Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Mesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon

Azt eddig is tudtuk, hogy Magyarország keleti része rengeteg csodát rejt, de most már nyugodtan felírhatjuk a listára a kastélyokat is. Gyönyörű épületek, ahol a falak a régmúltról mesélnek. Íme hat helyszín, ami mindenképpen megéri a látogatást a történelem és romantika szerelmeseinek!

Töltődjetek fel a kedvenc belföldi szálláshelyeteken>>

 

Edelényi Kastélysziget, Edelény

Az edelényi L'Huillier Coburg kastély az ország egyik legnagyobb kastélya, a korai barokk kor emléke, mely napjainkban régi pompájában fogadja az érdeklődőeket. A Bódva folyó szigetére épített épületegyüttes mesés falfestményeinek lenyűgöző látványa, illetve az ország legnagyobb egybefüggő rokokó képsorozata biztosan feledhetetlenné teszi a látogatást. Állandó kiállításként látogatható többek között az úgynevezett Népszuper, mely a II. világháborút követő időszakból tár elénk darabokat az adott kor tárgyi kultúrájából.

Szállásajánlatok a környéken>>

Mesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Edelényi Kastélysziget, EdelényMesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Edelényi Kastélysziget, Edelény

 

 

Károlyi kastély, Füzérradvány

Füzérradvány gyöngyszeme az Ybl Miklós tervei alapján, Károlyi Ede által épített Károlyi kastély. Az 1930-as években kastélyszálló működött az épületben, mely teljesen egyedülálló volt az akkori itthoni korszellemben. Az óriási ősfás kastélyparkban akár egy teljes napot is kirándulással tölthetünk, az épület falain belül pedig az itáliai reneszánsz fogadja vendégeit. A kastély állandó kiállításainak központjának a szálló áll, míg az épület pincéjében társasjátéktermeket és szabadulószobákat hoztak létre, ahol a résztvevők segíthetnek a tulajdonosoknak az államosítást megelőző titkos vagyonmentésben.

Szállásajánlatok a környéken>>

Mesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Károlyi kastély, FüzérradványMesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Károlyi kastély, Füzérradvány

Mesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Károlyi kastély, FüzérradványMesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Károlyi kastély, FüzérradványGyulai Almásy-kastély, Gyula

Az eredeti barokk tömböt néhány generációval később nemesi rezidenciává bővítették, melyhez tartozott lovarda és egy nagy télikert is, majd egy házasság révén a kastély az Almásy család birtokába került. A kastélyban már 1746-ban színjátékot tartottak – Magyarországon először –, és Erkel Ferenc is szeretettel időzött az itteni parkban, de Munkácsy Mihály is megfordult itt párszor. Az állandó és időszakos kiállítások részletesen bemutatják ezeket az időszakokat, és rengeteg érdekességet tudhatunk meg az elmúlt évszázadokról.

Gyulai szállásajánlatok>>

Mesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Gyulai Almásy-kastély, GyulaMesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Gyulai Almásy-kastély, Gyula

Mesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Gyulai Almásy-kastély, GyulaMesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Gyulai Almásy-kastély, Gyula

 

Gödöllői Királyi Kastély, Gödöllő

Budapestről egy rövid autóút után érkezünk meg a Gödöllői Királyi Kastélyba, melyet Grassalkovich I. Antal gróf kezdett építgetni a 18. században, és amit nem sokkal később Mária Terézia is meglátogatott. A kastély később I. Ferenc József és Erzsébet királyné pihenő rezidenciája lett, majd a II. világháború viszontagságai után szociális otthonként üzemelt. Az elmúlt évtizedek felújításainak köszönhetően újra régi szépségében várja a látogatókat, és a kiállítások betekintést nyújtanak a kastély történelmébe.

Gödöllői szállásajánlatok>>

Mesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Gödöllői Királyi Kastély, GödöllőMesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Gödöllői Királyi Kastély, Gödöllő

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 hazai wellness szálloda saját jakuzzis szobával
Romantika az év bármely napján! Ehhez pedig nem kell több, mint egy hangulatos wellness szálloda saját jakuzzis szobával, ahol bekészítve vár titeket egy pohár pezsgő és a privát pezsgőfürdőtök.


Botaniq Turai Kastély, Tura

Korának minden építészeti bravúrját magába foglalta a Botaniq Turai kastély; villanyáram, központi fűtés, étellift, és még fürdőszoba is volt minden szinten. A hozzá tartozó parkban az öntözés egy része is az esővíz felhasználásával készült, a terület egy része azonban már régóta futballpályaként üzemel. Ma már bárki átélheti a nagyúri pompát, ugyanis ha itt szállunk meg 19 szoba közül választhatunk. Legnagyobb lakosztálya 100 négyzetméteres, melyhez egy 50 négyzetméteres privát terasz is társul, az óratoronyban kialakított étkezőjéről nem is beszélve.

