Mesés Shiraz Hotel Egerszalók - Vendégvélemények összefoglalója
A Mesés Shiraz Hotel Egerszalókon a keletimarokkói hangulatot idéző épület és kertje által különleges atmoszférát teremt a pihenéshez. A belső terek gazdag részletekkel, füstölő illatával és gyönyörű fényekkel hozzák létre a meghitt, megnyugtató környezetet. A wellness részleg sokrétű kínálatot nyújt: többféle szauna és gőzfürdő mellett hammam szeánszok és gazdag medencés lehetőségek találhatók, kültéri és beltéri részekkel egyaránt.
A vizipipázás, mentateás kínálat és este élő zene kíséretében a marokkói hangulat tovább fokozza a kikapcsolódást. A konyha változatos és bőséges; a reggeli és vacsora svédasztalos kínálata magában hordozza a keleti ízvilágot is. A szobák alapvetően kényelmesek; az alapszobák mérete kicsit kisebb lehet, de a berendezés igényes és a tisztaság magas szintű. A hotel környezete gondosan ápolt, a kert és a beltéri terek összhangja megnyugtató látványt nyújt. A személyzet figyelmes, udvarias és gyors a szolgáltatásban, így a vendégek könnyen otthon érezhetik magukat. A hely különösen ideális romantikus vagy páros kikapcsolódásra, ahol a tágas szauna- és hammam részleg kiemelkedő élményt nyújt. A szaunaszeánszok és a hammam mellett a medencék és a külső részek részletes kidolgozottsága hozzájárul a teljes ellazuláshoz. Összességében a Mesés Shiraz Hotel Egerszalókon autentikus keleti hangulatot, kiváló gasztronómiát és átfogó wellness-szolgáltatásokat kínál, visszatérő vendégek és első látogatók számára egyaránt emlékezetes élményt biztosít.
Már második alkalommal látogattunk ide a Párommal. Az eltelt időszak alatt bővült a wellness részleg. Ami nem változott az a személyzet kedvessége, a tisztaság, a reggeli és vacsora választéka, minősége, és az a meghitt környezet, ami már másodszorra varázsol el.
Igen, valóban nem olcsó hely és igen ez tényleg elsősorban pároknak és pihenésre van kitalálva, de aki valami egyedire vágyik, annak mindenképpen ajánlom a Shiraz-t.
2018 augusztusában jártunk a családommal a szállodában, 2 gyermekkel voltunk. A szoba tetszett nekünk, tágas volt, a tisztaság is megfelelő volt. A félpanziós étkezés rendkívül bőséges volt, mind a reggelinél és a vacsoránál is széles választék volt, és nagyon szépen, gusztusosan voltak az ételek tálalva.
A wellness is elég tágas, tiszta, elégedettek voltunk az ott nyújtott szolgáltatásokkal is. A gyerekek is jól érezték magukat, a fiamnak leginkább a játszószoba melletti játéklehetőségek tetszettek. Mindenkinek csak ajánlani tudom, és valószínűleg még mi is vissza fogunk térni mihamarabb!
Bakancslistás hely volt, ahová végre sikerült eljutnunk a Párommal. Alig vártuk, hogy beléphessünk és elfoglalhassuk a szobánkat és felfedezhessük a Hotelt (amiről korábban mindenkitől csak jót hallottunk). A recepción kedvesek voltak velünk, útba igazítottak és elkezdődhetett a pihenés! A szobánkkal elégedettek voltunk, a földszinten helyezkedett el.
Koktélozással kezdtünk, amit nagyon hangulatos teremben fogyaszthattunk el. Imádtam ott lenni. A wellness részleg szintén tökéletes helyszín. . . ez az Arab hangulat mesés volt! Az alpesi bioszauna kedvencem lett, nyugtató zenével tökéletes! Részt vettünk szauna szeánszokon is. . . a Hammam tradíció fantasztikus volt. :) Felfrissültünk! ! :) A teakóstolás, a vízipipa - program, program hátán, esténként élő zene csillagos ötös! De a legfantasztikusabb a vacsora, ennyi mindent és ilyen minőségben tálalni. . le voltunk döbbenve! ! Soha nem ettünk ilyen jót egy hotelben sem! Reggeli szintén bőséges, még pezsgőztünk is! :D Visszavágyom!
Karácsony után a nyári pihenésünk egy részét is ide tereztük, de nem csalódtunk! A kinti medence kiváló! , a viz hőmérséklete a bár kinálata, a személyzet nagyon kedves. Az ételek minősége és mennyisége is a csillagok számának megfelelő, bár most volt egy kis fennakadás reggel és este is az elfogyott ételek pótlásánál. Egészen biztos visszatérünk!
