Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Siófok ezer arca - látnivalók, programok a Balaton egyik legnépszerűbb városában

Hatalmas éjszakai élet jellemzi nyáron, de ennél sokkal többet is ajánl a város. A strandokon, az óriáskerékén és az ikonikus víztornyon túl is sok látnivalót és érdekességet tartogat. Megmutatjuk, miket nem érdemes kihagyni, ha Siófokon jártok!

 

Bella Állatpark

Mintegy 30 ezer négyzetméternyi területen található a Bella Állatpark, mely rengetegféle állatnak ad otthont: a látogatók találkozhatnak itt tevékkel, lámákkal, alpakkákkal, kengurukkal, szurikátákkal és még óriás papagájokkal is. A park könnyen megközelíthető autóval, és a gyerekek imádni fogják, köszönhetően többek között az állatsimogatónak.

Látnivalók, programok Siófokon - Bella ÁllatparkLátnivalók, programok Siófokon - Bella Állatpark

 

 

Ásványmúzeum

A geológia szerelmeseinek kötelező megálló a Siófok központjában található Ásványmúzeum, mely Magyarország legnagyobb és talán legszebb magángyűjteménye. A jelenleg 3000 darabos kollekció folyamatosan bővül, évről évre több példány érkezik hazai, felvidéki és erdélyi területekről.

 

Jókai park

A 2006-ban felújított Jókai park Siófok legnagyobb parkja, ahol minden évszakban kellemes a séta. Kis taván fahíd ível át, az egzotikus távol-keleti hangulatot pedig a japánkert varázsolja oda. A gyerekek két játszótér közül választhatnak, valamint egy zenepavilon is a része a parknak.

Látnivalók, programok Siófokon - Jókai parkLátnivalók, programok Siófokon - Jókai park

 

 

A siófoki kikötő

A kikötő történelme egészen 1846-ig nyúlik vissza, akkor fogadták a Kisfaludy gőzöst, amivel megindult a rendszeres hajóforgalom. A Balaton legforgalmasabb kikötőjében megcsodálhatunk nosztalgiahajókat, és részt vehetünk séta-, zenés-, vagy kirándulóhajó-programokon, ahogy számos emlékművet is találunk, melyeket a gőzhajózás különböző évfordulóira emeltek.

Látnivalók, programok Siófokon - Siófoki kikötőLátnivalók, programok Siófokon - Siófoki kikötő

 



Siófoki Óriáskerék

Ha a magasból szeretnénk megcsodálni a Balatont, akkor választhatjuk a kirándulást – de fel is ülhetünk a Siófoki Óriáskerékre, hogy 50 méteres magasságból tekintsünk le a magyar tengerre. Nyitva tartása időjárásfüggő, de nyaranta pénteken és szombaton egészen éjjel 1-ig üzemel, így a város panorámáját esti kivilágításában is megnézhetjük. Az óriáskeréktől nem messze található a Petőfi Sétány, itt vendéglátóhelyekkel, szórakozóhelyekkel, butikokkal várják a szórakozni vágyókat.

Látnivalók, programok Siófokon - Siófoki ÓriáskerékLátnivalók, programok Siófokon - Siófoki Óriáskerék

 

 

Töreki Természetvédelmi Terület

1994 óta számít védettnek a Töreki Természetvédelmi Terület, mely a korai pleisztocén idején jött létre. Itt található az egyetlen Balatonba torkolló, élővizet szállító édesvízi vízfolyás, a Cinege patak, melynek forrásvidéke is védett. A tó környékén mocsár, erdő és kaszáló is van, ami biztosítja az élővilág diverzitását. A terület 9000 méteres tanösvénye a helyi élővilágot mutatja be 12 állomáson keresztül, a megállók egyebek között a nádas, a mocsár vagy a vadgazdálkodás rejtelmeibe kalauzolnak el bennünket.

Látnivalók, programok Siófokon - Töreki tanösvényLátnivalók, programok Siófokon - Töreki tanösvény

 

Fordított ház

Ha össze szeretnénk zavarni ismerőseinket egy jól sikerült fényképpel, akkor ehhez a Fordított Ház tökéletes hátteret biztosít. A látnivalót, ahol szó szerint a feje tetejére állt a világ, kezdve a konyhával és a nappalival, a város széplaki városrészén találjuk.

