Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Visegrád, a Dunakanyar éke - látnivalók, programok

Magyarország egyik legkisebb városa egyben az egyik legnépszerűbb is, ami minden évszakban nyújt valami izgalmasat az odalátogatók számára. Ebben a cikkben összegyűjtjük nektek mi az, amit semmiképp se hagyjatok ki, ha Visegrádon jártok!

Szállásajánlatok Visegrádon>>

 

Fellegvár

A város jelentős történelmi múlttal rendelkezik, 1323-tól 1408-ig a Magyar Királyság fővárosa volt, így nem véletlen, hogy vára az egyik legemblematikusabb építménye. IV. Béla felesége, Mária királyné építtette a tatárjárás után, és a következő évszázadokban folyamatosan bővítették. A Fellegvár alsóvárával, a Salamon-toronnyal volt teljes fénykorában, de még ma is tiszteletet parancsolóan állnak Visegrád legmagasabb pontján. Évente több tízezezren látogatnak el az építményhez, melynek egyik fő vonzereje a középkorról szóló izgalmas kiállítás, valamint a Dunakanyarra néző lélegzetelállító panoráma.

Jártál már itt? Értékeld ezt a látnivalót!>>

Fotó: Visegrád és környéke turisztikai és Marketing EgyesületFotó: Visegrád és környéke turisztikai és Marketing Egyesület

 

Királyi Palota

Szintén a középkorba enged betekintést a Királyi Palota, melynek alapjait Róbert Károly építtette, amikor Visegrádra helyezte a székhelyét. A királyi házat I. Lajos palotává bővíttette, melyet később Mátyás király reneszánsz stílusban felújíttatott, ekkor került ide a Herkules-kút és a Múzsák-kútja, a díszudvar loggiája, valamint a kápolna orgonakarzata és oltárai. A palota felfedezését egybe lehet kötni az állandó kiállításokkal és tárlatvezetésekkel, hogy még többet megtudjunk az épület történelméről.

Szállásajánlatok Visegrádon>>

Tudtátok, hogy az említett Herkules-kút szerepel az 1000 forintos bankjegyünk hátoldalán?

Fotó: Visegrád és környéke turisztikai és Marketing EgyesületFotó: Visegrád és környéke turisztikai és Marketing Egyesület

 

Zsitvay-kilátó

Ha Visegrádon vagyunk, akkor a kilátással nehéz betelni, ezért érdemes felkeresni a 378 méter magas Zsitvay-kilátót is, ahonnan tiszta időben elláthatunk a Mátrától egészen a Zsámbéki-medencéig. Erődítmény-jellegű kialakítása a város történelmi múltját idézi, és a túraútvonalak kedvelt megállója. A kilátó a hétfők kivételével egész évben látogatható, de télen, a csúszásveszélyes, jeges napokon zárva tartanak.

Zsitvay-kilátó (Fotó: Visegrád és környéke turisztikai és Marketing Egyesület)Zsitvay-kilátó (Fotó: Visegrád és környéke turisztikai és Marketing Egyesület)

Fotó: Visegrád és környéke turisztikai és Marketing EgyesületFotó: Visegrád és környéke turisztikai és Marketing Egyesület

 

Sibrik-domb

A középkornál is messzebbre repülünk az időben a Sibrik-dombot meglátogatva, ahol Pannonia tartomány északkeleti csücskének egyik fontos erődítménye állt 1700 évvel ezelőtt, Nagy Konstantin uralkodásának idején: a Sibrik-dombi római erőd és ispáni vár. A Római Birodalom határait védő építmények romjaira I. István építkezett, ekkor épült a város első temploma is. Kellemes séta vezet fel a 176 méter magas dombra, amit a gyermekek is élvezni fognak. Jártál már itt? Mondd el, milyen volt>>

Fotó: Visegrád és környéke turisztikai és Marketing EgyesületFotó: Visegrád és környéke turisztikai és Marketing Egyesület

 

Túrázás

Kicsit kiszakadva a történelmi látnivalóktól, Visegrád környéke fantasztikus túraútvonalakat rejt. Kisgyerekes családok, fiatal túrázók, biciklisek, hegymászók – itt mindenki talál magának való terepet. Az egyszerű gyalogos útvonalak közé tartozik a Mogyoróhegyi tanösvény, a Fellegvár, a Salamon-torony vagy a Vadvirágos tanösvény, melyek mind kényelmesen teljesíthetőek 2-3 óra alatt.
Ezeknél kicsit nehezebb például az Apátkúti-völgy és a Spartacus-ösvény, aki pedig még inkább próbára tenné az állóképességét, annak a 24 kilométeres Visegrádi kört vagy a Visegrádi-hegység keleti oldalát ajánljuk. Biciklivel a zöld kerékpáros jelzést követve egy 20 kilométeres útvonalat járhatunk be, míg a kék és zöld jelzésű úton 35 kilométeren át tekereghetünk.

