Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5 izgalmas óriás akvárium és ócenárium Magyarországon, amit látnotok kell

Bár Magyarország a tavak és folyók mellett sajnos nem bővelkedik tengerpartokban és óceánokban, szerencsére nem kell messzire utaznotok, ha kicsit belesnétek a sósvízi élőlények titkos életébe is. Itthon is találhattok ugyanis olyan ócenáriumot és óriás akváriumot, amelyek közelebb hozzák a víz alatti világ lakóit. Szuper program kicsiknek és nagyoknak, ahol rengeteget megtudhattok a tengeri- és édesvízi élőlényekről.

 

Tropicarium - A cápás állatkert, Budapest

2000-ben nyitotta meg kapuit hazánk legnagyobb akváriuma, a Tropicarium - a cápás állatkert, ami az első naptól kezdve hatalmas népszerűségnek örvend az ott látható cápáknak és egzotikus állatoknak köszönhetően. Legkedveltebb része a nagy akvárium 12 méteres látvány-alagútja, ahol úgy érezhetjük magunkat, mintha a tenger fenekén sétálnánk, miközben a fejünk felett hatalmas cápák úsznak át. A látványetetéseken első sorból nézhetjük, ahogyan az aligátorokat etetik gondozóik, de a rájasimogatóban mi is közelebb kerülhetünk az állatokhoz. A gyerekzsúroktól kezdve a romantikus vacsorákon keresztül az esküvőkig rendezvényeket is szerveznek, ha valaki egy igazán különleges helyszínre vágyik.

Térjetek be egy finom süteményre a fővárosi cukrászdákba>>
Szállásajánlatok Budapesten>>

Tropicarium - A cápás állatkert, BudapestTropicarium - A cápás állatkert, Budapest

Tropicarium - A cápás állatkert, BudapestTropicarium - A cápás állatkert, Budapest

 

Nyíregyházi Állatpark Ócenárium

Magyarország egyik legkedveltebb állatkertje kétségkívül a Nyíregyházi Állatpark, ahol a 35 hektáros tölgyerdőben  olyan ritkaságokkal is találkozhatunk, mint az afrikai elefánt vagy az indiai orrszarvú.  A víz alatti világot bemutató Ócenáriumban lenyűgöző méretű, 500 ezer literes akváriumban láthatunk homoki tigriscápát, homokpadi - és dajkacápát, a kisebb akváriumokban pedig a trópusi korallok között szemkápráztató halakat.

Szállás tipp
Nyíregyházán is adott a lehetőség egy vidám csobbanásra az Aquarius Élmény - és Parkfürdőben, ráadásul a város  legújabb és legkomplexebb szolgáltatást nyújtó szállodájából  közvetlen átjárás nyílik a fürdőbe. A Hunguest Hotel Sóstó**** gyönyörű tölgyerdővel körbeölelt környezetben várja vendégeit. További részletek>>

Fedezzétek fel a város gasztronómiai kínálatát>>

Nyíregyházi ÁllatparkNyíregyházi Állatpark

Nyíregyházi ÁllatparkNyíregyházi Állatpark

 

Tisza-tavi Ökocentrum, Poroszló

A Poroszlón található Tisza-tavi Ökocentrum 2012 tavaszán nyílt meg azzal a céllal, hogy a Kárpát- medence és a Tisza völgy élővilágát mutassa be az érdeklődőknek, és azóta is hatalmas érdeklődés mellett üzemel. Az édesvízi akváriumrendszer 735 ezer literes össztérfogatával egyedülálló Közép-Európában, így bőven van hely benne a több mint 50 féle hazai halfajnak. Ilyen nagy volumenű, a hazai víz alatti világra koncentráló létesítmény nincs még egy Magyarországon, így a felnőttek mellett a gyerekek számára is izgalmas és tanulságos. A védett fajok megtekintése mellett mozizhatunk a 3D-s moziteremben, csónakázhatunk a Tisza-tavon, megismerhetjük a makrovilágot, míg a legkisebbek a játszó-pihenő kalandteremben találnak maguknak elfoglaltságot

