Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Sípályák Magyarországon - csillagfényes siklások, körpanorámás rönkházak és alpesi hangulat

Elragadó, hófödte hegyvidékek között rejtőznek Magyarország legklasszabb sípályái, ahol végre önfeledten hódolhattok a száguldás élményének – akár snowboardozás közben is. Csakhogy ennél jóval több kaland lapul a tarsolyunkban... Nézzétek meg!

 

Téli szórakozás Eplényben: Síaréna Vibe Park

Az év legnagyobb részében az eplényi Kaland Hegy vonzza magához az élményekre éhes látogatókat, ahol szép időben a libegő, a mezítlábas tanösvény és az Ámos-hegyi kilátó csodás panorámája örvendezteti meg az érdeklődőket.
Azonban a Bakony szívében télen is bőven akad izgalmas program – különösen akkor, ha nem vetitek meg a téli sportokat. Miután a vastag hótakaró beborítja a Síaréna Vibe Park területét, közel 8 kilométernyi pályarendszer áll a rendelkezésetekre, ahol a kedveteknek és a tudásszinteteknek megfelelően 16 különböző útvonalat választhattok magatoknak. Itt nyúlik el hazánk leghosszabb, megállás nélkül síelhető szakasza is, ami kis híján 2 kilométer tömény szórakozást kínál. Az utóbbi hírt pedig nem csak a síelők fogadhatják mosolygós arccal, hanem a snowboard rajongók is, akik a kicsi és a nagy ugrásokat egyaránt gyakorolhatják a Nitro Snowparkban.
Akkor sincs gond, ha a gyerkőcök már unják a havas kikapcsolódást, hiszen őket hétvégente képzett animátorok várják remek játszósarokkal.
Ha síelés közben rátok törne az éhség, akkor pedig vegyétek az irányt az olyan kifogástalan vendéglátóhelyek felé, mint a Holle anyó hüttéje, a Pizza kunyhó vagy a Parázs Grill Bár!

Szállásajánlatok Eplény környékén>>

Síaréna Vibe Park / Fotó:Réti GerzsonSíaréna Vibe Park / Fotó:Réti Gerzson

 

Gőzölgő hütték, panorámás rönkbár és csillagfényes lesiklás: Mátraszentistván Sípark

A Mátra nyáron zöldellő hegyvidékei télen úgy festenek, mintha porcukorba mártották volna őket. Ezt a különleges, alpesi hangulatot csak tovább fokozza, amikor beléptek a Mátraszentistváni Sípark kapuján. A közel 4 km-es pályarendszeren 10 fantasztikus útvonal osztozik, ahol könnyed lankák és meredekebb ívek váltják egymást. A maximális síélmény megteremtésére hidak, tavak, rönkházak és lélegzetelállító panoráma is a rendelkezésetekre áll. A tökéletes terepet pedig hóágyúk segítségével tudják nektek folyamatosan biztosítani.
Szerencsére akkor sem ér véget a móka, ha a nap már a horizont mögé bukik, ugyanis a 3000 méternyi, kivilágított sípálya gondoskodik róla, hogy a csillagok szikrázó fényében is tovább élvezhessétek csúszkálást.
Természetesen az extrém sportok megszállottainak is készülnek a vendéglátók, így ugratókkal, óriás hullámokkal felvértezett funparkban is csiszolgathatjátok a snowboard tudásotokat, ha szeretnétek.
Amikor pedig már kellőképpen átfagytatok, és jól jönne egy kis melegség, akkor keressétek fel a rusztikus hangulatú hüttét vagy a körpanorámát nyújtó rönkbárt, hogy a legfinomabb palóc és szlovák különlegességeket, valamit az ínycsiklandó gőzgombócot is megkóstolhassátok!

Szállásajánlatok a közelben>>

A kép illusztráció.A kép illusztráció.

 

Szuper sípályáktól a hófánkig: Zemplén Kalandpark

Felsorolni is nehéz, hogy mennyi elképesztő élményt kínál a sátoraljaújhelyi  Zemplén Kalandpark, melynek nyári attrakciói közé tartozik az extrém átcsúszópálya, a bob, a libegő és a kalandtúra pályák is.
A tél beköszöntével pedig igazi mesevilágba csöppenhettek, ha erre sodor benneteket a szél. Garantáltan beleszerettek majd a 3 kitűnő sípályába, melyek közül az egyik hazánk legszélesebb és leghosszabb műanyag borítású útvonalával büszkélkedhet. Ha beiktatnátok egy kis pihenést két lesiklás közé, akkor érdemes megtekintenetek a Magyarországon egyedülálló látványosságnak számító Símúzeumot is!
Szeretnétek esetleg még több élménnyel gazdagodni? Akkor hozzátok ki a maximumot a téli sportokból, mert a hűvös jégcsarnokban izgalmas korizós pillanatokban lehet részetek! Vagy mondjatok „igent” egy kis hófánkozásra, amit a gyerekek és a felnőttek is egyformán imádni fognak!

Szálláslehetőségek a közelben>>

A kép illusztráció.A kép illusztráció.

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Legyen szó a karácsonyról, húsvétról, vagy bármelyik más ünnepről, mindenképpen közös pont bennük, hogy mindegyikhez rengeteg hagyomány kapcsolódik. Nem kivétel ez alól a farsang sem, mely a telet zárja, és teszi ezt igazán izgalmas szokásokkal tarkítva.
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!