Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Cápaalagút, panorámás kilátótorony, mezítlábas túra − Nyíregyháza varázslatos látnivalói

Milyen érzés átkelni egy 500.000 literes cápaalagúton vagy imbolygó függőhídon a dzsungelben? Derítsd ki az Észak-Alföld második legnagyobb településén, Nyíregyházán! A hangulatos városban se vége, se hossza a látnivalóknak. Szemléld meg madártávlatból a várost napnyugta közben, sétálj egy korhű skanzenben és koronázd meg a napot − fürdőzés után − a zenélő, fényekben táncoló szökőkút mellett!

Miben rejlik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében fekvő Nyíregyháza ellenállhatatlan varázsa? Erre a kérdése több válasz is létezik. A festői szépségű település ugyanis kirándulásra csalogató zöld területekkel, izgalmas látnivalókkal és tengernyi kalanddal, programmal nyűgözi le a lelkes felfedezőket. Ezek az élmények pedig nem csupán egy, hanem több napra is elengedő kikapcsolódást ígérnek – korosztálytól függetlenül. 

Készítettünk egy szuper listát, nehogy kimaradjanak a legjobb nyíregyházi látnivalók az utazásodon!

Szállástippek Nyíregyházán és környékén>>

Nyíregyháza látnivalóiNyíregyháza látnivalói

 

Különleges úti célok, ahová el kell menned Nyíregyházán:

Rejtett és szembetűnő kincsek a városnézés során

Mielőtt belevetnéd magad a programokba, célszerű egy kicsit megismerni a belvárost, melynek hangulata hamar átragad majd rád. Kezdd a napot a gyönyörű Kossuth téren, aminek még a díszburkolata is különlegességgel szolgál! Ha az orrod elé nézel, akkor a főtéren járva a színes mozaikokból kirakott Naprendszer bolygóival találkozhatsz. 

Feltekintve a Városháza eklektikus épülete, a szépen megmunkált Kossuth Lajos emlékmű, az 1912-ben emelt, látványos Takarékpalota vonja magára a figyelmet. A tér ura azonban kétségtelenül a Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház, melynek toronykilátója fantasztikus panorámával kápráztat el – persze, csak akkor, ha előtte képes vagy megmászni a 94 lépcsőfokot, ami oda vezet. Hidd el, nagyon megéri! 

Lefelé már könnyebb lesz a séta, és kellemes meleg napokon leülhetsz megpihenni a Kossuth tér pajkos szökőkútja mellett is, ahol jóleső vízpermet segíti a felfrissülést, mielőtt folytatnád az utadat a neobarokk katolikus bérpalota, valamint a Három Grácia díszkútja felé. Ezek ugyanis a Zrínyi Ilona utca kihagyhatatlan látnivalói közé tartoznak. 

Tipp! Érdemes elidőzni a kulturális pezsgéséről nevezetes Szabadság téren, illetve a Hősök terén is. Utóbbin Alpár Ignác munkája, a Megyeháza, és Kisfaludy Stróbl Zsigmond szemrevaló, I. világháborús emlékműve is megtalálható, de számos más különlegességre is bukkanhatsz még a helyszínen. Például a legendás Nyíregyházi Villamosra, mely korábban 58 éven át kitartóan szállította utasait.

Nyíregyháza legendás látnivalói - Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházNyíregyháza legendás látnivalói - Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház

Nyíregyháza legendás látnivalói - Hősök szobra, Kisfaludy Stróbl Zsigmond I. világháborús emlékműveNyíregyháza legendás látnivalói - Hősök szobra, Kisfaludy Stróbl Zsigmond I. világháborús emlékműve

 

Szállástippek Nyíregyházán és környékén>>

 

500.000 literes cápaalagúton át az óriás vízesésig 

A délelőtti városnézés után rákanyarodhatsz egy igazi csemegére, amit az egész család imádni fog. A 30 hektáros tölgyerdőben elterülő Nyíregyházi Állatparkban és Ócenárium 500 faj 5000 egyede lakik. Kelj át a 3 méter magas bambuszhídon, ismerd meg Dél-Amerika vadvilágát a kalandösvényen haladva, ámulj el az Ázsiai dzsungel óriás vízesésén, vegyél részt a fóka shown, és sétálj át az 500.000 literes cápás üvegalagúton!

