Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Így vészeld át a nyár legforróbb napjait - TOP 5 élményfürdő Magyarországon

Kültéri medencék élményelemekkel, csúszdák, vízivilágok a legkisebbeknek, kinti és benti szórakozási lehetőségek az egész családnak - csobbanjatok Magyarország élményfürőiben, és frissüljetek fel a kánikulában. Íme 5 hazai fürdő, ahol még kánikulában is garantáltan kellemes lesz a pihenés.

 

Miskolctapolca Barlangfürdő

A Miskolctapolca Barlangfürdő igazi kuriózum Európában, hiszen 30 fokos természetes karsztvizében úszkálni valóban semmihez nem fogható élményt nyújt a hangulatosan kanyargó barlangrendszerben. A víz és a hely klímája együttesen gyógyhatású, így nem meglepő, hogy évről évre gyógyulni vágyók tömege keresi fel a fürdőt. A két termálmedence mellett nyaranta parkosított strandterület várja az idelátogatókat, ahol hat élménymedencéjükben a felhőtlen szórakozásé a főszerep. A létesítmény legnagyobb kincse a kemény mészkősziklából a víz által több ezer év alatt kivájt Tavas-barlang, ahol úgy érezhetjük magunkat, mintha egy rejtett világban pihennénk.

5 magyarországi élményfürdő, melyekkel nem lehet mellélőni! - Fotó: Miskolctapolca Barlangfürdő5 magyarországi élményfürdő, melyekkel nem lehet mellélőni! - Fotó: Miskolctapolca Barlangfürdő

 

 

Zalakarosi Fürdő

Az 1965-ben alapított Zalakarosi Fürdő mára az ország egyik legnagyobb víziparkjává vált, ahol a korábbi gyógyászati tevékenység mellett a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően wellness- és élményrészleg is a vendégek szórakozását szolgálja. Természetesen nem mehetünk el szó nélkül egészségügyi hatásai mellett; az ásványi elemekben gazdag zalakarosi termálvíz a különböző gyulladásos és izombetegségek kezelésére kiválóan alkalmas, melyet a fürdő számos terápiás lehetőséggel támogat. A gyermekekkel érkezők sem fognak csalódni, hiszen beltéri gyermekvilág várja a legkisebbeket, hatalmas csúszdapark az adrenalinfüggőket és kényeztető wellnessparadicsom a relaxálásra vágyókat.

5 magyarországi élményfürdő, melyekkel nem lehet mellélőni! - Fotó: Zalakarosi Fürdő5 magyarországi élményfürdő, melyekkel nem lehet mellélőni! - Fotó: Zalakarosi Fürdő

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Ezek a nevezetességek nem maradhatnak ki a Dél-Alföldön!
Mi vár titeket, ha a Dél-Alföldre látogattok? Gyönyörű kastélyok, hagyományőrző programok és felejthetetlen kalandok, ezért cikkünkben összeválogattunk 8+1 olyan helyet a számtalan érdekesség közül, amit semmiképpen ne hagyjatok ki, ha arra jártok.

 

 

Harkányi Gyógyfürdő és Strand

A Harkányi Gyógyfürdő és Strand minden szempontból a kitűnő választás lesz, akár családdal, akár barátokkal keressük fel a közel 14 hektáron működő intézményt. Az itt található, csodatévőnek is titulált hévízzel olyan bőrbetegségeket tudnak hatékonyan gyógyítani, melyre a világon csupán három másik hely képes. A legkisebbeket vízesések, kincses barlanggal felturbózott pancsolók és vízágyúval felszerelt kalózhajós gyerekmedencék várják, spa-egységükben a testet és lelket is feltöltő szaunavilág, pezsgőfürdők és jakuzzik állnak rendelkezésre, jó időben pedig kültéri medencék sora és Dél-Dunántúl legnagyobb csúszdaparkja színesíti meg a napját mindenkinek, aki a Harkányi Gyógyfürdőt választja.

5 magyarországi élményfürdő, melyekkel nem lehet mellélőni! - Fotó: Harkányi Gyógy- és Strandfürdő5 magyarországi élményfürdő, melyekkel nem lehet mellélőni! - Fotó: Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

 

 

Gyulai Várfürdő

A gyönyörű Almásy-kastély parkjában kapott helyet az 1959 óta nyitva tartó Gyulai Várfürdő, mely kezdetben csak az itt feltörő gyógyvízre építve fogadta a gyógyulni vágyó betegeket terápiás és rehabilitációs célból, mára azonban a környék legnépszerűbb szórakoztató központjává lépett elő. Aquapalota elnevezésű részlegében többek között sodrófolyosó, masszázsfülke, ugrómedence, pezsgő- és merülőmedence, míg szabadtéri strandjukon csúszdák és vízi gyermekparadicsom gondoskodik arról, hogy a család minden tagja számára remekül teljen az ott töltött idő.

5 magyarországi élményfürdő, melyekkel nem lehet mellélőni! - Fotó: Gyulai Várfürdő5 magyarországi élményfürdő, melyekkel nem lehet mellélőni! - Fotó: Gyulai Várfürdő

 

 

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

A sárvári fürdő két külön szárny összekapcsolásával épült meg, így gyógyászati részlegükön vendégeik zavartalanul élvezhetik a melegvíz pihentető erejét, míg a családi élményfürdő látogatóinak sem kell visszafogniuk magukat a kikapcsolódni vágyók érdekében. A gyermekeket és a fiatal lelkű felnőtteket különböző méretű és meredekségű csúszdák, valamint óriási jakuzzi, víziágyúk, úszómedence és játszóház várja, május végétől szeptember végéig pedig a kültéri élménymedencékben folytathatják a lubickolást. A vizes programok mellett petanque, strandröplabda pálya, valamint exkluzív szaunavilág is rendelkezésre áll.

5 magyarországi élményfürdő, melyekkel nem lehet mellélőni! - Fotó: Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő5 magyarországi élményfürdő, melyekkel nem lehet mellélőni! - Fotó: Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Felújításon esett át Pécs egyik világörökségi helyszíne, a Cella Septichora Látogatóközpont, amely június 22-től látogatható ismét. Újranyitását egy Magyarországon eddig még soha nem látott táncperformansz kíséri.
A "magyar tengernél" töltött nyaralás alkalmával a strandolás mellett jól esik egy kis kirándulás is, a Balaton környékén pedig látnivalókból nincs hiány! A megnézendő érdekességek listája végtelen, ezek közül ajánlunk nektek 7 látnivalót, amivel nem tudtok mellélőni.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.