Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Színdarabok, melyek garantáltan levesznek a lábadról

A lassan téliesre forduló hideg időben az egyik legjobb program a színház, mi pedig abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy hazánkban rengeteg tehetséges színész áll színpadra, hogy néhány órára egy másik világba kalauzoljanak minket. Cikkünkben 5 olyan színdarabot gyűjtöttünk össze, melyeket biztosan imádni fogtok, és ha csak egyet is megnéztek közülük, máris a jegyeket fogjátok böngészni a következőre.

 

Foglalj budapesti szállást>>

 

A Pál utcai fiúk

Vígszínház

A magyar irodalom egyik legszínvonalasabb művét Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián viszi színpadra, melynek témája, valamint a szerzők csupa érzelemmel átitatott betétdalai a felnőtteket és a fiatalabb generációt is magával ragadja. A színészek élén, Rácz tanár úr szerepében Fesztbaum Béla látható, de megannyi fiatal művész is felvonul a darabban, úgy mint Ertl Zsombor, aki Bokát játssza, vagy Dino Benjamin  Nemecsekként. A Marton László rendezésében bemutatott színdarabra a nagy érdeklődésnek köszönhetően jegyek már csak korlátozott számban kaphatóak, érdemes tehát igyekezni, ha még ebben az évben látni szeretnénk a grund hőseinek történetét.

Színdarabok, melyek garantáltan levesznek a lábadról - A Pál utcai fiúk/ Fotó: Vígszínház Facebook oldalaSzíndarabok, melyek garantáltan levesznek a lábadról - A Pál utcai fiúk/ Fotó: Vígszínház Facebook oldala

 

Pinokkió 

Vígszínház

Azt gondolnánk, hogy Pinokkió meséjét mindenki ismeri, azonban az az igazság, hogy Carlo Collodi 1883-ban megjelent eredeti regényét már nagyon kevesen olvassák. A decemberben bemutatásra kerülő darab éppen emiatt támaszkodik erre a történetre, mely hihetetlenül szórakoztató, fordulatos és néha ijesztő is a megszokott sztorihoz képest. A szereposztásban igazi sztárparádé várható; a világ leghíresebb fabábujának bőrébe Dino Benjamin bújik, de színpadra lép Hegyi Barbara, Kern András, Halász Judit és Borbiczki Ferenc is. Jegyek már vásárolhatóak a közelgő premierre, mely karácsonyi ajándékként is tökéletes lehet a színházkedvelők számára.

 

 

Anyám tyúkja 1.

Örkény István Színház

Általános iskolai és gimnáziumi tanulmányaink alatt több száz verset, versrészletet, vagy sort kellett megtanulnunk, melyek egy része már egy hónappal később a múlt homályába veszett, némelyik azonban makacsul beleégett memóriánkba, és néha most is eszünkbe jut. Az emlékek leporolásában a Mácsai Pál és Várady Szabolcs által megálmodott Anyám tyúkja (1.) elnevezésű darab nyújt segítséget, melyben a magyar irodalom 100 legismertebb versét szavalják el az Örkény színpadán, olyan művészek tolmácsolásában, mint Csuja Imre, Pogány Judit, Für Anikó, Nagy Zsolt vagy Kakonyi Árpád.

Színdarabok, melyek garantáltan levesznek a lábadról - Anyám tyúkja 1./ Fotó: Örkény Színház Facebook oldalaSzíndarabok, melyek garantáltan levesznek a lábadról - Anyám tyúkja 1./ Fotó: Örkény Színház Facebook oldala

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Varázslatos őszi kirándulóhelyek Budapest környékén
Unatkozol? Ne ülj a négy fal között ősszel se, hiszen Budapest környéke számos varázslatos kirándulóhelyet rejt! Mozdulj ki velünk, mert listába szedtünk 5+1 őszi programtippet, amitől tátva marad a szád! Fedezd fel az ország egyik legjobb és legújabb tanösvényét Dunakeszin vagy barangolj a Dunakanyarban!

 

 

Aranyoskám

Madách Színház

Tavaly szeptemberben tűzte műsorára a Madách Színház az Aranyoskám című musicalt, melyhez a Dustin Hoffmann főszereplésével készült, azonos című film szolgáltatta az alapot. A hivatalos Broadway-bemutatót követően előszőr Magyarországra hozták el, Szirtes Tamás rendezésében úgynevezett non-replica változatban, vagyis saját direktori, koreográfia, jelmez és díszlet koncepcióval. A főszerepben váltva Sánta László és Serbán Attila látható, de Peller Anna, Hajdú Steve, Szerednyey Béla és Csákányi Eszter is garancia az egész estés szórakozásra. Jegyek már januárra válthatóak, ha újévi fogadalomként valaki a színházba járást írná fel a listájára.

Színdarabok, melyek garantáltan levesznek a lábadról - Aranyoskám/ Fotó: Madách Színház Facebook oldalaSzíndarabok, melyek garantáltan levesznek a lábadról - Aranyoskám/ Fotó: Madách Színház Facebook oldala

 

 

A dzsungel könyve

Vígszínház

A dzsungel könyve nem véletlenül élt meg több mint 1300 előadást, hiszen a születésről, halálról, barátságról, magányról szóló mű ugyanúgy megállja a helyét ma, mint 30 évvel ezelőtt. A két részletben színpadra vitt zenés darab rendezői székében Hegedűs D. Géza kapott helyet, és irányításával egy teljesen más szemléletmóddal átitatott alkotást láthatunk a Vígszínház pódiumán. Az este folyamán Dés László és Geszti Péter jól ismert dalai csendülnek fel, Csiby Gergely, Borbiczki Ferenc, Szabó Patrícia, Reviczky Gábor, Stohl András és Brasch Bence által.

Színdarabok, melyek garantáltan levesznek a lábadról - A dzsungel könyve/ Fotó: Vígszínház Facebook oldalaSzíndarabok, melyek garantáltan levesznek a lábadról - A dzsungel könyve/ Fotó: Vígszínház Facebook oldala

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Magas hegyeket, sík vidékeket, madárdalos erdőket vagy történelmi városokat is kereszteznek Magyarország zarándokútjai. Láthatsz mesébe illő kápolnákat, templomokat, kegyhelyeket, forrásokat, de kirándulás közben elmerülhetsz önmagadban és a természet szépségeiben is.
Az Északi-középhegység gyöngyszeme, a Cserhát változatos növényvilága és kirándulóhelyei miatt országunk egyik legkedveltebb turistacélpontja. Megijednünk akkor sem kell, ha nem rólunk mintázták a Vadon című film főszereplőjét, hiszen Palócföld közelsége rengeteg kulturális programlehetőséget biztosít a család minden tagja számára.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Ötletek belföldi nyaraláshoz - 10 szálloda közvetlen átjárással a fürdőbe
Szuper belföldi családi nyaralás vár rátok, ha olyan szállodát választotok az ide vakáció helyszínéül, ahonnan közvetlen átjárással megközelíthető az éményfürdő. Az elsőosztályú kulináris élmények és szórakozási lehetőségek mellett ezernyi közös élményt szerezhettek az alábbi 10 hazai hotelben. Hozzátok ki a maximumot az idei nyaralásból!