Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban!

Instant túrák a természetben? Vonzó világörökségi helyszínek? Csillagporos mozizások? Hoztunk 12 kiváló programot, hogy 2023-ban se unatkozzatok!

 

1. Kiránduljatok a Magyar Zene Házában!

A nyüzsgő Városliget szomszédságában lelt otthonra az építészeti mesterműnek is beillő Magyar Zene Háza. Az izgalmas élőzenei koncerteken, pedagógiai lehetőségeken, valamint workshopokon túl a modern és interaktív kiállítótér adja az épület lelkét, ami a zene varázslatos világába kalauzol el benneteket.

Szállásajánlatok Budapesten>>

12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Magyar Zene Háza/ Fotó: Liget Budapest, Mohai Balázs12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Magyar Zene Háza/ Fotó: Liget Budapest, Mohai Balázs

12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Magyar Zene Háza/ Fotó: Liget Budapest, Hajdu János12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Magyar Zene Háza/ Fotó: Liget Budapest, Hajdu János

 

 

2. Jussatok ki szabadulószobákból!

Ma már az ország talán minden nagyvárosába beköltöztek a logikai fejtörőkkel és csavaros rejtvényekkel operáló szabadulószobák, ahol az a cél, hogy meghatározott időn belül kijussatok egy zárt helyiségből. Dolgozzatok össze, találjátok meg a szökéshez szükséges kulcsokat és feledkezzetek meg a világról, miközben a kivezető utat keresitek! Számos lehetőség közül választhattok, hogy néhányat említsünk, ilyen az Exit The Room és a Trap Factory is.

Szállásajánlatok Budapesten>>

12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Fotó: Trap Factory (Budapest)12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Fotó: Trap Factory (Budapest)

 

 

3. Mozizzatok a csillagok alatt!

Balzsamos nyári estéken remek program lehet egy szuper, szabadtéri kertmozizás. Szerencsére a Balaton parton egymást érik a jobbnál jobb helyek. Az északi oldalról Vonyarcvashegyen a Panoráma Kertmozit, és Balatonudvarin a Fövenyes Kertmozit ajánljuk a számos jó lehetőség közül. A déli oldalon, Balatonszemesen a nyaralók pedig az Ancsika Kertmozi és Kultkertbe térhetnek be.

Szállásajánlatok a Balatonon>>

12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Fotó: Fövenyes Kertmozi (Balatonudvari)12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Fotó: Fövenyes Kertmozi (Balatonudvari)

 

 

4. Tekerjétek körbe a Balatont!

A kékeszöld színben pompázó magyar tengert akár bringával is körbetekerhetitek a kicsivel több mint 204 km hosszú Balatoni kerékpárúton. Az aszfaltozott nyomvonalon haladva számos turisztikai látványosság mellett suhantok majd el hol közelebb, hol távolabb a hullámzó víztömeghez.

Segítünk megtervezni a tökéletes kerékpározós balatoni hétvégét! Összegyűjtöttük neked a legjobb szállásajánlatokat>>

12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Tekerjétek körbe a Balatont! 12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Tekerjétek körbe a Balatont!

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
5 magával ragadó családbarát hotel a Balaton partján – szabadtéri gyermekpancsolóval
Szabaduljatok ki a négy fal közül és lepjétek meg magatokat egy családi nyaralással a listánkon szereplő 5 balatoni hotel bármelyikébe, ahol gyermek- és bababarát szolgáltatások széles tárházával segítenek felejthetetlenné tenni a vakációtokat! Szabadtéri gyermekpancsolók, játszóházak és felnőtteknek szánt szuper wellness lehetőségek is szerepelnek a kínálatunkban.

 

 

5. Teljesítsétek az instant túrákat!

Szeretitek a kihívásokat és tavasztól őszig szívesen barangolnátok be időre is a hazánkban rejtőző gyönyörű kirándulóútvonalakat? Ez esetben nektek találták ki az instant túrákat, ahol összesen 173 darab táv közül választhattok, melyek közül többet futva és gyalog is teljesíthettek. Bakony? Mátra? Zemplén? Bükk? Mecsek? Ti merre indulnátok?

12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Teljesítsétek az instant túrákat!12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Teljesítsétek az instant túrákat!

 

 

6. Fedezzétek fel az UNESCO világörökségeket Magyarországon!

8 meseszép kincset kutathattok fel, ha célba veszitek az UNESCO világörökségi helyszíneit Magyarországon. Hollókő múltidéző Ófaluja, az Aggteleki-barlang, a Pannonhalmi Főapátság, a Hortobágyi Nemzeti Park, a Tokaji Borrégió, a Fertő-Hanság Nemzeti Park, a Pécsi Ókeresztény Mauzóleum és a budapesti világörökségi helyszínek is csak rátok várnak!

12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Pannonhalmi Főapátság12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Pannonhalmi Főapátság

12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Budai Várnegyed és a Duna partjai12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Budai Várnegyed és a Duna partjai

 

 

7. Nézzétek meg a tengerimalac vonatot és az Őslény Ösvényt Győrben!

Győrben tavasszal és nyáron találkozhattok a Xantus János Állatkertben a legtöbb programmal. Ismerjétek meg Földünk lenyűgöző állatvilágát a perzselő szavannák lakóitól kezdve a jég birodalmából érkezett pingvinekig! A „Zoo Show” lebilincselő bemutatói, a cuki tengerimalac vonat, a látványetetések, a kiállítások, a beltéri játszóház, az Őslény Ösvény kalandjai egész napos szórakozást nyújtanak.

