Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Városlátogatás Egerben

Eger városának hallatán talán elsőre a külföldön is ismert és elismert borfajta, az egri bikavér juthat eszünkbe, ám az Egri járás székhelyeként ennél sokkal több mindent nyújt az ott élők és az odalátogatók számára.

Az Eger-patak völgyében, a Bükk-vidék délnyugati szélén található város számtalan lehetőséggel kecsegtet: barokkos környezet, finom borok, óriási vendégszeretet, rengeteg látni- és tennivaló, számtalan élmény, mint a túrázás vagy fürdőzés vár minket.

Szállásajánlatok Egerben>>

Egerben szebbnél szebb utcákban sétálhatunkEgerben szebbnél szebb utcákban sétálhatunk

 

Szálls tipp Egerben: Szent István Hotel*** 15 percre a belvárostól, az Egeri vár felett kínál szállást félpanziós ellátással, wellnessrészleg használattal, 6000m2-es parkosított zöld területen. Egész évben kedvező ajánlatokkal várják a vendégeket>>

 

Nevezetességek, amiket nem szabad kihagyni

Az egyik legismertebb látnivaló, a város fő szimbóluma és hazánk egyik legnépszerűbb múzeuma, az Egri vár, számtalan kiállításnak és rendezvénynek ad otthont. Ha a történelmi helyszín mellett a templomok iránt érdeklődik az ember, kihagyhatatlan az Egri Bazilika és Érseki Palota - aminek díszkertje minden évszakban gyönyörű -, de érdemes elidőzni a Dobó István téren is. A múzeumok és kiállítások sorát pedig a Kelet-Közép Európában egyedülálló Beatles-múzeum, a Sportmúzeum vagy a Ziffer Sándor galéria színesiti.

Azt hihetnénk, hogy a látnivalók sora itt véget is ért, pedig még meg sem említettük az egri Botanikus kerteta Zsolnay kutat és az egri borkóstolás ikonikus helyét, a Szépasszony-völgyet, mely a belvárostól mindössze 10-15 percnyi sétával elérhető.

Szállásajánlatunk a patinás Hotel Eger & Park**** a történelmi kisváros központjában, a Dobó tértől 500 méterre, az Érsekkert és a Török Fürdő szomszédságában helyezkedik el. A vendégek két négycsillagos épületszárny közül választhatnak. Tovább>>

Az Egri Bazilika Heves megye harmadik legmagasabb épületeAz Egri Bazilika Heves megye harmadik legmagasabb épülete

 

Ha megéheznétek, térjetek be a Macok Bisztró&Borbárba, ahol fiatalos bisztró környezetben ehettek egy jót, és pluszban helyi borászatok borait is megkóstolhatjátok, mindezt a város központjában. Tovább>>

 

Érseki PalotaÉrseki Palota

 

 

Török emlékek

Akit a török hódoltságból fent maradt épületek hoznak lázba, nekik a Valide Sultana Fürdőrom, az ország egyik legjobb állapotának örvendő egri Minaret és a ma is működő, több mint 400 éves Török fürdő a legjobb választás.

Török fürdő Egerben.Török fürdő Egerben.

 

A fürdőzés rajongóinak is jó hírünk van

Eger igazi fürdővárosnak tekinthető a Termálfürdőjével, ahol 13 medence várja a vendégeket, de ott van még a különlegességnek számító Török fürdő, két uszoda és gyógy-park is. A környéken több egyedi hangulatú és izgalmas szolgáltatásokat kínáló fürdő várja a látogatókat: Egerszalókon a Nosztalgia- és a Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő, Bükkszéken a Bükkszékfürdő Fürdőház, Mezőkövesden a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, Demjében pedig a Demjéni Gyógyfürdő és Aqua Park.

Az Egri Termálfürdő egész évben várja a pihenni és csobbanni vágyókat..Az Egri Termálfürdő egész évben várja a pihenni és csobbanni vágyókat..

 

Fedezzétek fel a környéket!

A kirándulások szerelmeseinek szintén tökéletes úticél lehet, hiszen Eger idilli környezete és a Bükki Nemzeti Park páratlan lehetőségeket kínál. Fedezzétek fel a vízeséseket, lenyűgöző panorámát nyújtó hegycsúcsokat, barlangokat és megannyi más túralehetőséget. Érdemes ellátogatni az Eger-patak völgyében épült, vulkáni kőzetekből álló hegyoldalak által közrefogott, egyszerűen mesés fekvésű Szarvaskőre. Ellátogathatunk még Egerszalókra, ahol a község szimbólumaként ismert Sódombon kívül több érdekes program is vár ránk, valamint Szilvásváradra és Felsőtárkányra is, amelyek csodálatos természeti adottságaikkal remek kirándulóhelyek akár családi kirándulások alkalmával is.

A szilvásváradi Sipovics tengerszemig csodás erdei utak vezetnekA szilvásváradi Sipovics tengerszemig csodás erdei utak vezetnek

 

Hotel Korona Wellness & Borhotel, Eger

Eger egyik legtöbb szolgáltatását nyújtó szállodája a Hotel Korona Wellness&Borhotel****. A szálloda kuriózuma az épület alatt húzódó, és a szállóvendégek számára ingyenesen látogatható 220 éves István Pince és Bormúzeum, ahol borkóstolókat és borgasztronómiai programokat is tartanak. Az érdekes programlehetőségeknek itt még nincs vége: a hotelben található ugyanis a világ jelenlegi legnagyobb Beatles múzeuma is. A szálloda saját éttermében finom ételekből és italokból vaszthatunk, egy kiadós városnézés vagy kirándulás utána pedig lazíthatunk egyet a szálloda wellnessrészlegében. Tovább a szálloda ajánlataihoz>>

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Magyarország lovasnemzet, és ennek megfelelően rengeteg olyan szállás közül választhatunk, ahol a kikapcsolódás részét képzik a jobbnál jobb lovas programok. Ezekből mutatunk most néhányat.
Magyarországon számos lombkoronasétány található, ahol a föld felszínétől pár méteres magasságban sétálhatsz a fák között, hogy korábban soha nem látott nézőpontból csodálhasd meg a környezetet.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.
Tavaszi kirándulásra termett városok - szállásajánlóval
A napfényes tavaszi időben nincs is jobb egy szuper kirándulásnál. Ajánló cikkünkben olyan településekről olvashattok, ahol a wellness pihenés mellett számtalan érdekes látnivaló, izgalmas programok és meseszép környezet vár rátok. Így hát elő a bőröndökkel és kezdjetek csomagolni!
Ötletek belföldi nyaraláshoz - 10 szálloda közvetlen átjárással a fürdőbe
Szuper belföldi családi nyaralás vár rátok, ha olyan szállodát választotok az ide vakáció helyszínéül, ahonnan közvetlen átjárással megközelíthető az éményfürdő. Az elsőosztályú kulináris élmények és szórakozási lehetőségek mellett ezernyi közös élményt szerezhettek az alábbi 10 hazai hotelben. Hozzátok ki a maximumot az idei nyaralásból!