Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Mesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon

Azt eddig is tudtuk, hogy Magyarország keleti része rengeteg csodát rejt, de most már nyugodtan felírhatjuk a listára a kastélyokat is. Gyönyörű épületek, ahol a falak a régmúltról mesélnek. Íme hat helyszín, ami mindenképpen megéri a látogatást a történelem és romantika szerelmeseinek!

Töltődjetek fel a kedvenc belföldi szálláshelyeteken>>

 

Edelényi Kastélysziget, Edelény

Az edelényi L'Huillier Coburg kastély az ország egyik legnagyobb kastélya, a korai barokk kor emléke, mely napjainkban régi pompájában fogadja az érdeklődőeket. A Bódva folyó szigetére épített épületegyüttes mesés falfestményeinek lenyűgöző látványa, illetve az ország legnagyobb egybefüggő rokokó képsorozata biztosan feledhetetlenné teszi a látogatást. Állandó kiállításként látogatható többek között az úgynevezett Népszuper, mely a II. világháborút követő időszakból tár elénk darabokat az adott kor tárgyi kultúrájából.

Szállásajánlatok a környéken>>

Mesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Edelényi Kastélysziget, EdelényMesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Edelényi Kastélysziget, Edelény

 

 

Károlyi kastély, Füzérradvány

Füzérradvány gyöngyszeme az Ybl Miklós tervei alapján, Károlyi Ede által épített Károlyi kastély. Az 1930-as években kastélyszálló működött az épületben, mely teljesen egyedülálló volt az akkori itthoni korszellemben. Az óriási ősfás kastélyparkban akár egy teljes napot is kirándulással tölthetünk, az épület falain belül pedig az itáliai reneszánsz fogadja vendégeit. A kastély állandó kiállításainak központjának a szálló áll, míg az épület pincéjében társasjátéktermeket és szabadulószobákat hoztak létre, ahol a résztvevők segíthetnek a tulajdonosoknak az államosítást megelőző titkos vagyonmentésben.

Szállásajánlatok a környéken>>

Mesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Károlyi kastély, FüzérradványMesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Károlyi kastély, Füzérradvány

Mesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Károlyi kastély, FüzérradványMesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Károlyi kastély, Füzérradvány



Gyulai Almásy-kastély, Gyula

Az eredeti barokk tömböt néhány generációval később nemesi rezidenciává bővítették, melyhez tartozott lovarda és egy nagy télikert is, majd egy házasság révén a kastély az Almásy család birtokába került. A kastélyban már 1746-ban színjátékot tartottak – Magyarországon először –, és Erkel Ferenc is szeretettel időzött az itteni parkban, de Munkácsy Mihály is megfordult itt párszor. Az állandó és időszakos kiállítások részletesen bemutatják ezeket az időszakokat, és rengeteg érdekességet tudhatunk meg az elmúlt évszázadokról.

Gyulai szállásajánlatok>>

Mesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Gyulai Almásy-kastély, GyulaMesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Gyulai Almásy-kastély, Gyula

Mesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Gyulai Almásy-kastély, GyulaMesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Gyulai Almásy-kastély, Gyula

 

Gödöllői Királyi Kastély, Gödöllő

Budapestről egy rövid autóút után érkezünk meg a Gödöllői Királyi Kastélyba, melyet Grassalkovich I. Antal gróf kezdett építgetni a 18. században, és amit nem sokkal később Mária Terézia is meglátogatott. A kastély később I. Ferenc József és Erzsébet királyné pihenő rezidenciája lett, majd a II. világháború viszontagságai után szociális otthonként üzemelt. Az elmúlt évtizedek felújításainak köszönhetően újra régi szépségében várja a látogatókat, és a kiállítások betekintést nyújtanak a kastély történelmébe.

Gödöllői szállásajánlatok>>

Mesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Gödöllői Királyi Kastély, GödöllőMesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Gödöllői Királyi Kastély, Gödöllő

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 hazai wellness szálloda saját jakuzzis szobával
Romantika az év bármely napján! Ehhez pedig nem kell több, mint egy hangulatos wellness szálloda saját jakuzzis szobával, ahol bekészítve vár titeket egy pohár pezsgő és a privát pezsgőfürdőtök.


Botaniq Turai Kastély, Tura

Korának minden építészeti bravúrját magába foglalta a Botaniq Turai kastély; villanyáram, központi fűtés, étellift, és még fürdőszoba is volt minden szinten. A hozzá tartozó parkban az öntözés egy része is az esővíz felhasználásával készült, a terület egy része azonban már régóta futballpályaként üzemel. Ma már bárki átélheti a nagyúri pompát, ugyanis ha itt szállunk meg 19 szoba közül választhatunk. Legnagyobb lakosztálya 100 négyzetméteres, melyhez egy 50 négyzetméteres privát terasz is társul, az óratoronyban kialakított étkezőjéről nem is beszélve.

Turai szállásajánlatok>>

Mesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Botaniq Turai Kastély, TuraMesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - Botaniq Turai Kastély, Tura



De la Mottes Kastély, Noszvaj

Noszvaj már önmagában is rendkívül népszerű a látogatók között, de most adunk még egy okot, amiért megéri errefelé venni az irányt. A De la Mottes kastély késő barokk stílusban épült a 18. század második felében, és neves szakemberek vettek részt tervezésében és létrehozásában. A dísztermében helytörténeti előadásokat tartanak, de családi programokat és esküvőket is szerveznek itt, míg a kastély körül hatalmas angolkert terül el, ahol számtalan növényfajt csodálhatunk meg.

Noszvaji szállásajánlatok>>

Mesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - De la Mottes Kastély, NoszvajMesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon - De la Mottes Kastély, Noszvaj

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Lélegzetelállító várak és várromok szerte az országban
A várak a történelem élő lenyomatai, jó pár közülük túlélt viharos évszázadokat, és ma ugyanazon falak között sétálhatunk, ahol a középkorban nemesek és harcosok rótták a folyosókat. Megmutatunk néhány várat illetve várromot Magyarországon, ha a kirándulást egy kis történelemórával kevernétek.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Régóta szövögetitek már a tervet, hogy megvalósítjátok álmaitok nyaralását? Akkor ne habozzatok tovább, mert a most következő 7 wellness szálloda közül biztosan megtaláljátok a kedvenceteket, ahol privát strand és sok-sok élmény vár benneteket!
A Kelet varázslatos világa akár Magyarországon is megérintheti az embert, köszönhetően azoknak a titokzatos japánkerteknek, melyekbe elkalauzolunk benneteket. Ha pedig már elindultok, akkor a bámulatos cseresznyefa-virágzást is érdemes megnézni - mutatjuk, hogy hol.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Kirándulás a Bakony fővárosában: a mesés Zirc látnivalói
Ha még nem jártál Zircen és a környékén, akkor ne is lapozz tovább, mert most megmutatjuk, hogy miért is nevezik a bájos települést egyenesen a Bakony fővárosának. Grandiózus történelmi emlékek, kalandos turistautak és finom sör vár minket, ha eltöltünk néhány napot a község vendégszeretetét élvezve.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.