Szállásajánlatok Visegrádon>>

 

Programoklehetőségek

A fenti látnivalók mellett egész évben változatos programokkal készülnek az odalátogatóknak, legyen szó koncertekről, fesztiválokról, lovaskocsi túrákról, lovagi tornákról vagy a méltán népszerű palotajátékokról.

 

Szállás tippek

Royal Club Hotel Visegrád****superior
A 49 szobás, modern újépítésű, wellnessrészleggel is rendelkező szállodát 400 méterre találjátok a Visegrád központjától. Tovább>>

Royal Club Hotel Visegrád****superiorRoyal Club Hotel Visegrád****superior

 

Thermal Hotel Visegrád****superior
A Dunakanyarban, Visegrád mellett található négycsillagos wellness szálloda maximális kényelemmel és kikapcsolódási lehetőségekkel várja a vendégeket. Tovább>>

Thermal Hotel Visegrád****superiorThermal Hotel Visegrád****superior

 

Patak Park Hotel***
Vadregényes erdei környezetben, az Apátkúti-patak partján találjátok Visegrád egyetlen felnőttbarát szállodáját. Tovább>>

Patak Park Hotel***Patak Park Hotel***

 

Még több visegrádi szállás>>

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A szigorúan vett definíció szerint a bazilika egy három- vagy többhajós templom, mely bazilikális elrendezéssel épült. De mivel nem művészettörténet órán vagyunk ezért ugorjuk is át a tudományos leírást, és nézzük meg Magyarország leghíresebb bazilikáit!
Ti is hisztek abban a babonában, hogy amit szilveszterkor teszünk, abban gyakran lesz részünk az új évben is? Mi azt javasoljuk, nem bízzátok a véletlenre, hol búcsúztatjátok az Óévet. Szerencsére nem lesz nehéz emlékezetessé tenni az év utolsó napját, hiszen az ország különböző pontjain várnak titeket a szállodák fantasztikus programokkal.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10+2 legszebb természeti látnivaló Magyarországon - Mars-expedíció, Holdra lépés és rejtőzködő csodák a természetben
Sétáljatok vörös lankákon, másszatok fel a szélfútta fennsíkokra, utazzatok vissza a múltba, mert ezúttal a természetben lapuló, 12 különleges kincs nyomába eredünk. Magyarország legszebb természeti kincsei és látnivalói közül muatunk most párat.
10 eldugott vidéki wellnes szálloda távol a világ zajától
Időről időre mindenkiben előtör a vágy, hogy milyen jó lenne egy kis időre kiszakadni a mindennapos mókuskerékből, és kicsit félrevonulni egy csendes helyre, ahol a telefoncsörgést a madárcsicsergés váltja fel, a számítógép kijelzője helyett pedig a panorámát lehet nézni. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szállást, ahol kellemes környezetben tudtok elvonulni a világ elől.
Illatos, színpompás virágos kertekben járva - 5 csodálatos tulipánszüret, amit kár lenne kihagyni!
Már nem kell Hollandiába utazni, hogy káprázatos tulipánmezőket lássunk, hiszen szerencsénkre évről évre egyre több tulipánkert várja a látogatókat Magyarországon. Az április a tulipánok hónapja, nem véletlenül kezdődnek ilyenkor a tulipánszüretek is, a hosszú tél után pedig igazán üdítő tavaszi programot jelentenek. Mutatunk 5 tulipános kertet az országban, ahova érdemes ellátogatni és csodás csokrokat szedni.
Hamisítatlan kastély hangulat, feltöltődés, garantált pihenés Szilvásváradon - La Contessa**** Kastélyhotel
Egy kellemes masszázs, egy hangulatos séta a romantikus kastélyparkban vagy egy ínycsiklandozó gasztronómiai kalandozás; a testi-lelki feltöltődés garantált! Válasszátok ti is a szilvásváradi La Contessa Kastélyhotel legjobb wellness csomagját!
Lélegzetelállító várak és várromok szerte az országban
A várak a történelem élő lenyomatai, jó pár közülük túlélt viharos évszázadokat, és ma ugyanazon falak között sétálhatunk, ahol a középkorban nemesek és harcosok rótták a folyosókat. Megmutatunk néhány várat illetve várromot Magyarországon, ha a kirándulást egy kis történelemórával kevernétek.