Fonyód a Balaton déli partján elhelyezkedő, kedvelt üdülő- és kikötőváros. Művészeti élete igen sokrétű. A város gimnáziuma immár 25 éve a Fonyódi Helikon hazai és határon túli kortárs magyar költőtalálkozó otthona. A Villa Galéria és a Mini Galéria számos kiváló, különböző stílusban és technikával alkotó képzőművész munkáját mutatja be.
A bélatelepi régi mozi épületében helyet kapott Fonyódi Múzeum helytörténeti és néprajzi kiállítása mellett a Balaton állat- és növényvilágával, annak megőrzésével foglalkozik, illetve időszakos kiállításai színesítik a palettát. A Fonyódi Nyári Fesztivállal egyidőben zajló, a fonyódi vár egykori védőinek tiszteletére tartott megemlékezésen, a Fácános Palánkvárnál a korhű viseletben megjelenő lovasok, íjászok bemutatóját lehet megtekinteni. A Balaton egyik legjelentősebb téli gasztronómiai programja, a Fonyódi Kolbászfesztivál az egész országból vonzza az érdeklődőket.
Kedves kiszolgálás,szerény,túrelmes fiatal felszolgálók.Finom hal,gyors kiszolgálás. Meglepő volt,hogy ezer kérdésünkre is türelmesen,kedvesen válaszoktak,szóval jó értés volt ott lenni,ott enni.
3 éjszakát töltöttünk itt, jól éreztük magunkat. A kisfiamnak a játszóház nagyon tetszett, élvezte a többi kisgyermek társaságát. A wellness részleg is jó volt, nekünk pont elég, a szauna is kitűnő volt számunkra. Az ételek finomak voltak, mindig találtunk magunknak valót. Ami kevésbé tetszett a...
Maximálisan elégedettek voltunk mindennel köszönjük szépen. Biztosan visszatérünk majd a későbbiekben. Gyenesdiáson ugyanis bőven van még felfedeznivaló.