Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Pezsegj velünk! 2+1 champagne és pezsgőbár Budapesten a gyöngyöző buborékok kedvelőinek

2023.01.04 | 5 perc

Bár még gyerekcipőben jár, igazán nagy potenciál rejlik azokban a helyekben, amelyek a pezsgőzés élményét helyezik a fókuszba. Azt már megtanultuk, hogyan kell bort kóstolni, számos borvacsorán részt vehettünk már, de vajon mit kezdjünk – és leginkább hol? – a pezsgőkkel? Mutatjuk a lehetőségeket!

Szállásajánlatok Budapesten>>

 

Sophisto Champage Bar

A Szent István tér frissen nyílt, trendi helyszíne a Sophisto Champage Bar, amire le is csaptak a nyitás óta a kifinomult pezsgőrajongók, mert ez az a hely, ahol a pezsgőkínálat négyszer hosszabb, mint az ételé. A hely már önmagában a bájos enteriőrrel, a kellemes hangulattal meggyőz arról, hogy jó helyen járunk akkor, ha a kifinomultságot és a professzionizmust keressük. Nem hiába, itt több mint 40 féle habzó italból válogathatunk, legyen az champagne, prosecco, cava vagy crémant. Kérhetjük őket pohárban vagy palackban, és akkor sem rökönyödnek meg, ha délelőtt szottyan kedvünk pezsgővel koccintani, hiszen itt teljesen természetes, hogy a hétvégét egy pezsgős brunch-al indítsuk. Komoly kínálatuk van e téren, érdemes befizetni egyre, mert a számos finom falat mellett korlátlan pezsgőfogyasztást is rejtenek a brunchok. A Sophisto tökéletes pezsgőbár ahhoz, hogy egy bulit itt indítsunk, vagy itt fejezzünk be, de lévén, hogy a város szívében van, gyakorlatilag bármikor beugorhatunk egy szofisztikált pezsgőzésre.

Champagne és pezsgőbár Budapesten - Fotó: Sophisto Champagne BarChampagne és pezsgőbár Budapesten - Fotó: Sophisto Champagne Bar

Champagne és pezsgőbár Budapesten - Fotó: Sophisto Champagne BarChampagne és pezsgőbár Budapesten - Fotó: Sophisto Champagne Bar

 

 

ÉTOILE Champagne Bar

Az ÉTOILE Champagne Bar maga a megtestesült elegancia. Nem is kívánhatnánk magunknak szebb helyet, mint a Párisi Udvart, mely előkelő csillogásával és nagyvilági hangulatával megalapozza ennek a nemes italnak a fogyasztását. A champagne bár kínálatában több mint 50 féle champagne-ból választhatunk, ám ennél még izgalmasabb, hogy champagne alapú koktélokat is kínálnak, sőt, Lutz Lajos a Párisi Passage executive séfje olyan ételeket kreált, melyek tökéletesen passzolnak ehhez a nemes italhoz. Ha elvesznénk ebben a gazdag választékban, érdemes segítséget kérni, a bár sommelierje szívesen javasol a tökéletes hőfokra hűtött buborékos italokból, vagy ajánl egy vintage palackot. Akkor se jöjjünk zavarba, ha kíváncsiak vagyunk a termőterületre vagy a champagne ház történetére, mert magabiztosan kalauzolnak el a champage-kultúra részleteiben.

Champagne és pezsgőbár Budapesten - Fotó: ÉTOILE Champagne Bar, Kriston PetraChampagne és pezsgőbár Budapesten - Fotó: ÉTOILE Champagne Bar, Kriston Petra

Champagne és pezsgőbár Budapesten - Fotó: ÉTOILE Champagne Bar, Kriston PetraChampagne és pezsgőbár Budapesten - Fotó: ÉTOILE Champagne Bar, Kriston Petra

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Budapesti borbárok, ahol hazai borászatok tételeit kóstolhatod
A borkóstolás az elmúlt éveknek köszönhetően a megérdemelt helyére került, és hogy még kifinomultabb tudással rendelkezzünk a magyar borokról, hogy megismerhessük a legújabb tételeket, felfedezhessünk a kis, családi pincészetek kiváló borait, vagy épp elmerülhessünk a top borászatok emlékezetes nedűiben, érdemes borbárakban kóstolni, hiszen itt naprakész információkkal és óriási merítéssel várják a borkedvelőket.

 

Törley Pezsgőmanufaktúra

Hazánk leghíresebb pezsgőkészítő pincészete a Törley szinte minden család számára az ünnepi pillanatok legfinomabb gyöngyöző italát szállítja immár 140 éve. Kétségtelen, hogy ha magyar pezsgőt választanánk, akkor a Törleyhez, a Hungáriához nyúlnánk, de jó, ha tudjuk, hogy a Francois pezsgő is hozzájuk tartozik, így már egy sokkal szélesebb szortimentből választhatunk. A Törley Pezsgőmanufaktúra azonban nem csak a magyarok, de a külföldiek számára is kedvelt márka, a kanadaiak például a Hungaria Grand Cuvée Brut-ért rajonganak, ám olyan díjnyertes italokkal is büszkélkedhetnek, mint a Louis Francois & Co. Brut Nature vagy a 2022-es VinaGora Champion díjasa a Törley Chardonnay Brut. Ha szeretnénk jobban megismerni hazánk legnagyobb pezsgőgyártóját, akkor érdemes becsatlakozni a pincejárások egyikébe, ahol egy vezetett séta során a Törley család és a hazai pezsgőgyártás történetét ismerhetjük meg, de a pincében feltárul előttünk a technológiákban rejlő titkok legtöbbje is. A látogatás végén pezsgő kóstolásra is van mód, így akár a megismert technológiák alapján már különbséget tudunk majd tenni méthode traditionnelle és méthode transvasée között.

Champagne és pezsgőbár Budapesten - Fotó: Törley Pezsgőmanufaktúra Champagne és pezsgőbár Budapesten - Fotó: Törley Pezsgőmanufaktúra

Champagne és pezsgőbár Budapesten - Fotó: Törley Pezsgőmanufaktúra Champagne és pezsgőbár Budapesten - Fotó: Törley Pezsgőmanufaktúra

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A hideg hónapokban mi is szeretünk elvonulni kicsit a világ elől, ehhez pedig nem akármilyen szállásra is rendre szükség van. Összegyűjtöttünk nektek 7 olyan elbűvölő panziót és vendégházat, ahova mi is szívesen elvonulnánk.
Instant túrák a természetben? Vonzó világörökségi helyszínek? Csillagporos mozizások? Hoztunk 12 kiváló programot, hogy 2023-ban se unatkozzatok!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.