 

Víztorony

Siófok ikonikus épülete a 45 méter magas Víztorony, melynek tetejéről zavartalanul gyönyörködhetünk a Balaton vizén visszaköszönő lemenő vagy éppen felkelő nap sugaraiban. Szerencsére azok is könnyen feljuthatnak, akiknek egyébként a lépcsőzés neagyobb kihívást jelent, ugyanis  panoráma lifttel juthatunk fel.  Az 1912-ben Gergely Jenő és Gut Árpád terve alapján épült toronyban akár még a Samsung által biztosított interaktív panellel felszerelt, 360°-ban körbeforgó padlórésszel rendelkező élményközpontot is letesztelhetjük, utána pedig ízlelőbimbóinkat kényeztethetjük a Víztorony kávézóban, de a Víztorony Szentkirályi Oxigénbár levegőkoktélját is érdemes kipróbálni!

Látnivalók, programok Siófokon - Siófoki VíztoronyLátnivalók, programok Siófokon - Siófoki Víztorony

 

 

Strandok

Siófokon számos szabadstrand közül választhatunk. A Sió csatornától keletre a legnagyobb és legkedveltebb található, az Aranypart. Vízpartját kisebb utcákon keresztül lehet megközelíteni a Beszédes József sétányról. Természetesen itt ingyenes illemhely, több büfé, vízibicikli kölcsönző, vízi játszótér és más szolgáltatás is működik.

Az Ezüstpartot a nyugati szakaszon találjátok, a Deák Ferenc sétány irányából. Vize lassan mélyülő, amely a kisgyerekeknek különösen megfelelő, a strandröplabda-, a foci- és a kosárlabdapálya pedig inkább a tiniknek/felnőtteknek kedveznek.  Vízibicikli és kajak bérlésre is adott a lehetőség.

A fizetős Sóstói strandon talán eggyel kisebb tömeget találunk, de amiért igazán megéri odamenni, az a röplabda-, lábtengó pálya, az óriáscsúszda, a vidám játszótér és homokozó, a mini gokartpálya és a légvár, no meg persze a tiszta víz a félszigetszerűen kialakított partnál!

Aki pedig csendesebb környezetben szeretné élvezni a napsütést a tóparton, annak a Nagystrand egész nyáron remek választás. 670 méteres tóparti szakasz, 13.500 fős befogadóképesség – ennél nagyobbat nem találunk a Balatonon. Azonban akkor sem kell csobbanás nélkül maradnunk, ha éppen az időjárás ellenünk dolgozik.

Nyaranta a Balaton déli partjának legnyüzsgőbb helyszínévé változik Siófok, ugyanis ilyenkor megtelik élettel a Plázs. A strandon a fürdőzés és a semmittevés mellett koncertekre és hajnalig tartó bulikra számíthat mindenkit, aki szeretné kiengedni a fáradt gőzt. A sportolásnak sincs akadálya; hatalmas street workout pálya, strandröplabda pályák és SUP szörf kölcsönzési lehetőség vár a nyaralók számára. Ha az aktív sportolás helyett a szurkolás mellett döntenénk az sem jelent problémát, ugyanis óriáskivetítőkön követhetjük a nagy sportesemények alakulását.

 

Látnivalók, programok Siófokon - SiófokLátnivalók, programok Siófokon - Siófok

 

 

Millennium Park

Siófok központi részén, a vasútállomás előtt helyezkedik el a Millennium Park 16 négyzetméten. Kellemes és hangulatos sétát tehetünk itt, erről több köztéri szobor, egy szökőkút, valamint a romantikus hangulatú Zenepavilon gondoskodik. Megtekinthetjük például Martsa István "Zuhanyozó nő" című alkotását is.

Látnivalók, programok Siófokon - Millennium ParkLátnivalók, programok Siófokon - Millennium Park

 

A fentiekből egyértelmű, hogy Siófok sokkal többet tud nyújtani egy átmulatott éjszakánál, és bátran szervezhetünk akár családi programokat is a ebben a meseszép városban!

