Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

10 varázslatos lombkorona sétány Magyarországon

Igazi csemegét kínálnak a természetjáróknak és a könnyed sétára vágyóknak is Magyarország mesés lombkoronaösvényei, melyek ellenállhatatlan erdei kirándulásra ösztönzik a kalandvágyókat. Az egyedülálló, hangulatos barangoláson a természet megnyugtató közelségét, az erdő hangjait és a páratlan látványt egyszerre élvezheted ki méterekkel a föld felett! Íme, 10 lélegzetelállító lombkorona sétány, ahol a helyi élővilágot természetes közegében szemlélheted meg!

 

Makói lombkorona sétány

Makón, a Maros partjának árterében, a kalandparkhoz közel találhatsz rá arra a csodálatos lombkorona sétányra, mely közel 200 méteren át mutatja be a varázslatos helyi élővilágot. A 10 méteres magasságban történő túrázáson az információs táblákon túl izgalmas függőhíddal, megújult élményelemekkel, pihenést kínáló Hagyma-terasszal, illetve 18 méter magasról induló, spirálos csúszdatoronnyal is találkozhatsz.

Szálláslehetőségek Makón és környékén>>

10 varázslatos lombkorona sétány Magyarországon - makói lombkorona sétány10 varázslatos lombkorona sétány Magyarországon - makói lombkorona sétány

 

 

Pannonhalmi lombkorona tanösvény

Karnyújtásnyira a Pannonhalmi Bencés Főapátságtól, festői környezetben tett sétán juthatsz el a halat ábrázoló, lépcső nélküli Pannonhalmi lombkorona tanösvényhez. A keresztény jelképet formáló faszerkezet teljes hossza nem éri el a 80 métert, de elhelyezkedése miatti ritka panorámája mégis szemkápráztató látványt kínál a Sokorói-dombságra. A látnivaló mögött pedig közvetlenül a Boldog Mór-kilátóba is felmászhatsz.

Szálláslehetőségek Pannonhalma környékén>>

10 varázslatos lombkorona sétány Magyarországon - pannonhalmi lombkorona tanösvény10 varázslatos lombkorona sétány Magyarországon - pannonhalmi lombkorona tanösvény

 

 

Kaszói lombkorona sétány

„Somogy zöld szívét”, Kaszót több oldalról is felfedezheted a 4 eltérő hosszúságú tanösvénynek köszönhetően. Ezek közül azonban talán a 124 méter hosszú lombkorona sétány a legkülönlegesebb, ahol 9 méteres magasságban, interaktív táblák kísérik az utadat. A közelben sütögetési lehetőség is kínálkozik, így érdemes egy kis szalonnát, kenyeret, hagymát is pakolni a magaslati túrához.

Szálláslehetőségek Kaszó környékén>>

10 varázslatos lombkorona sétány Magyarországon - kaszói lombkorona sétány10 varázslatos lombkorona sétány Magyarországon - kaszói lombkorona sétány

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!

 

 

Sás-völgyi lombkorona sétány

A Mecsek kedvelt túrahelyszínén, Hetvehelyen 6 méterrel a föld fölött magasodik az 50 méter hosszú Sás-völgyi lombkorona sétány, amin jelenleg is tartanak a felújítási munkálatok. A vastag tölgyfarönkökből és égerből ácsolt építmény a Dél-Dunántúl első lomkorona sétánya volt, mely az Erdő Háza mellett létesült.

10 varázslatos lombkorona sétány Magyarországon - Sás-völgyi lombkorona sétány10 varázslatos lombkorona sétány Magyarországon - Sás-völgyi lombkorona sétány

 

 

Erzsébet Ligeti Lombkorona Sétány

Csivitelő madarak zenésítik meg a gyomaendrődi kirándulást, az Erzsébet Ligeti Lombkorona Sétány és Kilátónál, mely a Hantoskerti-holtággal körülölelt félszigeten, a városka szélén helyezkedik el.  A többszintes panorámapont tetején 15 méter magas, üvegpadlós balkonkilátó is helyet kapott. A játékos sétaút mellé pedig egy csónakos, vízi tanösvényt is bebarangolhatsz. 

Szálláslehetőségek Gyomaendrődön és környékén>>

10 varázslatos lombkorona sétány Magyarországon - Erzsébet Ligeti Lombkorona Sétány/ Fotó: ittjartam.hu10 varázslatos lombkorona sétány Magyarországon - Erzsébet Ligeti Lombkorona Sétány/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

Tardosi lombkorona tanösvény

A Gerecse egyik szuper látványosságának számít a Tardosi lombkorona tanösvény, mely Süttő és Tardos községek határán ível át. A hajdani kőbánya területén létrehozott, 44 méter átmérőjű, kör alakú sétaút legmagasabb pontja 11 méterre van a földtől és, ha szerencséd van, akkor az alattad futó, időszakos vízfolyást is megfigyelheted róla. Lépcsők hiányában pedig babakocsival vagy kerekesszékkel is probléma nélkül bejárható.

