Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Tökéletes nyári program: Miskolctapolca Barlangfürdő

Miskolctapolca felkapott üdülőhellyé vált az elmúlt évek alatt, nem véletlenül. A Bükk-hegység keleti része lenyűgöző természeti adottságainak köszönhetően már önmagában is vendégcsalogató, de a környéken feltörő megannyi forrásvíz biztos alapot teremt a tökéletes kikapcsolódáshoz. Az ikonikus miskolctapolcai barlangfürdővel, éttermekkel, szálláshelyekkel és környékbeli kirándulóhelyekkel kiérdemelten az egyik legnépszerűbb belföldi úti cél.

Miskolctapolcai szállásajánlatok>>

 

Ha Miskolctapolcát említjük, akkor mindenkinek azonnal egy dolog jut eszébe: a Barlangfürdő

A város neve már-már összefonódott vele, ami nem csoda, hiszen Európában is egyedülálló ez a természet által kialakított óriási medencekomplexum. Az évezredek alatt a kemény mészkőből kivájt barlang vize állandóan kellemes 30 fok hőmérsékletű, levegője tiszta, minden szennyeződéstől mentes, sokan ezért esküsznek gyógyító erejére. A víz sótartalma kisebb, mint általában a gyógyfürdőké, így szinte időkorlát nélkül élvezhetjük a felhőtlen hűsölést.

Fotó: Miskolctapolca BarlangfürdőFotó: Miskolctapolca Barlangfürdő

 

Élményfürdő a barlangban

A pihenni vágyókat a barlangban kialakított medencék fogadják, ami önmagában túltesz bármely élményfürdő által kínált attrakcióval. Gyönyörködni a természet által kialakított gazdag mintákban, élvezni a vadvíz masszírozó erejét, hallgatni a Csillagterem vízhangját életre szóló élmény.

Fotó: Miskolctapolca BarlangfürdőFotó: Miskolctapolca Barlangfürdő

Fotó: Miskolctapolca BarlangfürdőFotó: Miskolctapolca Barlangfürdő

 

Barlangon kívüli medencék

A nyár beköszöntével érdemes kipróbálni a Miskolctapolca Barlangfürdő 3,6 hektáros parkosított strandját is. Összesen hat medencével rendelkeznek; a gyermekekre gondolva három pancsoló került kialakításra, de egy úszó- és két élménymedence is frissítő program lesz a nagy melegben.

Fotó: Miskolctapolca BarlangfürdőFotó: Miskolctapolca Barlangfürdő

Fotó: Miskolctapolca BarlangfürdőFotó: Miskolctapolca Barlangfürdő

 

Szauna Park

Nyitvatartási időben vehető igénybe a létesítmény Szauna Parkja, mely három lávaköves finn szaunát, egy gőzkabint, valamint három infraszaunát foglal magába. Ha pedig vége az izzasztó szeánsznak, akkor a méregtelenítés lezárásaként lehűthetjük magunkat a 15 fokos merülőmedencében.

Fotó: Miskolctapolca BarlangfürdőFotó: Miskolctapolca Barlangfürdő

 

Gyógyterápiák

A pihenésen kívül gyógyulni is érdemes Miskolctapolcára jönni. A fürdőben a népi gyógyászat és a modern orvoslás ötvözetét alkalmazva tudják enyhíteni a mozgásszervi megbetegedéseket, allergiás panaszokat, de lehetőség van stresszoldásra is. Külön orvosi rendelvényre kérhetünk iszappakolást fájdalomcsillapításra, vagy részt vehetünk egy súlyfürdős kezelésen, amely gerincbántalmak esetén nyújt megoldást. Érdemes ellátogatni az aqua fitness órák vagy gerinctornák egyikére, a legkisebbeket pedig a babaúszás várja.

Fotó: Miskolctapolca BarlangfürdőFotó: Miskolctapolca Barlangfürdő

 

Vendéglátás

Természetesen nem kell elhagynunk a fürdőkomplexumot akkor sem, ha megéheznénk. A helyben található Termál Étterem egész évben nyitva tart, és nemzetközi, illetve magyar fogásokkal várja a vendégeket, nyáron pedig a strand területén található Zip's beer and beach bár hozza a felüdülést hűsítő italaival.

Fotó: Miskolctapolca BarlangfürdőFotó: Miskolctapolca Barlangfürdő

 

A Barlangfürdőn túl…

Ha már valóban teljesen kipihentük magunkat a fürdőben, akkor érdemes a város más pontjaira is ellátogatni, ugyanis tartogat számunkra egy-két meglepetést. A központi elhelyezkedésű Csónakázó-tó tökéletes romantikus program, de családok számára is szuper közös elfoglaltság lehet. Ha erre járunk, a csónak bérlése már-már kötelező: a vízről hallgatni a madarak csicsergését, vagy gyönyörködni a szomorú fűzek leomló ágaiban lélekmasszázs a javából. A gyerekek szórakozásáról hatalmas játszótér gondoskodik, de kipróbálhatják a mókusok vagy hattyúk etetését is, amiben a kihelyezett állateledeles automaták lesznek segítségünkre.

Miskolctapolcai szállásajánlatok>>

Miskolctapolcai Csónakázó-tóMiskolctapolcai Csónakázó-tó

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Lillafüred látnivalói
Magyarország északkeleti régiója joggal szerepel turisztikai térképeken, hiszen Lillafüred és környéke csodás látnivalókkal kecsegtet. Ismerjétek meg hazánk legmagasabb vízesésének, az egyik legszebb kisvasútnak, az ikonikus Palotaszállónak, és az egyik - talán - legtöbbet fotózótt tónak otthont adó vidéket.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Az Agóra Élményközpont 8 méter átmérőjű kupolája alatt csillagászati előadásokat és különleges teljeskupolás-filmeket is láthatnak az érdeklődők.
Hatalmas éjszakai élet jellemzi nyáron, de ennél sokkal többet is ajánl a város. A strandokon, az óriáskerékén és az ikonikus víztornyon túl is sok látnivalót és érdekességet tartogat. Megmutatjuk, miket nem érdemes kihagyni, ha Siófokon jártok!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.