Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ki rendelte a balatoni panorámát a főétel mellé?

Egy finom éttermi vacsorát többféleképpen lehet még kellemesebbé tenni, például hangulatos élőzenével vagy kedves felszolgálókkal. Amitől mégis igazán tökéletes lesz, az a panoráma.

Szerencsére a Balaton körül rengeteg olyan helyet találunk, ahol a lélegzetelállító kilátástól szóhoz sem jutunk.

 

Taberna Infinito

Kisapátiban, a Badacsony szomszédságában található a Taberna Infinito étterem, és pontosan ebben, nevezetesen a hegyre való csodás kilátásban rejlik az étterem különlegessége. A mediterrán hangulatról a jó idő mellett az ételek gondoskodnak; a menün 12 féle tapasz közül válaszhatunk, de a főételek, a desszertek és az italok is Spanyolországba repítenek. És amikor azt hinnéd, hogy ez már nem is lehet jobb, akkor alkalmanként zenészek gondoskodnak arról, hogy legalább gondolatban Mexikóban érezd magad.

Szállásajánlatok a környéken>>

Mediterrán terasz, csodás panorámával, isteni italokkal és tapasokkal.Mediterrán terasz, csodás panorámával, isteni italokkal és tapasokkal.

 

 

Hold és Csillag - Szépkilátó

Keszthelytől néhány kilométerre, Balatongyörökön vár minket a Hold és Csillag nevű étterem. A kilátás itt is magáért beszél, evés közben szemünk folyamatosan visszaréved a Badacsonyra, ami büszkén áll a szomszédságban. Az itt kapható ételekhez az alapanyagokat mind környékbeli gazdáktól szerzik be, így határozottan kijelenthetjük, hogy helyi ízeket kapunk. A szerda kivételével minden nap nyitva vannak, de érdemes időpontot foglalnod, ha biztosra szeretnél menni és az első sorból élvezni a látványt.

Szálláslehetőségek Balatongyörökön>>

Újragondolt bisztró ételek és pazar kilátás - kell ennél több? Újragondolt bisztró ételek és pazar kilátás - kell ennél több?

 

 

Szőlőhegy Bisztró

Míg a korábbi példáknál a Badacsonyban gyönyörködhetünk, addig a Szőlőhegy Bisztrónál konkrétan a tanúhegy lábánál vagyunk, Badacsonytomajon. Ennek megfelelően a térség legkiválóbb borait ihatjuk ebéd mellé, hiszen a Laposa család nedűi méltán híresek az országban, hatalmas választékkal várnak minket. Az ital mellett az ételre sem lehet panasz, a legfrissebb alapanyagokból dolgoznak, melyeket gyakran a saját konyhakertjükből szednek.

Szállásajánlatok Badacsonytomajon>>

Élvezzétek a finom falatokat és hűsítő italokat a tanúhegy lábánál.Élvezzétek a finom falatokat és hűsítő italokat a tanúhegy lábánál.

 

 

Echo Restaurant & Café 

Tihany a magyar tenger egyik legnépszerűbb települése, melynek egyik oka kiváló fekvése. A Tihanyi apátság mellett állva az egész Balaton előttünk terül el, ennél jobb kilátás a tóra talán sehol máshol nincs. Ezt a panorámát összeköthetjük egy ízletes ebéddel, ha az Echo Restaurant & Cafét választjuk, ahol a menünél a mennyiség helyett a minőségre helyzeték a hangsúlyt, miközben bőven találunk hazai és nemzetközi ízeket is. Esküvőkhöz is tökéletes helyszín, az étterem minden szolgáltatásban segítséget nyújt az ételektől kezdve a dekoráción át a fotósig.

Szállásajánlataink Tihanyban>>

Egyedőlálló balatoni panorámával és finom falatokkal várnak a Tihanyi apátság mellett.Egyedőlálló balatoni panorámával és finom falatokkal várnak a Tihanyi apátság mellett.