Turai szállásajánlatok>>

Mesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Botaniq Turai Kastély, TuraMesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Botaniq Turai Kastély, TuraDe la Mottes Kastély, Noszvaj

Noszvaj már önmagában is rendkívül népszerű a látogatók között, de most adunk még egy okot, amiért megéri errefelé venni az irányt. A De la Mottes kastély késő barokk stílusban épült a 18. század második felében, és neves szakemberek vettek részt tervezésében és létrehozásában. A dísztermében helytörténeti előadásokat tartanak, de családi programokat és esküvőket is szerveznek itt, míg a kastély körül hatalmas angolkert terül el, ahol számtalan növényfajt csodálhatunk meg.

Noszvaji szállásajánlatok>>

Mesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - De la Mottes Kastély, NoszvajMesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - De la Mottes Kastély, Noszvaj

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Lélegzetelállító várak és várromok szerte az országban
A várak a történelem élő lenyomatai, jó pár közülük túlélt viharos évszázadokat, és ma ugyanazon falak között sétálhatunk, ahol a középkorban nemesek és harcosok rótták a folyosókat. Megmutatunk néhány várat illetve várromot Magyarországon, ha a kirándulást egy kis történelemórával kevernétek.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Régóta szövögetitek már a tervet, hogy megvalósítjátok álmaitok nyaralását? Akkor ne habozzatok tovább, mert a most következő 7 wellness szálloda közül biztosan megtaláljátok a kedvenceteket, ahol privát strand és sok-sok élmény vár benneteket!
A Kelet varázslatos világa akár Magyarországon is megérintheti az embert, köszönhetően azoknak a titokzatos japánkerteknek, melyekbe elkalauzolunk benneteket. Ha pedig már elindultok, akkor a bámulatos cseresznyefa-virágzást is érdemes megnézni - mutatjuk, hogy hol.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
5 gyönyörű tanösvény tavaszi túrákhoz
A nyiladozó-illatozó krókuszok, tulipánok, nárciszok és jácintok egytől egyig hirdetik: beköszöntött a tavasz. Ilyen tájban egyre nagyobb vonzást érzünk a túracipőnkhöz, hogy megragadjuk, majd nyakunkba vegyük valamelyik feltöltődést ígérő útvonalat. A tanösvények tökéletes választások ilyenkor, hiszen bandukolás közben játszva tanulhatunk olyan dolgokról, amikről talán még sosem hallottunk.
A föld alatti világ titkai - bunkertúrák Magyarországon
A múlt nyomasztó titkait felfedezni nem mindennapi kaland, így aki egy bunkertúrára vállalkozik, azelőtt tapinthatóvá válik számos drámai helyzet, fájdalmas emlék. Ám ezek a túrák igazi időutazások is egyben, a történelem elevenedik meg a szemünk láttára, kiváló programlehetőségként kicsiknek és nagyoknak.
Tökéletes tavaszi program: fedezd fel hazánk arborétumait!
Már bontják szirmaikat a tavaszi virágok, néhány hét, és a bokrok, fák is zöld ruhába öltöznek. A szép idő a szabadba csalogat minket, és mi sem lehetne kellemesebb, mint egy kiadós sétát tenni a természetben. Hazánk számos botanikus kerttel, arborétummal rendelkezik, érdemes felkeresnünk valamelyiket.
TOP 5 úti cél tavaszi kiruccanáshoz, ha biztosra szeretnél menni!
Nem kell ahhoz átlépnünk az országhatárt, hogy különleges helyekre leljünk; az ország számos városa rejt olyan népszerű és kevésbé ismert látnivalókat, melyek egy egész hétvégére elegendő időtöltést biztosítanak. Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan hazai várost, amivel nem tudunk mellélőni egy rövid tavaszi kiruccanás során!
Történelmi kirándulások a kunok nyomában
A kun törzsek valaha riválisaink, sokszor ellenségeink voltak a honfoglalás utáni évszázadokban, aztán a tatárjárás hirtelen megváltoztatott sok dolgot a hozzájuk fűződő viszonyainkban. Hozzánk menekültek keletről, IV. Béla király befogadta őket és remélte, hogy Kötöny kán azaz fejedelem vezetésével jó harcosokat kapott a felajánlott kedvezményekért.