Nyári pihenésül választottuk az egerszalóki Shiraz Hotelt, voucher-rel. Fő szempont a wellness volt, illetve az hogy ne kelljen nagyon messzire se mennünk (az ország másik végébe 5 órás utazással). Könnyen megközelíthető kocsival, a saját parkolója biztonságos és tágas. Becsekkolás gyorsan ment, az üdvözlő személyzet illedelmes és kedves volt.
Felárért földszinti szuperior szobát kaptunk (képek alapján Standard szoba volt szerintem). A szoba tiszta és kellemes hangulatú volt, bekészítve törölköző, fürdőköpeny, tea és kávé (vízforraló+teafilter+kávépor). Megérkezés és szobafoglalás után egyből a wellness részre mentünk, ahol kaptunk szauna lepedőket és törölközőt. Belső részen 4 finn szauna, 3 gőz szauna, egy kisebb és egy hatalmas jakuzzis medence, rengeteg pihenő ággyal. Külső medence elégg pazar, feszített víztükrös, beachbar-ral a végében, ahol a vízben ülve lehet koktélozgatni :) Homokos röplabda pálya, pingpong, külső jakuzzi és egy infra szauna is volt a külső részen. Az voucherben szerepelt reggeli és vacsora is, amik minden elvárásunkat felülmúlták! Reggelinél még pezsgőt is lehetett inni, ami nekem meglepetés volt, így éltem is vele ;) Szaunaszeánszon is vettünk részt, jó élmény volt. Gratiszként az utolsó napon a wellness használható volt a kijelentkezés után is (öltöző használattal), ami megint plusz pont volt. Egyedül az elhelyezkedése nem nyerte el a tetszésünket. Egy zöldebb övezetben lenne tökéletes helyen, vagy stílusosan egy sivatag közepén :)
Összegzésül: Külcsíny: tökéletes Személyzet: Kedves, illedelmes, segítőkész Wellness: tökéletes Gasztronómia: tökéletes Ár/Érték arány: drága, de a minőséget meg is kell fizetni :)
Ajánlom mindenkinek! 3 nap kevés mindenre, ezért szerintem még visszatérünk!
Régóta vágyódtunk már eljönni ide és nem csalódtunk! Sőt, le voltunk nyűgözve. A halk zene, a sejtelmes fények és a kellemes keleties füstölő illat, amely az egész hotelt belengi teljesen elvarázsolt. Előbb érkeztünk, de felajánlották, hogy a bőröndöt rakjuk le nyugodtan és már használhatjuk is a wellnesst, ha szeretnénk.
Egy kategóriával magasabb szobát, egy junior lakosztályt kaptunk ugyanazért az árért, amit előre kifizettünk, jó kis meglepetés volt! :) Az ételek isteniek voltak, alig vártam az étkezéseket. Talán a desszert volt az, ami kevésbé nyerte e a tetszésemet, de a reggelik és a vacsora főételei mennyeiek voltak. Folyamatosan töltötték újra, így mindenből jutott mindenkinek. Figyelmes személyzet, csodálatos wellness. A hammam pedig kötelező, szuper élmény volt részt venni. Biztosan visszatérünk még!
Párommal pihentünk itt. A szoba tágas, kényelmes. A wellness pihenésre van kialakítva. Jók a szauna szeánszok, a medencék. A nyitva tartás, lehetne kicsit hosszabb. Imádtuk a rusztikus folyosókat, a selytelmes világítást. Az ételek mennyisége, és minősége kiváló. A személyzet hozzáállása kedvessége, segítőkészsége nagyon tetszett.
Minden nagyon jó volt és tökéletes hely a 100%-os kikapcsolódáshoz. A személyzet kedves és segítőkész. Bárkinek ajánlani tudom. Finomak az ételek. A wellnesben minden szolgáltatás elérhető. Máskor is elmegyünk,ha lesz rá lehetőségünk.
Mivel a Bambara nálam a favorit és a Shiraz a testvér szállodája így az elvárásaim is azonosak voltak. Lehet, hogy ezért is volt a csalódás. Úgy távoztunk, hogy ezt is megnéztük, itt is voltunk, de biztos nem térünk vissza és nem ajánljuk, mert ár/érték arányban sem megfelelő. Egy pozitívum volt.
A tájékoztatás szegényes volt, így magunknak kellett kideríteni, hogy van egy külső, télen is üzemelő jakuzi, így csak mi vettük igénybe kb fél napra mert senki nem jött rá, hogy ilyen lehetőség is van. :o)))Mindenki döntse el, hgy megéri-e, Én nem ajánlanám.
Összességében minden nagyon rendben volt, de amik kiemelkeően tetszettek, azok a szauna szeánszok. Örülök, hogy kipróbálhattam a kávés vagy éppen sörös szaunázást és ezért külön köszönet a szaunamesternek. Remek élményekkel gazdagodtam, és szívesen jövök vissza!