Mesés Shiraz Hotel Egerszalók - Vendégvélemények összefoglalója
A Mesés Shiraz Hotel Egerszalókon a keletimarokkói hangulatot idéző épület és kertje által különleges atmoszférát teremt a pihenéshez. A belső terek gazdag részletekkel, füstölő illatával és gyönyörű fényekkel hozzák létre a meghitt, megnyugtató környezetet. A wellness részleg sokrétű kínálatot nyújt: többféle szauna és gőzfürdő mellett hammam szeánszok és gazdag medencés lehetőségek találhatók, kültéri és beltéri részekkel egyaránt.
A vizipipázás, mentateás kínálat és este élő zene kíséretében a marokkói hangulat tovább fokozza a kikapcsolódást. A konyha változatos és bőséges; a reggeli és vacsora svédasztalos kínálata magában hordozza a keleti ízvilágot is. A szobák alapvetően kényelmesek; az alapszobák mérete kicsit kisebb lehet, de a berendezés igényes és a tisztaság magas szintű. A hotel környezete gondosan ápolt, a kert és a beltéri terek összhangja megnyugtató látványt nyújt. A személyzet figyelmes, udvarias és gyors a szolgáltatásban, így a vendégek könnyen otthon érezhetik magukat. A hely különösen ideális romantikus vagy páros kikapcsolódásra, ahol a tágas szauna- és hammam részleg kiemelkedő élményt nyújt. A szaunaszeánszok és a hammam mellett a medencék és a külső részek részletes kidolgozottsága hozzájárul a teljes ellazuláshoz. Összességében a Mesés Shiraz Hotel Egerszalókon autentikus keleti hangulatot, kiváló gasztronómiát és átfogó wellness-szolgáltatásokat kínál, visszatérő vendégek és első látogatók számára egyaránt emlékezetes élményt biztosít.
2018 januárjában vendégeskedtünk a Shiraz Hotelben, ahol 3 gyönyörű napot sikerült eltöltenünk. A tematikus szálloda a marokkói világot tárja az utazó elé, inkább több, mint kevesebb sikerrel. A Shiraz jól megközelíthető, központi helyen fekszik a főút mellett.
A hotel szobái ízlésesen berendezettek, hangulatosak, de a lakótér ehhez a kategóriához nagyon kicsi és az erkély is hiányzott. Az ételek finomak és minőségiek voltak, a választék bőséges, a kiszolgálás udvarias és gyors. A szálloda spa részlege gazdag az attrakciókban, a szaunaszeánszok jó hangulatúak és profi kivitelezésűek, a gőz szeánsz pedig egyedülálló élményt nyújtott – már csak ezekért is érdemes ellátogatni a Shirazba. Ami viszont bosszantó volt, hogy az ott tartózkodásunk 3 napja alatt nem működött az alpesi (széna) szauna, annak ellenére sem, hogy a személyzet elmondása alapján a hibát már többen is jelezték korábban. A Páros Szultán Masszázs egy remek közös élmény volt, érdemes kipróbálni, bár ár-érték arányban nem biztos, hogy a legjobb választás. A délutáni menta tea és gyümölcs kínálás egy kedves gesztus a hotel részéről, ami feldobta a wellness részlegen töltött időt. A Shiraz Hotel egy szerethető szállás, kiemelkedő programokkal, amit érdemes kipróbálni és visszatérni.
4 nap /3 éjszakát töltöttünk itt, már nem először. Nem véletlenül vagyunk visszajáró vendégek. Több wellness hotelben járunk már, de ez mindegyiket magasan felülmúlja. Minden téren tökéletes szolgáltatást nyújt. Bár nem olcsó, de ár-érték arányban a legkiválóbb. A személyzet rendkívül kedves, udvarias.
Az étteremben folyamatos az ellátás, széles a választék és nagyon finomak az ételek. A dohányosokat nem kezelik "bűnözőként", több kijelölt dohányzó hely is van. A kert gyönyörűen rendezett.
Érdemes kifogni náluk valailyen kedvezményt, mi is így tettünk, hiszen már régen szerettük volna kipróbálni. Egy hosszúhétvégére érkeztünk a hotelbe. A hangulata egészen különleges, romantikus. A wellness nagyon szép, főleg a szaunák, a szaunaszeánszok nagyon jók. Az ételek finomak, változatosak, bár nem mindig frissek.
A személyzet szuper, de van egy ember [moderálva - a szerk. ] aki szauna mesternek hívja magát vagyis ilyen minőségben találkoztam vele, és szapulja a kollégáját [moderálva - a szerk. ], káromkodik előadása közben! A hammam ami másnál legalább egy óra azt ő félóra alatt letudja!
Olyan érzésem volt a szaunában, hogy nemkívánatos személy vagyok (nem csak nekem volt ilyen érzésem)! A tisztaság olyan mintha okés lenne, de azon a folyosón ahol mi voltunk a női mosdó előtt volt egy kis darab toalettpapír ami mind a három nap ott volt míg ott tartózkodtunk! kérdem én hogyan porszívóztak! A függönyünk a szobában koszos volt! Ár/érték! szerintem kicsit drága hely, pláne ezek után! A szobák az nagy és kényelmes volt! Étkezés az kiváló! Elhelyezkedés? A fő út mellet zajos teherautók az úton és szembe egy ezermester barkácsol flexelt egész nap!