Szállás tipp
Az ökocentrumtól 13 percnyi sétára található a Fűzfa Hotel és Pihenőpark***, ahol számos szolgáltatás várja a pihenni vágyókat. Rengeteg szebbnél-szebb kirándulási lehetőség van a közelben, de a Tisza-tavat körbeölelő kerékpárutat is felfedezhetitek. Az élvezetes, ámde fárasztó programok után pedig a  szálloda termálvizes medencéjében jól esik majd a megmártózás. További részletek>>

A poroszlói halászcsárdák hamisíthatatlan hangulattal várják a vendégeket>>

Tisza-tavi Ökocentrum (Forrás:www.ttoc.hu)Tisza-tavi Ökocentrum (Forrás:www.ttoc.hu)

 

Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium

Pécsett sem maradunk óceán nélkül; a Mecsek oldalában található állatkert akváriumai ritka és izgalmas állatoknak adnak otthont. A cápás akvárium sztárja Fülöpke – aki neve ellenére nőstény –, a feketeúszójú szirticápa, de mellette még több mint száz trópusi hal úszkál. A medúzás akváriumban többféle medúzát is láthatunk, amint kényelmesen lebegnek a vízben. A paludáriumoknál különböző földrészek víz alatti világáról is tanulhatunk. . A fentieken kívül pedig van még külön bohóchalas, korallos vagy épp planktonos akvárium is, hogy minél nagyobb szeletét ismerhessük meg a vízi élőlényeknek.

Szállás tipp
A kultúra belvárosa fölött várja vendégeit a Sándor Hotel****, akik egyedülálló kilátással rendelkező szobákban töltődhetnek fel  a természetvédelmi területen. Wellnessrészlegén pedig 27-29 fokos élménymedencében áldozhatnak a vizes örömöknek. További részletek>>

Fedezzétek fel Pécs kávézóit>>

Pécsi Állatkert és Akvárium-TerráriumPécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium

 

Fővárosi Állatkert akváriuma

Fővárosi Állatkert rengeteg felújításon és bővítésen megy keresztül jelenleg is, így egyelőre nem az összes része látogatható, sajnos az Akvárium újbóli megnyitására is várni kell még. Azonban a tervek szerint nemsokára újra közelről csodálhatjuk meg többek között a gyümölcsevő piráját, a morgóharcsát vagy az arapaimát
Felmerülhet bennetek a kérdés, hogy mégis micsoda az arapaima? Ők jelenleg az akvárium legnagyobb termetű lakói, de nemzetközi szinten is a legnagyobb édesvízi halfajnak számítanak. Pirarucuknak is hívják őket és az Amazonas-vidéken honosak. Kemény pikkelyeik még a piranhák fogainak is hatalmas kihívást jelentenek. 

Nézzetek szét a budapesti szállások ajánlatai között>>
A fővárosban számtalan kitűnő étteremben ehettek>>

Fővárosi Állatkert akváriumaFővárosi Állatkert akváriuma


Az akváriumok látogatása garantáltan olyan program, amit a felnőttek mellett a gyerekek is élvezni fognak, és ahol játszva lehet tanulni, így kiváló programlehetőség a hidegebb őszi hétvégékre.

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha tombol bennetek a bizonyítási vágy, akkor nagyszerű mulatság lehet versenyezni egymással: vajon ki találja meg először a kivezető utat? Tegyétek próbára Magyarország labirintusaiban bolyongva ügyességeteket és tájékozódási képességeteket! Higgyétek el, a játék nem csak a gyerekek arcára fog mosolyt csalni.
Ha valaki azt mondja, hogy élménymedence, akkor lelki szemeink előtt egy napsütötte vízpart és fürdőruhás emberek tömege jelenik meg, ahogy napozás közben lángost esznek vagy jégkását isznak. Azonban, szerencsére, télen sem kell lemondani hasonló élményről, mert bár napozás és jégkása nem lesz, a pancsolással nem kell hónapokat várni. Mutatunk 10 olyan wellness szállodát, ahol benti élménymedencét találtok.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!