Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Séta a lombkoronák között

Magyarországon számos lombkoronasétány található, ahol a föld felszínétől pár méteres magasságban sétálhatsz a fák között, hogy korábban soha nem látott nézőpontból csodálhasd meg a környezetet.

Ha mindig is érdekelt a természet, és a megszokottnál izgalmasabb módon szeretnéd felfedezni a növények és állatok világát, akkor jó hírünk van számodra!

Lombkorona sétány – Makó

Hazánk legnépszerűbb lombkorona sétánya a Maros partján, Makón található. A 191 méter hosszú sétányon teljesen egy szintbe kerülhetsz a fák felső részével, és ahogy haladsz egyre magasabbra, úgy változik folyamatosan az élővilág, a látvány és még az illatok is. A tanösvényen többet megtudhatsz a helyi madarakról, az éjszakai állatokról, a levegőben terjedő magvakról és a Maros erdeiről is. A kilátóból gyönyörű panoráma tárul elénk, és akár csúszdával is lejöhetsz onnan.

Fedezd fel a helyi gasztronómia kínálatot>>

Makói lombkorona sétányMakói lombkorona sétány

 

Kaszói Lombkorona Sétány

Kaszó neve a legtöbb embernek valószínűleg ismeretlenül cseng, pedig a Somogy megyei településen egy különlegesen szép tanösvény található. A lombkorona szinten található fák átlagéletkora 110 év felett van, így mondhatni egy történelmi erdőben sétálhatunk, ráadásul 10 méteres magasságban. A tanösvény interaktív táblákkal mutatja be a berek növény- és állatvilágát úgy, hogy ne csak a felnőttek, hanem a gyerekek számára is izgalmas legyen. A somogyi erdő már önmagában is elképesztő, hát még a magasból!

Szálláshelyek a környéken>>

Kaszói Lombkorona tanösvényKaszói Lombkorona tanösvény

 

 

Pannonhalmi Lombkorona Tanösvény

A Győr közelében lévő Pannonhalmi Tájvédelmi Körzet védett természeti területén található lombkorona tanösvényt 2018-ban adták át, a Boldog Mór-kilátótól néhány lépés távolságra. A Pannonhalmi Bencés Főapátságot szomszédságában lévő ösvényen egy 80 méteres sétán élvezhetjük a magaslati levegőt, valamint a csodás kilátást.  A sétány egy halat formáz, ahol a hal farka a feljáró, a fejénél lévő kilátópontról pedig Pannonhalma házaira és a mögötte elterülő dombos tájra nyílik lélegzetelállító kilátás.

Gasztro tippünk: egyszerre tradícionális és modern gasztronómiai élmény vár rátok a Pannonhalmi Főapátság látogatóépületében, a Kosaras-dombon. Az étterem a pannonhalmi táj és az apátsági szőlőültetvények fölé emelkedik, így az ízélmény mellett a fantasztikus kilátás is garantált a VIATOR Apátsági Étterem és Borbárban>>

Szállásajánlatok a környéken>>

Pannonhalmi Lombkorona TanösvényPannonhalmi Lombkorona Tanösvény

 

 

Lengyel-annafürdői Lombkorona Tanösvény

Lengyel-Annafürdő közel száz hektáros parkjában az erdei iskola, a vadaspark és a játszótér mellett találunk egy lombkorona tanösvényt is. Ez a 30 méteres sétány a Sasfészek-kilátóhoz kapcsolódik, és interaktív szemléltető eszközökkel mutatja be az erdő világát kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Szállásjavaslatok a közeli Dombóváron>>

 Lengyel-annafürdői Lombkorona TanösvényLengyel-annafürdői Lombkorona Tanösvény

 

 

Ipolytarnóci Lombkorona Tanösvény

Ipolytarnóc geológiai szempontból kiemelt őslénytani lelőhely, így a természettudományok kedvelői előszeretettel látogatnak ide az ország minden részéről. Az itt található, 110 méteres lombkorona sétányon kisgyerekekkel is bátran át lehet kelni, és a parkban további izgalmas programok közül választhatsz. Végigjárhatsz több geológiai ösvényt, a miocén erdőben megnézheted milyen állatok és növények éltek Földünkön 17 millió évvel ezelőtt, de konferenciákat, csapatépítőket és osztálykirándulásokat is szerveznek ide.

