Egri Korona Borház & Wellness Hotel Demjén - Vendégvélemények összefoglalója
Az Egri Korona Borház & Wellness Hotel Demjén a Demjéni termálvölgyben, a szőlőültetvények között és mediterrán hangulatú kertjeivel ideális környezetet kínál a feltöltődéshez. A borház része pince-látogatásokkal, borkóstolókkal és helyben készített gasztronómiai élményekkel járul hozzá a tartózkodáshoz. A wellness-részleg sokoldalú: belső élmény-medencével, külső gyógyvizes medencékkel, szaunákkal, gőzkabinokkal, sókamrával és masszázs- illetve gyógykezelésekkel.
A teljes komplexum a tó és a kültéri medencék révén egész évben igénybe vehető, biztosítva a zavartalan kikapcsolódást. Az étkezések gazdag büfé- és menüválasztékkal rendelkeznek, a helyi borokkal és szezonális ízekkel kiegészítve. A borház rendszeresen szervez borkóstolókat és pincelátogatásokat, amelyek a borvidék hagyományait idézik. A kert és a belső terek gondozottsága kiemelkedő, a virágos növényzet és a mediterrán hangulat összhangot teremt. A szobák kényelmesek és tágasak, gyakran galériás kialakítással és közvetlen kijárattal a teraszokhoz vagy a wellness részegységekhez. A környék és a környező látnivalók könnyen elérhetők, így kulturális és természeti programokra egyaránt lehet időt szánni. A szolgáltatások meghatározó része a figyelmes és hozzáértő személyzet, amely a bor- és gasztronómiai programok magas színvonalát is támogatja. Összességében a hely a gyönyörű környezet, a kiváló borral és gasztronómiával, valamint a wellness-kínálattal nyújt nyugodt és emlékezetes pihenést.
A párommal voltunk pár napot. Csendes, szép,különleges környezet,a wellness megfelelő. Az ételek is finomak voltak,igaz a választék lehetett volna kicsit több! A tisztaság is hagyott némi kívánnivalót! A személyzettel nem nagyon volt kapcsolatunk. Ettől függetlenül jól éreztük magunkat, a szép környezet kárpótolt mindenért! Ajánlom mindenkinek!
Karácsony után jártunk itt férjemmel. Megerkezeskor hatalmas szollobirtok közepébe érkeztünk. A szoba amit kaptunk nem felelt meg mert lépcsőn kellet volna meg kisebb zajos is mivel a vellnes házban volt a szoba. A recepción jeleztük minden szonelkul kaptunk egy önálló kiss házat. Ami hangulatos volt belső galériaaval ahol a hálót volt.
Kiskaracsonyfa díszítette a nappalit. A vellnes jó volt egy dolog kivételével. A gőz nem működött bujdosó csatornázás áradt a helységben. Ezt többször jeleztük de nem sikerült a problémát orvosolni. Az étterem hangulatos areggeli szuper volt,a vacsora nem vagy választékunk de ami volt nagyon finom. Mivel ez egy borfalu kitűnő borok voltak. Botrány vettünk részt ami érdekes volt. Nagyon tetszett hogy a főépület előtt egy hatalmas jászol volt felallitva ahol mindig szólt a csendesejj. A pihenés jól sikerült csak ajánlani tudom.
Harmadjara jartunk itt.Azt vettem eszre hogy a szobak kezdenek lerobbanni. Furdoszobaban letorni akaro szappantarto,falbol kiallo regi tarto maradvanya,a zuhanyrozsat nem lehetett raakasztani a tartora. A termalto vize olyan forro volt hogy nem lehetett tiz percnel tovabb benne lenni. Szegenyes svedasztalos vacsora az elmult ket evhez kepest.
A szoba kényelmes, az ágy kellemes volt, gyönyörű kilátással a hullámzó mezőkre , a szőlőre és a kinti medence részre. A wellness rész nagyon kellemes, jó hogy átjárás van a tófürdőbe. Az éjszakai termálvizes pancsolás különösen tetszett! A reggeli/vacsora finom és bőséges volt, kedves volt a kiszolgálás!
A fürdőből hiányzott legalább egy szappan, vagy tusfürdő. A zuhanytálca néhol nem volt túl stabil. A légkondit kicsit nehéz beüzemelni (végül nem is sikerült, de nem volt rá szükség :D). Furcsa, hogy a wellness rész ennyire közvetlenül a szobáknál van, a délutáni pihenést nagyon zavarta a gyerekzsivaj ami visszhangzott a medencétől, ugyanakkor szintén furcsa, hogy nincs ott egy állandó alkalmazott, aki egyrészt a rendre, másrészt esetleg a gyerekek épségére és a vendégek nyugalmára ügyeljen.
Harmadjára látogattunk el a helyre egy januári meghirdetett akció alapján. Észrevehető az étterem kínálatának szűkülése, a vendégek skálájának szélesedése. Korábban ezmásabb volt, mostanra erősen hígulni kezdett. A kis házak fürdőszobájában polcok, de egy akasztó nincs, a törülközők szárítása nem egyszerű.
