Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Budapesti borbárok, ahol hazai borászatok tételeit kóstolhatod

2021.10.16 | 7 perc

A borkóstolás az elmúlt éveknek köszönhetően a megérdemelt helyére került, és hogy még kifinomultabb tudással rendelkezzünk a magyar borokról, hogy megismerhessük a legújabb tételeket, felfedezhessünk a kis, családi pincészetek kiváló borait, vagy épp elmerülhessünk a top borászatok emlékezetes nedűiben, érdemes borbárakban kóstolni, hiszen itt naprakész információkkal és óriási merítéssel várják a borkedvelőket.

Szállásajánlatok Budapesten>>

 

DiVino

A DiVino budapesti, Szent István téri egység mellett ma már franchise partnerei révén az ország további városaiban is megtalálhatóak, de mivel szinte minden szabadtéri programon szívesen részt vesznek, így a popup kitelepülések révén is gyakran találkozhatunk velük. A kínálatukban a magyar borászok javát sorakoztatják fel, Junibor kezdeményezésüknek köszönhetően 43 fiatal borásznak adnak lehetőséget a bemutatkozásra. Céljuk, hogy közelebb hozzák a borászokat a borkedvelőkkel, így szívesen szerveznek beszélgetéseket, borkóstolókat. A fővárosban megtaláljátok őket a Gozsdu udvarban és a Bazilikánál.

Budapesti borbárok - Divino borbárBudapesti borbárok - Divino borbár


Wine Not?

A Nádor utcában található Wine not? loft stílusú borbár nem kisebb feladatra vállalkozott, mint bemutatni a magyar borászat javát. Ehhez 300 palackos szortimenttel és 50 féle, pohárban kóstolható borral készülnek, magas szakmai ismerettel, és a borokhoz jól passzoló prémium hidegtálakkal. A meghitt bárban nem csak a falatozás vagy a borkóstolás esik nagyon jól, de a boros témákról való beszélgetés is teljesen kézenfekvő.

Budapesti borbárok - Wine Not? borbárBudapesti borbárok - Wine Not? borbár

Szállásajánlatok Budapesten>>

 

MyWine

Az Arany János utcai MyWine borbár az Artizan Shop bor- és sörkereskedés tulajdonosainak köszönhetően jött létre, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy egy szubjektív merítést adjanak a magyar borászat különlegességeiből. A mintegy 30 borászatot képviselő borbár kínálatában cirka éppen ennyi bort kóstolhatunk, de a polcokon 200 tételnél több vár arra, hogy hazavigyük. A borok mellett a sörkínálatuk is említésre méltó, mindkettőhöz kiváló harapnivalókat kínálnak.

Budapesti borbárok - MyWine borbárBudapesti borbárok - MyWine borbár

Flaska

A Tompa utcában találjuk a Flaska Borbárt, ahol a naturális boroké a főszerep. Olyan kézműves borokat kínálnak, amik nem tartalmaznak adalékanyagot, íz -és színfokozó szereket. A természetes ízekhez a konyha szezonális, friss és minőségi alapanyagokból készített fogásokat kínál. Ide betérhetsz akkor is, ha ebédmenüre vágynál, de ha elmélyülnél a naturális borok ismeretében, akkor a Flaska által megkomponált ételsor-borsor borvacsorákat ajánljuk.

Budapesti borbárok - Flaska borbárBudapesti borbárok - Flaska borbár

Szállásajánlatok Budapesten>>

 

N28

Csupán néhány hete nyitott meg a Nagymező utcában az N28 Wine & Kitchen, ahol a magyar borok szeretete és a jó konyha kéz a kézben jár. A borbárral bővített étteremben egészen különleges tételeket is kóstolhatunk, és akár pezsgős reggelire is betérhetünk. A szakmai háttérnek köszönhetően itt az italokhoz komponálják az ételeket, és vitathatatlan, hogy a végeredmény egy olyan gasztronómia kalandozást takar, ahol minden a magyar borokról és a tökéletesen elkészített tálakról szól.

Budapesti borbárok - N28 borbárBudapesti borbárok - N28 borbár

 

Kadarka

Komfortos környezetben borozhatnak azok, akik ellátogatnak a Kadarka Borbár, a Király utcába. Többnyire magyar, rég elfeledett hazai szőlőfajtákból is készült borokkal várják az érkezőket, a könnyű választás érdekében, hetente frissített borlappal. A hangsúly a magyar családi borászatokon van, de egy-egy tételt határon túli magyar borászoktól is kóstolhatunk. A pohárkóstolók mellé borkorcsolyákat kínálnak, olyan finomságok mellett, mint a helyben sütött friss pogácsa vagy kemencés lángos.

Borbárok Budapesten (A kép illusztráció)Borbárok Budapesten (A kép illusztráció)

Szállásajánlatok Budapesten>>


Borbíróság

A magyar bisztró konyha autentikus hangulatába kóstolhat bele az, aki a Vásárcsarnok mögött található Borbíróságban foglal magának asztalt. A mindig friss és megújuló táblás kínálat mellé mintegy 200 féle magyar bor közül válogathatunk. Gyakran szerveznek borvacsorákat, de érdemes a vakkóstolóra is benevezni, különleges gasztronómiai élményt tartogat.

Borbárok Budapesten (A kép illusztráció)Borbárok Budapesten (A kép illusztráció)

 

VinoWonka Csokoládé és Borbár

Két, külön-külön is hatalmas rajongótáborral rendelkező gasztronómiai örömforrást párosítottak össze a VinoWonka Csokoládé és Borbár tulajdonosai. Akár a csokoládé, akár a bor iránt lelkesedünk, itt lehetőségünk lesz a kóstolni, de akár összekóstolni is. Kis hazai pincészetek válogatott borait tartják, naponta változó 20-25 féle nyitva tartott palackból kóstolhatunk kedvünkre. A nekünk tetsző bort akár meg is vásárolhatjuk, mint az egyéb, házi finomságokat is, lekvárokat, szörpöket, kézműves édességeket.

Borbárok Budapesten (A kép illusztráció)Borbárok Budapesten (A kép illusztráció)

 

Szállásajánlatok Budapesten>>

 

Palack

Nem ritka, hogy a Gellért téri borbár előtt az utcán is jókedvűen poharaznak, hiszen a Palack Borbár éppen ezt a kötetlen hangulatot szeretné képviselni: a baráti beszélgetéseket egy jó pohár magyar borral kísérni már önmagában is felemelő érzés. A folyamatosan bővülő kínálat mellett a délutáni szendvicsezés vagy az esti bőségtál mellé is szívesen ajánlanak hazai borokat.

Borbárok Budapesten (A kép illusztráció)Borbárok Budapesten (A kép illusztráció)

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha a Dunakanyarba tervezünk kirándulni, akkor Esztergom kihagyhatatlan állomás. Már egynapos program keretében is mindenki megtalálja a neki tetsző időtöltést, legyen az akár a történelmi emlékek meglátogatása, vagy egy romantikus séta a szűk macskaköves utcákon.
Különleges varázsa van annak, amikor az ember a magasból tekint le az alatta elterülő tájra. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Magyarország több részén is van lehetőségünk libegőzni, ami az abszolút tökéletes program szép idő esetén! Utazzunk libegővel!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.