Szálláshelyek a környéken>>

 


Erzsébet ligeti Lombkorona Sétány és Kilátó

Március és október között látogatható Gyomaendrődön a több mint 1000 méter hosszú lombkorona sétány, ahol egy 15 méter magas kilátóból tekinthetünk le az alattunk elterülő tájra. A hely különlegessége, hogy akár csónakkal is közlekedhetünk, miközben a holtágat tudjuk tanulmányozni. Iskolai csoportok számára rendszeresen szerveznek ide túrákat és kincsvadászatokat, de nem csak a gyerekek, hanem mindegyik korcsoport talál itt izgalmas felfedeznivalókat magának.

Pihenj a gyomaendrődi Hárs Thermál Hotelben>>
Egyél és igyál a gyomaendrődi vendéglátóhelyeken>>

 Erzsébet ligeti Lombkorona Sétány és KilátóErzsébet ligeti Lombkorona Sétány és Kilátó

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Eger városának hallatán talán elsőre a külföldön is ismert és elismert borfajta, az egri bikavér juthat eszünkbe, ám az Egri járás székhelyeként ennél sokkal több mindent nyújt az ott élők és az odalátogatók számára.
Itthon is több olyan szállodát találunk már, ahol a hely saját kalandparkjában vezethetjük le a felesleges energiát - most ebből mutatunk nektek néhányat.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10+2 legszebb természeti látnivaló Magyarországon - Mars-expedíció, Holdra lépés és rejtőzködő csodák a természetben
Sétáljatok vörös lankákon, másszatok fel a szélfútta fennsíkokra, utazzatok vissza a múltba, mert ezúttal a természetben lapuló, 12 különleges kincs nyomába eredünk. Magyarország legszebb természeti kincsei és látnivalói közül muatunk most párat.
6 kihagyhatatlan látnivaló Pannonhalmán
Győr szomszédságában fekszik Pannonhalma, mely a Világörökség részét képező Bencés Főapátság otthona. Nyugodtan tervezzünk egész napos programmal, ha ezt a várost választjuk kirándulásunk célpontjául, hiszen az épületek és múzeumok bebarangolása, a gyógynövénykert megismerése, valamint az itt készült ételek és italok kóstolása közben biztosan nem fogunk hazasietni.
Lelki feltöltődés Magyarország festői zarándokútjain – utazás szent helyeken át
Magas hegyeket, sík vidékeket, madárdalos erdőket vagy történelmi városokat is kereszteznek Magyarország zarándokútjai. Láthatsz mesébe illő kápolnákat, templomokat, kegyhelyeket, forrásokat, de kirándulás közben elmerülhetsz önmagadban és a természet szépségeiben is.
Függőhídtól a láperdők titkáig: 5 lenyűgöző tanösvény, amit be kell járni
Végre itt a tavasz, ezért összegyűjtöttük nektek néhányat a legszebb hazai tanösvények közül, melyekkel érdemes megnyitni az idei túraszezont. Hódítsátok meg a cölöpsétányokon vagy ösvényeken át a természetet, miközben különleges kalandokban lesz részetek!
10 varázslatos lombkorona sétány Magyarországon
Igazi csemegét kínálnak a természetjáróknak és a könnyed sétára vágyóknak is Magyarország mesés lombkoronaösvényei, melyek ellenállhatatlan erdei kirándulásra ösztönzik a kalandvágyókat. Az egyedülálló, hangulatos barangoláson a természet megnyugtató közelségét, az erdő hangjait és a páratlan látványt egyszerre élvezheted ki méterekkel a föld felett! Íme, 10 lélegzetelállító lombkorona sétány, ahol a helyi élővilágot természetes közegében szemlélheted meg!