 

 

Papok borozója

Ha egy olyan eldugott éttermet keresel, ahol az igazi helyi aromákat élvezheted a tányérodon, akkor Kisgellán, Balatonszőlős mellett a Papok borozója neked lett megálmodva. Az otthonos hangulatot az autentikus berendezések biztosítják, a kilátás káprázatos a közeli dombokra, és a felnőttek mellett a gyerekek sem fognak unatkozni; az állatsimogatóban a legkisebbek is jól érzik magukat, míg családi túrázásra is rengeteg lehetőség van a környéken. Ha az egész napos kirándulást szeretnéd kipihenni egy finom vacsorával, miközben a lankák látványában gyönyörködsz, akkor a Papok borozója nagyszerű választás számodra.

Szállásajánlatok a környéken>>

Tökéletes helyszín családi ebédhez, hiszen míg a felnőtteket finom borok, a gyerekeket állatsimogató várja.Tökéletes helyszín családi ebédhez, hiszen míg a felnőtteket finom borok, a gyerekeket állatsimogató várja.

 

Reméljük meghoztuk a kedvedet egy panorámás vacsorához, ha személyesen is kipróbálod valamelyiket a fentiek közöl, akkor utána mindenképpen írd meg nekünk a tapasztalataidat!

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A dzsungel mélyétől a forróságban úszó szavannákon át, az örök jég birodalmáig állati jó kalandokkal készültünk neked. Nincs más dolgod, mint velünk tartani és követni a vadon hívószavát a legjobb hazai állatkertekbe.
Milyen lehetett a főúri élet egy vidéki kastélyban? Milyen körülmények között élhettek egykor nagyjaink? Mutatjuk.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
7 szuper étterem a Balatonon, ahol télen gasztro élmények várnak
2022.01.13 | 6 perc | Gasztronómia
Fantasztikus ételek, isteni borok, balatoni panoráma. Bár télen főleg a pihentető wellness lehetőségek miatt népszerű úti cél a Balaton, gasztronómiai szempontból is figyelmet érdemel. 7 olyan éttermet mutatunk most nektek, ahova nem csak főszezonban térhettek be egy kis kulináris élményért.
Top5 teraszos balatoni étterem mesés panorámával
2022.07.12 | 6 perc | Gasztronómia
Az ínycsiklandó ételek és a balatoni panoráma tökéletes kombináció. Egy mennyei és kiadós evés után jólesik elégedetten hátradőlni, miközben tombol a nyár és hét ágra süt a nap. Ezt az élményt azonban lehet még fokozni: ebéd után egy finom bor, miközben a szemünk elé tárul a Balaton látványa. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk öt olyan éttermet, ahol sem a menüre, sem a panorámára nem lesz kifogás!
9 mesés kilátópont, ami rabul ejti a szemeteket és a szíveteket
Kéz-kilátó, balatoni kitérő, tóparti lazítás és 600 méter magasan lévő étterem – ezekre a helyekre látogatunk el többek között, ha velünk tartotok Magyarország legszebb panorámát ígérő pontjaira. Higgyétek el: nem éri meg kihagyni őket!
A Balaton-felvidék tányérra varázsolt kincsei
2023.05.05 | 7 perc | Gasztronómia
Bár kirándulásainkat sokszor épp az otthon elkészített elemózsiák piknikezős elfogyasztása koronázza meg, a Balaton-felvidék annyi-annyi gasztroélménnyel kecsegtet, hogy kár lenne kihagyni a helybéli finomságokat!
Szuper borbisztrók a láthatáron – páratlan balatoni kilátással fűszerezve
Élvezd hátradőlve a lenyűgöző balatoni látképet, miközben hazánk legfinomabb borait kortyolgatod! Kapaszkodj, most eláruljuk, hol rejtőznek a legklasszabb borászatok és borbisztrók, melyek panorámás terasszal várnak.