Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

„A zene az kell!” – mesés koncert a cseppkőbarlangban és kihagyhatatlan látnivalók zenerajongóknak

Ismeritek az érzést, amikor dühösek, csalódottak vagy épp szomorúak vagytok, de a kedvenc dalotok hallgatása közben felvidultok? Nos, ez nem véletlen. Tudományos tény, hogy zenehallgatás közben csökken a mentális stressz, erősödik az immunrendszer és a hangulatunk is javulhat. Ezért most olyan szuper programokat, látnivalókat hoztunk, ahol a zenéé lesz a főszerep. Barlangi koncertek, csodás kiállítások és lebilincselő múzeumok várnak rátok Magyarországon.

 

Magyar Zene Háza (Budapest)

Látványra sem utolsó a Városligetben emelt, Sou Fujimoto kortárs japán építész által életre hívott Magyar Zene Háza. A természet és a modern építészet összeolvadásából született építményben csodálatos zenei utazáson vehettek részt. A kreativitást ösztönző Hangtérben egy földöntúli világba csöppenhettek, ahol bátran zenélhettek és játszhattok a hangokkal. Az izgalmas installációk kipróbálása során azért a hangművészet csínját-bínját is kifürkészhetitek – némi zenetörténettel fűszerezve. Ezenkívül lazíthattok a hangdóm babzsákjain ülve is, ahol a zenei élményt félgömb alakú, kupolára feszített vetítővászon varázsolja felejthetetlenné.

Tipp! Az állandó- és időszaki kiállítások ugyancsak sok érdekességgel szolgálnak a látogatóknak. Az egyik legnépszerűbb program jelenleg az október 29-ig megtekinthető, „Nekünk írták a dalt!” című tárlat, mely a magyar popzene hőskorába enged betekintést 1957-től egészen a rendszerváltásig.

Kihagyhatatlan látnivalók zenerajongóknak - Magyar Zene Háza/ Fotó: LIGET-BUDAPESTKihagyhatatlan látnivalók zenerajongóknak - Magyar Zene Háza/ Fotó: LIGET-BUDAPEST

Kihagyhatatlan látnivalók zenerajongóknak - Magyar Zene Háza/ Fotó: LIGET-BUDAPESTKihagyhatatlan látnivalók zenerajongóknak - Magyar Zene Háza/ Fotó: LIGET-BUDAPEST

 

 

Egri Road Beatles Múzeum (Eger)

450 négyzetméternyi elképesztő gyűjteményt nézegethettek végig az Egri Road Beatles Múzeumban, mely Közép-Európában is páratlan szórakozást kínál. A 2500 tárgyi emléket a pincétől az emeletig interaktív élményelemekkel turbózták fel. Így a fotók, koncertfelvételek, filmrészletek, makettek, ruhadarabok megtekintése mellett bele is hallgathattok az angol beatzenekar klasszikussá vált dallamaiba. A kirándulás fénypontja a Sárga tengeralattjáró előtt elhelyezett gitár, ahol a kedvenc Beatles slágereket magatok kelthetitek életre!

Kihagyhatatlan látnivalók zenerajongóknak - Fotó: Egri Road Beatles MúzeumKihagyhatatlan látnivalók zenerajongóknak - Fotó: Egri Road Beatles Múzeum

 

 

Zenetörténeti Múzeum (Budapest)

A Budai Várnegyed szívében bukkanhattok rá a Zenetörténeti Múzeumra, mely 8 termen keresztül kápráztat el a klasszikus hangszerek elbűvölő gyűjteményével. Kezdjétek meg a felfedezést a Ligeti-labirintusból, mely a híres zeneszerző, Ligeti György előtt tiszteleg! Az út során zenei témájú jelvények, érmek, emlékszobák elevenednek meg előttetek. Az biztos, hogy nem fogtok unatkozni a hegedűkészítő- és a zongora műhelyben sem!

Kihagyhatatlan látnivalók zenerajongóknak - Zenetörténeti Múzeum/ Fotó: ittartam.huKihagyhatatlan látnivalók zenerajongóknak - Zenetörténeti Múzeum/ Fotó: ittartam.hu

 

 

+1 kaland: Játék a hangokkal Zalakaroson

A szuper fürdővárosban, Zalakaroson bámulatos kirándulóhelyen kerülhettek közelebb a melódiákhoz a Termáltó és Ökopartnál. Így miután átkeltetek a vízen elhelyezett tipegőkön, megmásztátok a kilátót (és le is csúsztatok az óriáscsúszdán), már csak a Hangok pavilonja felé kell vennetek az irányt. Keltsétek életre a dallamokat az eltérő, hangkeltő elemek segítségével ebben a remek szabadidő parkban!  

