Mesés Shiraz Hotel Egerszalók - Vendégvélemények összefoglalója
A Mesés Shiraz Hotel Egerszalókon a keletimarokkói hangulatot idéző épület és kertje által különleges atmoszférát teremt a pihenéshez. A belső terek gazdag részletekkel, füstölő illatával és gyönyörű fényekkel hozzák létre a meghitt, megnyugtató környezetet. A wellness részleg sokrétű kínálatot nyújt: többféle szauna és gőzfürdő mellett hammam szeánszok és gazdag medencés lehetőségek találhatók, kültéri és beltéri részekkel egyaránt.
A vizipipázás, mentateás kínálat és este élő zene kíséretében a marokkói hangulat tovább fokozza a kikapcsolódást. A konyha változatos és bőséges; a reggeli és vacsora svédasztalos kínálata magában hordozza a keleti ízvilágot is. A szobák alapvetően kényelmesek; az alapszobák mérete kicsit kisebb lehet, de a berendezés igényes és a tisztaság magas szintű. A hotel környezete gondosan ápolt, a kert és a beltéri terek összhangja megnyugtató látványt nyújt. A személyzet figyelmes, udvarias és gyors a szolgáltatásban, így a vendégek könnyen otthon érezhetik magukat. A hely különösen ideális romantikus vagy páros kikapcsolódásra, ahol a tágas szauna- és hammam részleg kiemelkedő élményt nyújt. A szaunaszeánszok és a hammam mellett a medencék és a külső részek részletes kidolgozottsága hozzájárul a teljes ellazuláshoz. Összességében a Mesés Shiraz Hotel Egerszalókon autentikus keleti hangulatot, kiváló gasztronómiát és átfogó wellness-szolgáltatásokat kínál, visszatérő vendégek és első látogatók számára egyaránt emlékezetes élményt biztosít.
A szálloda egy kis ékszerdoboz a településen, kellemes keleti hangulatot ébresztett bennünk, a jellegéből adódóan kissé labirintusos, de azért nem tévedtünk el. Kellemes, tágas volt a superior szobánk, viszont a fürdőszobában a kád és a mosdó közötti, a víz fröcskölését gátló plexi nem megoldás.
A tisztaság kifogástalan, ezért is volt megdöbbentő, hogy a becsomagolt fürdőköntösök kopottak, "sárgák", és az egyiknek le volt szakadva a zsebe. Természetesen kicserélték egy Bambarás-ra, de elnézést nem kértek, és a recepciósok többsége nem köszönt. Az étterem személyzete viszont feledtette minden kellemetlenségünket. Az ételek változatosak,fenségesek voltak. Sajnálatosan valóban előfordult, hogy a vendégek némelyike nem tisztelte meg egymást és a helyet azzal, hogy a vacsorához illendően felöltözzön. A fürdővel és kapcsolt részeivel és a kinti medencével, a kerttel teljesen elégedettek voltunk, bár a szökőkút csorgása nem segítette az elalvásunkat :-) A medencék és a szaunák környezetében nem ártana több fogas, hogy a vizes törölközőt vagy fürdőköpenyt, ne a pihenőágyra kelljen tenni.
Egy hétvégét töltöttünk a szállodába a férjemmel. Nagyon hangulatos és családias volt a szauna-világ,a Hammam gőzkamrában a tradicionális szeánsz -a szaunamesternek is köszönhetően-szédületesen jól sikerült. Ami viszont meglepett,hogy az ott használt szauna-kesztyűért fizetni kellett. Ezt előre nem közölték! ! !
A reggeli és a vacsora nagyon finom volt,a választék kevés,de a minőség annál jobb. A személyzet nagyon kedves és udvarias. Összességében nagyon jó a véleméynünk a szállodáról.
Egy évvel ezelőtt töltöttünk itt a férjemmel egy hétvégét. Csodaszép a hotel, nagyon tetszett ez a távol-keleti hangulat, kicsit úgy is éreztük, mintha más világban lennénk :) A szobánk nem volt túl nagy, de az időnk jelentős részét amúgy is a wellness részlegen töltöttük.
