Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ki áll készen a kóstolásra? Varázslatos pincefalvak, borospincék és pincesorok Magyarországon

A borkóstolók hangulata utánozhatatlan, a finom ételek és italok kóstolása, akár pincéről-pincére járva, az őszi időszak végén még aktuálisabb program. Az ország számtalan olyan pincesorral rendelkezik, ahol élhetünk ennek a szenvedélyünknek, már csak azt kell eldöntenünk, hogy melyik tájegység borait fogyasztjuk a legszívesebben.

 

Tokaji pincesor

A tokaji híres Szerelmi Pincesort a magyar honfoglalás millecentenáriumának tiszteletére hozták létre, a vasúttal párhuzamosan futó hegylábon. A borházak mögött és alatt nemespenésszel borított, nagyszerű klímával rendelkező pincék optimális környezetet biztosítanak az aszúk, illetve a szamorodnik éréséhez, ahol a pincelátogatások alkalmával bárki megízlelheti ezeket az igazi hungarikumokat.

Szállásajánlatok Tokaj környékén>>

Pincefalvak, borospincék és pincesorok Magyarországon - tokaji pincesorPincefalvak, borospincék és pincesorok Magyarországon - tokaji pincesor

 

 

Hercegkúti pincesor

A falu délkeleti csücskében találhatjuk Tokaj-Hegyalja egyik ikonikus épületegyüttesét, a Gombos-hegyi pincéket, melyek katonás rendben állnak a macskaköves út mellett. A látványos, fűvel borított tetejű házikók több tíz méter mélyen nyúlnak a domboldalba, ott járva meg is állhatunk egy kóstolóra az egyik nyitott helynél, de mindenképp érdemes legalább egy pillantást vetni az ódon dohos falakra.

Szállástipp Hercegkúton: Helén PanzióP***>>

Pincefalvak, borospincék és pincesorok Magyarországon - hercegkúti gombos-hegyi pincesorPincefalvak, borospincék és pincesorok Magyarországon - hercegkúti gombos-hegyi pincesor

 

 

Zsólyomkai pincesor

Sátoraljaújhely központjától mindössze 800 méterre található ez az igazi kuriózum, mely elhelyezkedésével, a területet körülvevő erdő friss levegőjével, patakcsobogással és természetesen minőségi borainak kóstolásával felejthetetlen élmény lesz mindenki számára. A zsólyomkai pincesor közel 30 pincéjében a borkészítés alapjául a régi családi hagyományok szolgálnak, melyet szüret idején és a Zsólyomkai Nyitott Pincék rendezvénysorozat keretében az idelátogatók is megtapasztalhatnak.

Pincefalvak, borospincék és pincesorok Magyarországon - zsólyomkai pincesor Pincefalvak, borospincék és pincesorok Magyarországon - zsólyomkai pincesor

 

 

 

 

Villányi pincesor

A bor fővárosa Villány, ahol egész évben pezsgő programok várják az látogatókat. A hosszú főutcán végigsétálva klasszikus, egyemeletes pincék fogadnak szorosan egymás mellett megépített présházakkal, amelyekből rövid pincealagút nyílik. Napjainkra ezek a régi, de szépen felújított épületek többnyire már nem az eredeti funkciójukat töltik be, inkább a borkedvelő vendégek kiszolgálásra rendezkedtek be egész évben.

Pincefalvak, borospincék és pincesorok Magyarországon - villányi pincesorPincefalvak, borospincék és pincesorok Magyarországon - villányi pincesor

 

 

Villánykövesdi pincesor

Villánytól csupán 3 kilométerre fekszik ez a kis falu, ami egy kellemes sétával is csupán fél óra alatt megközelíthető. A villánykövesdi pincesoron járva biztosan találunk nyitva tartó borozókat, azonban ha biztosra szeretnénk menni, akkor a nevesebb családok (Tiffán, Blum) pincészeteibe érdemes előre bejelentkezni.

Pincefalvak, borospincék és pincesorok Magyarországon - villánykövesdi pincesorPincefalvak, borospincék és pincesorok Magyarországon - villánykövesdi pincesor

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Barangold be Villány pincéit, dűlőit, túrázz és pihenj!
Villányt talán nem is kell bemutatnunk, lévén az egyik legismertebb és leglátogatottabb borvidékünk. Ha nem csak borkóstolásra érkezünk a térségbe, akkor is tartogat olyan látnivalókat, amiket érdemes akár egy háromnapos pihenésbe beiktatni.