Tipp! Még több zenével kapcsolatos helyszínt is felfedeznétek? Akkor irány a budapesti Bartók Emlékház, illetve a szigetszentmiklósi Ádám Jenő Emlékház!

Kihagyhatatlan látnivalók zenerajongóknak - Hangok pavilonja (Zalakaros)Kihagyhatatlan látnivalók zenerajongóknak - Hangok pavilonja (Zalakaros)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10+1 felnőttbarát szállás nyár végi romantikus kiruccanáshoz
Gondtalan csobbanás, halk relaxálás, harmónia, énidő, befelé figyelés és egymásra hangolódás – pontosan ilyen, amikor valamelyik csodás felnőttbarát szálláslehetőségre esik a választásod. Pihenjetek, töltődjetek, szerezzetek magatoknak és egymásnak romantikus, meglepetésekkel teli napokat! Így, amikor őszbe fordul a nyár, lesz miből erőt meríteni a következő közös kikapcsolódás elérkeztéig.

 

 

3 csodás program zenerajongóknak – különleges helyszínen:

A Fertőrákosi Barlangszínház

Nem csupán az ősvilágig repítő, interaktív Témaparkért éri meg felkeresni a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházat, hanem a modern fény, illetve hangtechnikával rendezett előadásokért is. Képzeljétek el, milyen egyedülálló élményt kínál a föld gyomrában végighallgatni egy koncertet, ahol egyszerre akár 60 zenész szórakoztat benneteket! Szállástippek Fertőrákos környékén>>

Kihagyhatatlan látnivalók zenerajongóknak - Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház/ Fotó: ittjartam.huKihagyhatatlan látnivalók zenerajongóknak - Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

Az aggteleki Baradla-barlang

A cseppkövekkel díszített aggteleki Baradla-barlang roppant sziklacsarnokában az embernek egy pillanatra a lélegzete is elakad. A nem mindennapi hangversenyteremben olykor örökzöld dallamok csendülnek fel. Sőt, ha egy egész koncertre nem is, de egy könnyed, 1 km-es sétára benevezhettek, mert az Aggteleki rövidtúrán ízelítőt kaphattok majd a csodálatos akusztika magával ragadó erejéről. Szállástippek Aggteleken és környékén>>

Kihagyhatatlan látnivalók zenerajongóknak - aggteleki Baradla-barlangKihagyhatatlan látnivalók zenerajongóknak - aggteleki Baradla-barlang

 

 

A Gödöllői Királyi Kastély

A fényűző eleganciát hirdető Gödöllői Királyi Kastélyban szintén beülhettek egy színvonalas zenei produkcióra, ahol szeptemberben még „sétáló koncerteket” is tartanak a múzeumban. A beltéri helyszíneken felül azonban a díszudvar, valamint a kastélypark is évente többször ad otthont a kiváló előadóknak. Bizonyosodjatok meg róla!

Tipp! Vérbeli zenerajongók írják be a naptárba a budapesti, ELEVEN Ősz Fesztivált, amit szeptember 15-16-án rendeznek a Bartók Béla úton! A kulturális kavalkádot zenei produkciók és kiállítások is színesítik, amiket vétek lenne kihagyni!

Kihagyhatatlan látnivalók zenerajongóknak - Gödöllői Királyi KastélyKihagyhatatlan látnivalók zenerajongóknak - Gödöllői Királyi Kastély

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Budapest pályázatot hirdetett Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára, amelynek célja egy olyan ünnepi torta megalkotása, ami alapanyagaiban a múltat, megjelenésébe a jelent képviseli. Az elődöntőn 20 különböző tortát zsűrizett Karácsony Gergely, Mautner Zsófia, Juhos József, Dobos Evelin, Balogh Nóra, Szűcs Árpád és Pataki Ádám.
„Az ezer sziget országának” becézett, Kisalföldön elterülő Szigetközt láperdők, ligeterdők, mocsárrétek és hihetetlenül gazdag élővilág alkotja. Az Öreg-Duna és a Mosoni-Duna ölelésében fekvő kistájon a természet az úr. Így, ha szeretnétek egy jót kirándulni, biciklizni, evezni, horgászni vagy mesés településeket látni, biztosan jó helyen jártok!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.