Egy év után újra eljöttünk. Nekünk bejön a hely, mert a cél, hogy kikapcsolódjunk és feltöltődjünk, amire 2 éjszaka elegendő, a szolgáltatások pedig megvannak hozzá. A külső és belső kialakítások jó ízlésről tanúskodnak. A kinti/benti úszómedencében tényleg lehet úszni, még ha a víz talán kicsit melegebb is ehhez.
A szaunák változatosak és működnek. A gyógyvizes medencében 0-24 órában áztathatod magad. A nemrég átadott termál-tó még nem működik, vannak megoldandó feladatok, viszont a hozzá kapcsolódó fürdőház igen és jelenleg ezért sem kell külön fizetni. Az ételek ízletesek. Reggelire nincs gyümölcs, de 2 féle tojás, sült és köret igen, többek között. A vacsora 2 leves, és 3 féle másodikkal és 1 desszerttel számítható, persze büfé jelleggel. A hotel részben az emeletre kérjen szobát, aki a vizes részleg zajai miatt a csendet igényelné. Ha viszont 21. 00 óra után is úszkálna bent valaki - bár ekkor elvileg nem lehet - akkor a földszinti szobák jöhetnek számításba, melyeknek ajtaja közvetlen a medencére nyílik. (Egyébként 21. 00-7. 00 között zárva a benti wellness. ) Ha olyan csomagot foglalt valaki, hogy a ház egy palack borát is bekészítik, akkor azt érdemes magunkkal vinni a vacsorához és közben elszopogatni. (Fröccsként szerintem fogyaszthatóbb a rosé-juk. )Az étterem tehát egy külön épületben van, de egy kis séta és lépcsőzés nem árt. Jelentkeznek dolgok, amiket érdemes lenne rendbe hozni, de igazából kellemetlenséget nem jelent. Azt pedig csak kívánni tudom bárkinek, hogy ne egy fiatal pár legyen a szomszédban, mert akkor szinte garantált az éjjeli (másnapi) lefekvés. Mi csak egy éjszakára fogtuk, így még kibírtuk.
Csodaszép a környék. Gyönyörű a több hektáros füves, szőlős terület, ahol elhelyezkedik. Nagyon jól esett az éjszakai fürdőzés. Kellemesen töltöttük el a hétvégét. Aki vágyik egy kicsit a csendre, a tiszta jó levegőre, a nyugalomra, annak csak ajánlani tudom. Nagyon hangulatos!
Negatívum, hogy a gőz nem üzemel normálisan, és szauna kendőt is úgy kell vadászni. Az apartman részen kicsit hiányzott, hogy nem tudtunk az ágyból tévézni, mert alacsonyan van, illetve a kád nagyon bután van kialakítva, nem lehet benne normálisan lezuhanyozni és a recepciós hölgy is eléggé udvariatlan [moderálva - a szerk. ] volt.
Családommal jártam itt. Igazi mediterrán környezet,rendkivül finom ételek,pincelátogatás,borkóstolás,eddig tökéletes. Sajnos nem tudtuk, hogy ezen a hétvégén lakodalom lesz, igy éjjel 3 óráig "élveztük" a nagyon hangos zenét, az ordibálást. Egy vellnes szállóba mi pihenni járunk, de ez itt nem jött össze.
Vasárnap reggel ,mikor végre aludhattunk volna,megérkezett egy traktor, ami jó ideig szintén előttünk püfögött, igaz már reggel fél 7 volt. A szobai klíma alig hűtött, pedig egész nap üzemelt. A szobáink sarkánál 10 percenként kapcsolt be egy kondenzátor, jó nagy hanggal,egész éjjel. Kár, mert szép lett volna,de ezek nagyon lerontották.
Családommal jártam itt már többször . A hely nagyon szép udvarias a kiszolgálás,nagyon finom ételek. A wellness részleg nagyon jó a szaunák is meg a masszázs. Sőt kinti medence is éjjel nappal használható. Mindenkinek csak ajánlani tudom a pincészet borát nagyon finom még ajándékba is kaptunk.
Januárban voltunk, egy hétvégét töltöttünk itt a párommal. Összességében nagyon tetszett! A wellness épületben laktunk. Szuper volt mert csak pár lépés volt az élménymedence. Bár nekem nem volt bajom ezzel de meg kell jegyeznem hogy reggel 8 óra után aki aludni szeret annak inkább a házikókat javaslom.
Amit kiemelnék: Igényes étterem, gyertyafényes vacsora élőzenével. A beltéri medence nagyon kellemes és sokat használtuk a szaunát és a sókabint. Hideg volt és a Kinti medence messze volt az épülettől ezért nem szántuk rá magunkat a kültéri termálvizes fürdőzésre de átmentünk egy napra a Demjéni gyógyfürdőbe ami csak pár perc és nagyon jól telt a nap! Ami maradandó élmény volt az a Pincelátogatás. Mindenkinek javaslom.