 

 

Palkonyai pincesor

A palkonyai pincesor a vidék egyik talán legszebb pincesora, melynek domboldalba épített présházai 5 sorba – utcába – rendeződnek, távolról egy kisebb falu látványát keltve a településen belül. Az utóbbi években kisebb gasztro közösség alakult itt ki; a borászatok mellett éttermek és falusi vendégházak nyíltak ezen az apró településen, melyek helyi alapanyagokból dolgozva, rendkívül magas minőséggel várják az érdeklődőket. A Palkonyai Nyitott Pincék alkalmával minden évben átélhetjük a kis település varázsát.

Szállásajánlatok Palkonya környékén>>

Pincefalvak, borospincék és pincesorok Magyarországon - palkonyai pincesorPincefalvak, borospincék és pincesorok Magyarországon - palkonyai pincesor

 

 

Ócsai pincesor

A fővároshoz közeli Ócsán 100 darab földbe vájt, nádtetővel fedett pince található, melynek látványától garantáltan leesik az állunk. A műemlékké nyilvánított pincesor szabadon látogatható, és érdemes a helyi gazdákkal szóba elegyedni, ugyanis szívesen mesélnek portékájukról, esetleg meg is kóstolhatjuk az itt termelt italokat.

Szállásajánlatok Ócsa környékén>>

Pincefalvak, borospincék és pincesorok Magyarországon - ócsai pincesorPincefalvak, borospincék és pincesorok Magyarországon - ócsai pincesor

 

 

Nyúli pincesor

A Győrtől 13 kilométerre található kis falu valódi meglepetést tartogat vendégeinek; a 15-20 méter mélyen a falakba vájt pincék különleges mediterrán hangulatot árasztanak a főutcán sétálva. Legrégebbi darabja, az úgynevezett Sárkánylik már majdnem 500 éves, korábban a dézsma tárolására használták.

Pincefalvak, borospincék és pincesorok Magyarországon - nyúli pincesorPincefalvak, borospincék és pincesorok Magyarországon - nyúli pincesor

 

 

Etyeki pincesor

A főváros szőlőskertjének is aposztrofált Etyek méltán népszerű pincesora a Kecskegödör utcában várja a bor szerelmeseit. A szorosan egymás mellé épített présházak a település gyöngyszemei, és nem utolsósorban a legjobb borászatok színhelyei. Az évente megrendezésre kerülő Etyeki Piknik vagy az őszi Kezes-Lábos Fesztivál keretében magunk is tanúbizonyságot szerezhetünk erről, érdemes tehát autó helyett busszal érkezni a településre.

Szállásajánlatok Etyek környékén>>

Pincefalvak, borospincék és pincesorok Magyarországon - etyeki pincesorPincefalvak, borospincék és pincesorok Magyarországon - etyeki pincesor

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Habzsi-dőzsi és felfedezőtúra a magyar Hollywoodban: kihagyhatatlan etyeki látnivalók
Magyar Hollywood, Budapest szőlőskertje, menő gasztrofalu. Ezek a becenevek mind jól illenek az élményekben és látnivalókban gazdag Etyekre. Kísérjetek el minket erre a csodálatos belföldi utazásra, ahol filmbe illő kalandok, szemet gyönyörködtető látnivalók, pompás pincesorok, nívós éttermek és pörgős fesztiválok vesznek körül titeket!

 

 

Töki pincesor

A Nyakas-hegy építészeti különlegességeit találhatjuk Tök községében. A pincesor épületei nem egységesek, láthatunk itt löszfajba vájt lyukpincéket, kőboltozattal ellátott verziót, de több esetben présházak is kapcsolódnak hozzájuk. A minden évben megtartott Bor és Művészeti Fesztivál alkalmával a finom nedűk mellett a helyi ételkülönlegességeket is kipróbálhatjuk, de természetesen a pincesor egész évben, folyamatosan látogatható.

Szállásajánlatok Tök környékén>>

Pincefalvak, borospincék és pincesorok Magyarországon - töki pincesorPincefalvak, borospincék és pincesorok Magyarországon - töki pincesor

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A zen kertek varázsából és a természet harmóniájából születtek meg azok a lenyűgöző japánkertek, amik egy titokzatos világba csábítják a mit sem sejtő vándorokat. Szeretnétek tudni, hol ücsöröghettek egy lusta vízesés mellett, vagy helyette bebarangolnátok inkább Budapest virágba boruló, panorámás sétányát?
Heteken belül nyit a Balaton legújabb topszállodája: 140-en dolgoznak jelenleg is azon, hogy az Adventor szállodalánc legújabb beruházása, a keszthelyi Sirius Hotel a tervezett menetrend szerint, május 1-jén megnyithasson. Bihari Dávid, a Balaton-parti négy csillag superior szálloda igazgatója a cél közeledtével a zöldmezős beruházás érdekességeit osztotta meg.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.