Tetszett a kül-és beltéri medence hangulata, nagyon élveztük a szauna szeánszot Abdullal, a masszázs teljesen ellazított, az ízletes vacsorák pedig tökéletessé tették az esténket! Reméljük mihamarabb visszatérhetünk! :)
nagyon tetszett a szoba welnes resz tul kicsi szaunaszeansz kivallo demeltatlanul pici szuk keves szemelyzet udvarias Meg tobb programlehetoseg kellene. A tarsszalloda Bambara naz viszont hibatlan csodas. Eloszor azt hittem hogy a sodombon van de meglepetesemre s faluban volt tulsagosan el van dugva nagyon szep belulrol mar biztos elkeszult a felujitas Sokkal tobb elmenyelem kell a furdobe es ujdonsagok hogy az emberek kivancsiakka valjanak
Szeptember elején érkeztünk 5 napra. Annak ellenére, hogy éppen egy nagyszabású felújítás kezdődött, (amiről előre nem értesítettek és a hammam részleget konkrétan elbontották az ott tartózkodásunk alatt, légkalapács, munkagépek stb! )nagyon jól éreztük magunkat.
Igazi elvarázsolt mesevilág, vizipipával, menta teával, Abdullal, a szálloda lelkével, aki elképesztő de szinte végi ott volt az 5 nap alatt! ! ! Átlátogattunk a testvérszállodába: Bambara. Ez is varázslatos, jövőre oda megyünk:) Csak ajánlani tudom.
Májusban töltöttünk itt pár napot. A szálloda nagyon hangulatos, szép. A szobák kényelmesek. Kissé csalódás volt, hogy erkélyes szoba helyett tetőtérit kaptunk. A személyzet rendkívül udvarias. Érkezéskor hamarabb odaértünk, mégis rögtön elfoglalhattuk a szobát. Sajnos az időjárás miatt az udvari medencét ill.
napozót nem lehetett használni, a wellness többi részét kicsinek találtuk. A mentás tea nagyon finom volt. A környezet is nagyon szép. Kicsit zavaró volt az egész nap szóló arab zene. Az egerszalóki gyógyfürdő remek hely. Könnyen megközelíthető busszal is. Sajnos távozáskor volt egy kellemetlen élményünk. Valaki a mi szobaszámunkat mondta be a bárban, nem íratták alá. Kissé kellemetlen volt bizonygatni, hogy nem mi ittunk 5000 Ft-ért Metaxát a bárban. Mindent összevetve azért jól éreztük magunkat, másoknak is ajánlani tudjuk.
Igen hangulatos,igényes részletekre is figyelö kialakítás. Az alapszobák kicsit szükösek,de kényelmesek. Wellnes igen sokféle,többféle szauna és göz,medencében sokféle levegö és víz befúvás,csak némelyikre sokat kell várni,hogy sikerüljön odajutni. Hal pedikür,ötletes kör alakú összebújós pihenök talán kicsit túl közel egymáshoz.
több mint 10 alkalommal voltam itt párommal ebben a marokkói hangulatú szállodában. Hármas testvéri találkozóra készültünk, úgyanúgy, mint 2022-ben, de János tesvérünknek váratlan csipőprotézisa miatt csak hugammal és férjével voltunk itt. A szállodában éppen renoválás folyik, így nem volt felhőtlen a közlekedés.
Ráadásul az időjárás se volt kegyes hozzánk. A szálloda fő érdeme a fantasztikus gasztronómiai ellátás. Északmagyarország legjobb séfje vezeti a konyhát és az ellátásról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. A Wellness részlegen tetszetősek, de kényelmetlenek az óriási többszemélyes felkvőhelyek. Külön kellett a kinti részből egy karosszéket becsempészni, hogy 80 évesen fel tudjak kelni. Minthogy az időjárás esős volt, a wellness részleg megvilágítása gyenge, ezen kellene javítani. Összességében kellemes benyomást keltett a szálloda.
A hely külsejében,tisztaságában kifogástalan.Ételek minősége is szuper volt.Személyzet is kedves. Wellnes rész NEKÜNK hüvös volt,de jól éreztük magunkat.