Szálláslehetőségek Tardos környékén>>

10 varázslatos lombkorona sétány Magyarországon - tardosi lombkorona tanösvény/ Fotó: ittjartam.hu10 varázslatos lombkorona sétány Magyarországon - tardosi lombkorona tanösvény/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

Tuzson lombkorona sétány

Földtani örökségünk lebilincselő ékessége az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területe, ahol 110 méter hosszan kalandozhatsz az erdő koronái között a lombkoronaösvényen. Mássz fel a Tuzson toronyba, hallgasd meg az erdőlakók hangját, lépkedj át a ringó függőhídon és gyönyörködj a mesés környezetben! A gyerekeket játszótér és csúszda, a családokat pedig büfé várja. A lombkorona sétány felújítása után 2023 augusztus közepétől fogad újra látogatókat.

Figyelem! A Tuzson lombkorona sétány átmenetileg nem látogatható! Várhatóan augusztus közepétől fogad újra látogatókat.

Szálláslehetőségek Ipolytarnóc környékén>>

10 varázslatos lombkorona sétány Magyarországon - Tuzson lombkorona sétány/ Fotó: Kozma Attila, Bükki Nemzeti Park Igazgatóság10 varázslatos lombkorona sétány Magyarországon - Tuzson lombkorona sétány/ Fotó: Kozma Attila, Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Így vészeld át a nyár legforróbb napjait - TOP 5 élményfürdő Magyarországon
Kültéri medencék élményelemekkel, csúszdák, vízivilágok a legkisebbeknek, kinti és benti szórakozási lehetőségek az egész családnak - csobbanjatok Magyarország élményfürőiben, és frissüljetek fel a kánikulában. Íme 5 hazai fürdő, ahol még kánikulában is garantáltan kellemes lesz a pihenés.

 

 

Jeli Arborétum lombkorona sétány

Emlékezetes túrát tehetsz a Sziklás-hegységben jellemző óriásfenyők koronájában, ha a Vas vármegyei Kám melletti Jeli Arborétum 130 méter hosszú lombkorona sétányát veszed célba. A 10 méteres magasságban a tobozok, tűlevelek között feltűnnek a helyi madárfajok is, testközelből ismerheted meg például a feketeharkályt. Az ismertető táblákon elhelyezett QR-kódok leolvasásával megszólalnak az itt élő madarak. Lefelé már nem kell lépcsőznöd: egy óriáscsúszdán érhetsz földet.

Szálláslehetőségek Kám környékén>>

10 varázslatos lombkorona sétány Magyarországon - Fotó: Jeli Arborétum lombkorona sétány10 varázslatos lombkorona sétány Magyarországon - Fotó: Jeli Arborétum lombkorona sétány

 

 

Lengyel-Annafürdői lombkorona sétány

A meseszerű Lengyel-Annafürdő a Tolnai-hegyhát déli felén húzódik végig. Ha erre kirándulsz, akkor feltétlen keresd meg az akácfából emelt, 15 méter magas Rétisasfészek-kilátót, melyhez egy 30 méter hosszú lombkorona-ösvény csatlakozik! A kellemesen kialakított emelkedő miatt idősebbeknek és babakocsival érkezőknek is könnyen leküzdhető lesz a játékos elemekkel színesített sétaút.

Szálláslehetőségek Lengyel környékén>>

 

 

Karcagi Parkerdő és lombkorona sétány

A Karcagi Parkerdő igazi felüdülést ígér az aktív kikapcsolódásra éhes túrázóknak. Azonban feltétlen érdemes bejárni a majdnem 300 méter hosszú lombkorona sétányt is, ami 6-7 méter magasan kanyarog a föld felett. A 40 interaktív állomáson hasznos tudással gazdagodsz, miközben játékos feladatokat oldasz meg. Ám játszótér és bográcsozóhely is akad a közelben.

Szálláslehetőségek Karcag környékén>>

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Lássuk be, gyerekekkel utazni sokszor kihívásokkal teli feladat, ezért a szállásválasztásnál különös figyelmet kell fordítanunk az igényeikre. Cikkünkben olyan szállodákat válogattunk össze, ahol egész biztosan egy percet sem fognak unatkozni családunk legfiatalabb tagjai!
Szereted a kalandokat és nyitott vagy az újdonságokra? Akkor a forró nyarakon nem is kerülhetne jobb ital a poharadba, mint a csilingelő jégkockákkal bélelt gin tonic! A fanyar, mégis könnyed ízvilággal párosuló szomjoltót Budapest legjobb gin tonic-lelőhelyein is elkortyolgathatod, ráadásul páratlan környezetben! Cikkünkben 10 szuper bár mutatkozik be, amik tökéletesek lesznek a stílusos iszogatáshoz. Nem csupán gin tonic rajongóknak.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.