Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Isteni ételek, elképesztő kilátás - 5+1 panorámás étterem a Balatonon

2024.05.30 | 6 perc

Még emlékezetesebb lehet egy balatoni kiruccanás, ha falatozás közben a panorámában is gyönyörködhettek. 6 olyan teraszos éttermet válogattunk össze, ahol nincsenek elvesztegetett percek, hiszen amíg várjátok a rendeléseteket, addig is élvezhetitek a balatoni kilátást.


Nézd meg a legjobb balatoni szállásokat>>

 

 

Laci Pince Csárda (Balatonudvari)

Balatoni panoráma és hazai ízek – így hirdeti magát a Balatonudvarin található Laci Pince Csárda. A nádfedelű étterem 1991 óta működik családi vállalkozásként, melyet már a második generáció vezet. Evés közben a Tihanyi-félsziget látványát élvezhetjük, míg tányérunkra isteni levesek, hústálak vagy éppen ínycsiklandó desszertek kerülnek. A csárdához két apartman is tartozik, így ha náluk szállunk meg biztosak lehetünk abban, hogy az étkezéseket is legalább úgy fogjuk várni, mint előzetesen a teljes nyaralást.

Fotó: Laci Pince Csárda Facebook oldalaFotó: Laci Pince Csárda Facebook oldala

 

 

Öböl Piknik (Balatonfüred)

A balatonfüredi Öböl Piknik mindig szuper megálló, legyen szó egy reggeliről, biciklizés közben egy fröccsről vagy egy ünnepi vacsoráról; sem a menü, sem a kilátás nem fog csalódást okozni. A kínálatban a hagyományos helyi fogások mellett különlegességeket is kóstolhatunk, például grillezett garnélát, melyet finom üdítőkkel öblíthetünk le. Az étteremben rendezvényeket is tarthatunk, ha másokkal is megosztanák az Öböl Piknik nyújtotta élményt.

Fotó: Öböl Piknik Facebook oldalaFotó: Öböl Piknik Facebook oldala

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Balatonfüredi bakancslista 8 bámulatos látnivalóval
Az elmúlt hetekben több cikk is született Balatonfüredről a görög falu bontása kapcsán: az egykori bulinegyed teljes felszámolása, és az azt megelőző kudarc és elhagyatottság járta be a sajtót. Ám az, hogy a görög falu végül nem lett hosszú távú sikertörténet, még egyáltalán nem kell, hogy elkedvetlenítsen a következő füredi kiruccanásod megtervezésétől, sőt. Ehhez gyűjtöttünk most egy inspiráló listát. Böngéssz belőle kedvedre!

 

 

Petrányi Pince és Borterasz (Csopak)

Egész évben várja vendégeit a Petrányi Pince és Borterasz családi és baráti összejövetelekre, borkóstolókra és céges borvacsorákra, melyhez kiváló ételek, széles borválaszték és természetesen elképesztő balatoni körkép dukál. A csopaki létesítmény egy családi vállalkozás, mely a Szitahegyen ültetett szőlőbirtokkal indult, mára pedig pincészettel, borterasszal és a strandon található Kincses Bolttal lett teljes. A finom ebéd mellé érdemes befizetni valamelyik borkóstolójukra, melynek keretében a birtokot is bejárhatjuk.

Fotó: Petrányi Pince és Borterasz Facebook oldalaFotó: Petrányi Pince és Borterasz Facebook oldala

 

 

Picitmás étterem és manufaktúra (Balatonszőlős)

Viszonylag friss múlttal rendelkezik a balatonszőlősi Picitmás, mely 2022. májusában nyitotta meg kapuit vendégei előtt, és hamar a látogatók egyik kedvencévé vált. Kínálatuk alapját a termelők minőségi alapanyagai szolgáltatják, emellett beemelik a helyi kézművesek alkotásait, és a Balaton-felvidék borkultúrája is fontos szerepet kap. Az ínycsiklandó ételek és a balatoni panoráma mellett a gyerekek játszóteret, a felnőttek pedig nap- és nyugágyakat találnak, hogy még teljesebb legyen az élmény.

