkor Kőszeget se hagyjuk ki, az a város is sok érdekességet rejt!

Szállásajánlatok Kőszegen>>

Legszebb kirándulóhelyek Magyarországon tavasszal - Kőszegi-hegységLegszebb kirándulóhelyek Magyarországon tavasszal - Kőszegi-hegység

 

 

Apátkúti-völgy

Lehet, hogy még nem a fürdőzés lesz az első dolog, ami eszünkbe jut amikor megpillantjuk az Apátkúti-völgyet, de a Pilis gyönyörű szurdokvölgye  megéri a tavaszi kiruccanást. A völgy legnépszerűbb része az Ördögmalom-vízesés; a mesterségesen duzzasztott Apátkúti-patak kivéste az andezittufát, és a víz ezen utat törve ömlik egy természetes medencébe. De nem csak ez, hanem az egész szurdokvölgy területe kitűnő választás kirándulásra, évszaktól függetlenül.

Szállásajánlatok a közelben>>

Legszebb kirándulóhelyek Magyarországon tavasszal - PilisLegszebb kirándulóhelyek Magyarországon tavasszal - Pilis

 

 

Bánki-tó

A Bánki-tó partja nyáron megtelik fesztiválozókkal, nyaralókkal, napozni vágyókkal, de már koratavasszal is érdemes erre venni az irányt. A 7 hektáros, Nógrád megyei apró tavat teljesen körbe lehet sétálni, az út egy részén sűrű erdőn át törünk utat. A nádasban eldugott, hangulatos horgászstégeket találunk, a tó tökéletes helyszín egy romantikus sétához.

Szállás tipp!Tó Wellness Hotel a festői tó partján várja a vendégeket. A gyönyörű Wellness Centrumukban a legmelegebb vizű medence 33 °C-os, úgyhogy az év minden szaakászban bátran megmártózhatunk benne. A medencéken túl finn- és infra szaunát, gőzkabint, tepidáriumot és Kneipp-taposót is találunk itt. Tovább a tóparti hotel mesés ajánlataihoz>>

Legszebb kirándulóhelyek Magyarországon tavasszal - Tó Wellness Hotel a Bánki-tó mellettLegszebb kirándulóhelyek Magyarországon tavasszal - Tó Wellness Hotel a Bánki-tó mellett

 

 

Megyer-hegyi Tengerszem

A Megyer-hegyi Tengerszemet Magyarország egyik, ha nem a legszebb képződményének tartják, melynek formálásából a természet és az ember is kivette a részét. Már a XV. század óta malomkőgyártás folyt a környéken, majd amikor véget ért a bányászat az elhagyott bánya gödrében jött létre ez a tó. A Malomkő tanösvényen közelíthetjük meg a tengerszemet, amit 70 méter magas sziklafalak vesznek körül. Ajánlott körbejárni a tavat fentről, az egykori bánya peremén, mert így nyílik rá a legszebb kilátás a tavaszi napsütésben.

Szállásajánlatok Sárospatakon>>

Legszebb kirándulóhelyek Magyarországon tavasszal - Megyer-hegyi tengerszemLegszebb kirándulóhelyek Magyarországon tavasszal - Megyer-hegyi tengerszem

 

Királyrét

A Börzsönyről sokaknak egyből Királyrét jut eszébe, és ez nem véletlen. Izgalmas túrák kezdődnek innen, valamint itt találjuk a Kismarosról induló kisvasút végállomását is. A majdnem háromszög alakú medencét hegyek veszik körül, és jó kiindulópont a közeli hegycsúcsokhoz. Az erdei utaknak nyugodtan neki lehet vágni gyerekekkel és kutyákkal is, de akik kihívásra vágynak, azoknak célszerű a Csóványosi-kilátót megcélozni: a 10 kilométeres túra szintkülönbsége 783 méter.

Szállásajánlatok a környéken>>

Legszebb kirándulóhelyek Magyarországon tavasszal - BözsönyLegszebb kirándulóhelyek Magyarországon tavasszal - Bözsöny

 

 

Orfű

A Mecsekben, Pécstől alig 17 kilométerre fekszik Orfű, mely napjainkban leginkább fesztiváljáról ismert, pedig már vadászó-gyűjtögető emberek is éltek itt több tízezer évvel ezelőtt. Mindemellett nem véletlenül szerepel a listán, hiszen a községből rengeteg túra indul, melynek során felfedezhetjük többek között Mánfát, a Melegmányi-vízesést, Abaligetet vagy a Jakab-hegyet. Bármelyik útvonalat is válasszuk, biztosan nem fogunk csalódni a látnivalókban.

Az orfűi Rácz-Tanya ajánlatai>>

Legszebb kirándulóhelyek Magyarországon tavasszal - OrfűLegszebb kirándulóhelyek Magyarországon tavasszal - Orfű

 

 

Sárvári Csónakázó-tó

Irány az ország nyugati része és Sárvár, ahol egy négy tóból álló tórendszert találunk, számos szigettel és félszigettel. Ahogy a neve is mutatja a jó időben, tavasszal tökéletes helyszín csónakázásra is. Ha kirándulással kötnénk össze a Csónakázó-tó meglátogatását, akkor az Országos Kéktúra nyomvonalát is követhetjük a közelben. A tó körül nordic walking útvonalak is kialakításra kerültek, ha valaki nem szeretne messze menni a víztől séta közben.

Szállásajánlatok Sárváron>>

Választási lehetőség rengeteg van, már csak rajtunk múlik, hogy felhúzzuk a túracipőt, felcsapjuk a hátunkra a hátizsákot és nekivágjunk az útnak!

Legszebb kirándulóhelyek Magyarországon tavasszal - sárvári Csónakázó-tóLegszebb kirándulóhelyek Magyarországon tavasszal - sárvári Csónakázó-tó

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Boszorkányok, gyilkosok és kurtizánok nyomába eredhettek Budapest legjobb tematikus sétáin. Az út során bepillantunk a budai vár mélyére, nyomozásba lendülünk, barlangtúrázunk vagy épp ízletes csokikat kóstolunk majd. Ne maradjatok le!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Kirándulás a Bakony fővárosában: a mesés Zirc látnivalói
Ha még nem jártál Zircen és a környékén, akkor ne is lapozz tovább, mert most megmutatjuk, hogy miért is nevezik a bájos települést egyenesen a Bakony fővárosának. Grandiózus történelmi emlékek, kalandos turistautak és finom sör vár minket, ha eltöltünk néhány napot a község vendégszeretetét élvezve.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.