Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Álomszép japánkertek és cseresznyefa-virágzás Magyarországon

A Kelet varázslatos világa akár Magyarországon is megérintheti az embert, köszönhetően azoknak a titokzatos japánkerteknek, melyekbe elkalauzolunk benneteket. Ha pedig már elindultok, akkor a bámulatos cseresznyefa-virágzást is érdemes megnézni - mutatjuk, hogy hol.

 

Az elveszett harmónia nyomában

Szerencsére, nem szükséges Ázsiáig utazni ahhoz, hogy ráléphessetek a harmónia és a lelki elmélyülés útjára, mert a mesébe illő japánkertek titokzatos világát már országhatáron belül is felfedezhetitek! A misztikus hangulatot árasztó, szeszélyesen kanyargó ösvények egzotikus növényritkaságok, sekély tavak, apró szigetek, csobogó patakok, magával ragadó kőhidak, tekintélyt parancsoló pavilonok és rejtett zugok között vezetnek keresztül. Induljatok andalító sétára egy ilyen mesés természeti környezetben, ahol garantáltan felfrissül majd a testetek és a lelketek is!

A kihagyhatatlan cseresznyefa-virágzás

Japán egyik leghíresebb örömünnepének számít a hanami, vagyis az év azon időszaka, amikor virágot bontanak a cseresznyefák. Az újjászületés örök körforgását szimbolizáló eseményen rózsaszín és hófehér szirmok milliói hintik be a földet, ami hagyományosan a tavasz kezdetét jelöli.

Álomszép japánkertek és cseresznyefa-virágzás Magyarországon - virágzó cseresznyefák Budapesten a Tóth Árpád sétányonÁlomszép japánkertek és cseresznyefa-virágzás Magyarországon - virágzó cseresznyefák Budapesten a Tóth Árpád sétányon

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Függőhídtól a láperdők titkáig: 5 lenyűgöző tanösvény, amit be kell járni
Végre itt a tavasz, ezért összegyűjtöttük nektek néhányat a legszebb hazai tanösvények közül, melyekkel érdemes megnyitni az idei túraszezont. Hódítsátok meg a cölöpsétányokon vagy ösvényeken át a természetet, miközben különleges kalandokban lesz részetek!

 

 

3 álomszép japánkert Magyarországon:


Közel 100 éves csoda: Zuglói Japánkert

Varga Márton álmodta meg 1928-ban, Zuglóban hazánk első japánkertjét, ahol még a japán császári család tagja, Takamacu herceg és felesége is tiszteletét tette. A művészi gondossággal kialakított létesítmény központi eleme a kőhidakkal és lépőkövekkel tarkított tórendszer. A rafinált kis ösvényeken haladva valóban meditatív élményben lesz részetek, amit az idilli kőpadok, lámpások és teaház csak tovább fokoz majd. A lenyűgöző növényvilág képviselői között sétálva találkozhattok kínai mamutfenyővel vagy a ginko bilobával is, de természetesen érdemes a látogatásotokat a cseresznyefa-virágzáshoz igazítani.

Álomszép japánkertek és cseresznyefa-virágzás Magyarországon - zuglói JapánkertÁlomszép japánkertek és cseresznyefa-virágzás Magyarországon - zuglói Japánkert

Álomszép japánkertek és cseresznyefa-virágzás Magyarországon - zuglói JapánkertÁlomszép japánkertek és cseresznyefa-virágzás Magyarországon - zuglói Japánkert

 

 

A nyugalom szigete: Szentendrei Japánkert

A Dunakanyarba beékelődött Szentendre zegzugos utcáival, hangulatos korzójával már önmagában is arra sarkallja az embert, hogy egy kicsit visszavegyen a hétköznapok tempójából és lelassuljon. Ám ezt a kikapcsolódást még tovább fokozhatjátok, ha beléptek a Szentendrei Japánkertbe, mely hangulatos csobogóival, zen kertjével és a tó víztükre alatt úszkáló koi pontyaival rabul ejti a tekinteteket. Apropó: tudtátok, hogy a japánoknál a koi pontyok általában a nehézségeken való felülkerekedést, a kitartást, a szerencsét és a bőséget szimbolizálják?

Szállásajánlatok Szentendrén és környékén>>

Álomszép japánkertek és cseresznyefa-virágzás Magyarországon - Szentendrei JapánkertÁlomszép japánkertek és cseresznyefa-virágzás Magyarországon - Szentendrei Japánkert

 

 

Vízesés és béke Budapest közepén: Margitszigeti Japánkert

Árnyas sétányok, sportolásra csábító pázsitok, zenélő szökőkút, szabadtéri színpad, víztorony és még japánkert is megbújik a fővárosiak és a turisták egyik legkedveltebb kirándulóhelyén: a Margitszigeten. Az aranyhalak és vadkacsák által benépesített tóban nagy gonddal megformált szobrokon akadhat meg a tekintetetek, de a leglátványosabb pontja a japánkertnek kétségkívül a csodás vízesés.