Fotó: Picitmás étterem és manufaktúra Facebook oldalaFotó: Picitmás étterem és manufaktúra Facebook oldala

 

 

Baricska Csárda (Balatonfüred)

Nem messze a balatonfüredi kikötőtől, ősszőlők között bukkanunk a Baricska Csárdára, melynek eredete egészen 1811-ig nyúlik vissza. Az étterem üzemeltetői korábbi egységüknél már bizonyították szaktudásukat, és most sem tűztek ki kisebb célt maguk elé, mint hogy a csárdát a gasztronómia és a borkultúra lokális fellegvárává emeljék. Ehhez méltóan borlapukat látva a bőség zavarával küzdhetünk, de ha megtaláltuk a számunkra tökéletes választást, akkor még elégedettebben merülhetünk el az előttünk elterülő panorámában.

Fotó: Baricska Csárda Facebook oldalaFotó: Baricska Csárda Facebook oldala

 

 

Kilátó Presszó (Balatonföldvár)

Lábaink előtt hever Tihany és a Balaton a Kilátó Presszóból, mely nevéhez méltóan lélegzetelállító látvánnyal fogad minket, különösen naplementekor. A balatonföldvári étterem igazi retró hangulatot áraszt, ahol megelevenedik az a balatoni életérzés, mely szüleink és nagyszüleink számára is a legszebb emlékeket idézi elő. Kirándulás közben is tökéletes megálló, hogy egy finom ebéd és egy pohár bor vagy koktél elfogyasztása után újult erővel folytassuk a sétát, de egy baráti vagy családi ebédhez is hibátlan választás.

Kilátó Presszó (Balatonföldvár) / Fotó: ittjartam.huKilátó Presszó (Balatonföldvár) / Fotó: ittjartam.hu



 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Somlóvásárhely szívében fekvő, világversenyeken is számos alkalommal díjazott pezsgőiről ismert Kreinbacher Birtok tovább bővül. A tervek szerint 2025-ben záruló fejlesztést követően a jelenlegi szállodai kapacitás majdnem háromszorosára nő, új wellnessrészleggel, valamint konferenciaközponttal is bővül. A Bár a Kreinbacher Birtok augusztus végén ideiglenesen bezárja kapuit, a pezsgőpincészet továbbra is zavartalanul látogatható marad, illetve a vinotéka is nyitva áll a vásárlók előtt.
Nyáron szünetel az ovi, szünetel az iskola, így több lehetőségünk van arra, hogy nyakunkba vegyük az országot és családilag fedezzük fel a legizgalmasabb részeket. Ezúttal a Dél-Dunántúlra kalauzolunk el benneteket, és 10 olyan szuper programlehetőséget mutatunk, melyeket mind a gyerekek, mind a felnőttek imádni fognak!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
A Balaton-felvidék legelképesztőbb látnivalói, amit kár lenne kihagyni
Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a magyar Toszkánaként is emlegetett Balaton-felvidék az egyik legnépszerűbb úti cél ebben az időszakban. Összeválogattunk néhány fantasztikus látnivalót a pannon vidéken, ha két pancsolás között felfedeznétek a legszebb gyalogtúra útvonalakat, és bejárnátok az északi part csodás kirándulóhelyeit.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.
10+1 olcsó szállás a Balatonon, ha jó ár-érték arányú helyet keresel kedvező áron
Mit szólnátok, ha azt mondanánk, hogy a Balatonon is vannak olyan jó ár-érték arányú, megfizethető szálláshelyek, ahol nem kell lemondanotok a minőségről sem? Jól hangzik? Íme 10+1 pénztárcabarát szállás a Balatonon.
6 kiváló balatoni kemping meseszép saját stranddal és sok programmal!
Vízi csúszdák, sportpályák, medencék, saját strand, pompás éttermek és természetesen kényelmes és jól felszerelt szálláshelyek rejtőznek abban a 6 kitűnő balatoni kempingben, ahol minden adott lesz a felejthetetlen családi nyaraláshoz. Csapjatok le rájuk most!