Szállásajánlatok Győrben>>

12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Xantus János Állatkert12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Xantus János Állatkert

 

 

8. Csobbanjatok Hajdúszoboszlón!

Nyári napokra igazi frissítő kikapcsolódásban lehet részetek Európa legnagyobb fürdőkomplexumában Hajdúszoboszlón, a Hungarospaban! A fedett Aqua Palaceban viszont a leghidegebb télen is 15 medencéből választhattok. Vajon a trópusi-, a jégbarlang- vagy a Gangeszfürdőben lazítanátok szívesebben?

Szállásajánlatok Hajdúszoboszlón>>

12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Hungarospa (Hajdúszoboszló)12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Hungarospa (Hajdúszoboszló)

12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Hungarospa (Hajdúszoboszló)12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Hungarospa (Hajdúszoboszló)

 

 

9. Keressétek meg a Kolodko miniszobrokat!

Szinte gombaként nőnek ki a földből egyre-másra a híres művész Kolodko Mihály miniszobrai. Eredjetek a nyomába ezeknek a beszédes, apró alkotásoknak, melyek nagyja Budapesten található, de ma már néhány vidéki településen – például Veszprémben vagy Tihanyban – is lefülelhettek egy-egy parányi szobrocskát!

Szállásajánlatok Budapesten>>

12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Keressétek meg a Kolodko miniszobrokat!/ Fotó: ittjartam.hu12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Keressétek meg a Kolodko miniszobrokat!/ Fotó: ittjartam.hu

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Kolodko miniszobrok nyomában Budapesten
Ha nyitott szemmel jártok a városban, akkor számtalan helyen bukkanhattok rá Kolodko Mihály miniszobraira. Az Ungváron született, anyai ágon magyar származású művész 2017-ben kezdett el tevékenykedni Magyarországon. Már több városban is megtalálhatók a miniszobrok, azonban mi most azt mutatjuk meg nektek, hogy Budapesten hol futhattok beléjük.

 

 

10. Emeljétek meg az adrenalinszintet az Oxygen Kalandparkban!

16 hektáron több mint 30 élményelem lapul a Mátra déli lejtőin, az Oxygen Kalandparkban. Az extrém szórakozásra éhes közönség a 360 fokos hintát, a bobpályát, illetve a canopyt is kedvelni fogja. Ezen kívül vízi akadálypálya, függőhíd, erdei labirintus és hajtány is akad a helyszínen – a sok más élmény mellett.

Szállásajánlatok a Mátrában>>

12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Fotó: Oxygen Adrenalin Park (Gyöngyös)12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Fotó: Oxygen Adrenalin Park (Gyöngyös)

12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Fotó: Oxygen Adrenalin Park (Gyöngyös)12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Fotó: Oxygen Adrenalin Park (Gyöngyös)

 

 

11. Ragadjatok evezőt és álljatok SUP-ra!

Az állószörfözés vagy állva evezés, vagyis SUP az egyik legjobb nyári program, amit feltétlen próbáljatok ki! A Naturelle szervezésében hazai és külföldi túrákra egyaránt jelentkezhettek. Fedezzétek fel a Balaton déli partját, Gönyű csodás környékét és akár egy SUP jógára is benevezhettek!

 

 

12. Drifteljetek a Dunán a Redjettel!

Szédületes tempót diktál a Duna hullámain a REDJET különleges szolgáltatása, mely során elképesztő panoráma mellett, maximális sebességen száguldozhattok. Ezt a programot biztosan nem ússzátok meg szárazon, így érdemes meleg nyári napokra időzíteni a kalandot.

Szállásajánlatok Budapesten>>

12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Fotó: Németh Eszter12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban! - Fotó: Németh Eszter

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Ismerd meg Budapest Világörökség helyszíneit!
Ezen a nyáron találni sem lehetne jobb időpontot arra, hogy felfedezd Budapest legszebb pontjait, amik miatt turisták ezrei érkeznek évről-évre a fővárosunkba. Fedezd fel a legszebb Világörökségi helyszínek!
Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Bár még gyerekcipőben jár, igazán nagy potenciál rejlik azokban a helyekben, amelyek a pezsgőzés élményét helyezik a fókuszba. Azt már megtanultuk, hogyan kell bort kóstolni, számos borvacsorán részt vehettünk már, de vajon mit kezdjünk – és leginkább hol? – a pezsgőkkel? Mutatjuk a lehetőségeket!
A fehérborok közül a pannonhalmi Cseri Pincészet 2019-es Septimus Rajnai Rizlingje, a vörösborok kategóriájában pedig a villányi Günzer Tamás Pincészet 2019-es GT 50 Cuvée-je nyerte el a 2022-es Magyar Bor Nagydíjat, a Magyar Borszakírók Köre (MBK) döntése alapján.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Kirándulás a Bakony fővárosában: a mesés Zirc látnivalói
Ha még nem jártál Zircen és a környékén, akkor ne is lapozz tovább, mert most megmutatjuk, hogy miért is nevezik a bájos települést egyenesen a Bakony fővárosának. Grandiózus történelmi emlékek, kalandos turistautak és finom sör vár minket, ha eltöltünk néhány napot a község vendégszeretetét élvezve.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.