Jól éreztük magunkat, nagyon különleges és romantikus a szálloda, nagyszerűek és finomak voltak az ételek,külön tetszett a szaunavilág, ám lenne pár észrevételünk: - a koktélokban túl sok volt a jég, mégis nagyon drágák voltak, továbbá a pincérek rámenősek - a vacsorához csapvizet adhatnának - rovarháló a szobák ablakain nem voltak
Kellemes 4 napot töltöttünk Egerszalókon a Mesés Shiraz Hotelben. Szerencsénkre jó időnk is volt, kint voltunk egész nap a hűs fák és az árnyat adó napernyők alatt. No és a víz alatt! Persze a benti medencéket is kipróbáltuk, volt bőven a kis és nagyobb medencékből, szaunákból, szebbnél szebb kialakítású lehetőségekből.
Hatalmas, kerek ágyak, kényelmes párnákkal, igazán kipihenhettük a "fáradalmainkat". Minden fele hangulatos, keleties lámpák pislogtak, itt-ott a füstölő illatát is lehetett érezni. 4 és 5 órakor menta teával kínáltak bennünket. Illatos, forró menta, mintha a valódi keleten lennénk. Este 10-kor pedig isteni finom sajtokat kóstolhattunk. Közben kellemes gitárzene szólt, másik napon pedig zongoraszó andalított el bennünket. Standard szobánk kényelmes, tágas, az erkély a szépen gondozott kertre nézett. Az étteremben csak ámultunk a sok, szép ennivaló láttán. És milyen finomságok kellették magukat! Az előételek, falatkák isteniek voltak. 3 féle leves, sokféle hús, bárány, hal, csirke, még vad is volt a palettán. Azok a gyönyörűséges süticsodák, hmm, csorog a nyálam, nem sorolom tovább. Reggelire ugyanúgy finomságok, s pezsgő! Sajnos hamar eltelt a 4 nap, s most már csak szép emlék számunkra a Mesés Shiraz mesevilága. Remélem lesz másik alkalom is, s élvezhetjük még az 1001 éjszaka világát Magyarországon is.
Aladin csodalámpása. . . A semmi közepén egy csodás szállodát ismertünk meg. Már a recepció is tetszetős volt. Míg a szoba átadásra vártunk a koktél bárban mulattuk az időt. A szoba ideális szépen kialakított a bekészített kávés készlet megnyerő. A wellness részleg csodás igaz ottjártunkkor még az udvaron építkezés folyt.
A vízipipa egy élmény volt esténként. sajnálatos, hogy az árakkal elszálltak ennyire. Amennyiért kínálják a csomagokat annyit nem ér. A faluban semmi látnivaló nincs. Tulajdonképpen be vagyok zárva a hotelbe. A személyzet udvarias, szolgálatkész. Az étkezés pazar.
Karácsonyi ajándékként kaptam férjemtől 2 éjszakára szóló szállás utalványt a Mesés Shiraz Hotelbe. Már az első randevúink egyikén szóba került a hely, mint lehetséges célpont és röviden összefoglalva, megérte ennyit várni rá. A szálloda minden helyiségének hangulata magával ragadó, a személyzet udvarias és segítőkész, az ételek pazarok, a wellness részleg pedig minden igényt kielégítő.
Pár apróságot szeretnék negatívumként megjelölni. Az egyik hogy foglalásnál erkélyes szobát kértem, de végül e nélküli szobát kaptunk. Néhány helyen a festék már lepergett a mennyezetről, illetve kicsit illúzióromboló volt műanyag pohárból fogyasztani a felszolgált teát. Összességében mindezekért kárpótolt a Shiraz méltán híres keleti hangulata, csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szeretne kiszabadulni a dolgos hétköznapokból.
Gyönyörű keleties hangulatot árasztó, mesés hotel. Kiváló személyzettel és ételekkel. Amit a fényképen láttunk, a valósában is azt kaptuk. Csodálatos környezet, a szolgáltatások színvonala kiváló. Csak ajánlani tudom, ha egy kis kényeztetést és luxust szeretne valaki magának.Ha lesz rá lehetőségem újra visszamegyek.
Egy lefoglalt, kifizetett romantikus élménycsomaghoz jutott átruházással a kolléganőm, és engem kért fel hogy kísérjem el arra a hétvégére, ne menjen egyedül. A személyzet és a vezetőség rendkívül készséges volt, és remekül kezelték a megváltozott helyzetet, miszerint nem szerelmespár érkezett, csak két középkorú nő.
Természetesen azért még így is adódott néhány fura, és néha kicsit zavarba ejtő szituáció, de ez inkább csak a hangulatot fokozta, mintsem negatív élmény lett volna. Korábban érkeztünk, de már el lehetett foglalni a szobát. A hotel tényleg mesés, a szoba kényelmes, a lifttel megközelíthető wellness részleg pazar, a kert gyönyörű, az étkezés bőséges volt. A fürdőben felszolgált menta tea, gyümölcs a mesék világába repített minket. Csodálatos környezetben, csodásan éreztük magunkat. Visszamennék újra, de azért ha lehet ezúttal inkább a párommal.