Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit

2024.02.01 | 6 perc

Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.

 

KOI Restaurant

Cím: 1132 Budapest, Visegrádi utca 14.

A KOI Restaurantról szóló bejegyzéseket olvasva hivatkoznak rájuk japán, de autentikus vietnámi bisztróként is, amely menüjüket böngészve nyer igazán értelmet. A kevésbé vakmerőek választhatnak az olyan, itthon is jobban ismert fogások közül, mint a pad thai, wok zöldségek vagy a hagyományos sushik, a bevállalósabbak viszont akár angolnát, békát és csigát is rendelhetnek. Ha társasággal éreznénk a Visegrádi utcai étterembe falatozni, akkor a hot potot semmiképpen ne hagyjuk ki, majd aznapra engedjük el jól megszokott feketénket, és vessük bele magunkat az ismeretlenbe, hiszen egy vietnámi tojásos kávé garantáltan felteszi az i-re a pontot a kivételes ételsort követően.

5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit - Fotó: Koi Restaurant facebook oldala5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit - Fotó: Koi Restaurant facebook oldala

 

 

 

KHAN Asian Food & Bar

Cím: 1133 Budapest, Ipoly utca 3.

A Holló utcai Sáo megálmodói az étterem hatalmas sikerét követően elhatározták, hogy Újlipótvárost is meghódítják ázsiai fogásaikkal. Az Ipoly utcában kialakított KHAN-ba belépve először a belső enteriőr fog lenyűgözni; a számtalan keleti hangulatot árasztó dísznövény és a sejtelmes lámpák fénye tökéletesen hozza a kontinens fülledt, varászlatos hatását. Nem lesz könnyű eldöntenünk, hogy a földrész mely szegletét ismernénk meg jobban gasztronómiai szempontból, hiszen a fúziós konyhának hála választhatunk több fajta vietnámi pho leves közül, kipróbálhatjuk a tavaszi tekercs „testvérét”, a nyári tekercset, de elmerülhetünk a wokban készült számtalan ételváltozat között is.

5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit - Fotó: KHAN facebook oldala5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit - Fotó: KHAN facebook oldala

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Ízkörútra invitálunk - 10 nemzetközi étterem Budapesten, amit ki kell próbálni!
Szerencsére már nem kell repülőre szállnunk, ha egy másik nemzet konyháját szeretnénk megismerni, hiszen számos olyan étterem található az országban, ahol autentikus fogásokkal várják a vendégeket. Ez nem csak az ízlelőbimbóinknak jelent kulináris utazást, a hangulat és a környezet is illeszkedik a konyha kínálathoz. Cikkünkben 10 olyan budapesti, nemzetközi éttermet mutatunk be, ahol úgy tölthettek el pár órát, mintha több ezer kilométerre lennétek.

 

Yum Yum – Thai food

Cím: 1027 Budapest, Margit körút 46.

Ha nem ismernéd a „Khao Kaeng” típusú étkezés mibenlétét, ajánlatos egyszer ebédidőben ellátogatnod a Margit körút 46. szám alatt található Yum Yum – Thai food gyorsétterembe, és belevetni magad Thaiföld nem mindennapi zamatába, ahol bebizonyítják, hogy a pad thai-on túl is van élet. Az alapvetően rizsre és curryre épült menüben sült ételeket és leveseket is fellelhetünk, de az étlap minden nap változik, így sosem unjuk meg a magyar-thai házaspár különlegességeit. A kis családi vállalkozásként működő büfé 11 és 15 óra között tart nyitva, az aznapi fogásokat nyitás előtt, frissen készítik el, utána már nincs is lehetőségük pótolni azt, így tanácsos korán érkezni, ugyanis zárás környékén előfordulhat, hogy csak az üres tálalók fogadnak majd.

5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit - Fotó: Yum Yum - Thai food5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit - Fotó: Yum Yum - Thai food

 

 

Biang Bisztró

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 20., 1095 Budapest, Vámház krt. 5.

A belvárosban sétálva kis túlzással már minden sarkon szembejön velünk egy kínai étkezde, ahol ugyanazok az ízek kerülnek a tányérunkra. Ezt kívánta túlszárnyalni a Biang csapata, akik hasonlóan a bisztrók kínálatához, leveseket és húsos tésztákat készítenek a vendégek számára, de ínycsiklandó gourmet minőségben. Jelenleg Budapest két pontján, az Oktogonon és a Vámház körúton találkozhatunk velük és Wang mester specialitásaival, többek között a fehér fafülgombasalátával, a tofuval felturbózott száznapos tojással, vagy az erős-savanyú üvegtésztával. Az évek során látványossággá vált tésztakészítő robot is megleshető munka közben mindkét központjukban, így már csak emiatt is érdemes a Biangban vacsoráznunk.

5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit - Fotó: Biang Bisztró5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit - Fotó: Biang Bisztró

 

 

K Point Buda Garden Korean Restaurant

Cím: 1125 Budapest, Diós árok 14/c

Budapest egyértelműen legautentikusabb koreai éttermét tesztelhetjük Budán, ahova minden Ázsia-rajongónak el kell mennie egyszer, ha a klasszikus thai, vietnámi és kínai konyha mellett valami mással is megismerkedne. Az év végi szünetet követően január elején teljesen új étlappal nyitotta meg kapuit a K Point, így annak is jó ötlet lesz újra asztalt foglalnia náluk, aki korábban már kóstolta kézzel készült remekműveiket. Az eredeti nemzeti tradícióknak megfelelően receptjeiket a közösségi étkezéshez igazították, így nagyobb társasággal érkezve tudjuk megtapasztalni igazán a távol-keleti életérzést. Ha bizonytalanok lennénk mit is válasszunk a rengeteg opció közül, akkor lessük meg mit kérnek a helyiek, hiszen az ország koreai közössége is napi szinten megfordul itt.

5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit - Fotó: K Point facebook oldala5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit - Fotó: K Point facebook oldala

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Bár itt található hazánk legmagasabb pontja, ám ennél sokkal több látnivalót tartogat számunkra a Mátra. Kilátókkal, vízesésekkel és különleges természeti képződményekkel gazdag területről van szó, ahol érdemes nagyokat kirándulnunk, sétálnunk és természetesen gyönyörködnünk a leírhatatlanul szép látványban.
Hévíz minden tekintetben hazánk egyik drágaköve, ahol a természet egyik legszebb arcát mutatja: gyógyító vízzel örvendezteti meg az ide érkezőket. Számos egészségügyi problémára ad gyógyírt, de akkor is érdemes felkeresnünk ezt a bájos városkát, ha egy kis kikapcsolódásra vágyunk. Virágba boruló utcái, kellemes kávézói és a kihagyhatatlan fürdője vár minket.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!