Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ti megtalálnátok a kivezető utat? Íme Magyarország legizgalmasabb labirintusai

Ha tombol bennetek a bizonyítási vágy, akkor nagyszerű mulatság lehet versenyezni egymással: vajon ki találja meg először a kivezető utat? Tegyétek próbára Magyarország labirintusaiban bolyongva ügyességeteket és tájékozódási képességeteket! Higgyétek el, a játék nem csak a gyerekek arcára fog mosolyt csalni.

 

Csillagösvény Élménypark, Ópusztaszer

Egyből vágjunk is a közepébe és kezdjük a sort hazánk legnagyobb, és a világ harmadik leghosszabb sövénylabirintusával, amelyet az ópusztaszeri  Csillagösvény Élményparkban találunk. A sövények és sűrű fasorok között 4810 méteren keresztül bolyonghatunk, mely során a térség történetével, kultúrájával és élővilágával, illetve az egyéb érdekességeivel kapcsolatos információs táblák segítik a tájékozódást. A túrát fahidak, kilátók, valamint 32 különböző közbeiktatott népi, logikai, illetve ügyességi játék színesiti. Érdekessége még, hogy hosszúsága megegyezik Európa legmagasabb hegycsúcsának, a Mont Blanc magasságával.

Töltődjetek fel az egyik közeli szálláshelyen>>

Csillagösvény Élménypark, ÓpusztaszerCsillagösvény Élménypark, Ópusztaszer

 

Andrássy-kastély, Tiszadob

Az Észak-Alföldi Tiszadob ad otthont hazánk egyik legszebb kastélyának, mely önmagában is páratlanul szép, de az Andrássy-kastély kertje és a benne kanyargó, az országban egyedülálló tiszafasor-koszorúval övezett bukszuslabirintus még az épületet is felülmúlja. A park angol és francia stílust követ, mely tökéletes lehetőséget nyújt arra, hogy az egykori arisztokrácia bámulatos épületeit és kertjeit megcsodálhassuk a külföldre utazás kényelmetlenségei nélkül.

Töltődjetek fel az egyik közeli szálláshelyen>>

Andrássy-kastély, TiszadobAndrássy-kastély, Tiszadob

 

Katica Tanya, Patca

Az élmények hazája Patcán számos szolgáltatással és játékkal várja látogatóit, ilyen többek között a fából épített 500 négyzetméteres útvesztő, a Bolyongó labirintus. A Katica tanya útvesztője kicsiknek talán túl nehéz lehet, de nem kell aggódni hiszen, ha elakadnának, a vészkijáraton ők is könnyedén kijuthatnak.

Töltődjetek fel az egyik közeli szálláshelyen>>

Katica Tanya, PatcaKatica Tanya, Patca

 

Nemzeti Színház, Budapest

A pesti Duna-part és fővárosunk 9. kerületének egyik ékes épülete a Nemzeti Színház. A közvetlen szomszédságában találunk egy a mezopotámiai és maja kultúrát felidéző zikkuratot, melynek tetejéről jól belátható az előtte elterülő sövénylabirintus. Legfrissebb információink szerint viszont sajnos nem látogatható.

Szállás tipp: A Váci utcában áll a La Prima Fashion Hotel****. Innen pár perc sétára helyezkedik el a Duna-korzó, így út közben Budapest legszebb arcát láthatjátok. Üljetek be egy kávézóba és gyönyörködjetek az elétek táruló látványban! További részletek>>

Budapesti kávézók>>

Nemzeti Színház LabirintusaNemzeti Színház Labirintusa

 

Ökológiai labirintus, Budapest

A 2500 négyzetméteres, háromszög alakú, kb. 1600 db örökzöld fából álló ökológiai sövénylabirintus a Fővárosi Állat- és Növénykert Pálmaháza előtt várja látogatóit. Az útvesztőben elhelyezett táblákon szereplő kérdésekre adott helyes válaszok megmutatják számunkra a helyes, „zöld” útirányt.

Szállás tipp: Budapesten szinte megszámlálhatatlan hotel vár titeket, azonban az Aquaworld Resort**** különleges szolgáltatásaival kiemelkedik közülük, hiszen Európa egyik legnagyobb beltéri vízi vidámparkjába, az Aquaworld-be közvetlen átjárás nyílik a családbarát szállodából. További részletek>>

A Fővárosi Állat- és Növénykert Pálmaháza A Fővárosi Állat- és Növénykert Pálmaháza

 

Pannonhalmi Arborétum

Hazánk egyik kiemelkedő történelmi emlékhelye, egyházi és művészettörténeti központja a bencés főapátság arborétumának labirintusa szabadon látogatható. Kis mérete miatt nem neveznénk útvesztőnek, fél méter szélességű ösvényei hét körön 15 méter átmérőt érnek el. Ennek ellenére egy könnyedebb sétára ugyan úgy tökéletes.

Töltődjetek fel az egyik közeli szálláshelyen>>

 

+1 Kukorica Útvesztő Fesztivál, Kiszombor

A kiszombori Kukorica Útvesztő története visszanyúlik egészen 2004-ig, amikor is két jó barát amerikai példán felbuzdulva elhatározta, hogy itthon is valóra váltja a programot. Ugorjunk pár évet egészen 2009 nyaráig, amikor a fesztivál első alkalommal került megrendezésre Kiszomborban és azóta is, minden évben töretlenül megrendezésre kerül, mindig más és más tematikával és figurával a középpontban. 2009-ben például a bölény éve volt, 2011-ben a Ford T-modell éve, 2015-ben pedig a tornyos kastély éve. A figuriális útvesztőknek hála a nagyvilág megismerheti Kiszombort, valamint az itt élőket olyan közösséggé kovácsolta, amelyre példa talán még nem volt a nagyközség életében.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A mindennapjainkban talán fel sem tűnik, milyen csodálatos látványt nyújt a csillagos égbolt, hiszen a földi fények elhomályosítják a csillagok fényét. Összeszedtük Nektek azokat a helyeket, ahol belefeledkezhettek a csillagos égbolt pazar látványába. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményt kínál mindannyiunk számára, akik fogékonyak vagyunk a természet és a minket körülvevő univerzum megismerésére. Tartsatok velünk.
Bár Magyarország a tavak és folyók mellett sajnos nem bővelkedik tengerpartokban és óceánokban, szerencsére nem kell messzire utaznotok, ha kicsit belesnétek a sósvízi élőlények titkos életébe is. Itthon is találhattok ugyanis olyan ócenáriumot és óriás akváriumot, amelyek közelebb hozzák a víz alatti világ lakóit. Szuper program kicsiknek és nagyoknak, ahol rengeteget megtudhattok a tengeri- és édesvízi élőlényekről.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.