Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Visegrád, a Dunakanyar éke - látnivalók, programok, kirándulóhelyek

Magyarország egyik legkisebb városa egyben az egyik legnépszerűbb is, ami minden évszakban nyújt valami izgalmasat az odalátogatók számára. Ebben a cikkben összegyűjtjük nektek mi az, amit semmiképp se hagyjatok ki, ha Visegrádon jártok!

Szállásajánlatok Visegrádon>>

 

Fellegvár

A város jelentős történelmi múlttal rendelkezik, 1323-tól 1408-ig a Magyar Királyság fővárosa volt, így nem véletlen, hogy vára az egyik legemblematikusabb építménye. IV. Béla felesége, Mária királyné építtette a tatárjárás után, és a következő évszázadokban folyamatosan bővítették. A Fellegvár alsóvárával, a Salamon-toronnyal volt teljes fénykorában, de még ma is tiszteletet parancsolóan állnak Visegrád legmagasabb pontján. Évente több tízezezren látogatnak el az építményhez, melynek egyik fő vonzereje a középkorról szóló izgalmas kiállítás, valamint a Dunakanyarra néző lélegzetelállító panoráma.

Jártál már itt? Értékeld ezt a látnivalót!>>

Fotó: Visegrád és környéke turisztikai és Marketing EgyesületFotó: Visegrád és környéke turisztikai és Marketing Egyesület

 

Királyi Palota

Szintén a középkorba enged betekintést a Királyi Palota, melynek alapjait Róbert Károly építtette, amikor Visegrádra helyezte a székhelyét. A királyi házat I. Lajos palotává bővíttette, melyet később Mátyás király reneszánsz stílusban felújíttatott, ekkor került ide a Herkules-kút és a Múzsák-kútja, a díszudvar loggiája, valamint a kápolna orgonakarzata és oltárai. A palota felfedezését egybe lehet kötni az állandó kiállításokkal és tárlatvezetésekkel, hogy még többet megtudjunk az épület történelméről.

Szállásajánlatok Visegrádon>>

Tudtátok, hogy az említett Herkules-kút szerepel az 1000 forintos bankjegyünk hátoldalán?

Fotó: Visegrád és környéke turisztikai és Marketing EgyesületFotó: Visegrád és környéke turisztikai és Marketing Egyesület

 

Zsitvay-kilátó

Ha Visegrádon vagyunk, akkor a kilátással nehéz betelni, ezért érdemes felkeresni a 378 méter magas Zsitvay-kilátót is, ahonnan tiszta időben elláthatunk a Mátrától egészen a Zsámbéki-medencéig. Erődítmény-jellegű kialakítása a város történelmi múltját idézi, és a túraútvonalak kedvelt megállója. A kilátó a hétfők kivételével egész évben látogatható, de télen, a csúszásveszélyes, jeges napokon zárva tartanak.

Zsitvay-kilátó (Fotó: Visegrád és környéke turisztikai és Marketing Egyesület)Zsitvay-kilátó (Fotó: Visegrád és környéke turisztikai és Marketing Egyesület)

Fotó: Visegrád és környéke turisztikai és Marketing EgyesületFotó: Visegrád és környéke turisztikai és Marketing Egyesület

 

Sibrik-domb

A középkornál is messzebbre repülünk az időben a Sibrik-dombot meglátogatva, ahol Pannonia tartomány északkeleti csücskének egyik fontos erődítménye állt 1700 évvel ezelőtt, Nagy Konstantin uralkodásának idején: a Sibrik-dombi római erőd és ispáni vár. A Római Birodalom határait védő építmények romjaira I. István építkezett, ekkor épült a város első temploma is. Kellemes séta vezet fel a 176 méter magas dombra, amit a gyermekek is élvezni fognak. Jártál már itt? Mondd el, milyen volt>>

Fotó: Visegrád és környéke turisztikai és Marketing EgyesületFotó: Visegrád és környéke turisztikai és Marketing Egyesület

 

Túrázás

Kicsit kiszakadva a történelmi látnivalóktól, Visegrád környéke fantasztikus túraútvonalakat rejt. Kisgyerekes családok, fiatal túrázók, biciklisek, hegymászók – itt mindenki talál magának való terepet. Az egyszerű gyalogos útvonalak közé tartozik a Mogyoróhegyi tanösvény, a Fellegvár, a Salamon-torony vagy a Vadvirágos tanösvény, melyek mind kényelmesen teljesíthetőek 2-3 óra alatt.
Ezeknél kicsit nehezebb például az Apátkúti-völgy és a Spartacus-ösvény, aki pedig még inkább próbára tenné az állóképességét, annak a 24 kilométeres Visegrádi kört vagy a Visegrádi-hegység keleti oldalát ajánljuk. Biciklivel a zöld kerékpáros jelzést követve egy 20 kilométeres útvonalat járhatunk be, míg a kék és zöld jelzésű úton 35 kilométeren át tekereghetünk.

Szállásajánlatok Visegrádon>>

 

Programoklehetőségek

A fenti látnivalók mellett egész évben változatos programokkal készülnek az odalátogatóknak, legyen szó koncertekről, fesztiválokról, lovaskocsi túrákról, lovagi tornákról vagy a méltán népszerű palotajátékokról.

 

Szállás tippek

Royal Club Hotel Visegrád****superior
A 49 szobás, modern újépítésű, wellnessrészleggel is rendelkező szállodát 400 méterre találjátok a Visegrád központjától. Tovább>>

Royal Club Hotel Visegrád****superiorRoyal Club Hotel Visegrád****superior

 

Thermal Hotel Visegrád****superior
A Dunakanyarban, Visegrád mellett található négycsillagos wellness szálloda maximális kényelemmel és kikapcsolódási lehetőségekkel várja a vendégeket. Tovább>>

Thermal Hotel Visegrád****superiorThermal Hotel Visegrád****superior

 

Patak Park Hotel***
Vadregényes erdei környezetben, az Apátkúti-patak partján találjátok Visegrád egyetlen felnőttbarát szállodáját. Tovább>>

Patak Park Hotel***Patak Park Hotel***

 

Még több visegrádi szállás>>

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A szigorúan vett definíció szerint a bazilika egy három- vagy többhajós templom, mely bazilikális elrendezéssel épült. De mivel nem művészettörténet órán vagyunk ezért ugorjuk is át a tudományos leírást, és nézzük meg Magyarország leghíresebb bazilikáit!
Ti is hisztek abban a babonában, hogy amit szilveszterkor teszünk, abban gyakran lesz részünk az új évben is? Mi azt javasoljuk, nem bízzátok a véletlenre, hol búcsúztatjátok az Óévet. Szerencsére nem lesz nehéz emlékezetessé tenni az év utolsó napját, hiszen az ország különböző pontjain várnak titeket a szállodák fantasztikus programokkal.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Kirándulás a Bakony fővárosában: a mesés Zirc látnivalói
Ha még nem jártál Zircen és a környékén, akkor ne is lapozz tovább, mert most megmutatjuk, hogy miért is nevezik a bájos települést egyenesen a Bakony fővárosának. Grandiózus történelmi emlékek, kalandos turistautak és finom sör vár minket, ha eltöltünk néhány napot a község vendégszeretetét élvezve.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.