 

Szállásajánló

 

SunGarden Hotel****

A négycsillagos SunGarden Hotel és a parkjában élő teknősök a város központi, mégis csendes részén várják a pihenni vágyó vendégeket, érkezzenek akár egy romantikus hétvégére vagy egy családi vakációra. Szolgáltatásai szinte minden igényt kielégítenek, élménymedencéje mellett többek közt gyerekmedence, pezsgőfürdő, különféle szaunák, gyermek- és felnőtt játszószoba gondoskodik a minőségi kikapcsolódásról. Tovább a siófoki szállás ajánlataihoz>>

 

Ce Plaza Hotel****

Karnyújtásnyira a vízparttól áll egy másik joggal kedvelt szálláshely, a négycsillagos Ce Plaza Hotel. Népszerűségének egyik, és talán fő oka a Coral Wellness Központ, amelynek medencéi és szaunái tökéletes hátteret biztosítanak egy mesés nyaraláshoz. Ezentúl lehetőség nyílik esőerdei vagy trópusi élményzuhanyok vagy  tibeti mézes masszázs kipróbálására is. Tovább a siófoki szállás ajánlataihoz>>

 

Hotel Azúr****

Siófok nem szűkölködik  négycsillagos szállodakomplexumban, melyeknek sorát a Hotel Azúr is gazdagítja. A hotel közvetlenül a vízparton, 4 hektáros területen található zöldellő környezetben. 3500 m2 alapterületű wellness központjában, saját strandján és számos gyerekbarát szolgáltatásai között mindenki megtalálhatja a számára legpihentetőbb tevékenységet. Tovább a siófoki szállás ajánlataihoz>>

 

Prémium Hotel Panoráma****

A szintén négycsillagos Prémium Hotel Panorámában az aktív pihenésre és a nyugalomra vágyókat egyaránt szeretettel várják. Wellness szolgáltatásaiközül kiemelkedő a barlang-élményfürdő, de szauna percekben sincs hiány. A gyerekeseknek 8 családi szoba és a nyári időszakban animátor áll rendelkezésére. Tovább a siófoki szállás ajánlataihoz>>

 

Hotel Yacht Wellness & Business****

A Hotel Yacht Wellness & Business  a siófoki vitorláskikötőben nyújtja négycsillagos szolgáltatásait vendégeiknek. Páratlan hangulatát az á la carte éttermében cskúgy lehet élvezni, mint panorámás wellness részlegében. Itt a családoknak, baráti társaságoknak és a pároknak sincs esélye az unalomra! Tovább a siófoki szállás ajánlataihoz>>

 

Aranypart Camping

Az Aranypart Camping az előbbiekkhez képest másfajta kikapcsolódást kínál hamisíthatatlan atmoszférájával az Aranyparton. A kemping területén étterem, bár, játszótér, kisbolt, sőt még élménymedence és csúszda is található. Lassan mélyülő partszakaszában pedig vidám csobbanás vár mindenkit! Tovább a siófoki szállás ajánlataihoz>>

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
6 kiváló balatoni kemping meseszép saját stranddal és sok programmal!
Vízi csúszdák, sportpályák, medencék, saját strand, pompás éttermek és természetesen kényelmes és jól felszerelt szálláshelyek rejtőznek abban a 6 kitűnő balatoni kempingben, ahol minden adott lesz a felejthetetlen családi nyaraláshoz. Csapjatok le rájuk most!

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Miskolctapolca felkapott üdülőhellyé vált az elmúlt évek alatt, nem véletlenül. A Bükk-hegység keleti része lenyűgöző természeti adottságainak köszönhetően már önmagában is vendégcsalogató, de a környéken feltörő megannyi forrásvíz biztos alapot teremt a tökéletes kikapcsolódáshoz. Az ikonikus miskolctapolcai barlangfürdővel, éttermekkel, szálláshelyekkel és környékbeli kirándulóhelyekkel kiérdemelten az egyik legnépszerűbb belföldi úti cél.
A jól megérdemelt nyári utazást tervezitek, de idén kihagynátok a Balatont? Akkor van egy jó hírünk! Hazánkban számos kiváló szálláslehetőséget találtok, amely büszkélkedhet vízparti kapcsolattal. Csobbanás a Tisza-tóban, kenuzás a Dunán, wakeboardozás Hódmezővásárhelyen, csónakázás a Zemplénben - csokorba szedtünk nektek jópár vízparti szállást, hogy legyen miből válogatni.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.