Szállásajánlatok Budapesten>>

Álomszép japánkertek és cseresznyefa-virágzás Magyarországon - Margitszigeti JapánkertÁlomszép japánkertek és cseresznyefa-virágzás Magyarországon - Margitszigeti Japánkert

 

+1 Program a japán kultúra megismeréséhez: ELTE Füvészkert

A főváros szívében otthonra lelt ELTE Füvészkertben rengeteg lélegzetelállító növénnyel ismerkedhettek meg közelebbről. Fürtökben lógó orchideák, rovarral táplálkozó vénusz légycsapói, szárazságon edződött kaktuszok és a páradús pálmaházban megbújó, trópusi ritkaságok biztosan benneteket is elbűvölnek majd. Tavasszal azonban igazán egyedi kalandra csábítanak az itt virágba boruló cseresznyefák. Telepedjetek le a fűben elhelyezett takarókra, merüljetek el a hihetetlen látványban.

 

 

Cseresznyefa-virágzás a főváros vonzáskörzetén túl – látnivalókkal, programokkal és mennyei ízekkel: 

Pécs

Pécs nem véletlenül kapta meg 2010-ben az Európa Kulturális Fővárosa címet, fővárosunk után itt található a műemlékek, köztéri műalkotások, kiállítások, galériák és időszaki bemutatók legszélesebb választéka. Azonban meglepő helyen gyönyörködhetünk az itt virágba borult fákban: a pécsi köztemető déli részén

Pécs és környéke legjobb szállásajánlatai>>

Álomszép japánkertek és cseresznyefa-virágzás Magyarországon - pécsi köztemetőÁlomszép japánkertek és cseresznyefa-virágzás Magyarországon - pécsi köztemető

 

Sárospatak

Miután felkerestétek a Rákóczi várat és a Megyer-hegyi Tengerszemet, érdemes kiegészíteni a látnivalók sorát egy kis kitérővel a sárospataki Arany János utcába. Az itt található Görög Katolikus Templomhoz vezető sétányon ugyanis leülhettek gyönyörködni az aláhulló cseresznyefa virágok szirmaiban.

 

Nagykörű

Igazi cseresznye nagyhatalomnak számít ez az aprócska zsákfalu a templomkertben sorakozó, 200 hektáron elterülő gyümölcsfának köszönhetően, ahol minden évben megadják a módját a virágzás ünneplésének. Ám nem csak ekkor tanácsos ide látogatni, ugyanis a településen rendezett piacokon háztáji finomságokat, kézműves portékákat és igazi gasztrofinomságokat is kóstolhattok.

 

Szomolya

A Bükk lábánál fekvő községben szintén hagyománya van a cseresznye-virágzás ünnepének, ami nem csoda, ugyanis a zamatos gyümölcs termesztésében már nagy gyakorlatra tett szert Szomolya. Megéri azonban később, a nyári időszakban is visszatérni ide a kulináris élményt ígérő Cseresznye fesztiválra is.

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Hegyen, vízen, levegőben – tanösvényeken jártunk
Talán már hallottál róla, ám ha mégsem, akkor biztos meg fogod szeretni a tanösvényeket, mert ezek segítségével a túrázás valódi élmény lesz, sőt, akár interaktív kalanddá is válhat!
Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Azt eddig is tudtuk, hogy Magyarország keleti része rengeteg csodát rejt, de most már nyugodtan felírhatjuk a listára a kastélyokat is. Gyönyörű épületek, ahol a falak a régmúltról mesélnek. Íme hat helyszín, ami mindenképpen megéri a látogatást a történelem és romantika szerelmeseinek!
Magyarországon számos labdajáték örvend nagy népszerűségnek, egyik ilyen a tenisz is. Szerencsénkre hazánkban számos olyan szálláshelyet találunk, ahol a kikapcsolódás mellett a testi-lelki feltöltődésünk saját teniszpályával járulnak hozzá. Összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szállodát a dunántúlról, amely saját teniszpályával vár titeket. Tartsatok velünk!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Kirándulás a Bakony fővárosában: a mesés Zirc látnivalói
Ha még nem jártál Zircen és a környékén, akkor ne is lapozz tovább, mert most megmutatjuk, hogy miért is nevezik a bájos települést egyenesen a Bakony fővárosának. Grandiózus történelmi emlékek, kalandos turistautak és finom sör vár minket, ha eltöltünk néhány napot a község vendégszeretetét élvezve.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.