A Gerecse hegység északnyugati részén, egy kicsi völgyben, körülbelül 200 méter tengerszint feletti magasságban fekszik. Tiszta időben néha a Bakony csúcsai is láthatók, Tata síkságára is jó a kilátás. Olyannyira dombos, hogy alig van sík területe.
Nevezetességei: neogótikus templom, Nagy-Somlyó hegya háromágú tölgyfával és a két barlanggal, lyukpincék a löszfalban, Holland üdülőfalu, kilátótorony.
Ott töltöttünk egy éjszakát a családdal mert egy esküvő vendégei voltunk ,a 107es apartmanban voltunk elhelyezve egy 6 személyes apartmanban , a takarítás miatt csak 14 órakor lehet elfoglalni a szobákat a parkolas nem megoldott az apartman közelében csak kb 1,5 km re a emelkedő alján a...
Kellemes hangulatú, családias étterem. Finom és bőséges ételek, kedves kiszolgálás. Ha Zsámbékban jártok, térhetek be ide. Jó szívvel ajánlom mindenkinek.
Nagyon hangulatos hely, ízletes, nagy adag ételek, jópofa, figyelmes pincérek. A kinti grillező nagyon jó ötlet, az egész kertet belengi a sülő húsok illata, a látvány ínycsiklandó.