Nyíregyháza legendás látnivalói - Nyíregyházi Állatparkban és Ócenárium / Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.Nyíregyháza legendás látnivalói - Nyíregyházi Állatparkban és Ócenárium / Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

 

Amikor a múlt és a jelen találkozik

Egy karnyújtásnyira innen máris egy másik nyíregyházi látnivaló, a múltat megidéző Sóstói Múzeumfalu mutatja magát. Az egykori parasztok életét felelevenítő skanzenben megismerheted a tirpákokat, az egykori építészeti jellegzetességeket, de a különböző műhelyek világába is betekintést nyerhetsz. Sőt, megkóstolhatod a mákos tengerit vagy a pipiskét is!

Nyíregyháza látnivalók - Sóstói MúzeumfaluNyíregyháza látnivalók - Sóstói Múzeumfalu

 

Szállástippek Nyíregyházán és környékén>>

 

Csobbanás a termálvízben vagy a tófürdőben

Lovagold meg a vadvízi sodrófolyó hullámait vagy ejtőzz nyugodtan a selymes termálvízben az Aquarius Élmény- és Parkfürdőben! A 7,5 hektáros ősparkban békés, káprázatos természeti környezetben lógathatod a lábad – rengeteg klassz élményelem kíséretében. Ha azonban jobb szereted a természetes vizeket, akkor mártózz meg a népszerű Tófürdőben!

Tipp! Az Aquarius Élmény- és Parkfürdő közelében emelkedik a nyolcszögletű víztorony is, mely 1911. óta őrzi a környéket. Ne menj el csak úgy mellette!

Élményprogramok Nyíregyházán - Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.Élményprogramok Nyíregyházán - Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

 

 

Kirándulás, szalonnasütés és mezítlábas túra

Nyíregyháza egyedülálló szépséggel rendelkezik, melyhez hozzájárulnak a természet ajándékai, amik körülölelik a várost. A 371 hektáron elterülő Sóstói-erdőt átszövik a jobbnál jobb tanösvények, amiket kerékpárral vagy akár mezítláb is meghódíthatsz!

Kulturális kalandozás két remek kiállításon

Eredj a Máltai lovagok nyomába és ismerd meg a város történetét is a fantasztikus Kállay Gyűjtemény segítségével! Tedd próbára a tudásodat a kvíz szőnyegen és pillants bele a múltba a VR szemüveggel!

Nyíregyházi élményprogramok Nyíregyházán - Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.Nyíregyházi élményprogramok Nyíregyházán - Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

 

A Queen és Erkel ad koncertet a zenélő szökőkúttal

Egy felfedezésben és élményekben gazdag nap nem is lesz jobb választás, mint megpihenni a híres-neves Sóstói zenélő szökőkút mellett. A fény- és hangjátékkal kísért csodás showműsor tavasztól őszig tekinthető meg. Így láblógatás közben meghallgathatod Erkel klasszikus remekeit, a Queen legendás számait és a mindenki által kedvelt mesedalokat is. 

Fedezd fel Nyíregyháza legjobb látnivalóit, és szerezz felejthetetlen emlékeket!

Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Húsmentesen étkezel és mellőzöd az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását is, mint a tojás vagy a tej? Kedveled a növényi, tiszta étkezéseket vagy csak kipróbálnál valami újat? Esetleg az a nemes cél vezérel, hogy csökkentsd az ökológiai lábnyomodat és óvd a környezeted? Ha legalább az egyik kérdésre igennel felelsz, akkor feltétlen látogasd meg Magyarország fantasztikus vegán, vidéki éttermeit!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.